התלבטות קצת בנאלית לגבי קורס ברמנים

  • פותח הנושא obbb
  • פורסם בתאריך

obbb

New member
עדכון מהשיעור הראשון

אז עשיתי בזמן אמיתי כמו שאמרתי. היום היה שיעור ראשון - תהליך הפקת אלכוהול, וודקה, ג'ין ורום. הרמה אכן גבוהה ולא זורקים לך למשל וויסקי מגישים בהיי בול כי ככה נהוג, אלא מסבירים ספציפים על כל "הגדרה" על כל משקה וכו' וכו' וכו' ויחסית מעמיק. אני אישית ידעתי את רוב החומר, אבל ידעתי את זה מראש שזה יהיה ככה. אבל מה שאהבתי שאני מרגיש שכן מכוונים גבוה וכן שואפים למקצועים וידע עיוני -יחסית- לא שטחי בכלל. אומנם הייתי הפוך אחרי שעתיים שינה והרבה אלכוהול אתמול, וכולם היו "שבוזים" כאלה ועדיין לא הייתה אינטרקציה טובה בין התלמידים וכו'. אבל זה ישתפר אני בטוח. אגב החוברת מהקצת שרפרפתי בה - דווקא ברמה מאוד גבוהה, צבעונית, יפה מעוצבת - בהחלט עומדת בקריטריונים. הדבר היחידי שיחסית לא התלהבתי ממנו - הטעימות. אחרי שאמרו לי שהם מתגאים בהיותם הב"ס עם הפאנל טעימות הכי נרחב - אני די בטוח שהם טועים. לאחר ששמעתי שלמשל בתחום הוודקה סופר פרימיום - בברמאסטר טועמים כמה מותגים - שופן בלוודיר גריי גוס עלית וכו'. כאן עשינו השוואה פשוטה בין פינלנדיה ללבל (שדווקא הייתה לא רעה בכלל בניגוד לביקורות הלא מתלהבות ממנה). נתנו זוברובקה בשביל וודקה "קצת שונה" וסטולי רספברי בשביל וודקה בטעמים. בכל מקרה סה"כ אני מבסוט רק פעם הבאה אני אבוא קצת פחות עייף ומיובש מהיום של אתמול... ויהיה יותר טוב.
 

yogever777

New member
שיהיה בהצלחה בקורס....

אבל כבר בשיעור הראשון מלמדים אותך טעות או שאתה רשמת בטעות? וויסקי מגישים בהייבול???? לגבי טעימות גם לי הם אמרו שהם לא עובדים עם ספק אחד של משקאות כמו שאר בתי הספר האחרים ושהם היחידים שנותנים לך טעימות מהרבה מותגים,אז כנראה הם טועים,ולמרות שהם אומרים שהם היחידים אתה אומר שבר מאסטר דווקא כן נותן... בכל מקרה בהצלחה בקורס ואני ונראה לי כולם יהיו שמחים אם תספר חוויות ואיך המקצוענות שם...
 

obbb

New member
לא הבנת אותי...

סתם זרקתי "וויסקי בהיי בול"... אני יודע מלפני לפחות 5 שנים אם לא יותר שוויסקי לא מגישים בהיי בול. התכוונתי שלא זורקים לך נהלים ומה נהוג - אלא מסבירים לך ספציפים ומפורט למה זה נהוג מבחינת השפעה על ריחות, בלוטות טעם, קרח וכו' וכו' וכו'. מבחינת האווירה - מאוד רצינית... אולי יותר מדי אפילו, כי עדיין לא התחברנו ועדיין לא התחלנו לתרגל. לגבי הטעימות אני עדיין חושב שהן לא נרחבות מי יודע מה אלא בסיסיות וענייניות. לא היה יאה לטעמי להתגאות בתחום הזה. מה שלפחות יש לי - זה יתרון די גדול על שאר התלמידים בתחום הידע העיוני שכבר היום בלט באופן די רציני... אני מסרב לצאת משם בלי מצטיין קורס (ציון 90+ משוקלל)
 

ספיידי1

New member
אל תתבאס

בבר מאסטר לא נותנים את כל הדברים שאמרת, נכון הטעימות בבר מאסטר הם רציניות ומאסיביות, אבל כשזה מגיע למותגים כמו סופר פרימיום, ממש לא נותנים לטעום הרבה, הוודקות שאנחנו טעמנו הם: סקיי, סוודקה, זוברווקה, לוסוסובה, דאנזקה אשכוליות, סוודקה קלמנטינה, סמירנוף טוויסט ראזברי, קרמלין, וואן גוף אננס, וואן גוך דאבל אספרסו. אז שוב, לא טועמים הרבה סופר פרימיום אם בכלל... אבל כן טועמים הרבה מהממוצעת ובהחלט יותר מ3 מותגים כמו שאתה ציינת... בכל מקרה, בהצלחה! ותעדכן בהמשך
 

obbb

New member
שמע...

חלק מהסיבות שאתה לוקח קורס ברמנים זה בשביל להכיר באמת את כל המותגים והמוצרים. אני מקווה לפחות בתחום האפרטיפים, ליקרים, ודג'סטיפים - ששם ההבדלים בין המותגים הוא תהומי, יהיו יותר טעימות כי שם, בייחוד באפרטיפים ובדג'סטיפים - לא טעמתי כלום יחסית. אבל סתם דוגמא - להכניס סופר פרימיום בטעמים לדעתי היה יכול להוסיף הרבה, כמו ואן גוך או גריי גוס. ולמשל רום לבן או קשאסה שזה די בסיסי - לא היה לטעום. ואגב לא שמעתי על הוודקה קרמלין. ספר נא!
 

ספיידי1

New member
אמממ

לא כל כך הבנתי את מה שכתבת... בכל מקרה, הקרמלין וודקה מאוד חלקה, הטעם שלה לא משהו, אבל היא יורדת בצורה חלקה בגרון. עוד טובות היו גם הזוברובקה, סוודקה קלמנטינה, סמירנוף טוויסט ראזברי והוואן גוך אננס(ומן הסתם הדאבל אספרסו שלא צריך להרחיב עליה). בקשר לרום, דווקא אצלנו היו דיי הרבה טעימות דברים כמו בקרדי, אונגוסטורה לבן, רונריקו לבן, פומפרו לבן, קפטן מורגן ספייס, אונגוסטורה גולד, קפטן מורגן בלק, נגריטה כהה, קסאשה איפיוקיה.... הטקילה קצת איכזב(רק קווארבו קליסקו, סאוזה סילבר, סאוזה גולד ומזכל גונזו רוחו, לא היה אנייחו אחד!). תשמע, בבר מאסטר עשו יחסית בשכל, אם הבנתי ממך נכון אז אצלך שילבו את 4 הלבנים בשיעור אחד, ולכן גם הגיוני שכמות הטעימות לא תיהיה גרנדיוזית אחרת אי אפשר יהיה ללמוד... במקרה שלנו, בבר מאסטר חילקו את השיעורים על הלבנים לשתיים כי ידעו שזה שיעור ששותים בוא הרבה...
 

temptation411

New member
אבל..

לא מובן לי משהו קח לדוגמא את הרום באמת היית צריך לטעום 3 סוגים של רום בלנקו? וגם הוודקה..מה משנה לך שטעמתם 3 סוגים של וודקה נקיה ובקשר לקרמלין או בשמה המלא קרמלינובסקיה וודקה רוסית שאקרמן מיבאים לארץ רצה חזק בערוץ האופנה אם תסתכל ממותגת כסופר פרימיום למרות שלא יצא לי לטעום אותה אומרים שהיא לא רעה מחיר סיטונאי כ90 שקל
 

obbb

New member
תגובה

אתה צודק לגבי חוסר התועלת של 3 רומים לבנים... למרות שנחמד לקבל מושג טיפה על הבדלים בין מותגים בטעם. לגבי קרמלין - עכשיו זה מתחבר לי, בקבוק ממש מכוער ולא מושקע, נכון? אבל דוגמא אחרת - אנחנו לדוגמא לא טעמנו קשאסה שזה קצת חבל אומנם זה מותג שלא הולך בכלל חוץ מקפיריניות, אבל זה עדיין משקה שלטעמי חובה לטעות מותג אחד לפחות. כנ"ל רום לבן שלא טעמנו בכלל! ורום גולד... קיצור 2 רומים זה מאוד לא ממצה. ושמע באמת שלא ראיתי סיכוי שאפשר לתפוס ראש אפילו מזה, טעמנו אומנם 7 מותגים, אבל זה בדיוק 7 שלוקים. זה לא צ'ייסרים... (וגם אם זה היה - זה עדיין לא כמות גבוהה מדי) אני מקווה שבתחום הוויסקי, קוניאק, טאקילה, יין... שאלו תחום הרבה יותר מתוחכמים ואיכותיים - הטעימות יהיו בהתאם. לגבי הבירות לא יודע בכלל מה ואם יהיו טעימות אבל כאן הציפיות שלי בתחתונים גם מכיוון שאני מכיר וטעמתי סביב 60-80 אחוז מהבירות שמיבאים ארצה - אז הרבה לחדש לי הם לא יוכלו.
 

Simj

New member
בקשר לטעימות...

אני למדתי בזמן אמיתי, בחיפה. ומוזר... אצלנו היו הרבה יותר טעימות. חוץ מהג'ין טעמנו משהו כמו 6 מותגים מכל משקה... (כמו וודקה, רום וכו'...) אפילו לא התעצלתי, והסתכלתי בחוברת ויצא שטעמנו 86 משקאות, כולל קוקטיילים וכו'... מספיק מכובד נראה לי..
 

obbb

New member
שמע

אבל סתם דוגמא - 6 טעימות מוויסקי למשל - זה כלום. כנ"ל יין... קיצור אני מקווה שזה לא המגמה שתהיה ונרגיש ש"מפנקים" אותנו. מקסימום אם יהיה בשיעורי קוקטיילים בקבוקים של מותגים שלא טעמנו אני בטוח שאם נבקש לטעות לא נענה בשלילה...
 

oh-da

New member
וויסקי אתה טועם

על מנת שתדע קצת מה ההרגשה של וויסקי מהאיים מה הטעם של וויסקי מהרמות, מה הטעם של וויסקי אירי בהשוואה לסקוטי למה הם מזלזלים אחד בשני איך האמריקאיים שותים את הוויסקי שלהם - מתקתק וכו' הרי אתה לא תלגום פעמיים מכוס של סמוקהאד ותגיד 'וואי אני מרגיש פה טעמים של..נוכחות חזקה והרבה...' אם אתה ברמה של לשתות וויסקי ולהנות ממנו אתה לא באמת צריך את הטעימות האלו ואם אתה לא ברמה הזו, הטעימות וויסקי לא יעלו אותך לשלב הזה אתה צריך לשבת עם עצמך ולהתחיל לשתות וויסקי לאט לאט עד שתבין מה מולך.
 
למעלה