התייעצות...

תחליטי לפי הצבעה בפורום אם זה מתאים לך או לא?

לכי עם מה שמרגיש נכון - לך ורק לך.
אני מעולם לא התחברתי לזה.
אם כבר משהו שהוא למען כייף נטו - אז יזיזות.
מה הטעם בסקס חד פעמי עם מישהו שלא מכיר את הגוף שלי, מה עושה לי את זה ומה אני אוהבת, וכנ"ל אני לגביו? לא מעניין לי.

Berethor

New member
יש בזה משהו

אכן יזיזות עדיפה מסטוצים, אם כי עדיין נחותה ביחס לזוגיות, אבל הרבה יותר קרובה לקונספט מאשר מין מזדמן.

superorti

New member
לדעתי פשוט צריך להיות בנוי לזה.

זה בכלל לא קשור אם זו אישה או גבר..
יש אנשים שמחפשים להנות באותו רגע בלי לחשוב על מה שיהיה אחר כך ויש שמחפשים משהו בעל משמעות אחרת.

אם את מצליחה לשלוט בזה ולא להיפגע מכך שזה היה סטוץ ונגמר,
ואם את אחת כזו שלא איכפת לך "מה יגידו"...
אז אני אומרת למה לא..תהני.

הרי יש גם גברים שמחפשים רק סטוצים, בוודאי שיש גם צד שני.

Berethor

New member
אכן כך

אבל זה לא רק מה יגידו או האם זה מוסרי אלא גם באופי לא לכולם מתאים להיות סטוצרים.

superorti

New member
נכון, זו בדיוק הייתה כוונתי

ויש גם כאלו שמפריע להם מה יחשבו.
זה בעיקר עניין של אופי.

Berethor

New member

לא קשור לחוסר ביטחון ולא לכבוד עצמי

סטוצים=סקס חד פעמי עם פרטנר שאת לא מכירה.
יש לזה פלוסים ומינוסים:
זה יכול להיות מרגש, חדש, מלא חשק ובלי סיבוכי זוגיות ורגשות
וזה יכול להיות גרוע, ללא התאמה מינית, בלי אכפתיות לצד השני ובלי רגשות שגורמים לרצון לאינטימיות ונתינה הדדית.

מה את אוהבת בסקס? מה חשוב לך?
האם פיחות וקרבה רגשית חשובים לך כדי להנות בסקס?
אם כן, את לא תהני בסטוצים..

ובקשר למה שחושבים- שימי זין על כולם ותהני מהחיים!
אנשים שעסוקים כל הזמן ב"מה יחשבו עלי" הם החסרי ביטחון..

sweetjane1982

New member
אם את באמת מחפשת רק סקס אז לכי על זה

רק תזכרי שלעולם לא יצא קשר רציני מסטוץ.

באמת??

לעולם??

נכון שזו לא ציפייה בריאה לחפש קשר רציני בסטוץ-
אבל אני מכירה מספר מערכות יחסים שהתחילו מסטוץ והן המשיכו לקשר מאוד רציני. כולל מערכת היחסים העכשוית שלי (2.5 שנים)

Survivor Man

New member
למה, כי בא לה סקס אינסטנט בלי מחויבות כמו...

להרבה גברים? מי קבע שלגברים יש פטנט על סטוצים?

תעשי כמה סקס שרק בא לך ותתעלמי מכל מיני אנשים קטנים וחשוכים שמנסים לחנך אותך ע"פ דעות קדומות מפגרות.

אייבורי

New member
כפרעליך

נתקעת בשדרות בשנות החמישים

גיסתי הייתה אומרת, תתקדמי.

נ.ב.
סטוץ זה לגמרי בקטנה, אלא אם את מחזיקה את חצי תל אביב
זמינה לזיון

גרגשי

New member
סטוצים בראי התרבות וההיסטוריה

באופן כללי, היחס של החברה שונה בין גברים לנשים בהקשר של קיום יחסי מין מזדמנים. הדבר נובע מהסיבות הבאות:

א. בעבר הרחוק מאוד, היה סיכוי גבוה שיחסי מין יובילו להריון. האשה משקיעה המון משאבים בהריון. הוא מגביל אותה למשך 9 חודשים ומסכן את חייה, ולאחר מכן היא משקיעה הרבה משאבים בגידול הוולד. לכן האשה צריכה לבחור טוב את הגבר איתו היא מקיימת יחסי מין, ולוודא שיש לו גנים מוצלחים.
לעומתה, הזכר משקיע רק זמן מועט בקיום יחסי מין, ואם נוצרת מהם הפריה, הרי שהוא הצליח להפיץ את הגנים שלו, ולכן לגברים יש יצר לקיים יחסי מין עם כמה שיותר נשים.
ב. מכיון שנדרשת עזרה בגידול צאצאים, האשה והחברה מרוויחים ממצב בו הגבר יודע שהוולד הוא שלו ונשאר לטפל בו. עובדה זו יצרה את הקשרים הארוכים ובהמשך את מוסד הנישואין. הבעיה היא שקשרים מחייבים דורשים הרבה מגבר - לוותר על יצרו הטבעי ולהשיג משאבים לכלכלת האשה והוולד. לכן, גברים שיש להם יחסי מין לא מחייבים זמינים יסכימו פחות להיכנס למערכת יחסים מחייבת. לשם כך, חברות המציאו את מושג הצניעות והכבוד, ואסרו על נשים לספק לגברים יחסי מין מזדמנים. כך הם הבטיחו שהגברים יסכימו להיכנס למערכות יחסים ארוכות. דבר זה מומש על ידי כללים ומוסכמות. למוסכמות הללו קוראים "כבוד" ואשה שלא מתנהגת לפיהם מוקעת כ"חסרת כבוד".

במאה האחרונה כל מיני התפתחויות שינו את הרלוונטיות של המצב שתיארתי:
א. אמצעי מניעה וחינוך מיני נהיו זמינים, וניתקו חלק מהקשר בין יחסי מין לכניסה להריון.
ב. בעקבות התפתחויות טכנולוגיות, תוחלת החיים עלתה, תמותת תינוקות ויולדות פחתה, והיצע המשרות שלא דורשות עבודה פיזית עלה. בנוסף, פותחו מדינות רווחה ומערכות חינוך ממשלתיות. מסיבות אלו, נתאפשר טכנולוגית לנשים לצאת לעבוד, כי הן חיות יותר, נמצאות פחות בהריון, ויש מי שיטפל בילדיהן. כיום הן מסוגלות לפרנס רוב חייהן את ילדיהן בעצמן, ולכן ישנה דרישה פחותה למערכות יחסים מחייבות עם אבי הילדים.
ג. על מנת לממש את יציאת הנשים לעבודה, היה צורך בשינוי חברתי. לשם כך, עלתה אידאולוגיה שנקראת פמיניזם. אידאולוגיה זו מציגה את השיטה הקודמת בה היו תפקידים שונים למינים השונים כשיטה מרושעת מיסודה שבה גברים שיעבדו נשים ("פטריארכיה"), וכך הצליחה לפרק חלק מהמוסכמות שנתקבעו בימי קדם. בגלל הטוטאליות של האידאולוגיה, היא עמלה לפרק כל מוסכמות שקשורות לתפקוד המינים, כולל אלו הקשורות לרבייה, ולכן היא גם פועלת לפרק את מושגי הצניעות והכבוד ולאפשר מתירנות מינית גם בקרב נשים.

אנו רואים שהחברה כיום מנסה לטשטש את ההבדלים בין היצרים המיניים של הגברים והנשים. נשאלת השאלה, האם ההבדלים הללו היו תמיד רק תרבותיים, או שמא יש להם גם מקור ביולוגי?
אינני יודע את התשובה, אבל:
א. אני מאמין שיש בסיס ביולוגי לכך שנשים בררניות יותר מגברים, בגלל אורך ההריון. גם נקבות של יונקים אחרים בררניות הרבה יותר. זה לא אומר שלנשים אין יצר מיני, אבל הוא מוקף במנגנוני הגנה.
ב. לגבי היצר להיכנס למערכות יחסים ארוכות, לא ברור לי אם יש בו הבדל ביולוגי בין גברים לנשים. בעבר חשבתי שיש, אבל אינני בטוח עוד. ישנן חברות אדם בהם אין יחסים כאלה, וישנם שבטי לקטים ציידים בהם יחסי הכוחות בין גברים לנשים הרבה יותר שיוויוניים. די ברור שיש הבדלים, אבל אינני יודע עד כמה הם ביולוגיים.

עד כאן דיברנו על הסיבות בגללן נמנעים מבטוצים. כעת, על היצר של הנשים לקיים אותם בכל זאת:
על פי אחת התיאוריות, לגברים ישנן שתי אסטרטגיות רבייה עיקריות: או לעבר הרבה נשים בלי להתחייב אליהן (זכרי אלפא), או לעבר אישה ולהישאר עימה ולגדל איתה את ילדם המשותף (זכרי בטא). זכרי אלפא שכבו עם הרבה יותר נשים, אבל זוהי בחירה מסוכנת כי היא מתגרה בשאר הגברים. בנוסף, נשים לא תבחרנה להיכנס לסטוץ עם כל זכר שמתחזה לאלפא, כי כפי שהסברנו זוהי השקעה מסוכנת של הרבה משאבים מבחינתה. היא תקיים סטוץ רק עם מי שהיא בחנה והחליטה שהוא אכן זכר אלפא.
לכן, לנשים יש שני סוגים של יצרים: ארוך טווח - מותנה בהתחייבות מצד הגבר, וקצר טווח - מותנה במצויינותו של הגבר.
נשים מעדיפות לקיים יחסי מין עם זכרי אלפא ולגדל ילדים עם זכר בטא. אם אין ברירה, הן גם תתעברנה מזכר הבטא. עדיף מכך להתעבר על ידי זכר אלפא ולשכנע זכר בטא שהוולד שלו. העדיפות העליונה ביותר היא למצוא זכר אלפא, לקיים איתו סטוץ, ולאחר מכן לאלף אותו ולהפוך אותו לזכר בטא שיגדל איתה את ילדיהם.
תאוריה זו מסבירה מדוע נשים אוהבות מנייאקים, מדוע יש להן נטייה גבוהה יותר לבחור בטיפוסים מסוכנים בימים מסויימים במחזור ונטייה גבוהה יותר לבגוד בימים אלו. זה מסביר למה מין אחרי נישואין הרבה פחות מלהיב: הנישואין משדרים לגבר שהוא זכר בטא ולאשה שהיא שוכבת עם זכר בטא.
מסיבה זו, בדיבור מלוכלך במיטה נשים הרבה פעמים מתייחסות לעצמן כאל מופקרות מינית. זה בעצם בא לשדר שהן משתמשות כרגע ביצר המיני קצר הטווח שלהן, מה שלכאורה מלמד שהגבר הוא זכר אלפא, עובדה שמשמחת את שני הצדדים. זה מסביר למה גברים אוהבים כלכך "לכבוש" נשים - כשגבר מצליח לגרום לאשה לוותר על הגנותיה ולהשתמש ביצר קצר הטווח שלה, הוא מקבל אישוש לכך שהוא זכר אלפא והאגו שלו מתחזק.
לכן, עפ תאוריה זו, סטוץ הוא דרכה של אישה לחפש זכר אלפא.

למעלה