התעללות בסוסים ופרות

אחת הסיבות שאני לא אוהבת ווסטרן

אני לא מצליחה להבין ילדים פה, שמסוגלים לעשות את זה לפרות חפות מפשע.. זה ממש לא אנושי

fliperit

New member
את כותבת מותך בורות.

רודיאו הוא ענף אחד מיני רבים בווסטרן. את בחיים לא תראי מאמן ריינינג/טרייל/פלז'ר וכו' עושה מה שנעשה בסרטון. אני רוכבת ווסטרן כבר 7 שנים, ומעולם לא עשיתי רודיאו, רופינינג ושאר המקצועות שהראו שם (לא ראיתי עד הסוף..אבל אני מנחשת מה הם). אגב...גם קאטינג לא נראה ככה (למרות שבטח יהיו פה כאלה שידעו יותר). לא בקאטינג ולא בקאו הורס (שהם התחרויות בקר שנערכות בארץ) יש מגע עם הפרה. זה אסור באיסור חמור. יש גם חוקים נקד הלחצה של הפרה יתר על המידה.

R E L 007

New member
אני יכולה להגיד בדיוק אותו הדבר על האינגליש..

רק שבגלל שאני לא מבינה גדולה בסגנון הזה אין לי שום זכות להגיד את זה. אני מסכימה שמה שראו בסרטון באמת נראה התעללות אבל זה חלק קטן מהווסטרן. לפי מה שאמרת ברור לגמרי שאת לא מבינה בווסטרן ואומרת את זה מתוך חוסר הבנה. באינגליש לדוגמא למי שלא מבין נראה שלהחזיק את במושכות קצרות או להכריח סוס לקפוץ מעל משוכה זו התעללות, אבל כשלומדים את זה מבינים שהסוס מקבל הרפייה בכל פעם שהוא עושה משהו נכון. (אני מצטערת אם מה שאמרתי נשמע תוקף זה בכלל לא ככה.. :] )

SoosKatan

New member
וואו.

איזה הכללה. אני בווסטרן שנים, ובחיים לא נגעתי בפרה. למה סתם להכליל?

אוקייי..

בתור אחד שעושה קאטינג אני יכול להגיד לך שזה ממש לא התעללות בפרות.אנחנו לא מרביצים לפרות לא מענים את הפרות ולא גורמים להם כל רע.מה שאנחנו עושים זה רק לרכב על הסוסים שלנו,לבחור פרה ולשמור במשך דקה+- שהיא לא תשוב לעדר..אין פה שום התעללות..עובדה שזה חוקי בארץ. עכשיו...כמו שאת לא מבינה ווסטרן אני בדיוק הפוך..עם אנגליש.אחת הסיבות שעזבתי את האינגליש הייתה בגלל הדרך רכיבה..מה את חושבת שלהרביץ לסוס עם שוט ולהחזיק אותו קצר מאוד בלי לתת לו חופש זה לא התעללות?בטח שכן..ולא בכל הווסטרן יש את התעללויות האלה שרואים פה..זה מגיע מהרודיאו..אבל מה שיש בארץ זה ממש לא התעללות..הווסטרן זה לא יותר התעללות מהאינגליש.אז לשכול מילים לפני שאומרים אותם..תודה. סליחה שחפרתי קצת נכנסתי לקטע..

fliperit

New member
זה משנה

כי את מדברת רק על סמך סירטונים ערוכים שאת רואה. הווסטרן לא נראה ככה בכלל. את יכולה לשנוא את הווסטרן, אין לי בעיה עם זה בכלל, אפילו אם אין לך סיבה, אבל אל תמציאי סיבות שיקריות שמבזות את הענף.

אני אמרתיי שאני שונאת?! ../images/Emo12.gif

אמרתי שאני לא אוהבת וזה לא על סמך סרטונים... ואני יודעת שלא כולם ככה.. אבל עצם זה שקיימים הדברים האלה {ואני מדברת רק על הפרות
} תחשבי על זה שזורקים לך חבל לאסו על הצאוור ומהדקים אותו, יהיה לך נעים?

fliperit

New member
את טוענת ברצינות

שבאינגליש אין מאמנים מתעללים? בכל ענף יש את המתעללים שלו, וזה לא בסדר וכולנו נגד זה- אבל להכליל על כל הענף זאת הגזמה מתוך חוסר ידע.

ברור שיש

אאבל זה לא קשור למאמנים מתעללים, זה קשור למקצה עצמו.. זה עדיין יהיה התעללות לתפוס ככה את הפרה, גם אם רק זורקים ת'לאסו על הצאוור ולא עושים את מה שעשו בסרטון.. זה כואב וסתם גורם להם לפחד.. ואני חושבת שכדאי שנפסיק את זה כאן...:-|

fliperit

New member
אז את יכולה לשנוא רופינג

אבל את כל הווסטרן? הפלז'ר/ריינינג/טרייל יש איזושהי התעללות?

fliperit

New member
*לא לאהוב...

אני לא מכריחה אפאחד לאהוב ווסטרן, אבל להמציא סיבות זה לא הגון. לא אוהבת? לא צריך, אבל אל תכתבי שכל הווסטרן הוא התעללות ובגלל זה את לא אוהבת.

את מעוותת לי את הדברים S:

אמרתי שלדעתי מה שעושים עם הפרות התעללות ולא כל הווסטרן... ואני אמרתי שזאת אחת הסיבות ולא רק בגלל זה אני לא אוהבת...

למעלה