התייעצות לגבי 2 הריונות שנחשבים כימיים

חייבת להגיב למרות שאין לי איך לעזור בכלל

לא חוויתי הריון כימי. ולא משנה לי ההגדרות.
אם אישה בחרה להכנס לפורום הריון אחרי אובדן כנראה היא חשה אובדן.
אף אחת לא נכנסת פה להגדרות של, אובדן הריון זה משבוע 10 ולפניו לכי תבכי בפורום אחר.
צורם לי מאוד.
מבחינתי זה כמו שיגידו לי, לכי מפה כי את בהריון אחרי הריון אחרי אובדן.
ואישית, בעצמי חוויתי את מה שאת מיקה עוברת כרגע.
ואני לא משתפת כבר כלום לגבי ההריון שלי כי יש פה תחושה של היררכיה של האובדן.
לא מוצא חן בעיני שמתנצחים עם אישה בייסורי אובדנים ונסיונות כניסה להריון.
כשלקח לי שנה להכנס להריון השלישי שלי, כל דימום של מחזור היה אובדן. אז מי אני שאגיד למישהי שמה שהיא חוותה זה כן הפלה או לא הפלה?
אם פורום הריון לאחר אובדן זה הבית שלכן, אז תהיו מכניסות אורחים.
יום טוב

שירהד1

Member
מנהל
לאם הבנות- אין פה היררכיה של האובדן-

אבל כן יש פה דיון על הגדרות וסמנטיקה של נושא ההריון הכימי, שאפילו הרופאים לא ממש מסכימים לגבי זה.
כתבנו לה דברים שרופאים ורופאות אמרו לנו. זה כמובן לא משנה כהוא זה את התחושות הקשות והצורך בעיבוד האובדן.

ואת יכולה לכתוב פוסט משל עצמך, ולספר כל מה שאת רוצה, ואף אחת לא תכתוב לך דברי זלזול, חלילה. כך אני מאמינה ולשם אני חותרת, בכל מקרה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

רונית 294

New member
כתבת מושלם...

זה לא משנה מה מבחינת הרפואה נחשב אובדן. זה משנה מה האישה עצמה מרגישה. ואם מבחינתה זה אובדן אז זה אובדן. יש הבדלים בין סוגי האובדנים. אין ספק. אבל אי אפשר לבטל תחושה של אישה אחרת.

מיקה 00

New member
אתן הורגות אותי!!! כבר הייתי בצום של 8 שעות כי תככנו לעשות

לי גרידה בבית חולים ותודה לאל שסירבתי ממש ברגע האחרון כי לא הסכמתי שיעשו לי גרידה על ריק.... כבר בשחרור מבית חולים המליצו לי לקחת כדורים להפלה ציטוקק משהו כזה ואני סירבתי.... מזה תחושה???? פשוט לא יאמן!!!

יש הבדל בין הריון כימי של יומיים שבטא 40-60 לבין הריון כימי שמגיע כמעט ל1000... עובדתית אם חלילה אני אעבור עוד הריון כימי אז הגניקולוג שלי בעצמו אמר שישלח אותי לבדיקות להפלות חוזרות ועובדתית אני כרגע לא נחשבת שנה של נסיונות ללא הריון בגלל אותם הריונות כימיים אז איך אך אפשר להגיד שזה לא הריון ולא הפלה אם המערכת הבריאותית עצמה סופרת את זה?!

לבדוק תמיד טוב

יש המון נשים שלא יודעות שהן נכנסו להריון כי המחזור איחר להן מבחינתן בשבוע או שבועיים או יומיים ולא בדקו.
מי יודע אולי היו עולות על משהו....
תבדקי ואני מקווה שלא ימצאו כלום ושלהבא ההריון יתקדם יפה.
בהצלחה

שירהד1

Member
מנהל
היה הריון ונגמר, בעצב רב-

פחות חשובה הסמנטיקה. את הגדרת שהיו לך שני הריונות כימיים ומכאן התחיל הדיון, כי שאלת האם כדאי לעשות בדיקות של קרישיות יתר.
ואני אמרתי שאצלי הרפואה לא החשיבה את ההריון הכימי כהפלה. נקודה.
כמובן שאני החשבתי כהפלה, כי זה היה ברצף מאוד קשה.

הפורום אמור לעזור לך ולא לעצבן אותך. אם המענה פה לא הולם עבורך, אז לא חובה להישאר פה.
נשארות פה בנות שהפורום כן מסייע להן.
שוב- לא תמיד אנחנו מצליחות.

שירה דוד
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

אחר8

New member
מסכימה

דיונים על סמנטיקה מיותרים כשמתייחסים לכאב.. כאב הוא כאב. אובדן הוא אובדן. לא מבינה את הצורך לדייק בהגדרות.

אני מנסה להסביר את עצמי. שוב. מקווה שאהיה מובנת הפעם.

א. אם מיקה מרגישה שההריון הכימי הוא אובדן = הוא אובדן.
ב. אם מישהי מרגישה שהמחזור בעת נסיונות כניסה להריון הוא אובדן = הוא אובדן.
ג. אם מישהי מרגישה ששק ריק ברחם בשבוע 7 הוא לא אובדן = הוא לא אובדן.

לי היה הרבה יותר קשה עם המחזורים בתקופה של נסיונות הכניסה להריון מאשר עם ההריון הכימי. אבל זו אני. וכל אחת קובעת את גבולות האובדן שלה לפי נפשה. אני לא קובעת גבולות של אובדן עבור אף אחת אחרת. רק את גבולותיי.

חשוב לי מאד מאד להדגיש שאני לא מדרגת אובדן. ניהלתי כמה ויכוחים נוקבים בשאלה עם כל מיני נשים בפורום אובדן. המסקנה הסופית שלי היא שהנפש של האשה שחוותה את האובדן, נסיבות חייה, כוחותיה והאופן בו היא מגיבה - עולים על הגדרות האובדן ה"יבשות" (גיל האשה, מספר הילדים בבית, מספר האובדנים, שבוע האובדן ועוד ועוד פרמטרים המשמשים להשוואה בין אובדנים שונים).

סיפרתי על חברה שלי שאיבדה את ההריון הראשון שלה בשבוע 8 בגיל 42 (!) ואפילו לא מצמצה. אילו אני במקומה הייתי נכנסת לסרטים רעים שלעולם כבר לא אהיה אמא. אבל היא פשוט המשיכה הלאה ולא התעכבה אפילו שניה על האובדן הזה. הוא הודחק לחלוטין.

הסיבה שבגללה כתבתי למיקה שהרופאים שלי לא מחשיבים הריון כימי כהפלה היא כי אני דואגת לה.
היא שוקלת לערוך סט מקיף מאד של בדיקות. התוצאות לוקחות חודשים. לפעמים נדרשות בדיקות נוספות. כל התהליך די מלחיץ בסך הכל. ובשורה התחתונה - יש מקרים בהם כל הבדיקות תקינות ובכל זאת הריון לא מסתיים בלידה שמחה. אין ביטוח. אין וודאות. אין דרך לדעת איך דברים יתגלגלו. אי אפשר לשלוט במציאות.

אני מקווה שכל מי שקוראת מבינה שכתבתי מתוך דאגה כנה, שאני אף פעם - אף פעם - לא נותנת ציונים לאבל ולא מדרגת אובדנים - ושמיקה מוזמנת לשהות כאן ככל שתרצה (הלוואי עד ללידה השמחה!) ושחלילה דבריי לא מבטאים זלזול או ביטול של רגשות של מישהי אחרת.

שירהד1

Member
מנהל
אבל הסמנטיקה לא התייחסה בכלל לכאב!-

הסמנטיקה התייחסה לשאלה הרפואית שלה הראשונית- האם אחרי שני הריונות כימיים כדאי לערוך בדיקות מלאות של קרישיות יתר וללכת להמטולוג בעבור זה.

שירה דוד
מנהלת פורום אובדן הריון ופורון הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

למעלה