המגבלות לחופש הביטוי זה לא ״בא לי לדבר בצורה מבזה על מישהו״ אלא, למשל, להפיץ שקרים מוחלטים מתוך ידיעה ברורה שהדבר גורם נזק. ע״ע תביעות דיבה הרבות שמשפחת נתניהו מעורבת בהן, למשל.זה מאוד משנה!
אמרת בעצמך שיש גבולות לחופש הדיבור, אז כנ"ל לגבי צורות ביטוי אחרות.
כמו שאתה לא אומר לאנשים "תסתמו את האוזניים בא לי לדבר בצורה מבזה על מישהו" ככה לא לגיטימי להגיד שתעשה פעולה אחרת שנחשבת פוגענית מול הפרצוף של אדם שזה פוגע בו.
אין שום חוק האוסר ״לדבר בצורה מבזה״.
איכפת לי אם הם נפגעו או לא, אבל פחות ממה שאיכפת לי אם אני נפגעתי. אם היו מספקים לי אוכל כשר לפסח לא הייתי מתלונן, אבל הם גם לא השאירו לי שום ברירה אחרת, וגם נעלבו מזה שפתרתי את הבעיה בעצמי - זאת בעיניי חוצפה שרק דתיים זכאים לה. אף בן אדם בריא לא היה מתנהג בצורה כזאת.ולכן לי פשוט נשמע שלא ממש אכפת לך אם הם נפגעו מזה או לא.
אם אסור לי לאכול אוכל שאני מביא מהבית - אחת הדרכים לאכוף את האיסור בלי אפליה זה לספק אוכל במשרד. רוצים שאוכל כשר - תנו לי אוכל כשר. הרי בבית גם אם אני קונה הכל כשר מסופר הכי כשר שבעולם - אני לא מפריד בין בשר וחלב, לא מגעיל את המטבח. גם אם אביא מצות מרוחות בנוטלה זה לא יהיה כשר עבורם.למה שיהיה אוכל במשרד?
אני מכיר חברות שמחזיקות קפטריות, אבל למיטב ידיעתי בארץ הם ממש מעטות.
אין לי מושג מה נפל להם על הראש, באמת. לא הבנתי מה ניסית להגיד.מה הקשר בין היכולת להשיג אוכל, לזה שמדובר באנשים בלי משפחות וחילונים?
במיוחד לזה שהם חילונים - מה, לדתיים נופל מן מן השמיים???
לא, החברה הבטיחה לקיים את החוק. אני מלין על אפליה דתית.שואל שוב: במעמד חתימה על החוזה, החברה הבטיחה להאכיל אותך? כי אם לא, אני לחלוטין לא מבין על מה אתה מלין פה.
כמו שאמרתי, עכשיו בוודאי שהייתי מתארגן ומפעיל, אבל אז הייתי צעיר ופעור וסתמתי את הפה כי לא רציתי שיפטרו אותי. זוכר דיברנו על נקמנות מנהלים? אגב, אלה גם אותם המנהלים שהטרידו אותי מינית שם. אבל הם דתיים, אז זה מותר להם.נשמע שמדובר בחברה גדולה, ואתה טוען שהיו הרבה חילונים, אז קצת תמוהה לי שלא הצלחתם להתארגן בעצמכם על פתרון, או להפעיל לחץ על ההנהלה.
לא, אני די בטוח שזה הפריע גם לאחרים.יש סיכוי שאתה היחיד שזה הפריע לו?
שוב, לא רלוונטי מה אתה אישית מכיר, דעתך לא קובעת מה אני צריך לאכול.מכיר מספיק חילונים שלא אוכלים חמץ בפסח...
שאלתי שאלה מאוד רצינית. אם לטעמך כדי לא להיות מופלה על בסיס דת אני צריך להמיר דת, מה דעתך על נאנסות?זה מה שאתה טוען כדי להתחמק משיחה רצינית?
אני לא מבין למה ״לאכול״ זאת דרישה חריגה עבורך.אני מצפה ממך, וגם לא ממך אישית אלא באופן כללי מעובד שיש לו דרישה חריגה, שלפי התיאור שלך כנראה גם לא היו עובדים נוספים עם דרישה כזו, למרות שהיו הרבה עובדים אחרים בחברה, שלפחות תשקול ותציע להנהלה חלופה או כמה אם מסתבר שיש בעיה לתת לך בדיוק את מה שאתה דורש.
אני גם לא מבין למה אתה חושב שיש לך זכות לקבוע עבורי איך להרגיש.זה שאתה משווה את מה שקרה לך לאונס, זה די בזיוני...
שוב, אם זה היה קורה היום - בהחלט הייתי בודק. אז? אני די בטוח שהייתי מאבד את הפרנסה, ואני די בטוח שלא הייתי הולך לבית משפט. בתור מי שגדל במדינה בה הוא אזרח סוג ג׳, לא הרגשתי שרשויות החוק יעמדו לצדי (גם עכשיו אני לא הכי בטוח).אגב, מה לדעתך היה קורה אם היית בכל זאת לוקח ומחמם? הבנתי שהיית צעיר ופחדת לאבד את העבודה, אבל מה אתה חושב שהיו עושים לך בדיוק, והאם לדעתך זה היה מחזיק מים בבית משפט?
אתה מנהל פה דיון כבר שבוע על איזה חוצפן אני שהעזתי לרצות לאכול ולא לרצות את אדוננו הדתיים לפי רצונם המוחלט והבלעדי, לא?בחיאת שאני לא מבין איך הגעת למסקנה שזו כפיה שאני רוצה.
הרי בטח קראת שאני מתנגד נחרץ לדת (או שהמילה "אנטי תאיסט" לא מובנת לך?
לא הנחתי כלום לגבייך, שאלתי אותך שאלה. כמו עם אונס, גם פה אתה בורח מתשובה. בתור ג׳רמופוב לא קטן, האם אתה מסכים ללחוץ ידיים עם דתיים?וכמובן, כמו שכבר הנחת משום מקום על צבע העור שלי, אתה גם מניח שאני בעד ליקוק דלתות, כאשר בפועל אני ג'רמופוב לא קטן.
אז מה בדיוק אתה חושב שקרה לי?בוא אני אאיית לך את זה:
אני חושב שזו פגיעה רצינית להכריח מישהו לאכול כשר, אבל אני לא חושב שזה המקרה שקרה לך.
אני לא חשוב שאתה מבין את משמעות המילה ״אפליה״. אולי תבדוק במילון? או שאתה רוצה ששוב אני אלמד אותך משמעות מילים שאתה משתמש בהן?אני לא חושב שאתה מתאר פה אפליה, כי לא לקחו לך שום זכות, ולא כפו אליך שום דבר. היה משהו שהשתמשת בו כי הוא היה שם, אבל לא באמת הובטח לך, או היו חייבים לך, אז החליטו זמנית שלא מתאים שתשתמש בזה בצורה המאוד ספציפית שאתה רצית להשתמש בזה.
הרעת תנאים בגלל דת זאת אפליה דתית. כמו שציינת בעצמך - היה לי משהו ולקחו לי אותו. לעמיתים הדתיים היה אותו דבר - ונשאר להם. ההבדל הוא הדת.לא פיתרו אותך בגלל הדת שלך, לא סירבו להעסיק אותך בגלל הדת שלך, וככל הידוע לי, לא נתנו לך שכר נמוך יותר על אותה עבודה בגלל הדת שלך.
אז אני חוזר ושואל - אפה האפליה פה שהחוק מדבר עליה?
אם אתה רוצה הגדרה מילונית - תגיד, אני אשים לך פה.
בכל אופן, עבר שבוע, אתה מתחיל לשעמם אותי, אז אני אסיים פה. נראה לי איך שהדברים בארץ מתנהלים עכשיו עוד כמה שנים תרוץ אליי לעזור לך עם ויזה. בהצלחה עם זה.