התעוררתי וגיליתי שהרחם שלי ריק

fatfat

New member
קאלה לכל תיאור של המציאות יתווסף

אלמנט סובייקטיבי של המתאר אותה. הוא לעולם לא יהיה אובייקטיבי במאה אחוז וזה כי כל אחד מאיתנו הוא ייחודי ויש לו העדפות שונות, אהבות אחרות, הדגשים שונים וכו'. וככל שמתרחב מעגל המתארים את אותה המציאות כך האובייקטיביות של תקטן.

נניח במצב של ויכוח בין שני אנשים כל אחד מהם יתאר את הויכוח באופן שונה לחלוטין וייתן לו את הפרשנויות היחודיות לו. ואם נניח חברה ואני נעמוד וניצפה באותו ויכוח כל אחת מאיתנו תתאר אותו לא רק באופן שונה משתיארו כל אחד מהמשתתפים בויכוח, אלא גם באופן שונה זו מזו, כי כל אחת מאיתנו מבלי משים תוסיף את היחודי שלה ותתן הדגשים לדברים שונים.

תיאור אובייקטיבי יעול להיות רק בתיאור עצם כמו נניח השולחן הזה חום ועדיין אחד יתאר אותו השולחן הזה חום בהיר והאחר יתאר אותו כהשולחן הזה עם גוונים שונים של חום.

נוני דווקא הצהרתך שהפורום מתדרדר היא הפוגעת

הפורום הוא בית להרבה אנשים פה כולל אני.
אינך צריכה לירוק לבאר ששתית ממנה.
אם יש ידיעות שאינן מתאימות לך אל תקראי. גם לי כמו לכל אחד אחר פה, לא כל הידיעות מתאימות במידה שווה.
אך להשמיץ את כל הפורום וכותבת ותיקה כמו פאני רק כי העלתה ידיעה שמככבת וצועקת כעת בכל העיתונות הזרה בראשי העמודים, זה פשוט לא חברי לדעתי. ולדעתי גם היעידה מאד רלוונטית לפורום.
כותרת כמו "הפורום ממש מתדרדר" היא תוקפנית ופוגענית.
מסכימה מאד עם דבריה של קצת אופטימית.

יש הבדל בין חפירת מקרים עלומים

לבין קישור לסיפור הגלוי באתרים נפוצים.
למרות שאיני קוראת הרבה עיתונים בעברית, הסיפור הזה קפץ לי לעין כאשר כבר כן נכנסתי.
אני מאמינה שכל מי שנוגע באימוץ בצורה זו או אחרת, סיפור כזה קופץ מייד לעין, ויש הגיון רב לדון בו בפורום של אימוץ. אימוץ אינו רק ילדינו, או העמותות העוסקות באימוץ ילדינו. יש שם עולם שלם של אימוץ בחוץ, והוא רלוונטי לנו כי גם אם אינו נוגע בנו ישירות, הוא עדין נוגע בנו יותר מאשר נוגע באחרים.

דווקא סיפור מהסוג הזה הופך את הפורום לבעל תוכן עמוק יותר מאשר סיפורי ילדינו האישיים, אם כל כמה שאני אוהבת לקשקש על זיו.
דווקא תגובות הנרתעות מכל מגע עם סיפורים כאלו, מצמצמות את הפורום וגורמות לי למעט בשיתופיי על זיו.

זואילי

New member
נוני ונתנאלה-גם אני אתכן...

שבת שלום חורפית עם מרק והתכרבלויות עם ילדים.

עצוב אך ברוב המדינות המתוקנות

ברגע שמצבה של האם מתייצב נפשית היא רשאית לערער על ההחלטה בפני ועדה המוסמכת לכך.
מניחה שגם באנגליה זה כך.

נתנאלה2

New member
יו נוני בדיוק באתי לכתוב

דברים ברוח דומה ומבואסת,
אני ממש לא נכנסת לקישורים ....ששמים מעת לעת, יען כי כל הזמן !
למה זה אמור לעניין אותי?
בהקשר של הפורום כמובן,
אכן עצוב,
פורום ריק מתוכן.
כמעט כמו רחם ריקה מתינוק.

נתנאלה2

New member
וואלה אני כאן כבר מספר חודשים

שבעה, שמונה
ובאמת שניסיתי ללמוד, להבין, לנסות לקבל קצת תחושות,
עצות, חויות מהניסיון הרב שיש כאן ,
לצערי,
עדיין אין לי לתת,
מבטיחה שכשיהיה אתן, אבל, לא מרגישה שמקבלת,
יתכן שזה עניין של ציפייה והאשמה היא בי,
ציפיותיי כפי הנראה אינן תואמות את תכני הפורום,
לתומי חשבתי שהדיונים כאן יהיו על חיי היום יום,
לחלוק רגעים, קשיים, מחשבות, ניצחונות,
אז חשבתי
בנתיים יש לא מעט קישורים, שאינם רלבנטים לחיי היום יום, לעניות דעתי
דיונים עקרים
ולא מעט ציניות דוקרת,
הכוונה אינה כמובן לפגוע,
סתם מהרהורי ליבי.

Daria34

New member
דיונים עקרים!! מצחיק אין מה להגיד. זו הבעיה

בעולם, דואגים לעקרים ובדרך רומסים זכויות בסיסיות של הילדים והמשפחות שלהם.

נתנאלה2

New member
אכן גישה מעניינת , בגללי לוקחים ילדים

מהורהם הכשירים, הנהדרים, שיהיה לי ושלכמותי ילד,
ובכלל כנראה, אם לא היינו אנחנו, לא היו ילדים לאימוץ בעולם,
אנחנו אשמים!!!!
אגב שמעתי לאחרונה , כי בגללי ובשל קרניבורים שכמותי
גם הורגים תרנגולות, שיהיה לנו בשר ועוף ,
אני בושה ונכלמת.
עוני, ניצול, זימה ופשע היו מקדמת דנן,
אם יש שמנצלים זאת, זו באמת בעיה חמורה ,
אבל מכאן ועד לאמר שהם דואגים לעקרים או לרעבים,
המרחק גדול
כסף , זהו שם המשחק
ואגב הוא גם זה שקונה עבדות וניצול
אבל היי, קצת סטינו מנושא הפורום, לא???

נוני 75

New member

איני מצליחה להכנס לקישור הספציפי הזה

ממה שקראתי במקומות אחרים, אני תוהה.
ברור שאם מעורערת נפשית היא בעייתית עבור ילד, אבל האם זה אומר אוטומטית לקיחת ילד מכל אישה הרה בעלת בעיות נפשיות?
בעיני, בסיפור זה כמו כל סיפור דומה, אין תשובות שחור לבן של נכון או לא נכון. התשובה צריכה להיות פרטנית בהתאם לסיפור המסויים, על כל גווניו וגווני גווניו. גוונים שעתונים אינם המקור עבורם, ואני מקווה שמי שיחליט החלטה סופית בפרשה יקח אותם לתשומת ליבו.

חוץ מזה, עולות שאלות חוקיות בתוך האיחוד בסיפור שכזה, גם עליהן האיחוד יצטרך לתת את הדעת. אם ההורה אינו כשיר לטפל בתינוק, איזו מדינה אחראית עליו - זו בה הוא נולד, או זו שאת אזרחותה הוא נושא. כי די ברור שהגישות באיטליה ובבריטניה לסיפור שונות, והפתרונות היו שונים אם בריטניה הייתה פונה לאיטליה למען לקיחת אחריות על התינוק. מצד שני, בסיפורה של מריה הצעניה, היה מאוד לא ברור מדוע היא הועברה לרשויות הבולגריות לאחר שנולדה ביוון וגודלה שם. כך שגם זו שאלה פתוחה ולא ברורה, שרק מסבכת יותר את הגברים.

Daria34

New member
תגידי את קראת את כול הכתבה? לקחו לה את הילד

בצורה ברוטלית...בניתוח קיסרי... בהרדמה מלאה.תקעו אותה במוסד חמישה חודשים.
יש פה אין סוף עולוות..
יש פה abuse of power ללא גבולות.

fannyd

New member
כנראה מדובר בהתפרצות המחלה

בגלל הפסקת הטיפול התרופתי. קראתי שזה קורה בכ-70% מהמקרים. דווקא עם המחלה הזאת חשוב ליווי צמוד של פסיכיאטר וטיפול תרופתי שלא יגרום מומים ביילוד. לא הייתי ממהרת לדבר על ברוטליות. נכון שיש כאן הרבה סימני שאלה ודילמה מוסרית ענקית אם להביא לעולם ילד בסיכון כל כך קשה. יצא לי להכיר משפחה עם המחלה הזאת. סיפור מאד קשה. יכולה לומר בוודאות שאילו ידעו על התורשה לא היו מביאים ילדים לעולם.

Daria34

New member
יצא לי להכיר הרבה אנשים שמסתדרים בסדר גמור

עם המחלה עם ליווי תרופתי.

זו שאלה רטורית?

כי מלכתחילה כתבתי שלא הצלחתי להכנס לקישור, אי לכך ובהתאם לזאת, לא צריך להיות בעל הבנת הנקרא יוצאת מגדר הרגיל כדי לדעת שהתשובה היא - לא, לא קראתי את הכתבה.

לאחר שעניתי על שאלה שלא הייתה אמורה להשאל כלל ושנוסחה אינו מעודד דיון, עדין איני יודעת מה ראוי ומה לא ראוי לעשות. הכתבה אוהדת לנקודת ההשקפה של האם. אם הייתי רואה כתבה אוהדת לנקודת השקפת הרשויות, תדובתי הייתה זהה. אין כתבה אוהדת בעתון מהווה מקור מספק לקביעת עמדה חד משמעית. תחושת בטן אישית ראשונית שלי מתנגדת למעשה הרשויות, ונוטה למצוא פתרון בתוך המשפחה באיטליה, אבל זו תחושה ראשנית כללית, ואיני מוכנה להתחייב לכך שזה הפתרון הנכון ביותר רק על סמך קריאת כתבות בעיתונים.

Daria34

New member
התכוונתי למקורות האחרים שבהם קראת על הסיפור.

גם אני קראתי על זה ממקורות אחרים ולא מהקישור של פאני.
תקשיבי טוב, זה שאת בעקיפין מנסה לרדת עלי......מקווה שזה מעלה לך כול פעם את האגו שלך שצריך להרים..

למעלה