התכנית שתוכננה בקול ישראל בנושא פינק פלויד

Silvernaor

New member
לא היו פעם דיונים שלמים על זה

שאתה חושב שצה"ל זה ארגון טרור, וראיון איתך ברדיו על זה שאתה לא מתכוון להתגייס, וכו' וכו' וכו'?

דעתי נותרה זהה

אני לא מתכוון להתגייס לקרבי או להחזיק נשק.
אני אסכים לעשות רק תפקידים הקשורים בתקשורת.

בטירונות תאלץ להחזיק בנשק וגם להתאמן בו

ולאור דעותיך על צה"ל, קרוב לוודאי שלא תתקבל לתפקידים רגישים, לרבות בתקשורת.

בתוך אימונים, אין לי בעיה

אך אני לא מתכוון ללכת עם נשק מעבר לאימונים, או לעשות בו איזשהו שימוש מעבר לאימונים. ולפי מה שידוע לי, במידה ואני לא מתגייס לקרבי, אני לא אצטרך לשאת נשק במהלך השירות. העקרון המרכזי שלי הוא לא לעשות שימוש בנשק על מטרות אנושיות במידה ואצווה לעשות כן, אני מתאר לעצמי שזה לא יגיע למצב הזה, משום שהפרופיל שלי אינו קרבי, ולא הבעתי איזושהי מוטיבציה לגשת לקרבי, הודעתי להם שאני בעיקר מעוניין לעשות תפקידים בתקשורת.

../images/Emo6.gif

מדוע את חושבת שלא אמרתי את השם המלא שלי ברדיו והסתפקתי רק בכינוי המסתורי "אלעד" ? אני לחלוטין לא מעוניין שידעו על הדעות שלי, אלו דעות שאפילו הקרובים ביותר אליי לא יודעים, פרט להוריי. אם הייתי אומר להם בראיון שאני חושב שהצבא הקרבי הוא ארגון טרור לכל דבר, הקב"א שלי היה יורד באופן משמעותי, דבר שימנע ממני בעתיד לגשת לתפקידים משמעותיים, אך בעורף. (אם לפסיכוטכני יש משמעות רבה בקביעת הקב"א, הקב"א אמור להיות מאד גבוה) בכלל, לא ניראה לי שהם היו מגייסים אותי עם דעות כאלו. כמובן שהם לא מודעים לראיון שנתתי, וכל עוד וזה תלוי בי הם גם לא יהיו מודעים. ואני מקווה שאין לך מחשבות אחרות בעניין, נכון?

נראה לי שאתה קצת נאיבי, בנקודה הזו

דהיינו, יש לי הרושם מדבריך שאתה חושב שלא תתקל בדילמות מוסריות במהלך השירות הצבאי, אם לא תחזיק נשק או תשתתף בקרב. אלא שדילמות כאלו הן אינהרנטיות לרוב התפקידים - אלא אם אתה רוצה להיות מחסנאי או טבח או משהו כזה. מה תעשה אז? תסרב לבצע את תפקידך?

דילמות תמיד יהיו

בתור אדם מאד דומיננטי שצריך להיות תמיד בשליטה, עם בעיה קשה להסתדר תחת גורמים סמכותיים מעליו, אני מתאר לעצמי שיהיו הרבה בעיות, אך אני אשתדל להיות מספיק חכם כדי למנוע את רובן מלכתחילה. אך אני חושב שאני יכול להתפתח בצבא בתפקידים הקשורים בתקשורת, גם מבחינה חברתית. תלוי מהי רמת המוסריות, כמו שאמרתי, רבים מהאנשים שאני מכיר מתנועות מסויימות רואים אותו כעת כאופורטוניסט ואף ציוו עליי לעזוב את התנועה. אני חושב שזה לא בוגר לוותר מלכתחילה על כל המסלול, רק בגלל שהוא מכיל בתוכו כמה בורות. אני אתחיל את המסלול ואראה אם אני מצליח לקפוץ מעל הבורות שיהיו בדרך, ואני בטוח שיהיו הרבה. אני יודע שהרבה מאד אנשים עם ערכים זהים לשלי הצליחו, כך שברור לי כעת שזה אפשרי. אני לא שולל את האפשרות לומר לא לגבי תפקידים מסויימים שיערערו את העקרונות שאני מאמין בהם, זאת לא בושה, באיחוד שהניסיון שלי הוא כ"כ מועט. גם באזרחות אאלץ להתמודד עם הרבה מאד בעיות מוסריות, תוך התקלות בהרבה דילמות שיהיה בהם כדי לערער על הערכים שלי. במקום להרים את הידיים ולוותר את מלכתחילה, אני חושב שכדאי לנסות לפתור את הדילמה, כדי שבכל זאת להצליח להשתלב באיזושהי דרך. הבעיות המוסריות הן לא רק נחלת הצבא.

wish i was here

New member
תחקיר בטחוני אתה כבר לא תעבור

בגלל שהם מנפים אנשים בעלי דעות פוליטיות קיצונית. גם אם לא תגיד להם-יש להם דרכים לעלות על זה. הוה אומר-לא בחיל מודיעין,לא בחיל האויר או הים(רוב התפקידים),לא בההרבה מהתפקידים בחיל הקשר,ועוד מספר תפקידים. מה שזה אומר-ברוח הבא למערך הלוגיסטיקה של צה"ל (אפסנאות בלשון העם)

בולשיט

אני מכיר כמה וכמה נערים, ללא מעורובות או דעה פוליטית כלל וכלל, שסימנו חוסר רצון לגבי רוב התפקידים - הסיבה היא פשוטה - הם היו מעוניינים בתפקיד מסויים. (תקשורת) במקרה שלי, גם במידה ולא היית לי בעיה מוסרית עם פעילויות שונות בצה"ל, הייתי מעוניין לגשת לתפקיד הקשור בתקשורת. פשוט משום שאני חושב שאני לא מתאים לקרבי מהרבה מאד בחינות שלא קשורות לדעות פוליטיות כאלו או אחרות, הדעות הפוליטיות שלי הן כניראה הסיבות האחרונות שאני לא אתגייס לקרבי בעקבותן. כמו שאני רואה את זה, תפקיד הקשור בתקשורת ועיתונאות הוא היחידי שיכול להתאים לי. מיותר לציין שלא אסכים לעסוק בתפקיד שבז לאינטיליגנציה הגבוה מאד שניחנתי בה. אני לא אסכים לשרת בתפקיד מסויים שאין בו צורך של ממש, רק כדי לסמן V על העובדה ששיררתי בצה"ל, תוך העברת התחושה למתגייסים שהם לא מנוצלים כי כולם מחוייבים להתגייס.

wish i was here

New member
אתה הבנת מה אמרתי בכלל?

אמרתי שאתה לא תעבור תחקיר בטחוני-שלב טכני לחלוטין שאמור לבדוק אם אתה מתאים לשרת בתפקידים רגישים. אגב,תגיד בראיון שישיה לך ליחידות את הקטע של זה שאתה בז לכל תפקיד שלא ראוי לכבודו,אני בטוח שהם מתים לקבל אנשים כל-כך צנועים.

הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון

ועניתי לך שאין קשר בין הדברים שאתה אומר לבין המציאות. בנוסף, בנושא הזה, לא נפלתי בראיון, למרות שיש הרבה שנופלים בו. נתתי להם בעיקר את מה שהם אוהבים כ"כ לשמוע. אני ציוני, אני עומד מאחורי המולדת שלי ומעדיף אותה על פני אחרות, ההורים שלי מאד רוצים שאתרום למדינה בכל תפקיד, אני מוכן לההירג בשביל המולדת. המנטרות שמזמר כל אדם לא חכם במיוחד.

wish i was here

New member
לא דיברתי על הראיון הזנותי שיש בצו-ראשון

דיברתי על ראיונות ייעודיים.אתה עוד תגיע לזה.

מובן לחלוטין,

אך גם בראיון בצו הראשון הם דיברו על שיבוצים שונים, אמנם באופן כללי, אך הם ניסו להבין בערך מהן עמדותי בנושא. בכל מקרה, אני לא אשובץ ליחידה קרבית משום שיש לי פרופיל נמוך. וכמו שאמרתי, אני מתכוון לומר באופן מפורש שאני לא מתכוון לעשות תפקידים שבזים לאינטילנגציה שלי. אני מתאר לעצמי שעפ"י המבחנים הפסיכוטכניים והראיון, הם כבר ישבצו אותי בתפקיד משמעותי, אך בעורף.

הראיון הזה הוא לא זנותי בכלל

ואם אתה חושב כך, כניראה שלא הבנת את הכוונות של האדם שעומד מולך. הם שמים בתפקידים האלו בנות מאד נאות, בעלות קסם אישי ומתוחכמות שיודעות להוציא מהמלש"ב המיועד הרבה מאד, בלי שהוא מבין בכלל כיצד. אולי נוצר הרושם שמדובר בראיון חברותי, שיחה על כוס קפה להגדרת הציפיות, אך בפועל באמצעות כל מיני שאלות מניפולטיביות המראיינת מבינה בדיוק מי עומד מולה. היא למשל שאלה אותי שאלה כמו: "עד כמה אתה אוהב חיות?" שהובילה לתשובה => "יש לי כלב ואני מאד נהנה לטפל בחתולים" שהובילה לשאלה=> "מה תעשה במידה וכלב גדול יתקוף את הכלב שלך במהלך הליכה איתו?" השאלה אמנם ניראת מאד תמימה כשלא משקיעים מחשבה, אך מהשאלה הזאת המראיינת יכולה להבין הרבה מאד דברים. במקום לשאול אותך באופן ישיר, "במידה ותתגייס לקרבי, האם תעשה הכל על מנת לעזור לחברך שנקלע לסיטואציה עם מחבל?". כל הראיון היה מורכב משאלות כאלו, לא הייתה אפילו שאלה אחת שנשאלה באופן ישיר וכנה.

wish i was here

New member
ממש לא-המראיין שלי היה ממש נחמד ובא בטוב

דיברתי איתו ואמרתי את האמת והיתה הרגשה מאד נינוחה-ועובדה שכנראה יצאתי משם עם ציון טוב.

אני מתאר לעצמי שיש כל מיני סוגי של מראיינים

כאלה שמתוחכמים פחות, כאלו שמתוחכמים יותר. אך בפועל, המטרה של הראיון היא להבין בדיוק מי אתה, וכן, גם להבין עלייך דברים בדרכים מניפולטיביות. אחרת, אין לי דרך להסביר את כל השאלות המוזרות שנשאלתי. הדעות שלך כניראה מתיישבות בדיוק עם הדעות והמדיניות של הצבא, אך במקרים שלא, כמו במקרה שלי, אני חושב שיש לי את הזכות המלאה לפרטיות ולחופש מחשבה בלי שיורידו לי את הקב"א על סמך הדעות שלי.

afon

New member
ומה רע בזה?

אתה מצפה מהצבא שלא ינסה להוציא ממך את מי שאתה באמת? מניפולציה היא פעולה לגיטימית (גם אם מעורבת בחורה יפה שמשקרת לך) ולמה שלא יורידו לך את הקב"א אם הדעות שלך לא מתאימות לאופי הצבאי (בצורה קיצונית)? למה בדיוק את מצפה מהצבא תגיד לי?

למעלה