התלבטתי רבות אם לשתף או לא...

בהחלט


בעלי לא יעדיף את ארה"ב על פניי, אין סיכוי כזה.
אבל כן כשיש מחלוקת וקשה לגשר עליה זה יכול להזיק לזוגיות.
לשמחתי, הזוגיות שלנו חזקה מתמיד ואם יש משהו שהרילוקיישן הזה תרם לו זה להרגשת הביחד-נס שלנו במיוחד עם הטיפולים.
 

1me too1

New member
אני בטוחה בזה

פתאום מגלים צד אחר
אני זוכרת את הרגשה הזו.
גם שעות העבודה השונות וסופי השבוע הארוכים והרגועים עוזרים לקשר
 
ממש ככה
גילינו אחד את השני פתאום במעבר לפה...

זה לא שהכל פסטורלי -אבל יש הרבה יותר זמן איכות משותף והעבודה יותר מאפשרת את הזמן הזה, מה שבארץ לא היה. בארץ זה היה עבודה,עבודה,עבודה...
 

alphadelta

New member


מה יהיה בעתיד? אף אחד לא יודע. אני לא חושבת שאני יודעת עכשיו מה אני ארצה עוד 5 שנים. מה גם, שילדים יוסיפו למשוואה דברים שאת לא יכולה לצפות כרגע.
 

orilina

New member
לדעתי הכי חשוב

לא לקבוע דברים "בבחינת יהרג ובל יעבור" - למשל לקבוע שעוזבים בתום שלוש שנים ויהיה מה כי זה מוביל למתח, להרגשה שצד אחד גורר והשני נגרר ולהתקרבנות.אנחנו קבענו נקודות יציאה לעצמינו שבהם החלטנו שנעצור ונעשה חושבים - דרכינו לאן.
דבר שני שהייתי ממליצה לפני שחושבים על לעזוב לעומת להישאר הוא לנסוע לישראל לפני. לפעמים יש נטייה לשכוח את המציאות או לייפות אותה והביקור היא דרך נפלאה להיזכר בדברים הפחות טובים (או להפך לאשר את הדברים היפים).
כמובן שכל ההחלטות תלויות גם ביכולת החוקית שלכם להישאר פה - כי לפעמים תאריכי העזיבה מוכתבים על ידי המעביד ולכן עדיף לפחות לחכות עד להסדרת גרין כארד (אם זה רלוונטי)לפני שעושים החלטות.
ושאלה קצת אישית שאת לא חייבת לענות עליה
מדוע בחרתם לעשות את הטיפול פה - עד כמה שאני מבינה מדובר בהליך סופר יקר (גם כשהוא מכוסה בחלקו על ידי הביטוח) כשבארץ התהליך למיטב הבנתי חינמי או מאוד זול לעומת ההליך בארה"ב?
ואגב ובלי קשר מה שכתבו לך לגבי גירושין ומשמורות-אומנם נכתב בנימה פאסימית- אבל בגדול די נכון.
 
התלבטנו רבות אם לנסוע לארץ ולחיות בשלט רחוק אחד מהשני

או לעשות את הטיפולים פה ובסוף החלטנו שעדיף פה כי פה אנחנו חיים.
מראש באנו עם סכום כסף שמיועד לטיפולים האלה. כשהגענו לפה חשבנו שנפתור את העניין בהזרעה אחת או שתיים ולא חשבנו שזה יגיע ל-IVF.
&nbsp
שנינו עובדים פה וחיים פה וזה אחד מהמינוסים-העלות הגבוהה של הטיפולים.
&nbsp
מסכימה איתך לגבי הביקור בארץ- אני מאוד רציתי לנסוע עכשיו בחופשת החורף אבל זה יוצא ממש קרוב להחזרה הצפויה ועדיף לא לטוס אחרי החזרה כל כך הרבה שעות. לא רציתי לדחות את ההחזרה שוב. אנחנו מוותרים על כרטיסי טיסה ממומנים לטובת זה.
 

1me too1

New member
הייתי שם... את יודעת

למדתי, שלא כדאי לשנות תוכניות..... אם התוכנית היתה לטוס אחרי ההחזרה, הייתי טסה, אם זה יקלט - זה יקלט, בלי שום קשר לטיסה.
אבל זו החלטה שלכם בלבד.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה, מאחלת כמובן שיקלט
 
במקרה הזה, מעדיפה לא לקחת סיכונים.

לא עברתי את זה מעולם ולא יודעת איך יהיה לי ויותר רגועה עם ההחלטה לא לנסוע.
 

תפוחעץ2

New member
עברתי בדיוק אותו דבר

ואני הולכת לכתוב לך בדיוק מה היה - מקווה שזה יעזור, גם אם אצלנו זה היה קשה.
אנחנו עברנו לחו״ל לשנתיים. היה ברור לשנינו שזה הזמן שאנחנו מעוניינים לחיות במדינה זרה. אבל, החיים דינמיים ואחרי שנה וחצי הבחור הרגיש ממש טוב, קיבל קידום, ורצה להישאר. לי היה לחוץ לחזור בעיקר כי הייתי צריכה להתחיל לימודים בארץ שלא היו אפשריים בחו״ל (אוניברסיטאות פרטיות עולות הון, לא היו מלגות, אוניברסיטאות זולות היו מעפנות).
נקלענו לסוג של משבר. לא ידענו מה לעשות. מבחינתי - היה ברור שבאים לשנתיים, זה היה החוזה הזוגי שלנו, כשעברנו זה היה בעיקר בשבילו- צעד משמעותי לקריירה, ואני בעיקר נהניתי מהחיים... אחרי שנתיים הרגשתי שהגיע הזמן שלי לממש את עצמי, ושזה לא יכול לקרות בחו״ל.
ההצעה שלי - תלכו לייעוץ זוגי שיעזור לכם לקבל החלטה. גם אם היא זמנית. זה קשה מכדי לעשות את זה לבד.
אנחנו לא עשינו את זה אבל היינו צריכים לעשות את זה.
מה שקרה בסוף זה שאחרי שנתיים אמרתי שאני רוצה לחזור והתכוונתי לזה (כלומר, איתך או בלעדיך) - והוא חזר איתי. כבר כמה שנים שאנחנו בארץ וטוב לשנינו. אבל כל זוג והסיפור שלו....
חשוב להבין שאם לא טוב לאחד מבני הזוג - לזוג לא יהיה טוב בטווח הארוך.
 
מסכימה איתך.

אני מניחה שזה מה שנעשה כשיגיע הזמן להחליט. כרגע נשארים פה מבחירה כי יש לנו עוברים מוקפאים ולקחנו את זה בחשבון.
&nbsp
 

forglemmigej

New member
השאלה היא חלק מהגירה

אין כמעט אדם שלא עובר אותה , בקשר להרגשה שלך נראה שאת לא מרגישה שזה הבית שלך אפילו בהתהוות ,כי יש לך היסוסים בעוד שבעלך מקובע עם החלטתו , מה שאני מציעה זה חכי עד תום החוזה ואז תראי איך ההרגשה שלך ותבהירי את זה לבעלך, אתם בסך הכל זוג ודעה של השניים חייבת להיות שקולה אחד לשניה , בקשר לעוברים נראה שבמשך הזמן הזה אולי יהיו תוצאות חיוביות שכמובן אני מחזיקה לכם אצבעות חזק חזק ואז יש עוד נפש במשתנה שגם עליה צריך לחשוב למרות שלא נראה לי שתינוק יזכור בכלל איפה התחילו חייו כך שדעתו לא קובעת.
 

danakama10

New member
המשמעות של תינוק היא משמעות חוקית

אם בן הזוג מסרב, אסור להוציא את התינוק מארה"ב שהיא מרכז חייו. אם לדוגמה בן הזוג מסרב לחזור לישראל, ובת הזוג נוסעת לחופש לארץ עם התינוק ומחליטה להשאר שם, היא תואשם בחטיפה ועלולה לאבד כל זכות על התינוק.

כיש מקרים בהם בן זוג אחד מאוד להוט למעבר ולמגורים בחו"ל ובן הזוג השני מאוד אמביוולנטי ועושה זאת למען בן הזוג השני, צריך מאוד מאוד להיזהר. יש אנשים שזו שאיפת חייהם לעבור לארה"ב, והם פועלים במרץ שנים על גבי שנים כדי לממש אותה. יהיה להם קשה עד בלתי אפשרי לוותר על החלום שהתגשם.

אם היחסים עולים על שרטון, ואחוז הגירושים כידוע הוא לא נמוך, בן הזוג עשוי למצוא עצמו תקוע בארץ שלא רצה לגור בה רחוק מהחברים והמשפחה, למעשה לתמיד. וצריך להביא בחשבון גם שבארה"ב יותר ויותר מקובל שיש משמורת משותפת על הילדים, כך שהמזונות קטנים יותר וצריך הסכמת בן הזוג לכל מהלך (בן הזוג אפילו יכול לסרב שההורה השני יקח את הילדים לחופשה בישראל), קשה מאוד לבן הזוג שאינו מרוויח הרבה לעבור לאיזור זול יותר, וחצי מהזמן בן הזוג שלא רצה במעבר מוצא עצמו בודד לחלוטין (כי הילדים חצי מהזמן אצל ההורה השני).

לדעתי צריך להיות מודעים לסיכונים הקשים האלו, ולא לחיות את הרגע ולקוות שיהיה טוב. אם לטווח הארוך מישהו לא רואה את עצמו גר בארה"ב (או בכל ארץ אחרת) ובן הזוג שלו מגלה להיטות יתרה להשאר, הוא צריך להבין טוב טוב מה המשמעות במידה ובן הזוג יסרב לחזור. בני זוג מסויימים יסכימו שגרושתם תחזור עם הילדים לארץ, אבל חלקם יסרבו כי ירצו גם הם להיות מעורבים ביום יום עם הילדים.
 

placid1

New member
מה קורה במצב שבו בני הזוג מתגרשים

והם שוהים בארה"ב בגלל עבודת אחד מהם? בן/בת הזוג העובד/ת מין הסתם יישאר/תישאר על ויזת עבודה, איזו ויזה יקבל/תקבל בן/בת הזוג הנלווה? האם יכול להיווצר מצב שבו אחד מבני הזוג יצטרך לעזוב את ארה"ב ללא הילד?
 

danakama10

New member
את צודקת לחלוטין!

אם הויזה של האישה תלויה בויזה של בעלה (נניח H4 או L2) ברגע שהם מתגרשים הויזה שלה בטלה ויש לה 60 יום לעזוב את ארה"ב.
בית המשפט נוטה לקבוע שהילד האמריקאי ישאר בארה"ב.
כלומר, יתכן שגם לאחר שהאישה הוציאה הון (בהנחה שיש לה, הרי מי שנמצאת על ויזה כזו מרוויחה מעט יחסית לבעלה או לא עובדת) על עו"ד בנסיון לא להפרד מהילד, היא בכל זאת תאלץ לחזור לישראל בלעדיו.

נכון שצריך בן זוג שפל במיוחד כדי לעולל דבר כזה לאישה ולילד, אבל זה אפשרי והכל צריך לקחת בחשבון. אנחנו יודעים עם מי מתחתנים ולא עם מי מתגרשים. לא טוב להיות בפוזיציה שהגורל שלך עלול להקבע ע"י בן הזוג באופן חד צדדי.

***דיסקליימר - אינני עו"ד***
 

יוקלילי

New member
גם בלי קשר להחלטת המגורים הרי שתינוק משנה הרבה דברים בזוגיות

ראשית, את ממש אמיצה להעלות נושא כה אינטימי מחייך. מנסיוני, תינוק מביא אתו הרבה ברכה, אך כל תשומת הלב ממוקדת בו והזוגיות משתנה. צריך לאפשר לזוגיות מרחב להשתנות. אני חשתי תלות רבה בבן הזוג שלי, וכל כולי הייתי מכוונת לטיפול בתינוק. וזה עוד במצב נפשי מצויין (מלבד התאוששות מקיסרי..). התלות הזו במישהו שיעשה קניות, ינקה, יטפל בך ובתינוק היא לא פשוטה ועולים הרבה רגשות בנוסף למתחים האחרים ששוררים בין בני זוג. בנוסף, הנקה יוצרת מצב שבו את ממש לא פנויה להתמודד עם דברים נוספים, וזה נכון במיוחד לחודשים הראשונים. אני הייתי חושבת על כל התרחישים הקשים שיכולים לעלות, למרות שזה לא נעים. אני מאמינה שצריך לשמור על אופטימיות, אך מתוך הכרות עם המכשולים והתמודדות איתם. אולי שווה לכם לפתח שיחה כנה בנושא, על כל ההשקעה והנתינה וגם הויתור שבסיפור ההגירה שלכם. יש פה תגובות הגם שאינן נעימות, הרי שהן מספקות מידע חשוב. ישנו תחום מדעי שנקרא 'ניהול סיכונים', כשהתורה על רגל אחת היא במהלך פרוייקט צריך לחשוב על כל מה שעלול להשתבש כדי להיערך לקראתו במתן מענה מתאים. הגירה היא תרחיש שמצריך מחשבה על דברים שעשויים להשתבש. אני מאחלת לך הרבה בהצלחה, את נשמעת ממש מקסימה ושכל מה שאת עושה את עושה ונותנת מהלב, ואני מקווה שבעלך מעריך את זה ויודע איזו מתנה יש לו בידיים. אל תפחדי מעימות ומלשים את הקלפים על השולחן. לדעתי רק כך אפשר להתפתח בזוגיות.
 
תודה יקירה


אם יש משהו שיכול להשתבש-תהיי בטוחה שחשבתי עליו

אני אדם שאוהב לראות הכל בצורה מרחבית וחושבת לפני כל צעד בחיי, שוקלת אותו לטובה ולרעה.
&nbsp
לשמחתי, הזוגיות שלנו מאוד גדלה פה, הביחדנס הזה שלנו גרם לכך שאנחנו מקפידים מאוד על התקשורת ביננו ומבלים המון ביחד כך שמהבחינה הזו אני בטוחה ב-100 אחוז שהוא יהיה לצידי במה שצריך. הוא כבר מוכיח את זה- מבנאדם שלא היה קם לפני שמונה בבוקר- הוא מתייצב יחד איתי לכל בדיקה כמעט, מלטף, מחבק, מרסק למעני כדורים. הגיע בריצה כל יום מהעבודה על מנת לעזור לי בהזרקות- זה לא ברור מאליו ואני גם מאוד מעריכה אותו על זה.
&nbsp
&nbsp
 
תודה על התגובה


זה לא שהוא מקובע, יש לו מעין חלום אטופי של איך זה לגור בחו"ל והוא מאוד התלהב מזה שחברים שלנו שגם עשו רילוקיישן קנו בית ורוצה גם. הורדתי אותו מזה כי כרגע אנחנו עמוק בתוך תשלום לטיפולים.
&nbsp
אם אני ממש לא ארצה להישאר פה-אנחנו נחזור. מראש הגדרנו את זה כניסיון ואין סיכוי שהוא יגרום לי בכוח להישאר פה.
אבל השאלה היא איך זה ישפיע עלינו כזוג . בהתחלה היה לי מאוד מאוד קשה פה וזה מאוד השפיע עלינו כי בלי לשים לב האשמתי אותו הרבה בזה שרע לי כי בגללו עברנו אבל בסופו של דבר, ההחלטה הייתה של שנינו וגם עם הזמן ומציאת העבודה-יותר מצאתי את עצמי פה.
&nbsp
זה לא שרע לי פה, אבל זה עדיין לא הבית.
דווקא אני מניחה שתוספת של תינוק כן תהפוך את המקום לסוג של בית.
&nbsp
אני מוצאת את עצמי לאחרונה לקראת גיל 32 מהרהרת בעיקר על מה שלא השגתי בחיי ובאיזשהו מקום תוהה מי אני, מה אני ולאן מועדות פניי.
 

תפוחעץ2

New member
באחת הטיסות שלי לארץ

ישבה לידי אישה בת 55 שטסה לארץ אחרי שביקרה את הילדים שלה. מסתבר שהיא ובעלה עברו לארה״ב כשהיא הייתה בסוף שנות העשרים, הביאו שם ילדים וגידלו משפחה (כולל בית בקונטיקט והכל), אבל היא לא עבדה כל השנים (אני מבינה שאת עובדת, אז זה מעולה). היא סיפרה לי שהיה לה מאוד קשה ושהיא הייתה משועממת 20 שנה, עד שהחליטה לחשוב רק על עצמה - ארזה הכל, התגרשה וטסה לארץ להתחיל מחדש. בעלה והילדים (שכבר היו בקולג׳) נשארו שם. כשנפגשנו היא כבר חיה שנתיים בארץ, עבדה כמנהלת בכירה באיזו חברה, והייתה בזוגיות פרק ב׳. אני זוכרת שמה ששמעתי בקול שלה נורא הפחיד אותי בזמנו - החרטה העמוקה על השנים שהעבירה, על הויתור לטובת משפחה אמריקאית... אני מספרת את כל זה לא כדי להפחיד ולדכא, אלא דווקא כדי שתנסי להבין עם עצמך מה את רוצה. גם לרצות לגור בארץ כי זה הבית שלך זה רצון לגיטימי. אני זוכרת שבתקופה שבה אני ובן זוגי דיברנו על זה, הוא היה ה״רציונלי״ - אמר למה כדאי להישאר באופן מאוד מסודר והגיוני. כל מה שהיה לי להגיד לו בחזרה זה - אבל אני לא רוצה לחיות פה. אני רוצה הביתה. חשבתי בהתחלה שבגלל שזה רגשי - זה בטל בשישים. אבל היום אני יודעת שזה לגיטימי כמו כל דבר אחר.
גם לרצות להישאר בארה״ב לתקופה כדי לגדל ילדים זה לגיטימי. אבל נראה לי שחשוב לדעת מה את רוצה באמת, ומה את מוכנה להקריב בשביל הזוגיות. וברגע שקיבלת החלטה ואת יודעת בדיוק איפה את עומדת - הכי חשוב זה להשלים עם זה. ככה לא תוציאי את זה עליו, או עליך, או על מישהו אחר.
 
למעלה