התפקדות סטודנטים לפסיכולוגיה

TheBigBrother

New member
בכל מקרה, בגלל שפורום "לימודי פסיכולוגיה"

די עוין לפעמים, אני מציע להתחיל לפתוח פה שירשורים בנושא. זה גם יתן חיים לפורום, וגם אולי יוליד כמה שירשורים שיהיו מעניינים גם לאנשים שלא קשורים לתחום. מה דעתכן ?

TheBigBrother

New member
הקוסם רואה מישהו שלא משתייך לזרם האבולוציונים

וחוטף קריזה. מה התחום שלך? לאיזה זרם את משייכת את עצמך?

אני חושבת שמטבע הדברים

הרוחות מתלהטות כאשר דנים בנושאים מסוימים, אבל בהחלט לא הייתי אומרת שאותה התלהטות היא מכיוון אחד בלבד. בכל אופן, אני משייכת עצמי לזרם חדש שהמצאתי זה הרגע והוא אסכולת המוח-אבולוציה.

TheBigBrother

New member
את חיייבת להציג אותו בפנינו !

דרך אגב, יצא לך לקרוא בספר "נפש ערומה"?

TheBigBrother

New member
הספר הוא

על פסיכולוגיה אבולוציונית לפי מה שהבנתי, של חוקרת ישראלית בשם עדה משהו. אני מפספ משהו או שהפסיכולוגיה האבולוציונית אומרת שדיכאון, חרדות, פוביות וכ"ו זה בעצם דברים טבעיים, מנגנוני הגנה אבולוציוניים שנרכשו במהלך מיליוני שנים, שאין מה להילחם בהם ולרפות אותם?

טלי1983

New member
עדה למפרט, אישה מבריקה

היא משתתפת גם בתוכנית "למה מה" בערוץ 8. גם יורם יובל שם ועוד רבים וטובים. אני ממש נהנית ממנה... מומלץ...

לא בדיוק אבל בערך בים בם בום

ראשית, הפסיכולוגיה האבולוציונית לא אומרת מה "צריך" לעשות אלא באה לתאר מצב נתון. בנוגע לפוביות, ידוע שיש יותר פוביות, ובשכיחות גבוהה יותר, לגורמים שהיו נפוצים בזמן התפתחותו האבולוציונית של האדם (נניח,נחשים, עכבישים, חושך, גבהים) ולא לגורמים חדשים כמו מכוניות או כלי נשק למרות שאלה האחרונים, כידוע, הרבה יותר מסוכנים כיום. זה מלמד על המקור האבולוציוני של התגובות הללו, ומראה שיש "מוכנות" ביולוגית לרכישת פחדים מסוימים ולא אחרים. כמובן שהמידע הזה לא בא לומר לנו שאין צורך להלחם בתופעה (בדומה למחקר על המקור האבולוציוני של אונס או רצח). בנוגע לדכאון- כאן אני פחות בקיאה, בעקרון מדובר על החלשת התגובה של האורגניזם במצבים שאינם אופטימליים, שיהיה פחות פעיל ופחות פגיע לסכנות (אני חושבת שחוסר ישע נלמד היא דוגמא טובה, אבל שוב, אני לא בקאה ברעיונות האבולוציונים שמאחורי הנושא).

TheBigBrother

New member
ומה הזרם שלך?

טלי מסרבת לגלות, כנימה מפתחת אחד חדש ועלייך אנחנו לא יודעים

טלי1983

New member
טלי לא מסרבת לגלות...

טלי פשוט עדיין לא נסגרה על זה במאה אחוז (-: מה שלך?

TheBigBrother

New member
אני גם לא נסגרתי במאה אחוז

בעיקרון אני מאמין שכל הזרמים הם נכונים ויוצרים גוף אחד שלם. על כך שיוך זרמי אמור להיות לא יותר מאשר משהו שבו אתה מבין יותר מאשר באחרים.

טלי1983

New member
../images/Emo45.gif

ובהחלט גם לי יש מעט הסתייגויות לגבי הגישה האבולוציונית, אם כי אי אפשר להתכחש לכך שהיא מעניינת בטירוף...

למעלה