התלבטות קצת בנאלית לגבי קורס ברמנים

• פותח הנושא obbb
  • פורסם בתאריך

Symbolic

New member
אתה מפספס את הנקודה.

אם ברמן לא יכול לשים לעצמו גבול, באמצע קורס, קורס שאמור לפתח אותו ולמקצע אותו, ולא מסוגל להיות רציני לדעתי גם לא היה רציני כ"כ בעבודה (לא מדע מוחלט). מה שהוא בזמן שהוא לא בקורס אין שום קשר. הוא יכול לדפוק את הראש כל ערב ולשים גבול כאשר הוא בעבודה, וזה בסדר גמור. מה שהוא עושה בזמנו הפרטי ממש לא גורע מהמקצועיות שלו אבל באמצע קורס? ילד.

obbb

New member
תגובה

סה"כ באמצע קורס אני מאמין שזה לא "שתה כפי יכולתך" אלא פשוט כמות מסויימת לפי הטעימות וכו'. ויש אנשים דווקא מאוד רציניים אבל פשוט מאוד אלכוהול זה ה"קריפטונייט" שלהם...

Symbolic

New member
ואגב

ברוב המכריע של המקרים (אלא אם יש תרגול השלמה לפני השיעור מסיבות אילו ואחרות), החומר הלימודי מועבר לפני התרגול המעשי, ככה שהתרגול שבו אנשים אשכרה מתרגלים ושותים הוא הדבר האחרון. ככה שזה לא ממש משפיע אם מישהו שותה וטיפה עם ראש, גם ככה עושים את זה באווירה כמה שיותר אמיתית של בר (רעש גבוה, מוסיקה, חושך וכדומה). שוב, לא שזה מצדיק אנשים שמשתכרים בשיעורים וזה, אבל זה לא בדיוק כמו שאתה מתאר את זה שכל השיעור אנשים שיכורים ולא לומדים ולא זוכרים כלום. ואגב - יש לציין, וזה חשוב, שהמדריכים מקפידים לשמור על התלמידים שלהם, ואם הם יודעים שמישהו נוהג הבייתה הוא מחוייב להגיע אליהם בסוף השיעור, שהם יראו ויוודאו שהוא כשיר לנהיגה, ואם הוא שתה יותר מידי פשוט מונעים ממנו לנהוג הבייתה (קרה מקרה כזה). ולגבי הדוגמא שלך עם המלצר.. נו באמת. חיפשת בכוס דוגמא.? אם כבר הייתי אמור שבן אדם שמכור לקוק לא יכול להיות סוחר סמים, או משו בסגנון

Symbolic

New member
בכוס = בכוח

נו לא אשמתי. למדתי כל היום למבחן הנוראי שיש לי ביום ראשון

BlueWhite

New member
אם רשמתי שהתלבטתי בין שניהם..

אז כנראה שאין לי בעיה כזאת. אבל ראיתי בנסיון בברמאסטר כאלו שהיו שפוכים כי לא ידעו מתי להגיד לעצמם "מספיק", ואני דיי בספק שהם באמת יכולים לקחת כל מה שצריך מהקורס במצב כזה.

obbb

New member
תגובה

אין לי בעיה עם הצבת גבולות בשתייה. יש לי (לצערי האמת) קיבולת גדולה מאוד יחסית לעובדה שאני שוקל לא הרבה ודי רזה. יש לי בעיה עם אנשים שהם שונים ממני בקטע הזה - לא יודעים לשתות, לא יודעים להתנהג שהם שתויים ובעיקר לא יודעים לשים גבול ופי כמה וכמה שזה בקורס ברמנים. למרות שאני בטוח שזה לא יגיע לרמה של "שכרות"... אבל יש אנשים גם ברמת אלכוהול נמוכה - עושים הרבה שטויות, ואת זה אני לא רוצה בקורס שלי, זה קורס מקצועי ולא מסיבה.

tal1g

New member
זה בדיוק כמו הכתבות על ישראל בחו"ל.

שחושבים שיש בת"א הפגזות מלחמה וגמלים. הבורסה גם בר שמוכר אלכוהול ומעסיק ברמנים. אם לא יידעו אותה מה זה אז יש פה טעם נפגם אבל קשה לי להאמין. בנוסף הברמנית "הפגועה" לדעתי לא מבינה לאן היא נכנסת כי היא הולכת להוות חלק משוק בשר. בעסק שמוכרים אלכוהול קורים דברים. חברת ההשמה רק מפנה את בוגריה והיא תקבל עוד הרבה הצעות מגונות בבארים כי זה הקטע. כל בעל מקום שיתריד בוגרת יואשם בית הספר? אז פיקששתם נקודה. הרבה פעמים מצאתי ברמניות/מלצריות בוכות כי משהוא הציע להם כסף תמורת מין לא עושות את הבר אשם וזה לא נדיר מול הפעמים שתפסתי כאלו שקיבלו את הכסף והפכו את השירותים למשרד. אז אולי חברת ההשמה אשמה ששלחה לי אחת כזאת שאמרה כן לכסף? לסיכום:אני מכיר המון ברמנים שנהנו משרותי חברת השמה זו.ותמיד ישנו יוצא מן הכלל היא עדיין מהחזקות והיעילות בשוק.

obbb

New member
אני באמת לא מבין אותך

אתה בכוח מנסה לדחוף את לימון או ברמאסטר (לא זוכר מי בדיוק) וכל חבר'ה אחרת אתה ישר מזלזל ואומר שאיפה שאין אלכוהול אמיתי זה לא שווה בכלל... גם אתה מהנציגים הסמויים האלה? אז זמן אמיתי סידר לה עבודה במועדון חשפנות... וואלה יש כאלה שדווקא כן היו רוצים לעבוד שם, והיא הלכה מרצונה לשם, וזה שהבעלים / מנהל אדיוט - זה לא קשור לזמן אמיתי בכלל. קיצור אתה סתם מנסה להכפיש.

yogever777

New member
כאן זה פורום???...

אם כל הכבוד אני יכול להגיד כל מה שאני רוצה כי פה כולם שואלים שאלות לגבי הקורס ברמנים וכן עשיתי בלימון ואני לא מתבייש בזה ואני יודע שהם אותו בית ספר עם זמן אמיתי היום,זה שפרסמתי זה לא אומר שאני להכפיש אני פשוט מפרסם דברים שראיתי. וכן אולי יש כאלה אנשים שירצו לעבוד שם,אבל לא שולחים על דעת עצמם אפשר לשאול אם היא רוצה לעבוד שם ולא ישר לשלוח אותה לשם...ולזלזל בחברות אחרות חלילה וחס....כל חברה היום בארץ היא מקצועית בדרכים שלה ואני לא אומר איפה לעשות אני בסך הכול עוזר בתשובות לשאלות שנשאלות פה...אז להבא שאתה רוצה להכפיש אותי תשתה איזה שוט חזק שלא תזכור מה אמרת אחרי זה!!!

obbb

New member
אתה לא צריך להתבייש

בזה שעשית בלימון. פשוט התגובה שלך על זמן אמיתי נשמעת לי מוגזמת ומנופחת מעל לכל פרופורציה. ומה זה "לא שולחים על דעת עצמם, אפשר לשאול אם היא רוצה לעבוד שם". אתה מדבר כאילו הכריחו אותה לעבוד שם, כאילו הם ידעו שהבעלים מנוול, וכאילו זה לא היה נתון לבחירתה בכלל. היא- הסכימה לעבוד כברמנית במועדון חפשית. זמן אמיתי - הפנו אותה בלבד לשם (הרי מפנים אותך למקום שצריך עובדים, לא קובעים לך עובדה שאתה עובד שם...) הבעלים - סתם מנוול והוא אשם בעניין, ולא אף אחד אחר.

יקיר85

New member
מה רע בזה?

היא לא תעבוד כחשפנית אלא כברמנית ודבר שני הבחורה הקודמת שעבדה שם אמרה שהרוויחה הרבה כסף מלברמן (ולא מלחשוף את עצמה....) אולי אני לא הכי אובייקטיבי בעניין כי אני מכיר אישית את מנהל מחלקת ההשמה של "זמן אמיתי" אבל אני יכול להגיד בפה מלא שהוא אחלה בנאדם ועושה שם עבודה מצוינת

ABC84

New member
עדכון מברטנדר

בלי להכנס לחוויות אישיות ופרשנויות, כמי שקרוב לברטנדר (משוחד, מה לעשות?!) ויודע מה בדיוק הכיוונים והמגמות שמנהל ברטנדר מכוון אליהם בימים אלה: ברטנדר הוא בית הספר היחידי עם אג'נדה (ולא עוד עסק רעב לעוד מכירה ועוד מכירה ועוד מכירה..) - תשאל מה הרקע והנסיון האישי של כל אחד ממנהלי בתי הספר האחרים ותבין. ידוע לי על בוגרי בתי ספר לברמנים שהגיעו לברטנדר להשתלמות נוספת כדי לקבל את תעודת ה WBTO כי זאת היחידה שמאפשרת לך לקבל רענון מקצועי והפנייה לעבודה בחו"ל וכל המידע נגיש באתר ברטנדר עם כתובות וטלפונים ולינקים לאתרי האינטרנט של כל הסניפים בעולם, וכבוגר אתה פונה אליהם ישירות ולא דרך נציג ברטנדר בישראל. ברטנדר, מוקיע בשאת נפש את המקום אליו הגיע ענף הכשרת הברמנים אשר אינו מדביק את קצב ההתקדמות בענף ולבטח לא מוביל אותו (ואני כניראה, לא מדבר על מרבית הברים שאתם מבלים בהם...) הספר של ברטנדר...התעלומה!!!! הספר של ברטנדר שיראה אור בעתיד הקרוב ימחיש לכל בר דעת את ההבדל בגישה של ברטנדר ליתר בתי הספר לברמנים בארץ... נשמע כמו פרסומת ויח"צ אבל כמי שראה עותק לפני הדפסה.. אני חותם על כל מילה. אין. לא היתה ולא תהיה הפקה ברמה הזאת. וכל כולה נועדה לשרת אנשים כמותכם המגלים עניין בתחום... על זה ברטנדר עובד כבר כמה שנים עם שיתוף של גורמים בינלאומיים אשר לאף אחד ממכשירי הברמנים בישראל אין מושג על קיומם וחלקם / חשיבותם / תרומתם לתרבות הבר והשתייה..... קצת סבלונות.. כשתראו.. תבינו. אז מי שרוצה ללקט מידע פופולרי על ברים ואלכוהול וגם קצת לתרגל על הבר יוכל תמיד למצוא בית ספר לברמנים קרוב לבית ובמחיר טוב. אבל ברטנדר עומד להציג תכנית שפותרת לכםם את דילמת המחיר ומבטיחה את הרמה הגבוהה ביותר באופן שאף מתכונת לימודים לא תוכל לתת לכם.

obbb

New member
דעה שלי

כמי שמאוד לא אובייקטיבי (לטוב ולרע) לגבי ברטנדר, ובתור אחד שהתעקש ללמוד שם... הסיפור שהיה לי איתם היה פשוט בזיון שאין כדוגמתו, ונכון לעכשיו לא נפתחים בכלל קורסים ובכלל המצב שם קטסטרופה שאתה מתקשר למס' שלהם ועונה לך המנהל (הגיון פשוט - אין פקידות אפילו). וההתנהלות שלהם איתי ועם חבר שלי הוציאה לנו את כל החשק לעשות אצלהם קורס. למרות שאתה צודק בכל מילה והם באמת עם "אג'נדה" ובהחלט באותו ראש שלי.

D221

New member
מממ נשמע קצת כמו פירסום,

או שבעקבות יינות ברקן הפכנו חשדנים או שזו באמת תעמולה. עם כל האהבה שלי לברטנדר, עם כל הכבוד, הסניף בתל אביב סגור, אין עובדים, רק בעלים. הכל עובר צפונה, אין קורסים כרגע, ומי יודע מתי יהיו... נכון, הספר אכן משהו מטורף, שאני הכי רוצה העתק שלו, הבית ספר היה אחלה, נהניתי מהקורס מאוד ואכן היו מדריכים תותחים במקום. אבל להציג את המקום כטלית שכולה תכלת אל מול שאר בתי הספר... וואלה נראה לי קצת מופרז. נכון שברטנדר לא נגררו למחירי ריצפה של כולם, ולכל "התירגול באלכוהול אמיתי" וירידה על בתי ספר אחרים אבל עדיין, זה עסק שרוצה להרוויח וכן מעוניין בכסף של התלמידים ולא נמצא שם רק כדי להעשיר לאנשים את הידע... עד כמה שידוע לי לא היה שום צורך ב"השתלמות נוספת כדי לקבל את תעודת ה WBTO" כל תלמיד שסיים קיבל אותה באופן אוטומטי. חבל לי שאין יותר את האופציה עכשיו לברמנים להוציא את התעודה הזו, היא באמת עוזרת המון וברטנדר היו היחידים שנתנו אותה. עם כל הפירגון לזמן אמיתי, מה שהם נותנים זה לא זה. אולי שווה לברטנדר להוציא למכירה את הספר ואולי ככה לצאת מהמשבר הכספי. אין ספק שהרבה יקנו. obbb הכי חשוב שאתה מבסוט עכשיו, מגיע לך אחרי כל הכאב ראש שעברת. שבת שלום ואחלה משמרת לכולם.

ABC84

New member
הבהרה חשובה בעניין ספר ברטנדר

נשמע כמו פרסום.. אבל לפחות תתנחם באמינות.. הספר ימכר לכל דורש גם למי שיחליט ללמוד בבית ספר אחר... זה רק ימחיש את הפער בגישה ובמקצועיות!!! אכן מנהל ברטנדר אמר וזה לא סוד.. המשרדים עברו לזכרון יעקב (כפי שהיה עד לפני כ 5 שנים), פשוט כי זאת העדפה אישית שלו וחלק מהותי בשינוי המערכתי בכדי לשדרג את המוצר והשירות באופן שיאפשר להמשיך ולהוביל את הענף על פי דרכו ואמונתו של מנהל ברטנדר, מי שנפל על תקופת השינוי והעברה כנראה חווה שירות לא טוב אבל לא בטוח שיהיה הוגן לשפוט על סמך אירוע כזה מותג בן 20 שמצהיר מראש על כל השינויים ומטרותיהם הסופיות!! ובמיוחד כשמדובר ב"פיק" של תהליך שנמשך מספר שנים (הפעלת המקומות כברים, כתיבת הספר....). כמה עדכונים כלליים: מתחם ברטנדר בסניף חיפה הכולל 3 כיתות ורחבה של כ 1000 מ"ר, שתי כיתות אוחדו ונפתחו לפני כ 1/2 שנה כפאב - פאב משגשג בשם BARKI השייך לברטנדר. בתל אביב בניגוד לחיפה זה לא 3 כתות נפרדות אלא מתחם אחד גדול שמכיל את כל הברים ובנוסף יש גם עניינים בירוקריטיים עם מנהלת הנמל והעניין לא יהיה ככל הנראה מיידי. בכל מקרה הוכשר בר נוסף בתל אביב אשר גם בו יקיים ברטנדר קורסים מרגע שהספר יצא (הולכים עם השינוי והאג'נדה עד הסוף). שינוי הגישה... לפי השיטה החדשה הספר ימכר מראש לכל מתעניין בעלות נמוכה מעלות דמי ההרשמה המקובלים. (יש מצב שניתן יהיה לקבל את הספר גם ללא התחייבות כספית, והתשלום יתבצע רק אם הספר לא יוחזר בתוך מספר ימים). רכישת הספר לא מחייבת.... כל אחד יוכל לרכוש את הספר ללא תלות בהרשמה. הספר יחסוך דקלום של מידע חשוב. אך המדריך יכוון להבנתו ויבחן את המשתתפים בתכנים הרלוונטיים. המידע שיועבר בדרך זאת יהיה מעניין יותר ומעמיק יותר מכפי שניתן יהיה לכלול בכל תכנית לימודים (זאת בעצם אנציקלופדיה אבל מרתקת מאוד!!!!) המפגשים יהיו באוריינטציה יותר מעשית וגם הקבוצות תהינה עד כ 12 איש למקסום זמן התרגול בכדי שזמן השיעור יהיה יותר אפקטיבי לכל משתתף. יהיה כיף. אבל לא באים למרוח זמן ולטפוח על השכם מעודף חשיבות עצמית למדריך / לתלמיד / למותג...באים לעשות עבודה מקצועית בלי קשקושים ומשחקים. מס' המפגשים יהיה כמקובל. מס' השעות בכל מפגש יהיה קטן יותר אך מס' שעות התרגול בבר למשתתף יהיה משמעותית רב יותר. יהיו אקסטרות ללא תוספת תשלום - שכרגע לא כלולות בקורסים. המחיר יהיה נמוך משמעותית מהמקובל. מי שמבין עניין ..ילך על זה מי שלא לא. ברטנדר לא מתכוון לשחק במשחק ה"פולו אפ" אחר התלמידים הפוטנציאליים, לא לתת מתנות ולא גימיקים...ממקום נקי והגון ינתן המוצר הטוב ביותר.... וכיוון שכל זה נשמע כרגע קצת מנופח... ברטנדר לא יוצא כרגע בהכרזות.. כי תמיד זה יחשד ב"עוד מניפולציה" שיווקית ואז שתתקשרו לבית הספר האחר יאמרו דברים "עוד יותר זוהרים" ואתם תמשיכו להיות מבולבלים.... ברטנדר מתכוון לצאת עם הספר ואז המסר יעבור הכי טוב מבחינתו ומי שיתחבר לקו יופי ומי שלא לא.. כבודו של כל לקוח במקומו.

D221

New member
אם היה לי ספק אז עכשיו זה בטוח - פירסום!

כדאי שתפסיק, חבל. תראה מה קורה כאן עם יינות ברקן.... בפורום לא כל כך אוהבים מפרסמים מתחזים, למרות שאתה עם כל הפירוט על מה שקורה\הולך לקרות עם ברטנדר והשפה היפה לא מנסה להתחזות בכלל... שיהיה לברטנדר בהצלחה, וכפי שאמרתי, מכירת הספר בחנויות יכול להזרים הכנסה יפה וגם לעורר התעניינות בבית הספר שדרך הספר בכל אופן ייראה מאוד רציני. סביר להניח שאני אקנה לי אחד, למרות שעשיתי קורס לפני כמה שנים, אחלה ספר.

obbb

New member
מה שאני חושב על העניין

אני מסכים מילה במילה עם הכוונות, ההלך רוח, ה"אג'נדה" וכל מה שקשור לעניין. אני אנסה באמת להגיב במידה ואתה אכן לא מפרסם את הבי"ס. 1. ימחיש את הגישה במכירת הספר גם למי שלא יחליט להרשם - לא מסכים. הם לא נותנים את הספר. הם מוכרים אותו. איפה 2ה"נדבנות" כאן? 2. העברת המשרדים לזכרון יעקב - לא באמת אכפת לי איפה המשרדים כל עוד זה לא יפגע בתלמיד (ולא רואה סיבה שזה יפגע). 3. שיפוט הבי"ס ספציפית בתקופה הזאת - צודק ולא צודק. מצד אחד זה לא משקף את רמת השירות שהייתה ו / או הולכת להיות, אבל כאן גדולתו של תאגיד נותן שירות נמדדת - בשעת לחץ. זה כמו שתגיד אם מישהו קיבל שירות מסריח במסעדה של 20 שנה, אז "המסעדה הייתה מפוצצת, זה לגיטימי". אין לי שום מטרה להכפיש את ברטנדר וההפך הוא הנכון כי אני באמת מעריך אותם, אבל להגיע למצב שאני צריך להציק ולהתקשר כל יום כדי שפעולות פשוטות ומובנות מאליו יתבצעו (מתי קורס נפתח, החזרת כסף, יידוע מראש לגבי דחייה של קורס, מענה לטלפון, חזרה ללקוח טלפונית ואינספור בעיות שירות חמורות) יש לציין שלפני התשלום וסגירה דיברו איתי כמה פעמים ביום והלחץ שלהם שאני אסגור איתם סופית ואשלם באותו רגע - היה בלתי נתפס. (מקור להשוואה זמן אמיתי לא לחצו בכלל, ושריינו לנו מקום מבלי ששילמנו, לקורס שנפתח יומיים-שלושה אחרי!) המחשבה על להסתמך על השירות שלהם שאני אצטרך אותם שאני אהיה בחו"ל ואני אהיה קצת פחות זמין להתקצצויות - הפחידה אותי. 4. השינויים שהם עוברים - אין לי מה להוסיף מאשר שזה לא רלוונטי ולא מעניין כל התוכניות בנייה האלה. העיקר שיהיו קורסים פעילים. 5. שינוי מתכונת הקורס - אני אישית חושב שזה שינוי טוב ללא ספק, במידה והוא יהיה כמו שהוא אמור להיות. 6. אקסטרות ללא תוספת תשלום - לי נאמר שזה יהיה בתשלום אך המחיר הכולל לא יגיע למחיר רגיל של קורס במתכונת הישנה. 7. חוסר רדיפה אחרי תלמידים - איך שלא תסתכל על זה, פרסומות זה דבר לגיטימי לכל ארגון. חוסר ה"התמסחרות" שלהם פגע בהם באופן מאוד רציני כלכלית (יש להניח) וגרם לעובדה הבאה - אין קורסים פעילים. אני גם מאמין שלא צריך להציע חבילות שי מגוחכות בשביל למשוך תלמידים אלא להשקיע בקורס עצמו או בהוזלה שלו. 8. באמת שאני לא רוצה לחשוב כמה זמן נאמר לי על הספר הזה וכמה זמן שרפתי בדיבורים עליו, וכל פעם "אוטוטו הוא יוצא". 9. ברטנדר לא יוצאים בהכזרות ופרסומות מהסיבה הבאה - כי אין להם קורסים פעילים! הרי אם תהיה פרסומות, מישהו יתקשר להתעניין, מה יגידו לו? "שמע נחזור אליך עוד שבועיים נגיד לך בערך מתי אמורים להיות קורסים פחות או יותר..." (כמו שהיה לי בערך) הערה - אתה באמת נשמע יותר מדי מפרסם ויותר מדי פרטני בשביל להיות גורם חיצוני, שים לב לזה כי החבר'ה כאן מאוד לא אוהבים צביעות של מפרסמים. גילוי נאות - אם חבר שלי לא היה מברר לגבי זמן אמיתי - ככל הנראה היינו עושים בברטנדר את הקורס, ואני תמכתי במהלך, פשוט הוא שלח את הטלפנית אלי, חקרתי אותה חקירות צולבות לגבי הקורס אם הוא עומד בסטנדרטים שלי, לא ראיתי בעיה ולא ראיתי סיבה לדבוק בברטנדר לאור החוויה השלילית שלי. אבל אני לא פוסל שיתוף פעולה או משהו בכיוון בעתיד עם ברטנדר שיחזרו לעמוד על הרגליים.

למעלה