התלבטתי רבות אם לשתף או לא...

התלבטתי רבות אם לשתף או לא...

מחשבות לגבי להישאר או לחזור.

אנחנו גרים בחו"ל קצת יותר משנה. התכנון והחוזה בגדול הוא לשנתיים ואז קבענו שנחליט מה הלאה-אם נשארים או חוזרים. בעבודה של בעלי רוצים שישאר. כידוע-אנחנו גרה בטיפולי פוריות, אין לנו ילדים, מקווים שיהיו בקרוב...

הבעל מאוד בעניין של להישאר פה, אולי לאו דווקא במקום הספציפי אבל כן רוצה להישאר לעד בחו"ל ולא לחזור לארץ אלא לביקורים. מבחינתו במיוחד במצב הנוכחי בארץ-אין בשביל מה לחזור. באיזשהו מקום בהרגשה שלי הוא ניתק את עצמו לגמרי מהארץ-לא מוכן לשמוע או אפילו לדבר על דברים שקרו בארץ, לא התבאס אפילו כשהבנו שכנראה לא נבקר בזמן הקרוב בארץ (החופשה הארוכה יחסית שיש לי אמורה לצאת ישר אחרי החזרה ועדיף לא לטוס).

אני-די אמבוולנטית.
מצד אחד, ממש נחמד לי פה, אוהבת שקשה לאנשים בארץ להידחף לי לחיים, יצרתי לעצמי חיים פה, הכרתי מלא אנשים וסופסוף באמת טוב לי פה אבל...
מצד שני, אני לא רואה את עצמי חיה בחו"ל כל חיי. אני מאוד מתגעגעת לארץ, מתגעגעת לזה שאני לא צריכה לחשוב ולתכנן מה אגיד באנגלית כי השפה בארץ היא עברית. אני רואה את עצמי חיה פה עוד כמה שנים אבל לא כל החיים.

אני מרגישה שיש פער מאוד גדול ביני לבין בעלי בקשר למתי ואם חוזרים לארץ ובעוד מספר חודשים נצטרך להגיע לידי החלטה.

אני ממש חוששת לגבי זה, יודעת שזה יעשה משבר גדול אם שנינו נרצה דברים שונים בהקשר הזה.
כל פעם ששואלים אותנו אם אנחנו בקטע של להישאר בחו"ל או לחזור מתישהו לארץ- הפער הזה ממש מורגש וישר נהיה מתח נוראי באוויר.

אז איך מחליטים בעצם אם להישאר או לעזוב- במידה ויש פער ברצונות של בני הזוג ובמיוחד אם בקרוב אולי נהיה הורים או בדרך להיות הורים.

אשמח לשמוע את דעתכם ונסיונכם.
מרגישה קצת אבודה

ומוסיפה...

כרגע אנחנו נשארים פה, אין פה שאלה- יש לנו עוברים מוקפאים ואנחנו רוצים להשתמש בהם.
אני פשוט לא בקטע של להישאר לעד בחו"ל והוא כן נוטה לזה. הוא די ניתק את עצמו מישראל אפשר לומר (לא מתעניין במה שקורה בארץ, לא מבין למה קונים דברים ישראלים ולמה כל כך חשוב לי להכיר אנשים ישראלים).
&nbsp
יש עוד זמן לחשוב אם נשארים או לא, אבל עדיין זה מעסיק אותי כי יודעת שיש ביננו פער ולא יודעת איך נתגבר עליו.

Et tu Brute

New member
בכמה זמן מדובר

הזמן שבו אתם בלאו הכי פה בינתיים - כמה זמן זה? כמה חודשים? שנה? שנתיים?

בעיקרון יש חוזה לשנתיים, סיימנו קצת מעל שנה.

כרגע יש עוברים מוקפאים וכל עוד הם פה, ככל הנראה גם אנחנו

ומבחינתי אני שמחה שנשארים פה, פשוט לא בטוחה אם רוצה לחיות בחו"ל כל חיי.
אני רואה מכרים ובני משפחה שעברו לחו"ל וחשבו שיחזרו אחרי X זמן ומאוד קשה אחרי שמשתקעים לעזוב הכל ולחזור לארץ.
&nbsp
אבל אני מנסה לחיות את העכשיו, גם ככה נישאר פה לפחות עוד שנה-שנתיים ואולי יותר וזה מבחינתי לגמרי בסדר.

carlimi

New member
מה שלא כלכך ברור

הוא מה קורה בתום השנתיים??
זה סבבה שהוא רוצה להישאר אבל מדברים שאת משתפת כאן למיטב ידיעתי לא התחלתם תהליך לגרין כארד, אז מה הצפי שיקרה בעוד פחות משנה?
זה נראה אולי עוד הרבה זמן אבל כידוע לך זה עובר ממש מהר ....
יש כוונה להאריך את החוזה בחברה?

בגדול, הם מעוניינים שנמשיך בחוזה

אמורים לחתום על חוזה חדש ובד בבד להתחיל תהליך של גרין קארד.
ברור לי שאם נתחיל תהליך של גרין קארד לא נוכל לצאת מפה.

Et tu Brute

New member
הסיבה ששאלתי היא כדי להבין

האם יש מצב לחיות את הרגע, או שרגע ההחלטה קרוב. אבל כמו שקרלימי כתבה, מצד אחד את כותבת שיש חוזה לעוד פחות משנה, ומצד שני כותבת שאולי תישארו שנתיים ואפילו יותר. אז אני לא לגמרי יודעת מה לומר. כי אם חוזרים עוד פחות משנה אז אי אפשר ממש לחיות את הרגע, צריך כבר עוד מעט להחליט, ואם יש עוד שנתיים זה קצת אחרת.

כרגע בכל מקרה נשארים בגלל העוברים המוקפאים

אני לא אקח סיכון שיקרה להם משהו בהעברה לארץ (יש אפשרות מאוד יקרה לעשות את זה אבל יש בה הרבה סיכונים). כל עוד הם פה ואני מעוניינת בילדים-אנחנו פה.
לקחתי את זה בסיכון.
&nbsp
השאלה היא יותר בגדר חשיבה לרחוק-האם רוצים להשתקע פה או לא -ברמת לקנות בית וכו'. זה מאוד מפחיד אותי.

1me too1

New member
אבל....

אם כרגע אתם נמצאים שם על אישור עבודה, בלי חידוש של האישור תצטרכו לעזוב תוך חודש לדעתי.
לפחות ככה זה כאן.
ומהסיפורים שלך על חתימת החוזה הראשוני, הם די שיחקו איתכם עד שחתמו על החוזה.
לא רוצה לבאס או משהו כזה, אבל בלי חידוש של חוזה עבודה, או מציאת חברה חדשה - וחתימה על חוזה, לאף אחד לא יהיה אכפת שיש לך עוברים קפואים: -/

AlicePJ

New member
אצלנו המצב היה שונה כי שנינו ידענו שאנחנו כאן

לטווח הארוך, אפילו אם לא ממש דיברנו על זה הרבה. עזבנו את ישראל יחסית צעירים ומהרבה סיבות ברור לנו שאנחנו לא חוזרים, אלא אם ישתנו נסיבות בצורה קיצונית.
&nbsp
מה שאני קוראת בין השורות שלך, וממה שאני זוכתר מהודעות קודמות שלך שקראתי, את אמנם אוהבת את ישראל ורואה את היתרונות הרבים שלה, אבל גם נפתחת הרבה מאוד לחיים בארה"ב ומצליחה לראות את היתרונות גם כאן. זה ממש יפה שאת מצליחה לעשות את זה, אני חושבת שרוב האנשים מבליטים לעצמם בראש יתרונות של מקום אחד וחסרונות של השני, בין אם זה יהיה ישראל או ארה"ב. אבל את מסוגלת לחשוב אחרת, וזה ממש מגניב!
אני חושבת שנושא השפה הוא מפריע לך כרגע אבל זה זמני ביותר. עוד כמה שנים זה ממש לא יהיה נושא שתחשבי עליו. יכול להיות שגם עוד 20 שנה תעדיפי לקרוא ולדבר בעברית ולא באנגלית, אבל אם תהיי במצבים שבהם תצטרכי לדבר אנגלית - זה לא יהיה עבורך בעיה, בכלל לא. אני כבר כותבת לעצמי פתקים של דברים שצריך לעשות באנגלית, אפילו כשזה רק לעצמי ואף אחד לא רואה, כי אני כבר חושבת הרבה רק באנגלית. זה יקרה גם לך, אם תרצי. תחשבי איך היית כשעברת ואיך את עכשיו, ותביני שהשפה היא לא תהיה המכשול שלך.
גם בנושא המשפחה לפעמים אוקיינוס באמצע גורם לקשר להיות יותר טוב. עצוב, אבל זה ככה הרבה פעמים.
אז אם את רואה את עצמך חיה כאן עוד כמה שנים, לפחות עד ההריון, אולי קצת אחרי - אז אולי תחליטי במוח שתשארו עוד X שנים, ואז תבחנו את הנושא שוב. ותבהירי את זה גם לבעלך, שזה מה שאת רוצה. שיבין את זה ויפנים את זה. ובינתיים אני מציעה לצאת מהנישה הישראלית קצת - לעבור לגן אמריקאי למשל. זה יעזור לך גם עם האנגלית וגם יפתח אותך מבחינה תרבותית עוד יותר. וככה תוכלי באמת לדעת אם ארה"ב מתאימה לך.

1me too1

New member
תראי

אם ההחלטה כרגע להשאר, תשארו.
שום דבר הוא לא חתונה קטולית..... כרגע נשארים, תעשו מה שצריך כדי להגיע לאזרחות - זה אף פעם לא מזיק

אף אחד לא יכול לדעת מה יוליד יום.
זה לפחות מה שאנחנו החלטנו בזמנו, לקחנו טווח זמן של שנה, ואז הוספנו עוד שנה, ואז עד לאזרחות, ובינתיים אנחנו כאן. להגיד לך שאני אחזור לארץ.... לא יודעת, כרגע אנחנו כאן.
אני כן חושבת שאתם חייבים לדבר על זה ולהחליט על איזו תוכנית, כמו נחתום על עוד חוזה ובהמשך נבחן את הדברים שוב, להחליט מעכשיו מה יהיה בעוד x שנים נראה לי מיותר, כי אנחנו לא יודעים מה יהיה.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה בהכל!

מצטרפת לתגובה הקודמת

שחררי את מה יהיה וחיי את העכשיו...
כשמישהו שואל מה התוכנות שלכם,
חייכו אחד לשני ותגידו "תלוי את מי שואלים"

אני במקומך לא הייתי מתעסקת בזה.
מכוון שאמרת שאת רואה את עצמך חיה בארהב כמה שנים,
זה לא רלוונטי עכשיו.
כרגע אתם נשארים,
כשתרגישי שאת רוצה לחזור,
אז תפתחו את זה לדיון זוגי.
אולי עד שזה יקרה התחושות שלכם יהיו אחרות,
מי יודע?
זה שייך לסוד הכמוס שנקרא העתיד

חחח זה בדיוק מה שאני אומרת-תלוי את מי שואלים

וצוחקת... אבל אז בלב זה מזכיר לי את הסוגיה.
&nbsp
צודקות, צריכה להגיע לגשר ואז לעבור אותו, אין טעם לדאוג לזה עכשיו-יש מספיק סיבות לדאגה שמעסיקות אותי ללא הפסקה.
&nbsp
אני פשוט חושבת הלאה ויש בי חשש שזה יגרום לפרידה ביננו בסופו של דבר אם אני ארצה לחזור והוא לא, למרות שלפני המעבר הוא הבטיח שאם אני לא אסתדר וארצה לחזור- נחזור...

danakama10

New member
בצדק את חוששת

עוד לפני המעבר אמרו לך לשקול טוב טוב כי היה ברור מהדברים שלך שהוא רוצה לחיות כאן לתמיד.
עכשיו למרבה הצער זה מאוחר מדי. אתם כבר כאן וזה המצב הקיים ומאוד מאוד קשה לשנות מצב קיים.
כשבעזרת השם יהיה לכם תינוק את למעשה תהיי תקועה בארה״ב לתמיד. לא תוכלי להתגרש ולעבור עם הילד לישראל אם בעלך לא יסכים לכך, ולא תהיה לו שום סיבה להסכים לדבר כזה.
מה שכן יכל לקרות הוא שאתם תתגרשו כאן, תאלצי להשאר במנהטן כי זה המקום בו הילד יגור ולא תוכלי לנתק אותו מהסביבה שלו, הילד יהיה חצי אצלך חצי אצל בעלך כי בארה״ב הנאורה לגברים זכויות שוות, תאלצי לעבוד כל היום לממן את המחייה שלך כי המזונות לא יהיו מאוד גבוהים כי הילד אצל בעלך חצי מהזמן. וכל זה כשאת תקועה רחוק מהמשפחה במקום שכלל לא רצית לגור בו.
המצב שלך הוא מאוד קשה ויהיה קשה בהרבה אחרי שיהיו ילדים. תחשבי טוב טוב אם את רוצה להמשך בטיפולים פה או בארץ. או שתתחילי להפנים ולהתרגל לעובדה שאת בארה״ב בין אם תרצי ובין אם לאו עד שהילדים שלך בני 18.

מצטערת שאינני אשת בשורות.

תודה על התגובה הנעימה
מעריכה את זה מאוד.

אני לא חושבת ששום דבר מאוחר, אין תכנון על פרידה ובעלי לא אדם רשע.
ברור לשנינו שאם ממש לא יהיה לי פה טוב- אנחנו נחזור לארץ כשזה יהיה רלוונטי.
אני חושבת שכרגע החיים פה מאוד קורצים לו ולכן הוא לגמרי בעניין של להישאר- בטוחה שאני יותר חשובה לו מהחיים פה ועל כן אם יהיה צורך-נחזור שנינו.
&nbsp
שוב, זה לא שאני סובלת פה. אני נהנית מהמגורים פה, יש הרבה פלוסים בלחיות בחו"ל אבל הלב שלי לא לגמרי שלם פה, זה עדיין לא הבית שלי ומי יודע-אולי זה עוד ישתנה ובסוף אני זו שארצה להישאר.
&nbsp
כמו שכתבו פה, יש לי זמן לחשוב על זה בהמשך. כרגע יש לנו עוברים מוקפאים פה כך שלעבור מפה זו לא אופציה כל עוד הם ישנם.

1me too1

New member
יכולה להגיד לך

שבאתי לכאן מבחירה, שילמתי המון כסף על תהליך ההגירה, זה לא רילוקיישן, ועדין הלב חצוי, וככל שההורים מתבגרים זה לא נהיה קל יותר. והפרידות, אחרי ביקורים - ממש לא קלות, וכשחמותי עזבה אחרי חודשי הילדון בכה, בפעם הראשונה וקרע לי את הלב.
כל הזמן אני חושבת האם זה שווה את זה, האם עשינו צעד חכם, אין תשובה. יש ימים שאני חושבת שעשינו טוב ויש ימים שלא ממש.
אבל כמו שכבר כתבתי לך למעלה, להחליט על נקודות לאורך הדרך, בהן תשקלו שוב את הצעד הבא, זה עוזר, זה שובר, לא מסתכלים על העתיד כעתיד אלא כעל עוד שנה, או עוד שנתיים - זה מקל.
ואם בבוא היום בעלך יחליט שארהב חשובה לו יותר ממך..... בכל מקרה היתי חושבת.פעמיים לגבי יחסינו לאן.
יהיה טוב!

למעלה