התעללות בסוסים ופרות

horse 1212

New member
אני לא כ"כ אוהבת את ההגדרה זאת "מבין בסוסים"

נקרא לזה מישהו שיש לו ניסיון ברכיבה ובטיפול בסוסים. ואל תשכחי,שבסרטון הזה מראים לנו רק את הרע שיש בזה-כמו בכל דבר בחיים. לכי תדעי,אולי הסוסים זוכים ליחס מפנק וכאן הביאו לנו דוגמאות שככה הם נראות לנו ואז אנחנו אומרים "וואי,איזו התעללות!". אסור לשכוח את זה.

נסיון רכיבה וטיפול מקנים ידע והבנה.

הסוס יכול לקבל יחס של מלך, אבל מישהו שמבין בסוסים, מבין שזאת התעללות, ובנוסף, יכול גם להבין מה שיכול להיגרם לסוס מכל הקפיצות והנחיתות האלה. בין אם הסוסים זוכים ליחס מפנק או לא, אמנם זה צד אחד, אבל צד גדול ומשמעותי מאוד, בעיקר מבחינת חייהם של אותם סוסים. כמובן שאפשר שהם מבינים בסוסים, אבל לא מתייחסים לאותה הבנה, ומעדיפים להתעלל בסוס בלי שיהיה להם אכפת מזה יותר מידי..

horse 1212

New member
כאן מראים

מקרים ספייציפים,וידוע לנו שגם בענפים אחרים יש התעללות כזו ואחרת. בסרטון הראו לנו קובץ של הרבה "התעללויות" וככה זה נראה רע. וכמו שהזכרתי,גם בענפים שונים יש כאלה דברים ואם יקבצו אותם לתוך סרטון זה יראה רע.

כמובן וכמובן.

אבל גם בענפים אחרים, אם אותם רוכבים מתעללים בסוס, זה עדיין מראה על חוסר ידע והבנה, או על ידע והבנה שאותו רוכב אדיש אליהם ואל הסבל שהוא גורם לסוס.

horse 1212

New member
אני לא בטוחה שזה בכוונה,

כל ההתעללות הזאת.. יכול להיות שלאותו רוכב יש חוסר ידע ולכן הוא לא מודע למה שהוא עושה ואיך סוס מרגיש..אבל זה כבר נושא אחר,של חוסר ידע והבנת הסוס ע"י הרוכב.

fliperit

New member
כשעושים מה שהם עושים

ברור לכולם שזאת התעללות. רודאו הוא התעללות לשמה! אי אפשר לתפוס עגל בצוואר ולקשור אותו ברגליים, ולא להבין שזאת התעללות. אי אפשר לרכב על סוס מפוחד ומבוהל, שבטוח שרוצים לטרוף אותו- בלי לדעת שזאת התעללות. האמת, אני כועסת על הרודאו כי הוא מוציא שם רע לווסטרן (ראו דוגמאת סוסונת Nשוגעת)

fliperit

New member
כנ"ל.

אי אפשר להתעלל בסוס ולא לשים לב. אפשר אולי לגרום לו לאי נוחות בלי לשים לב- אבל התעללות זאת התעללות זאת התעללות- ואי אפשר לא לשים לב.

horse 1212

New member
את חלק מהמקרים לא הייתה מגדירה כ"התעללות",

אבל חלק כן.

fliperit

New member
מה שם לא התעללות?

אני באמת לא רואה שם שום מקרה שהוא לא התעללות האמת, בתור צמחונית קשה לי מארוד למצוא את הגבול שהוא בסדר מבחינתי ברכיבה. לפעמים אני מרגישה שעברתי את הגבול, ומאוד קשה לי עם זה בנוגע למה שהיה בסרטון...הכל שם זאת התעללות.

horse 1212

New member
וזו היא נקודת מבט בתור צימחונית,

לעומת זאת,אני,ממש ממש לא צימחונית-עדיף שלא נפרט. אני רואה את הדברים אחרת,התעללות מבחינתי היא לא התעללות מבחינתך..זה שונה.

horse 1212

New member
אין הגדרה מפורטת למה זה התעללות,

ככה שכל אחד אחד יכול להגיד זאת התעללות וזאת לא. סתם דוגמא - אם אני אצליף עם שוט בסוס חזק סוס מישהו יגיד "התעללת בו" ומשיהו אחר יגיד "לא התעללת בו". כמובן שיש מקרים שזה "עובר את הגבול".

למעלה