התכנית הכי מכורה בתולדות הריאליטי בארץ

קויו

New member
התכנית הכי מכורה בתולדות הריאליטי בארץ

לא זכורה לי עונה כלשהי בריאליטי מוזיקלי כלשהו שהשופטים העניקו ככה חסינות למתמודד עד הגמר, תוך התעלמות מוחלטת מרצון הקהל, ואני מדבר כמובן על להקת הבנים המלוקקת פיוז'ן.
כשהם מגיעים אחרונים בהצבעה - אין הדחה אוטומטית. יש בחירת שופטים שהיא כמובן לטובת... פיוז'ן
כשהם מגיעים לפני אחרונים - יש הדחה אוטומטית לאחרון + בחירת שופטים בין שני המתמודדים הלפני אחרונים לטובת... פיוז'ן
כשלעורך יש מידע (מן הסתם) שפיוז'ן מקום שלישי מהסוף - אז יש הדחה אוטומטית, ובבחירת השופטים להדחת המתמודד הנוסף - הם סוף סוף עושים שיוויון והולכים להצבעת הקהל המקורית, כי הם יודעים שהיא כבר היתה לטובת ... פיוז'ן

והצביעות והזיוף של עברי שכמעט גומר בשידור חי מנטע רד והאחיות כרקוקלי ורגע אחרי זה מדיח אותן לטובת... פיוז'ן
וכנ"ל לגבי משה פרץ (שבתכנית היום אפשר היה לראות אותו מקשיב לאוזנייה).

בהפקת אקס פקטור קיבלו החלטה עוד בתחילת העונה להעלות את להקת הדגל שלהם לגמר - כממציאי הלהקה זה הרי אמור להביא להם בוחטות. בדרך קרתה תקלה קטנה - הקהל לא התחבר - אבל לא נורא (למה מי זה הקהל??) ממשיכים הלאה בתכנית המקורית. לא קרה כלום.
ומי שחושב שאני מקשקש - הנה תחזית למה שיקרה בחצי גמר התכנית הכי מכורה בטלוויזיה שלכם:
לכל מנטור הרי חייב להיות מתמודד בגמר (ועזבו את הצבעות הקהל בבית) - מכיוון שפורטיס הוא היחיד עם שתי מתמודדות, אז אחת מהן - סביר להניח ענבל (עדן העממית היא נכס סמסים) תוכרז כאחת משני האחרונים בהצבעות ביחד עם... נכון, פיוז'ן!
השופטים יידרשו להכריע ויבחרו ב... פיוז'ן! וכך יצא גמר עם מתמודד אחד לכל מנטור (איזה פוקס, איזה מזל) והכי חשוב: עם פיוז'ן!
מילא לזלזל באינטלגנציה של הקהל, כבר התרגלנו - אבל למה לעשות זאת כ"כ שקוף?

סקרבול

New member
מכור מכור, והנה ההוכחה

Nightingale5

New member
אין יותר עליבות מיזה בכל מתמודדיי ריאליטי

מוזיקה אי פעם!

לתמר יש שני דפי פייסבוק, אחד עם 5700 לייקים

והשני עם 4070 לייקים. לפיוז'ן עד כמה שהשועל הצליח למצוא יש דף אחד עם בקושי 115 לייקים לכל החמישה.
וכן, ברור שרק בגלל השופטים היא הודחה ברבע הגמר.

אגב, לעדן השועלה יש כבר כמעט 10000 לייקים

וזה רק בדף הרשמי שלה. בנוסף, בדף המעריצים של השועלה יש לה עוד 5670 לייקים.

ורק בכדי לעשות השוואה עם שאר המתמודדים שנותרו בתחרות:
לרוז יש 5870, לענבל יש 5850, לאורי יש דף פייסבוק עם 4264 ועוד דף עם 3982, ולפיוז'ן יש דף רק עם 115 לייקים בלבד לכל החמישה.

LiRs Lullaby

New member
ואני מניחה שה-115 לייקים

זה של קרובי המשפחה המורחבת של כל החמישה?

LiRs Lullaby

New member
ובכל זאת, זה די מדהים

שהם בבוטום 2 תכנית אחר תכנית אחר תכנית.

ואתמול, כששירי יכלה להעביר את ההחלטה את מי להעביר לבחירת הקהל, היא פתאום חשבה שכן צריך לתת להם צ'אנס נוסף למרות שהם הועמדו להדחה בערך מתחילת העונה.

זה, והעובדה שגם בקטע ההדחה פה:
https://www.youtube.com/watch?v=LQrQ4t9kSqM

רוב התגובות אומרות שהכל מכור. כלומר, מי הם בדיוק אותם 6000+ שמצביעים להם, אם הם ממשיכים להגיע לתחתית ואין להם בכלל תגובות אוהדות?

יש הרבה הסברים שיכולים להיות

תראה את התגובות בעמוד הפייסבוק הרשמי של הלהקה:
https://www.facebook.com/fusionxfactorisrael

תראה את התגובות (וכמות הצפיות) בקליפים של הלהקה ביוטיוב:
http://www.youtube.com/results?search_query=פיוז'ן&sm=3
למשל, ההופעה שלהם של Some Nights קיבלה את מספר הצפיות הכי גדול בשלב ההופעות החיות.

יכול להיות שהקהל שאוהב את הלהקה הזאת (כמוני לדוגמא) היא לא מהסוג ששולח מסרונים בתוכניות כאלו וכאן בעצם נכנס הרעיון של השופטים שיכולים להציל מתמודדים שקהל המצביעים לא מתחבר אליו אבל הוא כן כשרוני וכן מביא ביצועים טובים.
הנה דוגמא למשל מאקס פקטור בכל העולם:
Carlito Olivero היה מועמד מספר פעמים רב להדחה, אבל הוא אחד המתמודדים היותר חזקים שהיו השנה וההופעות שלו בחצי הגמר והגמר מוכיחות זאת.

בכל אופן, אתה שוכח שההפרשים באחוזי ההצבעה בתוכנית הזאת (גם בכל העולם ואני בטוח שגם בארץ) הם בדר"כ קטנים וכמה מאות הצבעות לפה או לשם יכולים להוות הבדל לכאן או לשם.

עכשיו בנוגע לפעמים שפיוז'ן היו מועמדים להדחה:
1. נגד האחיות כרקוקלי - בהופעות החיות הן לא עשו לי את זה וכנראה גם לשופטים.
2. נגד אבישחר - הוא היה מקום אחרון בהצבעות אז אני בטוח שאין לך פה מחשבה על רמאות.
3. נגד תמר - מצטער להגיד אבל פרט להופעה האחרונה (שגם שם היא לא הבינה את הכוונה של השיר ושרה אותו בצורה מוזרה לדעתי) באמת שהיא לא הביאה שום ביצוע מספיק טוב בשביל ההופעות החיות. תנסה למשל להקשיב לביצוע של השיר הראשון שלה אחרי הקשבה לביצוע המקורי. תנסה להקשיב לביצוע שלה לשיר Go Your On Way אחרי הקשבה לביצוע של ליאה מישל או אפילו יותר מזה - לביצוע המקורי. גם את השיר "ואת" היא שרה מהר מידי ופשוט לא שרה טוב מספיק.

ביצועים טובים זה ביצועים שאתה זוכר, ומצטער להגיד לך אבל אני זכרתי רק ביצוע אחד של האחיות (מגדלור) וביצוע אחד של תמר (Royals) ולא זכרתי אף ביצוע של אבישחר כשהשוויתי את 3 המתמודדים הנ"ל לפיוז'ן. לעומת זאת, אני זוכר 4 הופעות של פיוז'ן (Some Nights, Say Something, Wrecking Ball וMirrors).

רק בגלל שהמתמודדים האלו (שהיו בין הפיבורטים שלי לפני שלב ההופעות החיות) היו טובים בשלבי האודישנים, לא צריך לזכור להם חסד ולהעביר אותם כל שבוע.

לא יכולת להביא דוגמא יותר רעה מקרליטו אוליברו

שבגללו עפו מתמודדים כל כך הרבה יותר טובים ומוכשרים בעונה השלישית של X פקטור ארה"ב.

קרליטו האחרון שהגיע לו להגיע לגמר, ובצדק הוא לא עלה לשלב האחרון בו. אם לא סיימון קאוול שהציל אותו פעמיים, קרליטו לא היה מגיע אפילו לרבע הגמר.

מסכים חלקית

אכן עף בגללו טים אולסטד המעולה, אבל ריון פייג' (עם כל הכבוד למוגבלות שלה) היא מוערכת יותר מידי ולדעתי קרליטו היה עדיף עליה.
יכול להיות שזה עניין של טעם, אבל הביצועים שלו בגמר ובחצי גמר (תקשיב לביצוע שלו ביחד עם אלכס וסיירה למשל) היו לא פחות ממעולים. אני מנסה לחשוב מה היה קורה אם במקומו הייתה ריון פייג' ואני בהחלט לא רואה אותה נותנת ביצועים טובים יותר.
בכל אופן, כללית זאת לא הייתה עונה חזקה במיוחד (יחסית לעונה הקודמת לפחות) עם ג'ף גוט שהגיע לגמר העונה אחרי שעונה שעברה הוא בכלל לא עבר את שלב מחנה האימונים. זה גם היה ברור מהאודישן שלהם שאלכס וסיירה יזכו והשאר הם רק תפאורה.

אתה צודק שזאת לא הייתה דוגמא טובה במיוחד, אז אני אביא לך דוגמא אחרת - טייט סטיבנס ואני בטוח שאני לא צריך לרשום יותר מזה

טייט סטיבנס? מתי בדיוק הוא עמד להדחה

והשופטים הצילו אותו?
לא הוא ולא קרלי הועמדו אף פעם להדחה.
ולמרות שהשועל העדיף ורצה מאוד שקרלי תזכה, כי הכי הגיע לה, טייט סטיבנס הוא בחירת הקהל פרופר.

הוא אף פעם לא היה מועמד להדחה

אבל זאת לא הנקודה שלי, הנקודה שלי היא שהיו מתמודדים עדיפים עליו (כמו למשל קרלי רוז סוננקלר) שהקהל שלח פחות מסרונים בשבילהם.
זאת הקצנה לצד אחר, למרות שהוא באמת לא משהו מיוחד (לפחות לא בארה"ב), הקהל כל הזמן הצביע לו והוא היה לכל אורך ההופעות החיות מקום ראשון או שני (בתורות עם קרלי).

מה שזה מראה לך שהקהל לא תמיד מצביע למי שיש לו את האקס פקטור, אלא לדברים המוכרים להם וכאן נכנסים החוקים של האקס פקטור שבאים לעזור במקרים של קהל מצביעים כמו שיש בישראל שמתחבר לסיפור חיים ולא לכישרון אמיתי. תחשוב על זה, כמה כבר אפשר להתחבר ללהקה עם 5 בנים? לעומת זאת לשאר המתמודדים (עם סיפורים מרגשים מכאן ועד הודעה חדשה), הרבה יותר קל להתחבר.

LiRs Lullaby

New member
אתמול התערבות ההפקה ממש בלטה!

ודי להסתכל שוב בסרטון עם שירי המבולבלת כדי להבין שהיא קיבלה הוראה מלמעלה.
אם היא עצמה חשבה שהקהל לא התחבר לפיוז'ן כל כך הרבה פעמים ושהלהקה הזו לא עובדת - אז למה היא העבירה דווקא אותם? אם היא חשבה שזה רגע נורא לא פיירי - למה לא לתת לקהל להחליט ולהעביר את זה לדדלוק? כל ההצגה אתמול הייתה קשקוש מוחלט ויעידו על כך לא רק הפורומיסטים פה, אלא גם התגובות בוידאו של רגע ההדחה.

ומה זאת אומרת "הרעיון של השופטים שיכולים להציל מתמודדים שקהל המצביעים לא מתחבר אליו אבל הוא כן כשרוני וכן מביא ביצועים טובים." יעני למה מי הם קהל המסמסים?? או בכלל - מתי השופטים בכלל התלהבו מביצוע של פיוז'ן? הם כל שבוע עושים סלטות באוויר כדי להציל את הלהקה הזו.

אגב, אם הולכים לפי כמות הלייקים

אז הנה המספרים בעמודים הרשמיים https://www.facebook.com/XFactorIsrael/app_420366848092906 (עגלתי):
1. טומי ויאן אגמי - 14400 לייקים.
2. עדן בן זקן - 9400 לייקים.
3. האחיות כרקוקלי - 7100 לייקים.
4. להקת פיוז'ן - 6000 לייקים.
5. רוז פוסטאנס - 6000 לייקים.
6. ענבל ביבי - 5900 לייקים.
7. אורי שכיב - 4300 לייקים.
8. תמר פרידמן - 4100 לייקים.
9. בן גולן - 3800 לייקים.
10. אבישחר ג'קסון - 3600 לייקים.
11. יהב טווסי - 2700 לייקים.
12. נטע רד - 800 לייקים.

אז אפשר להגיד שע"פ הלייקים הגמר היה אמור להכיל את הלהקות ועדן בן זקן

LiRs Lullaby

New member
תודה על הנתונים

איש הפקת אקס פקטור (או מי שלא תהיה, עם שם משתמש חדש שלא מותיר יותר מדי ספקות). עם הנתונים של הלייקים אפשר לשחק.

עם העובדה שפיוז'ן מועמדים להדחה פעם אחר פעם, כשכל פעם מועמד אחר נופל מולם, אי אפשר לשחק. אתמול זה היה שקוף מדי בתגובה של שירי. "אז תמר התחילה חזק... היום היא שרה מדהים...פיוז'ן כבר פעם שלישית מועמדים להדחה אז כנראה שהקהל לא התחבר אליהם..... משהו לא עובד.... אבל אני אלך עם הלב שלי.....*חושבת* טוב, אז אני אדיח את תמר." מממממממש.

פיוז'ן בכלל לא הפיבורטים שלי והפיבורטים שלי

הם טומי ויאן, בן גולן וענבל ביבי, אז אני מקווה מאוד שענבל תזכה

אבל אני מעריך מאוד את להקת פיוז'ן והם הציגו מספר ביצועים מעולים בשלב ההופעות האחיות, אז אני לא מזלזל בהם

תסתכל על ההפרשים באחוזי ההצבעות באקס פקטור ברחבי העולם ותבין שההבדל בין להיות מועמד להדחה ללהיות מוגן מפני הדחה הוא הבדל של אחוזים בודדים.

למעלה