ה' עשה קודם את הגבר או האישה?

yuli139

New member
../images/Emo9.gifלדעתי ישנה הוכחה שאלוהים הוא

נקבה שנאמר:"אלוהים אין א(ע)רוך לו".או לחילופין הוא משמש כחזיה שנאמר:"אלוהים סומך נופלים".סססתתתםםם

maxima

New member
אממי ... יש פרוש בקבלה שאומר

שהאדם הראשון היה זכר ונקבה ...כמו שכתוב בפרק א' פסוק כז' "וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ, בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ: זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם. כלומר זה היה הם בצלם אלוהים...אלוהים זה רבים זה היה יותר מאחד. הקבלה מסבירה שזה היה יצור עם שתי פנים מלפנים ומאחור וכשנאמר שאלוהים לקח צלע ועשה ממנה את האשה הכוונה שהוא לקח את אחד הצדדים צד הוא גם צלע. אבל בהרצאה ששמעתי מחוקרת התנך היא הסבירה שיש משהו לא מובן בפרקים א' ו-ב' כי בעצם הם סותרים אחד את השני יש בהם שני סיפורים שונים על בריאות האדם בפרק א' כתוב שאלוהים עשה את האדם כצלמו ובדמותו ובפרק ב' כתוב שהוא יצר אותו מעפר.

maxima

New member
אם תקראו בתשומת לב

את פרק א' ופרק ב' תראו שמסופר בשניהם סיפור הבריאה אבל בצורה אחרת.

maxima

New member
יולי...אלוהים זה רבים....

כתוב"מלוא כל הארץ כבודו" אלוהים זה הכל כל מה שקיים עלי אדמות זה אלוהים

maxima

New member
יולי...שמתי לב...אולי את

מתחילה לחזור בתשובה..

בהרצאה ששמעתי מפי חוקרת התנ"ך

לוסי פליטמן ז"ל, היא אמרה שקרוב לודאי היו שני עמים, או שבטים (ישראל). האל של האחד נקרא יהוה, והאל של השני נקרא אלוהים. ואכן כמו שאמרת מקסימה, ישנה כפילות בסיפור הבריאה, אבל גם שונוּת. רק בשלב מאוחר יותר, לאחר מתן תורה וחלוקת המצוות לעם ישראל, נהיה כנראה האיחוד ואז נאמר: יְהוָה הוּא הָאֱלֹהִים. בספר דברים פרק ד', מופיע המאזן למן הבריאה, ואז נאמר בפסוק ל"ט: וְיָדַעְתָּ הַיּוֹם, וַהֲשֵׁבֹתָ אֶל-לְבָבֶךָ, כִּי יְהוָה הוּא הָאֱלֹהִים, בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל וְעַל-הָאָרֶץ מִתָּחַת: אֵין, עוֹד. מ וְשָׁמַרְתָּ אֶת-חֻקָּיו וְאֶת-מִצְו‍ֹתָיו, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם, אֲשֶׁר יִיטַב לְךָ, וּלְבָנֶיךָ אַחֲרֶיךָ--וּלְמַעַן תַּאֲרִיךְ יָמִים עַל-הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ כָּל-הַיָּמִים. ובספר דברים פרק י, פסוק י"ז' יז: כִּי, יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם--הוּא אֱלֹהֵי הָאֱלֹהִים, וַאֲדֹנֵי הָאֲדֹנִים: הָאֵל הַגָּדֹל הַגִּבֹּר, וְהַנּוֹרָא, אֲשֶׁר לֹא-יִשָּׂא פָנִים, וְלֹא יִקַּח שֹׁחַד.

emmy5

New member
מיכה ,על זה אתה צודק..

לשבטי שמרון קראו לו "יהוה " לשבטי הדרום קראו לו" אדוני" אחרי זה התיחדו לאל אחד

maxima

New member
כל סיפור הבריאה בפרק ב'

שונה מסיפור הבריאה בפרק א'

odo13z

New member
סיפור קצת קשור../images/Emo8.gif

היום ישבתי עם שניים מחברי המלומדים בארוחת צהריים ושוחחנו. אחד סיפר שבפרפר לונדוני אחד הייתה ילודה גבוהה מעל הממוצע ולא הבינו למה. מתצפיות התברר כי רכבת עוברת שם כל בוקר בשעה 4.30 . וההמשך מובן. טוב – טענתי. בשעה זו באמת המצב ההורמונלי של הגברים הוא בדיוק ב"פאזה" המתאימה. הנשים לעומת זאת נוטות להיות ישנוניות בשעות אלה. ובכל זאת טען חבר שלישי נתוני הילודה מעידים בעד עצמם. זה פשוט . אמר אחד מהם. נשים יכולות להיות בשני מצבים , בניגוד לגבר. הן יכולות לרצות , והן יכולות "להסכים". כן.....אמר אחד בכאב. אני זוכה במקרה הטוב ל "הסכמה". אם כך , מבחינת השעון הביולוגי – מתי הן רוצות ? מתי מתרחשת "זיקפת הבוקר" שלהן ? או הצהריים ? עניין מדעי גרידא. מה אתם אומרים ?

חיניה

New member
רציתי לספר לכם על התנדבות

• אפרופו התנדבותו חיניה ו 18:55 | 14/11/05 כבר כ 4 שנים שאני מתנדבת ברווחה של עירית רמג בעיקר בתמיכה בניצולי שואה.הקיץ לקחתי חופשה של 3 חדשים ואחכ ביקשתי להחליף את הפונה. בינתים לא היתה לי מישהי אך המשכתי לבוא לפגישות הקבוצה.הרווחה נוהגת לצ'פר את המתנדבים פעמיים בשנה בטיולים בני 2-3 ימים בתשלום סמלי. נרשמתי לטיול שצריך להיות בדצמבר (ההודעה שקבלנו אומרת שזה לסיום שנת פעילות שאת רובה התנדבתי כרגיל) ואז נאמר לי שלא אוכל לצאת כי אין לי כרגע מישהי ובכלל גם אחרי שאקבל מישהי חדשה- אצטרך שוב "לצבור וותק".(להזכירכם התנדבתי כמעט ללא הפסקה כל שבוע במשך 4 שנים). ראיתי בענין עלבון אישי דברתי עם מנהלת המחלקה והודעתי לה שאם התודה על זמני התמדתי התמסרותי ולפעמים גם הוצאותי האישיות היא בעיטה בתחת אני מודיעה בזאת שאני את ההתנדבות סיימתי ואין לי כל ענין להמשיך קשר איתם. מה דעתכם על הסיפור?

odo13z

New member
חיניה - צודקת במאה אחוז.

זה פשוט זילזול בך ובמאמצים שלך. את לא צריכה לתת שיעשו ממך סמרטוט. תראי שהם ייתחרטו ויבואו להתחנף.

לדעתי- זה זלזול נוראי ....

זה לא היה קורה למשל - בויצו - הארגון בן אני מתנדבת. בויצו מחזיקים את המתנדבות בחממה ומודים לנו מילולית ומעשית. חשבת אולי לנסות אפיק התנדבות אחר? ויצו למשל?

בת אל 7

New member
לא אני ילידת הארץ הורים

אוסטרו הונגריה, אך אל תקח בריצינות מה שאני כותבת.

ואם בעדות עסקינן הנה בדיחה עדתית

למרוקאי אחד נולדה בת, שאלו אותו איך קוראים לה, ענה להם סטפאני. שאלו למה? ענה להם אמא שלי קראו לה פאני אמא שא אשה שלי קראו לה פאני אז יוצא סתיפאני

למעלה