התלבטתי רבות אם לשתף או לא...

carlimi

New member
לפעמים תינוק חדש יעזור לגרום להרגשת

בית, ולפעמים הוא רק יחזק את הרצון שלך לחזור ...הבייתה.
כי פתאום תגדלי תינוק רחוק מהמשפחה, מסבא סבתא, דודים ובני דודים, חברות שלך. זה קשה. אף אחד לא ממש יראה אותו גדל ומתפתח. לפעמים זה מחזק את תחושת הבדידות של האם, כי היא בעצם מגדלת את התינוק לבד, כי הבעל בעבודה. כמובן שזה יכול לקרות גם בארץ, אבל כאן, בדר"כ אין רשת תמיכה. יש כאלה שזה שובר אותם דווקא כשנכנס תינוק למשוואה. גם על זה כדאי לחשוב ...

danakama10

New member
כל הכבוד שאת עם הרגלים על הקרקע

והורדת אותו מקניית בית כעת. לא חכם בעיני לקנות בית בארץ בה אתה שוהה בצורה זמנית ובכל רגע נתון אפשר לפטר ואז יש זמן קצר מאוד לפני שחייבים לעזוב את ארה"ב.

רציתי גם להציע לך זוית ראיה אחרת. במקום להסתכל על מה שלא השגת בחייך, נסי לראות מה כן יש לך. התחתנת, יש לך מקצוע, יש לך עבודה, יש לכם פרנסה טובה, יש לך זוג הורים שדואגים לך, למרות בעיות הפוריות יש לכם את האפשרות לטפל בכך בצורה האופטימלית, ואני בטוחה שיש עוד. דווקא עכשיו לפני תאנקסגיבינג זו הזדמנות לעצור רגע ולחשוב על דברים שאולי נראים לנו מובנים מאליהם...

צודקת בהחלט

אני אדם מאוד אופטימי מטבעי אבל... האנטיביוטיקה הזו שלקחת ממש עשתה לי רע מכל הבחינות ומפלס מצב הרוח ירד.
משתדלת תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה

shuttles3

New member
5 שנים. לא שנה, לא שנתיים. 5 שנים

5 שנים זו תקופה שלוקח להתחיל להרגיש די במקום הנכון במקום חדש (= במדינה חדשה). כך אומרים אצלנו המהגרים בקנדה, ובינתיים אף מהגר, זה שהיגר לפני 6 שנים או זה שהיגר לפני 15 שנים, לא אמר שזה לא כך, אלא הנהן עם הראש. אני לא חושבת שזה ייחודי לקנדה.
במשך 5 שנים אלו מרגישים מעין תיירים-חייזרים. לוקח כ-5 שנים להתחיל להרגיש שמתחילים להבין איך חיים כאן.
כך שלא מקבלים החלטה על "לחיות כאן כל החיים או לחזור לישראל" אחרי שנה, גם לא אחרי שנתיים. מחכים 5 שנים לפחות.
&nbsp
מה שהייתי מעיזה לייעץ לך זה להפסיק בכלל לדון בנושא הזה עם בעלך. אם זה גורם למתחים גדולים, אז אין בשיחות כאלה שום תועלת. ואין שום סיבה לעשות דברים שאין בהם תועלת. אם מישהו שואל - תקבעו מראש על איזו בדיחה כדי לשנות מיד את הנושא.
מתחים רק יקשו עלייך לקלוט את העובר/ים שלך. זה מה שעושים הורמוני סטרס (בין היתר): כאשר גוף האדם נמצא במצב סטרס, הדבר האחרון שהוא רוצה לעשות זה עוד להוסיף סטרס של הריון (לא סתם בתקופות כאלה מתחיל בלאגן עם המחזור החודשי, זו בדיוק הסיבה. הגוף לא רוצה להיכנס להריון, הוא לא רוצה לבזבז משאבים יקרים).
אבל יש כאן "אבל": את לא, בשום אופן לא, תרגישי בבית כשיוולד לכם ילד. מה שאת כן תרגישי זה עוד יותר בדידות, כי אין סיביבך חיבוק ונשיקה של אמא, אין עצה טובה (לא שתצטרכי אותה, אבל עצם העובדה), אחותך או דודה לא יבואו לשמור עליו לאיזו שעה-שעתיים כדי שאת תוכלי להתאוורר ובכלל בקושי מישהו יבוא לבקר אתכם. בטח שלא ימלאו לכם את המקרר באוכל.
לכן... אחזור במילים קצת שונות על דברי קודמותיי: אם את ובעלך לא עובדים כמו צוות טוב במה שקשור לזוגיות, תשקלו שוב האם להיכנס להריון. אני בוטה, אבל ראיתי מספיק מקרים של "לעשות ילד בשביל לחזק את הזוגיות". מן הסתם, מקבלים זוג גרוש עם כמה ילדים והרבה בכי. בחו"ל, יש לכם רק אחד את השניה. אם אתם לא ממש ביחד, שום דבר לא יגרום לכם להיות. הוא התמיכה היחידה שלך ואת התמיכה היחידה שלו. לא הורים, לא אחים, לא חברים - כולם מאוד מאוד רחוקים. עוד מעט אתם בכלל תפסיקו להבין אחד את השני, עד כדי כך החיים שלכם יהיו שונים. זו רק את + הוא.
+ ילדים שלכם + החתול.
&nbsp
אילו את היית חברה קרובה שלי, הייתי מעיזה לומר לך כך:
קודם כל שקלו את מערכת היחסים שלכם. ילד לעולם לא מחזק מערכת יחסים שאיננה חזקה מלפני כן. ילד מאוד מחזק מערכת יחסים שהיתה חזקה לפני כן.
אם הכל יופי, אז קבעו זמן לשיקול נוסף של שאלת "נשארים/חוזרים". הייתי מייעצת לך על ה-anniversary של אותן 5 שנים. זה ירגיע מאוד את שניכם וזה מה שכן יכול לעזור לך להרגיש יותר "בבית", כי את תורידי מעצמך את הלחץ של ההתלבטויות התמידיות.
ועוד הייתי מייעצת לך "לא להישאר פריירית". ברור שאם הסכמת לעשות את נסיון המעבר, אז מצופה ממך להסכים לעשות את נסיון ההישארות. אז אל תהיי פריירית ובקשי להגשים גם חלום גדול משלך - אולי לקנות בית בעיר X ולאמץ שני כלבים גדולים. או אולי לקבוע ביקור שנתי בישראל סביב פסח (בלי יכולת לדחות אותו ביותר מ-6 חודשים מאז פסח). או טבעת יהלום של טיפני. או חתונה בווגאס כל 5 שנים. תתפראי, רק שיהיה זה באמת ביג דיל
.
&nbsp
ועוד הייתי מחבקת אותך חזק ואומרת לך שלחשוב לפני שאת בונה משפט באנגלית זה שווה את היעלמות ה-ynet מחייך. את יודעת מה? אני כבר 8 שנים כאן (היום!), עם אנגלית שלא תבייש גם אלו שחיים כאן כבר 30 שנה, ואני עדיין בונה משפטים בראש לפני שאומרת אותם, פשוט כדי לומר בדיוק את מה שאני רוצה. כנ"ל בעברית, כנ"ל ברוסית.
ו-Christmas ו-Halloween זה אחלה חגים. כיף שיש פי 2 חגים עכשיו
.

וואו יקירה, את לא בכיוון בכלל הפעם.

מערכת היחסים שלי עם בעלי באמת במקום טוב, אפילו יותר מתמיד.
הוא לצידי לאורך כל הדרך ואני לצידו לאורך כל הדרך, שנינו יחד מרכיבים צוות מנצח אבל גם לצוות מנצח יש נושאים לא קלים לעיכול שגורמים למתח וזה המקרה.
כמובן שכרגע אני לא ממש מעלה את זה מולו כי זה לא רלוונטי, זה יותר בגדר תהיות עם עצמי ומה אני רוצה וזה משהו שחשוב לי לבדוק עם עצמי לפני שמעלה איתו. כמו שכתבתי, גם ככה זה לא רלוונטי כל עוד יש עוברים מוקפאים פה.
&nbsp
אנחנו ממש לא מהזוגות שמולידים ילד כדי להציל את הנישואים וגם אין מה להציל פה. אנחנו חזקים מתמיד ואנחנו מאוד מאושרים ביחד.

shuttles3

New member
מעולה
, אז בקשר לילדים אין התלבטויות

ובנושא הפינה בכדור הארץ, את אומרת שבעלך בטוח ב-100% ואילו את - אמביוולנטית. אז זה ברור מי בינכם יבחר את הפינה...
ועוד דעתי מנסיוני, כמו שביקשת בהודעתך הפותחת: מאוד קשה להיות אחראי על חוסר אושר של בן אדם אהוב. בעלך ישאר תמיד אחראי על כל הדברים הטובים והפחות טובים שיקרו לכם ולך בפרט. זו חתיכת אחריות. אז... בעדינות בנושא הזה בתקופות הפחות טובות שלכם.

בהחלט
תודה יקירה על נקודת המבט.

ובכלל , תודה לכולן.
זה לא היה לי פשוט לשתף את זה וזו פעם ראשונה שאני בכלל מרשה לעצמי להגיד את רחשי ליבי בנושא, אז תודה על הרגישות והנכונות לשתף.

shuttles3

New member
ולך תודה על האומץ לשתף

ועל ההזדמנות להרהר בכל אלה ולהעלות על הכתב.
&nbsp
שיהיה לכם הרבה בהצלחה בכל מה שתבחרו לעשות.

למעלה