התכנית שתוכננה בקול ישראל בנושא פינק פלויד

התכנית שתוכננה בקול ישראל בנושא פינק פלויד

לתאריך ה-18.11.07 תבוטל. היי, הייתי היום בצו הראשון, והם דחו לי את הבחינות הפסיכוטכניות בדיוק ליום ראשון, במקביל לשעות שהתכנית הייתה אמורה להיות משודרת. כשהבנתי שהבחינה יוצאת בדיוק באותו התאריך ושעות של התכנית, ניסיתי לשנות את התאריך אך נתקלתי באנשים קרים ובבירוקרטיה חולה עד אין סוף ואף אויימתי שאם לא התייצב בתאריך, יופעלו נגדי הלכים שונים. האחריות היא כולה שלי, ואני לא מתכוון להעביר את האחריות לבירוקרטיה של הצבא, ולכן אני מעוניין להתנצל בפני כל המרואיינים שהוזמנו בתאריך הזה. אני אשתדל ליצור קשר עם המערכת של התכנית ואבקש תאריך חלופי, אולי אקבל תאריך בהמשך השבוע. (במקרה הזאת, התכנית תוקלט ותשודר במועד מאוחר יותר.) אם לא בהמשך השבוע, אני אשתדל לבקש תאריך בהמשך החודש.

אלעד, אני בטוחה שרשת א' גמישים

ויתנו לך תאריך חלופי. זו הרי לא הפעם הראשונה שהם נתקלים בבעיה כזו....

היי, ציף

הבעיה היא שאין להם מה לשדר במקום התכנית, אין להם תכניות שהוקלטו מראש - למרות שהייתי בטוח שיש להם בכל רגע נתון תכנית מוקלטת מראש לשדר.

דיברתי עם ההפקה

קיים סיכוי שאני אעביר למגיש\ה אחר\ת את החומרים, והוא \ היא יעשה את התכנית במקומי. הסיכויים אמנם נמוכים, אך זאת אפשרות.

ניסיתי למצוא איזשהו היגיון בתוך המערכת הזאת

אך כל הנסיונות שלי העלו כרס. את הבחינות הפסיכוטכניות הם עורכים למשלב"ים בסוף היום, כך שבמהלך היום עובר המלש"ב ראיונות מתישים, בדיקות רפואיות, פקידים ופקידות עצבניים עם מנת משכל בגובה של סוליית נעל שמתייחסים למלש"בים כאילו היו הרכוש של המדינה, ולא מהססים לאיים בכל רגע נתון , שאלות מתוחכמות ועוקצניות שלמשל"ב הממוצע אין שום יכולת להתמודד איתם או להבין בדיוק את הכוונה מאחוריהם, וגולת הכותרת טורות ארוכים ומפרכים שמעידים על חוסר ארגון נכון. למען האמת, לא ידעתי שישנן בחינות פסיכוטכניות בצו הראשון, הם שלחו אותי לשם בסוף היום, כשאני עם עיניים עצומות ובקושי הולך מרוב עייפות, לאחר ראיון מפרך ומתיש מול מראיינת מאד מתוחכמת ומיומנת. כשנכנסתי לראיון, חשבתי שזאת רק שיחה על כוס קפה שנועדה להגדיר ציפיות, מהר מאד הבנתי בדיוק לאן מכוון האדם שעומד מולי, כשבמקום לשאול את השאלות באופן ישיר, היא הולכת סחור סחור ומנסה להוציא ממני כל פרט עליי בדרך מניפולטיבית ובזויה. מישהו דיבר על פרטיות? לאחר כל היום המפרך הזה הגעתי לעמדת הפסיכוטכני והסברתי באופן ישיר שאין סיכוי שאצליח לעשות את הבחינות הללו תוך מימוש מלוא הפוטנציאל ברגעים אלו. לאחר אין סוף שיחות עם פקידים ופקידות עם מנת משכל בגובה של סוליה, שמסרבים להבין שאין לי את היכולת לשלוט על מידת הריכוז והעייפות שלי במהלך היום, וכי זה מאד טבעי שאהיה מותש מאד לאחר כל היום המפרך הזה. בסופו של דבר, האפשרות היחידה שהם יכלו להציע לי היא להגיע ביום ראשון, בדיוק באותן שעות שהתכנית הייתה אמורה להיות משודרת, ועוד הוסיפו איומים כי אם לא הגיע, הם יפעילו נגדי הליכים. לפעמים מדהימה אותי עד לאיזו רמה יכולה להגיע הטיפשות האנושית.

wish i was here

New member
אתה לא מיוחד,זה היה ככה לכולנו

ואני מבין למה הם לא הבינו אותך-הפסיכוטכני(או דפ"ר בלשון הצבאית) הוא מבחן מאד קל. המבחנים שבאים עם זימונים אחרי הצו ראשון (בעיקר של תלפיות) "טיפה" יותר מאתגרים.

oneman2

New member
אוי, תלפיות../images/Emo122.gif

הצלחתי לענות על שאלה אחת במתמטיקה מתוך 24, על כל השאר עניתי בצורה כזאת שהעיגולים המושחרים ייצרו ציור.

wish i was here

New member
המתמטיקה שם באמת היה קשה

הפיסיקה דיי קל. ידע כללי הכי קשה שעשיתי עד היום היה בשחקים\חבצלות. יש לך מושג מתי חוזרות התשובות של תלפיות?

holo

New member
אכן אוי

היה לי ביום שלישי הייתי במבחנים שלהם. זה היה נורא. ממש הרגשתי מטומטם לעומת חצי מהאנשים שישבו שם, ואני ממש לא טיפש. אמנם לא הייתי יצירתי כמוך, אבל גם אצלי יותר מחצי מהשאלות במתמטיקה הלכו לניחושים עיוורים פשוט. פיזיקה הלך יותר טוב, שזה אומר גם לא בשמיים. הגיון כבר הלך באמת יותר נורמלי, וידע כללי ידעתי יותר מחצי, זה אני בטוח. למרות שחצי מהאנשים שם עשו רושם של גאונים, אני די מאוכזב מעצמי, במיוחד בגלל שידעתי לקראת מה אני הולך ולא הכנתי את עצמי מראש (חוץ מלימוד עצמי קצרצר של ווקטורים שעזר לי לפתור את השאלה במבחן).

oneman2

New member
העניין הוא שלא מחפשים רק ידע

יכול להיות גאון שענה על כל השאלות נכון, אבל אין לא חשיבה יצירתית/יכולת בעבודת צוות/קשרים בחיל האוויר, או בקיצור לא מתאים.

קל או קשה זאת פונקצייה של יכולת

בנוסף, אין סיכוי שהצבא יעשה את המבחנים הללו מאד קלים, זאת משום שהוא מעוניין לאמוד את היכולת של המלש"ב בצורה יעילה. אם השאלות שם היו מאד קלות למלש"בים ממוצעים, בצורה כזאת שכמעט כולם היו עונים עליהן בלי בעיות מיוחדות, הצבא לא היה מסיק מכך הרבה על יכולותיו השכליות של המלש"ב. רוב המלש"בים שדיברתי איתם כשהם יצאו מהמבחנים הפסיכוטכניים, טענו שהם היו מאד קשים ובעקבות כך הם ניחשו חלקים נרחבים בבחינה.

הייתי היום במבחנים

אמנם העקרונות שהמבחן מתבסס עליהם הם מאד קלים ופשוטים להבנה, אך לא חסר שם שאלות מאד מורכבות שמתבססות על עקרונות פשוטים. כמעט ואין צורך בידע כללי, פרט לידיעת השפה ומתמטיקה מאד בסיסית. בשורה התחתונה, המבחנים האלו הם בדיוק כמו שחשבתי, מאד דומים למבחני IQ. השלמת יחסים בין מטריצות, אנלוגיות, חשיבה מתמטית - כמותית, כל הדברים האלו קיימים במבחני IQ, פרט למבחני הבנת הנקרא. לדעתי הם יכולים לאמוד סוג האינטילגנציה שבוחן המבחן בצורה לא רעה בכלל.

holo

New member
אתה לא יודע כמה אני מבין את הכעס שלך

קרה לי אותו מקרה כמו שלך. כמו כל אחד שהולך לשם ולמשרד הרישוי, גם אני נפלתי קורבן לביורוקרטיה המטומטמת וחסרת כל הגיון של המדינה שלנו. שלא לדבר על חבר שלי שנאלץ ללכת לשני המקומות 3-4 פעמים אחרי טירטורים מעיקים שזה פשוט לא יאמן. בקיצור, אלה שלבי הכניסה אל החיים האמיתיים במדינה, לצערי הרב...

Silvernaor

New member
לא אמרו לך שאסור להגיד שאתה לא יכול?

וגם אם כן, מה חשבת, שישאלו אותך מתי נוח לך?
וד"א, מה אכפת לך מימוש מלוא הפוטנציאל אם אתה גם ככה מתכוון להשתמט?

oneman2

New member
לא להכנס לכלא?../images/Emo4.gif

מזל טוב, עכשיו גם אתה רכוש צה"ל. ל-30 שנים הבאות.

למעלה