התכנית שתוכננה בקול ישראל בנושא פינק פלויד

כי יש לי את הזכות לחשוב באופן עצמאי

ועדיין להיות שווה בעייני הצבא, בדיוק כמו אלו שחושבים אחרת ממני, ואולי קצת יותר דומה לקו המחשבה של צה"ל. אם הצבא רוצה לדעת עליי פרטים, שישאל אותי באופן ישיר ואני אחשוב כיצד לענות לו, כשהוא שואל אותי\אדם אחר באופן עקיף, בלי שהאדם באמת מבין מהי המשמעות של כל שאלה שהוא נשאל, הוא מאבד את הזכות לפרטיות, כי אין לו את היכולת להשיב בצורה שהיה רוצה בהרבה פעמים. לא עברתי על החוק מעצם היותי אזרח מדינת ישראל שהגיע לגיל 17, כך שלצבא אין שום זכות לעשות לי את החקירות האלו, תוך רמיסת הפרטיות שלי.

afon

New member
לא אין לך את הזכות הזו

אתה יכול לחשוב באופן עצמאי, כמה שתרצה, אבל לצה"ל בהחלט יש את הזכות לפגוע לך בקב"א בעקבות דעותיך. לגיטימי ביותר. אתה אכן מאבד את הזכות לפרטיות, בזה שבודקים לך את הביצים ובזה ששואלים אותך על אמא שלך, למזלינו אנחנו עדיין לא מדינה שבו האזרח הקטן יכול להתנגד לכל חוק שלא מוצא חן בעיניו. וכן, הצבא (ומערכת הביטחון) פוגעים ועוד יפגעו בפרטיות שלך, הדרך היחידה שלך להימנע מכך היא פשוט לסרב, אם תפעל בצורה הזאת אל תתפלא שצה"ל לא ירצה אותך (זו זכותו).

זאת מלכתחילה לא זכותו לפגוע לי בפרטיות

וגם אם כן, יש לי את הזכות לדעת על כך בלי שזה נעשה בדרך מניפולטיבית. אם לדעתך לצה"ל יש זכות לפגוע לי בקב"א בעקבות הדעות שלי (זאת למרות שאני בוחר להתגייס, מרצוני), אז אולי גם למדינה יש זכות להתייחס אליי כאזרח סוג ב' בגלל שהדעות שלי הן לא בדיוק עולות בקו אחד עם המיינסטרים? כששואלים אותי על אמא שלי או "שבודקים לי את הביצים", הכל נעשה בהסכמה מלאה, ובאופן ישיר. אם הייתי רוצה, לא הייתי עונה להם מי זאת אמא שלי (הם במילא יודעים, כל הנתונים האלו נמצאים במחשבים שלהם, זה רק הליך אימות נתונים) וכמובן שאף אחד לא היה "בודק לי את הביצים" ללא רשות שלי.

afon

New member
נכון, וזו בדיוק הצביעות

מפריע לך דברים שהם פרנציפ תלוי באויר, לא דברים שהם תכלס'. העובדה שיש להם את הנתונים לא פוגעת לך בפרטיות? במקום לבוא ולשחק את המשחק של הילד הציוני, החמוד והטוב שמתגייס לצבא כדאי להגן על ההמולדת ועל העם היושב בציון אתה דופק את עצמך. להגיד שאתה לא רוצה להתגייס לקרבי יוריד לך מהנתונים, פשוט מאוד (ואני מכיר כמה וכמה דוגמאות כאלה). אפשר לבוא ולהתלונן על זה שהצבא לא הוגן ולטעון טענות חסרות חשיבות על מאבחנות פסיכוטכניות, במקום זה אפשר גם פשוט לעשות את מה שכל בחור רגיל בן 17 עם שכל היה עושה. אין הרבה אנשים שהם באמת ציונים ובאמת ובתמים ובאים לצבא אך ורק כדי לתרום, רובנו ככולנו רוצים גם להשיג דברים מהצבא ולנצל אותו לטובתינו (שזה לגיטמי לחלוטין). הצבא מודע לעבודה הנ"ל טוב מאוד ולכן ינסה להכשיל אותך פה ושם, אבל עם קצת שכל אפשר לעבור את השטויות האלה בלי באמת לפגוע בנתונים. אתה גם מחפש כל הזמן איפה הצבא לא בסדר ואיפה הוא לא מתחשב, אם תתחיל זה לא יגמר, הצבא הוא גוף בירוקרטי ואיטי שאכפת לו בעיקר מעצמו, אז תפסיק להצתדק (מה שלא יקרה) ותבין את המערכת. זה שאלעד הסכים ברוב טובתו (ומרצונו!!! למען השם) להתגייס לצה"ל בהחלט צריכה להביא לו דפ"ר 90 וקב"א 56. אין שום הגדרה לאזרח סוג ב' ככה שאני לא יודע איך המדינה יכולה להתנהג אליך, כאינדבידואל, כאזרח סוג ב'. תעשה לי טובה, תפסיק להתחסד, זה בטוח לא מה שיגרום לצה"ל לרצות אותך יותר.

כמובן שהעובדה שיש להם כ"כ הרבה נתונים

עליי, שהם קיבלו מאיזשהו מקור, פוגעת לי באופן ישיר בפרטיות. עצם העובדה שהם מחזיקים עליי כ"כ הרבה פרטים, ללא רשותי, היא פגיעה ישירה בפרטיות שלי כאדם, לפני שאני אזרח של המדינה. מעבר לזה, לא מסכים עם הדברים שלך.

afon

New member
איך מדינה אמורה להגן על עצמה?

אני לא מדבר ברמת האטום האיראני אלא ברמה הפשוטה של להחזיק פרטים על בן אדם. לזה קוראים דמוקרטיה מתגוננת, טוב ונחמד מדינה חופשית, ליברלית ובעלת זכויות לכולם אבל היא גם חייבת להגן על עצמה וזה כולל לפגוע בפרטיות של רבים מאזרחיה. דרך אגב הויכוח הזה, על גבולות הפרטיות והגנת המדינה, ההתנגשות בין שתי הדעות, הוא אחד הויכוחים הכי מרכזיים שיש קיום בארה"ב ואירופה. אם שאר הדברים אין לך יותר מדי מה לא להסכים... זה עניין פשוט של עובדות ופעולות של מערכת.

wish i was here

New member
ועוד משהו לגבי ה"אני עליון על כולכם"

אני אישית ממוין כרגע ל3 מסלולים שונים בחיל-מודיעין,כאשר 2 מהם מוגדרים כ"מובחרים".לכולם התקבלתי. מ-ע-ו-ל-ם לא החשבתי את עצמי לטוב יותר או לאיכותי יותר מאלה שלא התקבלו,אלה רק למתאים יותר ספציפית לתפקיד הזה,ואין לי ספק שלכל אחד יש קישורים מיוחדים שהצבא צריך,גם אם הם לא מתבטאים בכך שהתפקיד דורש יכולת של תפקוד טוב במבחנים. תוריד את האף,כשתגיע למיונים(אם יזמינו אותך-אתה עדיין לא יודע מה הקב"א שלך) תראה שיש שם אנשים מדהימים עם קישורים בתחומים אחרים שפשוט לא מתאימים לדבר הזה,ומצד שני גם אנשים מבריקים בתחום הספיציפי הזה. כן-חלקם יהיו עדיפים ממך.

לא טענתי שאני עליון,

זה בכלל לא מעניין אותי באיזה תפקידים משבוצים אחרים, מעניין אותי רק באיזה תפקיד אני אשובץ. אני יכול להיות פוליטיקלי קורקט ולומר כולם מתאימים לכל התפקידים, כולם מתאימים לתפקידים בכירים, לכולם יש יכולות גבוהות וכישורים מיוחדים. אך מה לעשות שלא כולם מתאימים לתפקידים מובחרים, לא לכולם יש יכולות גבוהות או כישורים מיוחדים. יש הבדלים בכישורים בין אנשים, לכן, יש אנשים שיתאימו יותר לתפקידים מסויימים מאשר אנשים אחרים. אני לא טענתי שזה עושה אותם אנשים פחות טובים מאנשים שזכו ביכולות גבוהות יותר. אין שום סיבה שאני אעסוק בתפקיד זוטר, אם אני יכול להתקדם ולעסוק בתפקידים שיותר מתאימים לכישורים שלי.

FunkyMonk

New member
אבל התפקידים האלה -לא- מתאימים לך

לפחות מההיכרות שלי איתך על גבי הפורום. אני מכיר את שני הסוגים - אלו שקיבלו זימונים ליחידות המובחרות, ועברו בהצלחה (כלומר התקבלו), ואלו שקיבלו זימונים - ולא עברו. אתה, ד"א, לא תקבל זימונים. מודיעין נחשב לcore של הצבא, והוא החיל הגדול ביותר (תקנו אותי אם אני טועה). בשביל להתקבל ליחידות "מצויינות" של מודיעין, יש להראות מוטיבציה, אמביציה, יכולת חברתית גבוהה (בתוך זה נכללת התכונה "צניעות"), ויכולת אינטיליגנטית. לא יודע מה לגבי יכולות האינטיליגנציה שלך (זו בעיה שבמדינת ישראל נוטים לחנך מחוננים שיחשבו כי הם עליונים), אבל בהחלט כפי שנראה אין לך את המוטיבציה לשרת ביחידה כזו. מה גם שחלקן מצריכות פרופיל קרבי. ישנו "תלפיות", אבל זה מסלול שאם הצהרת שאין בכוונתך להתעסק בקרבי - לא תבל אליו זימון. לא נראה לי מההודעות שלך שאתה מעוניין במודיעין כל כך, אבל במודיעין מרוכזים כל המסלולים "לאינטיליגנטים בלבד". ד"א, אני חושב שכדאי לך לציין שאתה מעביר תוכניות ברדיו - וכך אולי להתקבל לגל"צ. זה בהחלט יקדם אותך בתחום התקשורת (ואולי נקבל קצת יותר פינק פלויד ברדיו).

לא מחנכים בישראל מחוננים לחשוב שהם עליונים

ולא תשמע אותי או חברים שלי טוענים שהם עליונים על אנשים לא מחוננים. אני לא מתבייש לשאוף לעסוק בתפקידים שלדעתי הולמים את היכולת שלי, ואני חושב שכל אדם, גם אם הוא לא מוגדר כ"מחונן" (לדעתי, אי אפשר באמת לאמוד את האינטלגנציה האנושית באמצעות סדרת מבחנים, היא יותר מדי מורכבת וכאוטית.) צריך לשאוף למצות את כל היכולות שלו. אין בזה בושה, וזה כמובן לא עושה אותי או אחרים "לעליונים" אם הם מאמינים בעצמם וביכולות שלהם, הטעות שלך היא לחשוב שאני חושב שאני עליון בעקבות כך. ולא רק טעות שלך, טעות של הרבה אנשים שמשייכים כל שאיפה שלי לעובדה שאני "חש מעצמי" וחושב שאני עליון. לא עליון ולא נעליים, כדי להצליח אני אעבור בדיוק באותה דרך שכל מי שמצליח עובר בה, וכדי להצליח חייבים לכוון גבוה.

THC MaN

New member
זה מצחיק

אתה רושם בשפה מאוד יפה, מנקד והכל. אבל ברור לכולם פה שאתה טמבל... מעניין איך תתמודד עם אנשים חזקים יותר מאיתנו...

מנקד?

אני מניח שהתכוונת למפסק, הפיסוק לא נועד כדי לגרום להודעות שלי להראות נעלות יותר, אלא רק כדי שהדברים שאני מנסה להבהיר יובנו על הצד הטוב ביותר. כשאנשים לא מפסקים, במקרים מסויימים בלתי אפשרי - קשה להבין למה הם בדיוק התכוונו. אתה מוזמן לחשוב שאני טמבל, אני מנגד לא חושב שהאנשים שמגיבים להודעות שלי הם "טמבלים", פשוט כי אני מודע לעובדה שהדעות שלי הן לא דעות שהם פוגשים בהן כל יום, לכן, ההלם והקושי להבינן לעומק הוא ברור ומובן.

.............

אני כמובן לא בז לכל תפקיד שלא ראוי "לכבודו", שכל אחד ישובץ לתפקידים בהתאם ליכולות שלי. אני לא מתכוון להסכים שישבצו אותי למחסנאות או למטבח, כי הם לדעתי בזים לשאיפות וליכולות שלי. בדיוק כמו שאני לא מתכוון להיות באזרחות פועל זוטר כשאני יכול לעשות תפקידים הרבה יותר משמעותיים וחשובים שיאתגרו אותי אינטלקטואלית. עפ"י ההיגיון שלך יש בזה כדי לומר שאני בז לתפקיד שעושה פועל זוטר. טעות.

FunkyMonk

New member
אבל ההוכחה..

אם איינשטיין היה מדבר ככה, הייתי מבין. אבל מי אתה בכלל, תזכיר לי?

יכולות גבוהות בתחומים מסויימים לא נמדדות ביחס

לגאוני על, אלא ביחס לממוצע. וכמובן שאבין זאת כאשר אנשים בשיעור קומה שמזכיר את איינשטיין ישאפו לגדולה, ולצורך העניין, יסרבו לעסוק בתפקידים שלא מתאימים לפוטנציאל המלא שלהם. זה לא עושה אותם עליונים יותר מאחרים.

wish i was here

New member
ד"א-הגאונים הגדולים בהיסטוריה לא ראו את עצמם

כמשהו מיוחד. איך אמר ניוטון? "אני רק ילד קטן שמשחק באבנים מול האוקיינוס הגדול" נילס בוהר(אם אני לא טועה) אמר-"לי ולחברי היה הכבוד להתייצב על כתפי ענקים"

בוא נאמר את זה ככה

לא היינו מדברים עכשיו אם כל הגאונים הגדולים בהיסטוריה לא היו שואפים לגדולה ומאמינים בעצמם, ובנוסף - מבינים עד כמה היכולות שלהם הן גבוהות.

למעלה