התפקדות סטודנטים לפסיכולוגיה

טלי1983

New member
קצת מתחיל להתיש, אבל אנסה שוב להסביר...

א'- מעולם לא פסלתי דמיון לבעלי חיים. אמרתי, ואני אומרת שוב- אני מסכימה עם רבים מרעיונות הגישה אבל אני לא חושבת שאנו זהים להם. אני בהחלט חושבת שיש יכולות שייחודיות רק לנו. ב'- לא הדמיון לבעלי החיים שמהווה את הצמצום. את אמרת- "מי אמר שאנו שונים"? כלומר, לדעתך אין שוני. אני טוענת- אנו דומים, אך בהחלט יש שוני. ההנחה כי אין הבדל בינינו לבין החיות היא הצמצום, ולא הנחת דמיון. ג'- אני לא חושבת שלומר שלאדם יכולות ייחודיות שאין לבעלי חיים זו הוצאת דברים מפרופורציה. זה נכון. אמנם יש לחיות יכולות למידה, וגם, לא לכל מין ולא באותה רמה, אך עדיין- אין חפיפה מוחלטת בין היכולות שלנו לשלהם. ד'- זה נורא מצחיק שברגע שמציגים ממצא שסותר את הגישה, מיד עולה הטיעון שמדובר בסטטיסטיקות ושתמיד יש יוצאים מן הכלל. כמו שאמרתי- אני יכולה למצוא הסבר חלופי, גם אם הוא לא מדעי על פי הגדרתו של פופר, וכל עוד הטיפול עובד, אנשים יתחילו להאמין בהסבר הזה. בנוסף, את אומרת שהסברים שלא ניתן להוכיח או להפריך אינם מדעיים ולא שווים הרבה, ומצד שני- עונה פה לשאלות ומשתמשת במונחים כמו "תכנים לא מודעים" שגם זה קונספט שלא ניתן להוכיח, ובכלל שיש כזה דבר "לא מודע". כמו שאמרתי, הכל עניין של גישה...

אם זה מתחיל להתיש, לא חייבים להמשיך

* פסיכולוגיה אבולוציונית לא מדברת על זהות לבעלי חיים, אלא על דמיון. בתחומים מסוימים ניתן להשוות בין בני-האדם לבעלי-חיים ובאחרים לא. כך או כך, הפסיכולוגיה האבולוציונית מתיימרת לנסות ולהבין את המקור האבולוציוני של התנהגויות שונות (בין אם משותפות לבע"ח שונים ובין אם לאו) ולמצוא את האופו שבו הן משרתות כאדפטציה, זאת מתוך הנחה שאם התנהגויות מסוימות הן אוניברסליות אז יש להן מקור אבולוציוני. * "זה נורא מצחיק שברגע ש..." זו מהות הפסיכולוגיה, היא עובדת על סטטיסטיקות כמו כל מדעי החברה. take it or leave it. את יעילות הטיפול, או יעילות כל מניפולציה, יש לבדוק על קבוצות, מאחר ובמקרה פרטי ישנם אינספור משתנים שיכולים להתערב (זו גם הסיבה שדוגמא אישית לא ממש טובה בתור טיעון בעד רפואה אלטרנטיבית, למשל). * תכנים לא מודעים לא ניתן להוכיח? ממש לא. אני לא מדברת על התכנים הלא מודעים נוסח פרויד, שלרבים מהם אין תמיכה מחקרית ואני אכן לא תומכת ברעיונות הנ"ל. אני מדברת על רעיונות קוגניטיבים, כמו priming, כמו התניות פשוטות מסוימות, וכמו התנהגויות מוטוריות שאינן מודעות מרגע שנלמדו והתבססו (אנו לא מודעים לאופן הזזת כל שריר ושריר אך מצליחים ללכת). המודעות היא חלק קטן מאוד מהפסיכולוגיה האנושת.

TheBigBrother

New member
משיכה תקינה, פרפקטית,

היא משיכה המתאימה לתיאור של המשיכה על פי הפסיכולוגיה האבולוציונית, נקרא לה המשיכה הנכונה. הנפש מתעוותת, סוטה.איתה יש גם סטיות מהמשיכה הנכונה. על זה חשבתי בזמנו.לא פיתחתי את הרעיון הזה, כי זנחתי קצת את האבולוציונית.

למעלה