זה בסדר, יש לך זכרון נורא קצר, אני יודע. אז הנה, תזכורת. אני לא ״תייגתי״ אותך כגזען, ובניגוד אלייך אני מתייחס מאוד עניינית למה שאתה כותב. אתה זה ששוכח תוך שניה מה כתבת ואז ממציא דברים מחדש, לא אני.לא זכור לי שאי פעם כתבתי למישהו שהאוקראינים ממתינים שפוטין יציל אותם, או שבכלל דיברתי איתך על המלחמה בין רוסיה לאוקראינה...
אבל אם זה עוזר לך לתייג אותי כגזען כדי שלא תצטרך להתייחס עניינית למה שאני כותב, שיהיה לך לבריאות.
דעתך על אוקראינה לא באמת מעניינת אותי, הנקודה שלי הייתה שדיברת אז שטויות מוחלטות. תהנה לעבור שוב על הדברים שכתבת אז, והדברים שאני כתבתי אז, ותגיד מה לדעתך התיישן יותר טוב.הנה תהנה: "עם כמה שאין לי חיבה לפוטין, כך אין לי חיבה לאוקראינים, שהיו אנטישמים לא פחות מהרוסים, ואף יותר".
מרוצה?
אני לא בטוח שקראת את הכתבה. מדובר בבחור שטען שנשים לא מסוגלות להיות מתכנתות.עכשיו לעניינו:
אתה מדגים לי תביעה של אדם שיצא בדיוק נגד אותה אפליה שאתה בוכה עליה, או לפחות מתיימר לבכות עליה.
לא, הוא לא מצא ראיות שהחברה שהוא עובד בה קובעת מדיניות מפלה, והוא לא פוטר בתור אמצעי השתקה (כי מה זה מפריע לו לדבר אם הוא יפוטר?), הוא פוטר כי הוא הפר את המדיניות של החברה. אם אתה לא מסכים עם מדיניות של החברה - תתפטר, זכותך, אבל להתעלם מהמדיניות ולהפר אותה לא יביא אותך רחוק.הוא מצא ראיות שהחברה שהוא עובד בה קובעת מדיניות מפלה, פרסם זאת ברבים, ופותר בתור אמצעי השתקה.
שוב, אתה מכניס לי מילים לפה. אני לא בעד אפליה. אני לא בעד תאגיד מפלה. אני הבאתי לך דוגמא של בן אדם ״מהמחנה שלך״ שהביע הדעות כמו שלך, והשתמש באותם החוקים שאתה כה יוצא נגדם לטובתו.כמובן, בגלל שאתה לא באמת נגד אפליה, אלא רק רוצה אפליה לאנשים מסוימים ולא לאנשים אחרים, אתה נגדו ובעד התאגיד המפלה.
אתה מצד אחד טוען שצריך להתיר לכולם להפלות כמה שבא להם, ומצד שני גוער בי על זה שהעזתי להביא לך דוגמא של בן אדם צבוע כמוך שברגע שהוא עצמו פוטר פתאום נזכר שבעצם יש חוקים נגד אפליה והשתמש בהם.
קראתי בחדשות. יש לך סטטיסטיקה אחרת? כמות הנוצרים בארה״ב היא בקנה מידה גדולה יותר מכל מיעוט אחר. כל התיקים בנושא שהגיעו לעליון בעשור-שניים האחרונים היו בעניין אפליית דתיים. רוצה להפריך משהו שטענתי - תצטרך לעבוד קצת יותר קשה. כך דוגמא ממני - כשאתה ממציא דברים שלא נבראו מעולם אני מראה לך הוכחות לכך שהמצאת דברים שלא נבראו מעולם, כדי שמיד תלך ותמציא משהו אחר. אז הנה, תוכיח.בכל מקרה, לא כ"כ ברור לפי מה קבעת שתביעה זו מייצגת את הרוב - יש לך סטטיסטיקות לגבות אמרה כזו?
רואה, לפעמים גם אנחנו מסכימים.אני מסכים איתך שמאסק הוא אדיוט.
לא רק נוכלות, יש לו כושר שיווק לא רע ובתחילת דרכו היו לו רעיונות טובים. אבל בעשור-שניים האחרונים השתן עלה לו לראש. מאסק הוא לא יוצא דופן מבחינת מטרותיו, הרבה מחבריו המתעשרים החדשים (כולל עמיתיו לשעבר בפייפל) פועלים להשגת אותן המטרות. רק שמאסק עושה את זה בפומבי, בגלוי, בצורת ״אצבע בעין״.לא לגמרי, כי עד כה הוא הצליח בעזרת נוכלות די מוצלחת להגיע לשווי שוק גבוהה מאוד, אומנם מנופח אבל גבוהה. אם היה אדיוט גמור, לא היינו שומעים עליו.
אתה שוב מפגין בורות. כשאתה בא לתבוע את הצריך להבין על מה ואת מי אתה תובע. פיטורין של בן אדם ספציפי וקיצוצים רוחביים אלה דברים שונים מבחינת החוק (לפחות בארה״ב), ועובדים בצורה אחרת. זה פשוט לא אותו דבר.אבל התירוץ שאתה כותב בשבילו "זה לא פיטורים, זה קיצוצים" הרי זה בדיוק הפואנטה: בפועל, מה שקורה זה שאתמול לאדם היית עבודה, היום אין.
אחד ההבדלים למשל הוא שלא, לא אתמול הייתה עבודה והיום אין. בארה״ב, לפטר עובד ספציפי אפשר מהיום להיום. לבצע קיצוצים, לעומת זאת, לא. זה, אגב, אחד הדברים שמאסק עשה שיכלו לסבך אותו (בסוף הוא ירד מהעץ, וכל האנשים שהוא ״פיטר״ ביום הראשון שלו שם נשארו עובדים של החברה לעוד חודשיים וגם קיבלו מלא פיצויים).
לא. עוד הבדל - מי שנכלל בקיצוצים זכאי לדמי אבטלה. מי שפוטר באופן אישי - לא. שוב, זה בארה״ב, בארץ אני לא חושב שזה משנה למה פוטרת לדמי אבטלה או פיצויים, לפחות כמה שזכור לי.מצאת דרך שונה בחוק לתייג את זה כדי שתוכל לעשות באין מפריעה? יופי לך, מבחינת אותו עובד הוא עדיין מפוטר.
אין לי מושג, הוא עשה מלא שטויות.אני חושב שהמקרה הכי מצחיק היה כשמאסק פיטר את אחראי האבטחה שהלך הבית עם כל המפתחות למשרד, ואז הוא היה צריך להתחנן בפניו שיחזור.
האם גם מקרה נקודתי כזה היה "קיצוץ"? לא יודע, אני לא עד כדי כך בקיע בחוק...
נערך לאחרונה ב: