התפטרתי

התפטרתי ../images/Emo180.gif

כבר ראיתי את הכותרת הזו לאחרונה בפורום, אבל בכל זאת רציתי גם לשתף. אז זהו, שבוע אחרי שחזרתי לעבודה הודעתי לבוס שלי שהענין לא מסתדר לי, וכעבור עוד שבועיים כבר הייתי בחוץ. עזבתי חברה גדולה, תפקיד נאה, משכורת מכובדת ושאר "מנעמי הייטק". עוד הרבה לפני שעתליה נולדה הרגשתי שהעולם הזה לא מתאים לי. אני לא אוהבת את האכזריות שיש בעולם הזה, גם אם היא מסתתרת מאחורי הרבה גבעות של דאגה לרווחת העובד. אני לא אוהבת את זה שכאשר מנערים את הסיסמאות מגלים שהמניע היחיד כמעט מאחורי כל פעולה הוא כסף, כסף, כסף. אני לא אוהבת את חוסר הפרגון לאמהות, ובעיקר אני לא אוהבת, לא מבינה ולא מעריכה את הצבת מספר שעות העבודה כמדד למשהו. שעות עבודה ארוכות הן בעיני, גם בהייטק (וגם במשרדי עורכי דין ועוד כל מיני גופים שהקוד הנורא הזה הגיע אליהם) לא מדד לתפוקה ולא מדד ליעילות ולא כלום. אם עובדים במקום עבודה שעות ארוכות כל יום, במשך כל השנה, זה אומר שקובעי המדיניות החליטו שככה צריך. זה הכל. בקיצור - היו לי ארבע וחצי שנים מאד מעשירות, למדתי המון על עולם העסקים ועל העולם בכלל (וגם פגשתי המון אנשים מקסימים - לפחות אחת מסתתרת פה בפורום), והחלטתי שדי לי. אם זו נשמעת החלטה פשוטה - זה ממש לא ככה. הסיכון הכלכלי הפחיד ומפחיד, אבל החלטתי שאני לא רוצה לוותר על שלב התינוקות של עתליה; שאין לי מספיק אנרגיות כדי לתפקד גם בעולם העבודה הזה וגם כאמא, ושאני רוצה לחפש דרך חדשה. לשמחתי ולמזלי, החסיד, על אף שעתידנו הכלכלי מאד מדאיג אותו, מבין אותי ותומך בי. עכשיו אני מתחילה בגישושים בכיוונים חשים, שיאפשרו לי להיות יותר בבית, כדי להיות עם עתליה. אני באמת חושבת שהיום-יום עם ילדים, על המון העיסוקים שהם לא פעם מתישים, הוא חלק מאד חשוב בחוויה עצומה, שאני לא רוצה לפספס. אז זהו, תודה למי שקראה.

פשושולה

New member
ואני עדיין בוכה....

ומסתובבת פה במסדרונות לחפש אותך... הגעגועים עזים, ללא ספק. שיהיה המון המון בהצלחה והרבה אושר ושמחה עם עתליה ובכלל. וחסר לך שלא תהיי בקשר!!

תודה יקירתי

נראה לך שאני לא אהיה בקשר. אני שולחת לך ב SMS את מספר הטלפון החדש שלי. אגב, ראיתי את השרשור שלך על התפטרות הסבתה-מטפלת. ללא ספק משבר קשה... איך עדן מסתדרת במשפחתון? מתי אמור להתחיל הלחץ של הפרסום? תחזיקי מעמד, אני מעריצה אותך שאת עומדת בכל זה!

פשושולה

New member
עוד הרבה לפני הלחץ של הפרסום יש לי

מחר מבחן, ועוד אחד ביום שני ועוד אחד ביום רביעי (בעוד שבוע) כשהמבחן ביום שני מלווה גם בעבודה שצריך להגיש... מחר יש לבעלי יומולדת 30... ואז, אחרי המבחנים, מתחיל הלחץ של הפרסום, שזה 4 ימים מטורפים, עד אמצע הלילה...אבל אז....או אז אנחנו נצא לחופש (בשבוע האחרון של אוגוסט!!!) אבל עדן מסתדרת מצויין במשפחתון, היא מרוצה וגם מרוצים ממנה - אמרו לי שהיא נורא חברותית ולא בוכה בכלל! תחושת ההקלה על זה שחמותי לא אצלי בבית יותר כל יום כל היום ממש עצומה. והיחסים עם הבעל כבר השתפרו פלאים. יהיה טוב, בסוף... קיבלתי המספר, וינוצל בקרוב מאד.

elenae

New member
../images/Emo52.gif שהתערבתי בשיחה...

אני פשוט עכשיו בהתלבטות לגבי מטפלת ומשפחטון (אם תרצי פרטים אז הודעה שלי נקראת "אני גם מבולבלת..."). תגידי בבקשה, באיזה גיל שלחת את עדן שלך למשפחתון ולמה, אם אפשר לדעת. (אני גרה בפתח-תקווה...)
ושוב

פשושולה

New member
סליחה שאני מגיבה רק עכשיו....

שלחתי את עדן למשפחתון בגיל חמישה חודשים ושבוע. הסיבה היא שסבתא שלה, שהייתה המטפלת שלה מיום שחזרתי לעבודה (קצת לפני גיל 3 חודשים) ועד יום שבת שעברה, הודיעה לי בערב שהיא לא מכיעה יותר בבוקר, ובכלל. מאחר ומלכתחילה לא רציתי להשאיר אותה אצל הסבתא, בדקתי כבר בגיל 3 חודשים את המשפחתון שנמצא ממש ממול לבית, וחשבתי שהוא מקסים. חוץ מזה, יש לי משהו אינטואיטיבי נגד מטפלות. לא בהכרח רציונלי, אבל משהו עושה לי רע בלהשאיר את הילדה שלי אחת על אחת עם מישהי שאני לא מכירה. ולכן, רציתי משיהי שאני מכירה (לפחות מהפורום...) או משפחתון. בעקבות ההחלטה של הסבתא, נפל הפור על משפחתון. השבוע הראשון היה מאד נחמד. ואנחנו מרוצים (כולנו, גם עדן...)

זוג חדש

New member
היי לך חסידה

מה את אומרת.... שיהיה לך המון הצלחה בחיים הפרטיים עכשיו, במיוחד במציאת עבודה מספקת וקצרת שעות. ועכשיו כשאת לא עובדת אולי יצא לנו להיפגש?

וואו,כתבת כל כך נכון וצודק!

מאוד מזדהה עם נושא השעות הנוספות. ועוד יותר עם זה שאם אפשר כדאי לנצל את התינוקות של הילדים בלהיות איתם!

יעל י

New member
התפטרות - גם אני קראתי לא פעם

ופינטזתי גם לכתוב את הכותרת הזו אבל - אין סיכוי. הצד השני לא מוכן אפילו לשמוע על זה והלחץ הכלכלי מאד מפחיד. אין לי אומץ אבל לחזור אני אחזור בעצב רב - אני לא אוהבת את מקום העבודה שלי ולא את התפקיד ומה שמחזיק אותי זו המשכורת. שיהיה לך המוןמוןמוןמון הצלחה

אביטלתל

New member
אני מקנאה...

גם אני במחשבות דומות בשבועות האחרונים, בייחוד מאז שחזרתי לעבודה גם אני מנסה לחשוב על משהו שיביא קצת פרנסה תוך כדי שהות בבית, או לפחות עבודה במשרה חלקית

Salsa S

New member
וואו! איזה צעד אמיץ! ../images/Emo24.gif

וגם מוערך על ידי.... חשבתי לא פעם... שאם הייתי יכולה, הדבר באמת הכי אידיאלי עבור הלחמניה הקטנה שלי הוא להיות בבית עם אמא שלה... אבל, כמו שכולנו יודעות, לא כל אחת יכולה להרשות לעצמה כזה דבר. מה גם שסה"כ אני די אוהבת את העבודה שלי. אז קבלי ח"ח על האומץ, זה צעד נפלא בעיניי, ופשוט תהנו אחת מהשנייה - את ועתליה.

גלשני

New member
שמחה בשבילך.

נשמע שעשית החלטה נכונה ושקולה, ואני בעיקר מתרשמת מהפירגון ויכולת הקבלה של הבעל לנושא. נכירה כל כך הרבה בעלים אשר היו נחרדים מעצם המחשבה ולא משתפים פעולה. אשרייך!!!

nubi

New member
../images/Emo24.gifאת כל כך שלמה

עם החלטתך-כיף לקורא! ומאחלת לך המון כיף עם הקטנה!

ליילה

New member
כל כך מסכימה עם עניין השעות...

מתי זה קרה שפתאום שעות עבודה הפכו מדד לאיכות?? כל כך טיפשי.... אני חושבת שהיום בעידן המודרני, כשברור שגידול הילדים וטיפול בבית אינו נחלתה הבלעדית של האישה, וגם האבא רוצה לבלות יותר עם הילדים, העולם צריך לקצץ משמעותית את שעות וימי העבודה, ובעידן ההי טק והאינטרנט, זה אפשרי. פה בארה"ב, אנשים מסיימים לעבוד כל יום בחמש, אנשים פה, גם בהי טק, לא עובדים עד אמצע הלילה - יש שעות עבודה וכשהן מסתיימות ברור למעסיק שהעובד הולך הבייתה, כי העבודה זה לא הילד שלו שהוא צריך להיות זמין לו 24 שעות ביממה. פה גם יש הפסקת צהריים מקודשת של שעה כל היום, אבל זה כבר עניין אחר... בכל מקרה, בהצלחה, וכל הכבוד על ההחלטה.

ליילה

New member
כל כך מסכימה עם עניין השעות...

מתי זה קרה שפתאום שעות עבודה הפכו מדד לאיכות?? כל כך טיפשי.... אני חושבת שהיום בעידן המודרני, כשברור שגידול הילדים וטיפול בבית אינו נחלתה הבלעדית של האישה, וגם האבא רוצה לבלות יותר עם הילדים, העולם צריך לקצץ משמעותית את שעות וימי העבודה, ובעידן ההי טק והאינטרנט, זה אפשרי. פה בארה"ב, אנשים מסיימים לעבוד כל יום בחמש, אנשים פה, גם בהי טק, לא עובדים עד אמצע הלילה - יש שעות עבודה וכשהן מסתיימות ברור למעסיק שהעובד הולך הבייתה, כי העבודה זה לא הילד שלו שהוא צריך להיות זמין לו 24 שעות ביממה. פה גם יש הפסקת צהריים מקודשת של שעה כל היום, אבל זה כבר עניין אחר... בכל מקרה, בהצלחה, וכל הכבוד על ההחלטה.

sael

New member
כל הכבוד ובהצלחה!!!

גם אני עשיתי את הצעד הזה, אבל התחלתי לעבוד אחרי חודש וחצי במקום אחר. באמת לא קל להגיע להחלטה הזאת, אבל כל הכבוד שהגעת אליה ואני ממש מבינה אותך.

למעלה