התלבטות קצת בנאלית לגבי קורס ברמנים

  • פותח הנושא obbb
  • פורסם בתאריך

obbb

New member
התלבטות קצת בנאלית לגבי קורס ברמנים

לא יודע אם כולכם מכירים את הסיפור אז אני אספר בקצרה. נרשמתי לברטנדר לקורס בדצמבר. סחבו אותי ואת חבר שלי מהאף וכל פעם דחו את הקורס וביקשנו את הכסף חזרה ואז הבטיחו לנו שיהיה תאריך, אחרי זה משכו אותנו עוד ולבסוף מצאו תאריך והוא היה בפברואר אז התעקשנו לקבל את הכסף. אני קיבלתי החזר וחבר שלי אני חושב עדיין מתברבר איתם לגבי ביטול עסקה באשראי. כל זאת היה בקשר אך ורק עם המנהל, לא עם פקידות שאפשר להאשים אותן אישית בטעויות של הבי"ס. יש לציין שהכל אנחנו היינו צריכים לרדוף אחריו והכל נעשה בהצקות ובחוסר שירות מוגזם מצד הבי"ס. עד עכשיו הכל נשמע רע. היתרונות של ברטנדר - הגישה. לפי מה שהמנהל דאג להבהיר לי ולפי מה שבאמת נראה לי, בברטנדר יש את ה"ערך המוסף" של מעבר לתוכן הבסיסי של קורס ברמנים. והמתכונת הולכת להשתנות ליותר יעילה, יותר קצרה והרבה יותר זולה בזה שהספר שלהם יצא והלימוד העיוני יעשה ברובו בבית. חסרונות - בראש ובראשונה - שירות. קשה לי להבליג על כל מה שהיה, פשוט מאוד. אין צורך לפרט. ההתלבטות: הבי"ס היחידי שחשבתי עליו זה זמן אמיתי. אין צורך לנמק למה לא ברמאסטר ולימון. זמן אמיתי טוענים שברטנדר לפני פשיטת רגל, ולא נפתח אצלהם קורס איזה שנה, מה שלא כל כך קשה לי להאמין בגלל כל המהפכה של ברטנדר והעובדה שפשוט לא היה להם קורס להציע לי. שלא נדבר על האתר שלהם שבכלל קטסטרופה. עוד התלבטות. WBTO של ברטנדר לעומת IBA. (יש לי תכנון לעבוד בעתיד בחו"ל אז זה משנה לי מאוד) ברטנדר בזמנו טענו שהIBA (זמן אמיתי) זה ארגון שיותר קשור לתחרויות, ימי כיף וכו'. ושהם לא באמת עוזרים במציאת עבודה וכו'. זמן אמיתי טענו שהWBTO (ברטנדר) זה רק מקומות ספציפיים ברחבי העולם ככה שהם מוגבלים, והIBA זה מדינות שחברות בזה, ומעבר שהIBA עשו מבחנים בארץ - ברטנדר לא עברו וזמן אמיתי כן. עכשיו לגבי הדרישות שלי - הידע הבסיסי שמעבירים בקורס - את רובו אני יודע. אני מחפש את ההתמקצעות של קצת מעבר ואת התרגול והידע המעשי. המנהל של ברטנדר אמר לי שיהיו סדנאות בעתיד על כל מיני תחומים ספציפיים (יין וויסקי וכו') שצריך קצת מעבר לידע בסיסי (בתוספת תשלום סמלי) - רעיון שמאוד מצא חן בעיני. באמת שהאיכות של הקורס מאוד מאוד מהותית בשבילי...ולא פחות התעודה הבינ"ל. רציתי לשמוע את דעתכם בעניין ומה הייתם עושים במקומי.
 

obbb

New member
אני אקצר

1. אין להם תעודה בינ"ל שאני יודע בוודאות שניתן להשתמש בה בחו"ל (אם מישהו יודע בוודאות על מישהו ספציפי שקיבל שירות בחו"ל עם התעודה שלהם שיגיד לי ולא סתם "זה כן תופס הם אמרו") 2. לימון בי"ס אומנם לא רע, אבל צעיר, ואני לא סומך עליו יותר מדי, גם לפי המבצעים והדיבורים בטלפון עם הטלפניות שלהם. 3. ברמאסטר אחרי שיחות עם כמה וכמה בוגרים - זה לא הכיוון שלי. רמה לא מספיק גבוהה של תכנים. יותר מדי"מסיבה" בשיעורים. בקיצור אין מה להתעמק. פשוט לא.
 

Symbolic

New member
בארמאסטר רמה לא גבוהה של תכנים?

ואיך בדיוק בדקת את זה? כי חברים שלך אמרו לך? חבוב - לא רוצה לפוצץ לך את הבועה אבל אתה חי בסרט קשה. מה אתה חושב שזה? B.A בעבודת בר? קורס ברמנים, בארץ, זה מסחרה רצינית, לא משנה איפה תעשה. כל הקורסים זהים פחות או יותר בתכנים, לזה יש את הצ'ופרים שלו ולשני את הצ'ופרים שלו. התעודה, מאף ב"ס לא שווה כלום, שווה רק ניסיון מעשי או מראה (לבחורות). ואחרי כל מה שאמרתי, אין לזלזל בקורס ברמנים שהרי הוא פתח לימודי נחמד לעולם, ואני מדגיש "פתח". לא תצא משם ברמן רציני, לא בעל ידע מעשי ובטח לא ידע תיאורטי. לומדים על קצה המזלג, אבל שוב, חשוב להתחלה. אני בוגר בארמאסטר, ומאוד נהינתי מהקורס, למדתי הרבה דברים ומשם המשכתי לבד. פה אולי אפשר לתת את הטענה "אם אתה אומר שהידע שטחי זה אומר שלא השקעת" - אז אני שמח להפריך - הייתי מצטיין קורס. אין לי ספק שלא משנה באיזה ב"ס הייתי עושה את הקורס הייתי יוצא עם אותו ידע פחות או יותר, בטח בבתי ספר הגדולים (זמן אמיתי, ברטנדר, לימון וכדומה). לך על הקורס הכי נוח לך כלכלית ולוגיסטית או מה שנראה לך הכי סבבה, אם חברים שלך הולכים וזה. סבבה לעשות קורס חבר'ה ביחד, למרות שלא בעיה להכיר שם אנשים בשנייה. העיקר תהנה!
 

D221

New member
אז ככה:

קודם כל חבל לי לשמוע שככה מתנהגים אליכם אבל לצערי מהכרות עם המערכת זה לא מפליא אותי. דבר שני: אין ספק שקורס בברטנדר בקרוב לא יהיה לך. חבל זה היה אחלה בית ספר. דבר שלישי: אכן ברטנדר היחידים בארץ עם התעודה הבין לאומית (בכל אופן זו שבתכלס עוזרת במשהו, מבדיקה אישית). הספר שהם הוציאו זה באמת משהו מדהים, אין דברים כאלה, באמת... אין לי מה להכנס לתכנים ורמה של בתי ספר אחרים כי לא למדתי שם, לא הייתי בשיעור ניסיון באף מקום אחר ככה שאין לי מה לומר על רמת התכנים של מקומות אחרים לטובה או לרעה, אבל לדעתי אתה אכן בכיוון הנכון. גם אני בזמנו התלבטתי בין זמן אמיתי לברטנדר. (לא היה בכלל לימון וברמאסטר היו חדשים) אם לא ברטנדר, אז זמן אמיתי נראה לי תחליף ראוי. חבל שככה זה נגמר בסוף, כל הכבוד על הסבלנות המטורפת שלך, כל אחד אחר כבר מזמן היה בורח מהאונייה הטובעת... בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה איפה שלא תעשה קורס ותהנה!
 

obbb

New member
מבחינת דרישות של מקום עבודה הכוונה

אני טועה?
 

Symbolic

New member
אני מדבר על דרישה של רוב המקומות

ברור שאני לא מסכים עם זה. ! אגב - שאני הייתי מנהל בר הייתי לוקח בוגרי קורס בלבד! עם עדיפות ברורה לבארמאסטר (להרגע, לא כי אני בטוח שהוא הכי טוב, בגלל שאני בוגר שם. קטע של שפה משותפת אם סיימנו את אותו הקורס)
 

obbb

New member
תגובה תגובתית

לגבי שווי של תעודה - ע"ע OR83 שהיא אכן עזרה לו מאוד במנהטן. אני מקווה שהIBA הזה שווה משהו בחו"ל... לגבי "חברים אמרו לך" - יצא לי לדבר עם כמה וכמה בוגרים של ברמאסטר ומכולם יצא לי רושם די דומה, שזה יותר בקטע של "מסיבה" וצחוקים ואווירה בכלל לא רצינית ויוצאים משם תמיד שתויים ולא זוכרים חצי קורס, שהאלכוהול תוצרת חוץ שמתלהבים כל כך שמתרגלים איתו - זה ספיד-רק זול עם המותגים הכי זולים שיש - ככה שזה לא באמת משנה. וספציפית עכשיו חבר מהפורום עובר שם קורס, ויצא לי פה ושם לדבר איתו והוא באותו ראש כמוני פחות או יותר, והוא אמר לי ואני מצטט "מכוונים נמוך" ואמר אפילו שהרמה בחוברת יותר גבוהה מהרמת לימוד. והוא בתור תלמיד יודע כמעט את כל השאלות שהמדריך מתקיל את התלמידים. לא אמרתי שהקורס גרוע - אל תבין אותי לא נכון. ולגבי "אם אתה אומר שהידע שטחי אז לא השקעת" - בדיוק להפך. אדם שלא השקיע, יגיד שזה הרבה זיוני שכל ודברים לא חשובים וכל מיני דברים מסובכים. אדם שהשקיע (אם הוא בא עם ידע מוקדם) יגיד איך הרמה של הדברים ביחס לרמת העומק הרצויה בשבילו, ואדם בלי ידע מקדים - יגיד כמה עמוק הוא היה צריך ללמוד בשביל להגיע ל100% מהרמה ששואפים אליה.
 

Symbolic

New member
ואני אומר דבר כזה

שהרמה של כל קורסי הברמנים בארץ טעונה שיפור ודחוף מצד שני כמה חומר אתה יכול לדחוס ב-16 מפגשים? וזה כולל תרגולים מעשיים קורס ברמנים הוא נחמד ומגניב, בטח בהתחלה, אבל אם אתה חושב שאתה תקבל יותר תוכן בזמן אמיתי או ברטנדר מאשר בבארמאסטר, אתה טועה. אני הכי אובייקטיבי והכי לא משוחד, אני חושב שכל הבתי ספר הגדולים הם דומים מאוד. לך לפי מחיר ונוחות
 
למדתי בבארמאסטר

אצל מדריך בשם דותן וגם אצל מדריך בשם גל [נדמה לי ] הרמה גבוהה מאד הייתי בשיעורים גם בבתי ספר אחרים
 

rustynail

New member
אמרתי ואחזור, עזוב את ברטנדר!

א. אני בוגר ברטנדר! ב. לפי הסיפורים עכשיו בוודאי לא הייתי עושה קורס.... ג. יש לי בעיה עם ברמאסטר כי אני מכיר את בית הספר מתקופת החלטורה שלו אז אני לא אובייקטיבי אבל אם צריך לתת נקודות לזכותו אז הוא מתרגל עם אלכוהול אמיתי, יש לו את הגב של תדמור שזה יתרון, והוא התפתח בזמן ששאר בתי הספר נשארו דינוזאורים, צעיר דינמי ומקושר לשטח! מסיבה או לא לך לשיעור ניסיון! ד. זמן אמיתי, אמין, וותיק ורציני. לך לשיעור ניסיון! ה. די לחפירה קורס זה רק בסיס כל הדרך לפניך הצעד הראשון זה להתחיל(והמזומן) השאר זה אתה בלבד, אני במקומך הייתי הולך על הקרוב הנוח והזול, זהו!
 
אתה יורה לעצמך ברגל

אני ממש לא מבין אנשים כמוך, "אמרו לי" שברמאסטר לא טובים,נו באמת בן אדם,קיבלת סטירה מברטנדר ועכשיו אתה רוצה מסובבת מזמן אמיתי,אז בוא ואספר לך סיפור קטן, אני לפני שנתיים נרשמתי לזמן אמיתי ומה שקרה לך בברטנדר קרה לי בזמן אמיתי,ורק שצלך ברטנדר "יצאו" גברים והחזירו לך את הכסף,ולי לא,ואם אתה שואל למה,אז אני יגיד לך, כי רשום בחוזה שלהם שהם רשאים לדחות או לא לפתוח קורס לפי ראות עיניים של הבית ספר, אז אחי,כמו שאמרו לך כבר, עזוב שמות של בתי ספר, כולם שורה תחתונה עושים קורס ברמנים ותו לא, קרי-לך לשיעור ניסיון אצל כולם,ואז תראה מי חובבן ומי מקצוען,
 

obbb

New member
אז בסוף ככה

היום דיברתי די הרבה עם המוקד של זמן אמיתי (חבר שלי הפנה אותם אלי בשביל החפירות) וגם דיברתי עם מנהל כלשהו שם, וההתרשמתי ממקום אמין, מקצועי מאוד ובעיקר - גדול מאוד. היצע מאוד גדול של קורסים שנפתחים בזה אחר זה - מה שלא קיים אצל ברטנדר. לא הרגשתי צורך לקחת שיעור נסיון - מהסיבה שחבר שלי העלה, שהוא לא רואה מצב שאנחנו רואים את השיעור ולבסוף יורדים מזמן אמיתי... והכי חשוב - אני באמת מאמין שהקורס יפתח במועד... המחיר יצא זול (יחסית) עקב 10% הנחה לחיילים + 200 ש"ח זיכוי על "חבר מביא חבר". ולא היה לי טעם להתווכח על 100-200 ש"ח. בכל מקרה אני עוד בימי שישי שמתחיל ביום שישי הקרוב (!) מ10 עד 3 בצהריים. כל התחבורה הכל טוב ויפה. רק מישהו יודע איך מגיעים מהסניף שלהם בת"א (צמוד לנורמה ג'ין) אל התחנה המרכזית?
 

BlueWhite

New member
אם אתה מתכוון לסניף ברחוב אילת אז קו 44 ו-46

חבל שלא לקחת שיעור נסיון, נותנים תקח, אתה לא מפסיד כלום. וכמו שכבר אמר מישהו באמת אין כל כך הבדל (אם יש לך בעיות שכרות אז בארמסטר כמובן לא בשבילך, כי לא תזכור כלום) בין כל בתי הספר הגדולים, אלה מה שחשוב זה איפה הכי נוח ומחיר. אבל למה ביום שישי, זה יהיה לך מתיש הרבה שעות ברצף (אני מתחיל עוד כמה שבועות שם..)
 

tal1g

New member
למה לזרוק חרא

אני עובד עם 2 המערכות (ברמסטר וזמן אמיתי ) ואני יכול להגיד שבשקט הם עושים את העבודה. הצוותים מיומנים ועם נסיון ואני נהנה לקלוט חניכים משני בתי הספר. כמו שכבר נאמר זה מאד תלוי באופי של הברמן ושל המקום. המון חניכים מציפים את השוק ואני יכול להגיד שמשני בתי הספר הם מתברגים לעשירון העליון. אז שוב תעשו חישוב כלכלי דמוגרפי ותפעילו אינטואיציה. לשאלת האלכוהול האמיתי אני יכול להגיב משני צידי המתרס. יאמר לזכות זמן אמיתי שמדגימים משקה או קוקטייל משתמשים באלכוהול איכותי. השאר זה מתודיקה. ברמסטר מאד חזקים גם בזה וממחישים. צוות הניהול של בר מסטר עובד איתי כך שאפסיק לפרגן פה. תעשו את הקורס הוא נותן המון וזה גם חוויה. בהצלחה
 

BlueWhite

New member
תקרא שוב מה שכתבתי

רשמתי שאין הבדל בין בתי הספר הגדולים ורק ציינתי שאם מישהו יודע שקשה לו לשים לעצמו גבול עם השתייה עדיף שלא ילך לבארמסטר כי הוא ישתכר בשיעור ולא יזכור את תוכן השיעור. ממש אין לי משהו אישית נגד בארמסטר. אני גם התלבטתי בין שניהם והחלטתי על בסיס כספי ונוחות בלבד בזמן אמיתי.
 

tal1g

New member
אחי הכחול לבן התשובה כפי שבהנת לא הייתה

כנראה אלייך.
 

Symbolic

New member
אם אתה לא יכול לשים לעצמך גבול עם השתייה

עדיף שלא תהיה ברמן, נקודה.
 

obbb

New member
לא כ"כ מסכים...

בגדול - אתה צודק. עקרונית - לא כ"כ. אומנם רצוי שברמן יאהב וידע לשתות, אבל שמעתי על ברמנים שלא שותים, ועל ברמן (עכשיו מנהל בר במקום מצליח) שנמאס לו לשתות, או כל מיני מקרים כאלה. מעבר לכך - אם ברמן בשעות הפנויות שלו אוהב להשתכר למוות - זה לא בהכרח יפגע בעבודה שלו בתור ברמן (אלא אם כן הוא מברמן בבוקר שאחריו ... :) ), כל עוד הוא לא שותה בזמן העבודה... אבל נכון, ברמן צריך להיות בוגר ומנוסה בשתיה וכו' וכו' וכו'... אבל זה כמו שתגיד בנאדם שלא יכול לשים לעצמו גבול עם אוכל - לא יכול להיות מלצר... (למרות שזו לא דוגמא תואמת בדיוק)
 
למעלה