ה ר א י ו ן ../images/Emo124.gif ../images/Emo13.gif
סיפורם של נייטוויש כלהקה מצליחה, הוא כמו אגדה שרק מעטים מאיתנו יכולים לחלום עליה. הלהקה מכרה מעל לשני מליון וחצי אלבומים ברחבי העולם, ערכה מספר סיבובי הופעות מצליחים ובאופן כללי הפכה לאחת הלהקות הנערצות בעולם. למרות זאת, כמעט כל אגדה נוטה לאסוף כמה עננים שחורים מעל קו האופק בנקודה מסויימת, אני מניח שזה מה שקרה לנייטוויש כשפיטרו את הסולנית הקודמת, טאריה טורונן בסוף 2005. אחרי שהחדשות הגיעו לאוזני הציבור, הלהקה עברה צליבה חסרת רחמים וזה בחן את יציבות הלהקה באופן חזק. עם כל הכח והאמונה שהיתה להם בלהקה, הם נאבקו הלאה, מצאו את אנט אולזון מקתרינהולם, שוודיה מה שאיחד את הלהקה, והפך אותה לצמודה ומאוחדת יותר מתמיד. נייטוויש מוכנים לכבוש את העולם שוב. פגשתי את תומאס הולופנין, בעל חוש הומור טוב, תמיד ידידותי ומהורהר, ואת אנט אולזון, הסולנית המקסימה במלון "פרזידנט" בהלסינקי, בשלושים למאי 2007 – ודיברנו בעיקר על הנושא החם של היום- אנט עצמה, הדיסק השישי במספר (ללא שם) שיצא בקרוב, וסיבוב ההופעות שבצורה קצת מפתיעה, מתחיל בתל אביב, ישראל, בשישי באוקטובר 2007. אנט – הזמרת החדשה של נייטוויש צועדת פנימה קודם כל, איחולי הכנים לך בשל הפיכתך לזמרת החדשה וה"מסתורית" של נייטוויש, אפילו אם את אינך כזו יותר!
אנט: תודה רבה... תודה! זה מובן מאליו, אבל את בוודאי מאוד שמחה מהסיטואציה הזו... אנט: כן, בוודאי! איך הרגשת ומה חשבת כשתומאס ערך את אותה שיחת טלפון חשובה אלייך בשלושים לינואר, 2007 והודיע לך שאת הנבחרת לתפקיד הזמרת של נייטוויש? האם בהתחלה אמרת "הו אלוהים, תומאס, אתה בוודאי מתלוצץ, נכון?!..." אנט: חה-חה... אני חושבת שהוא היה מאוד רגוע כשאמר את זה. אני עשיתי לו "מה?!" מה אמרת לפני שתי שניות?!" (סורי על התרגום, הפקאציות במקור!). חה-חה! לא ממש קלטתי בהתחלה את ההודעה שלו שאשתתף בנייטוויש. למען האמת, לקחו לי כמה שבועות להבין שבאמת קיבלתי את העבודה. האם חלמת אי פעם להיות הזמרת של נייטוויש, למשל כששמת את החדשות על טאריה שיצאה מהלהקה ב-2005? אנט: לא, אני לא, בגלל שכשפניתי אליהם לא חשבתי שהם בכלל יענו לי כיוון שאין לי את לי קול לאופרה וכאלה. אז, לא – מעולם לא חלמתי על זה. אבל כמובן כשהתהליך נמשך עוד ועוד, חשבתי שאשמח לקבל את העבודה הזו. אבל אני מניח שהכרת את המוזיקה של נייטוויש מהאלבומים? אנט: לא, למען האמת הקשבתי להם רק כמה חודשים לפני. תמיד שמעתי את השם נייטוויש, אבל מעולם לא את המוזיקה. שמעתי להקות אחרות, אבל מעולם לא אותם. אז, שמעתי אותם רק כמה חודשים לפני ואז קניתי דיסק אוסף שלהם, ואחרי זה שמעתי את Once. אז Once והאוסף שלהם היו הדברים הראשונים מבחינתי ששמעתי. מה אתה מרגיש, עכשיו כשרשמית הוכרז לפני שבוע שאנט היא הזמרת החדשה של נייטוויש? אני מתכווון, זה בוודאי היה קשה לשמור את השמה בסוד לתקופה כל כך ארוכה.... תומאס: מה שאני מרגיש עכשיו, זו הקלה בגלל שאנחנו לא צריכים להחביא אותה יותר. וזו בוודאי הקלה גדולה גם בשבילה כי זה היה כמו לשמור אותה במערה כל הזמן וזה בטח לא היה כיף. אבל זה היה משהו שהיה צריך להעשות. ועכשיו סיימנו למקסס את האלבום ביום שישי האחרון, כן שיש לנו את האלבום מוכן. היא התגלתה, כך שבמובן הזה זה מרגיש מאוד טוב. בנוסף, האנשים, הלהקה והתקשורת קיבלו אותה בצורה מאוד נחמדה. אני אישית ציפיתי לתגובות יותר גרועות! *צוחק* תומאס: אז, הכל נראה טוב; זה באמת נראה טוב... בכדי לשמור את שמה מוסתר במשך תקופת זןמ ארוכה (בערך 4 חודשים), אני מניח שפשוט היית צריך להיות מחושב מראש, עם תכנית ראשית כיצד להסתיר את שמה עד ה-24 במאי, 2007. האם יש לך סיפורים משעשעים על דברים שהיית צריך לעבור בדרך עד שהחדשות פורסמו לאנשים ב-24 במאי, ע"י פרסום שמה של אנט לציבור? תומאס: וול, כמעט היינו צריכים לצאת לבליינט דייט, אבל הפסדתי את ההתערבות לטכנאים שלנו, אז אני חייב להם... וול, ווטאבר! למי אכפת! למען האמת אני די מופתע מעצמי איך הצלחנו לשמור עליה בסוד לאורך זמן. מתי הוחלט בבירור בלהקה שאנט תהיה הבחירה המושלמת לתפקיד הזמרת של נייטוויש? אני מתכוון, קיבלתם מעל 2000 דמואים מכל רחבי העולם, אז לעבור על כל הערימה הגדולה של הדמואים היתה בוודאי משימה קשה לכשעצמה – רק לבחור את אותה מועמדת סופית ובסופו של דבר לבקש ממנה להצטרף ללהקה... תומאס: זה היה בסוף ינואר 2007. היה לנו דיון ארוך מאוד בין חברי הלהקה בנושא ההחלטה הסופית בבחירת הסולנית החדשה בגלל שרצינו לעבור על הכל, על כל אבן בדרך. אבל אני מתכוון היא היתה אחת הראשונות לשלוח לנו דמו. אני חושב שהיא היתה בין העשרים הראשונים בערך, והיא שרה את "Ever Dream" – רק את השיר הזה, והשאירה אחריה רושם טוב. אני חושב שהיא התוותה את קנה המידה לכל מי שבא אחריה. אז היא היתה הנוכחית מתחילת כל התהליך. תחילתו של עידן חדש – Eva הוכרחתם לשחרר את הסינגל Eva שבוע לפני הזמן בגלל שהוא הודלף לאינטרנט מאנגליה בטעות, אני מניח? תומאס: עדיין אין לי מושג אם זו היתה טעות או שמישהו הדליף אותו לאינטרנט בכוונה, פשוט אין לי מושג... אנחנו לא רוצים לחפור בנושא הזה. אני חושב שאנשים אחרים יעסקו בזה. איך הרגשת כששמעת את החדשות לראשונה? תומאס: זה היה בוקר יום רביעי כשהתעוררתי, הדלקתי את הפלאפון שלי, קראתי את כל האסמסים, והרגשתי שאני לא רוצה לקום מהמיטה. הרגשתי כאילו, באמת באמת רע. אבל בערב אותו יום רביעי כבר צחקנו על הנושא, "אוקיי, דברים הלכו די טוב עד עכשיו, אז..." אני חושב שזו אחת הבעיות הגדולות בתעשיית המוזיקה בימים אלה, שאלבומים מודלפים לאינטרנט בכזו קלות. תמיד יהיה מישהו או מישהי שחושבים שהם עושים איזושהי "טובה" לכולם ומדליפים את האלבומים לאנשים, שזה דבר עצוב ומטופש בכל מובן אפשרי... תומאס: בדיוק. ככה זה. אנט: זה באמת עצוב שדברים אלה קורים בימים אלה... האם תוכלו לספר לנו, מה באמת מסמלת העטיפה של EVA? אני מניח שיש רעיון כלשהו מאחורי העטיפה הזו... תומאס: זה על בחורה שלעגו לה בבית ספר. והיא כאילו... וול, היא מייצגת את הטוב האולטימטיבי, והיא לא יכולה להבין למה לועגים לה. היא פשוט מסתכלת על בית הספר, והולכת לשם. זה די תמים לכשעצמו, והעובדה שאני כותב שירים על תמימות בילדות כל חיי, וזה הצד השני של המטבע. על זה השיר. (מצטערת על התרגום הלקוי פה, לבחור יש בעיות דקדוק מטורפות באנגלית ולא הבנתי בדיוק מה הוא רוצה להגיד) האלבום הממשמש ובא של נייטוויש האלבום המתקרב ובוא יכלול 13שירים בסך הכל. מה תוכל להגיד, האם יש הבדלים גדולים בין השירים החדשים – לבין השירים בONCE מנקודת מבטך? תומאס: הקלטנו בסופו של דבר 15 שירים. מתוכם 13 נמצאים באלבום. לגבי ההבדלים, אני חושב שההבדל הגדול ביותר יושב לידי, אז זו השירה עצמה. אני מתכוון, מבחינה מוזיקלית אני לא חושב שהאלבום החדש שונה מאוד מ-ONCE. יש כמה אלמנטים חדשים באלבום – למשל תזמורת קלטית, יש קולות סופרנו, יש מקהלת גוספל ופרטים קטנים פה ושם. אבל בכלליות ההרגשה היא שהשירים שיש לנו הם ההמשך הישיר של ONCE. לא רצינו לעשות שינוי משמעותי בכלל שהשינוי המשמעותי כבר נעשה בקול הווקאלי (השירה).
סיפורם של נייטוויש כלהקה מצליחה, הוא כמו אגדה שרק מעטים מאיתנו יכולים לחלום עליה. הלהקה מכרה מעל לשני מליון וחצי אלבומים ברחבי העולם, ערכה מספר סיבובי הופעות מצליחים ובאופן כללי הפכה לאחת הלהקות הנערצות בעולם. למרות זאת, כמעט כל אגדה נוטה לאסוף כמה עננים שחורים מעל קו האופק בנקודה מסויימת, אני מניח שזה מה שקרה לנייטוויש כשפיטרו את הסולנית הקודמת, טאריה טורונן בסוף 2005. אחרי שהחדשות הגיעו לאוזני הציבור, הלהקה עברה צליבה חסרת רחמים וזה בחן את יציבות הלהקה באופן חזק. עם כל הכח והאמונה שהיתה להם בלהקה, הם נאבקו הלאה, מצאו את אנט אולזון מקתרינהולם, שוודיה מה שאיחד את הלהקה, והפך אותה לצמודה ומאוחדת יותר מתמיד. נייטוויש מוכנים לכבוש את העולם שוב. פגשתי את תומאס הולופנין, בעל חוש הומור טוב, תמיד ידידותי ומהורהר, ואת אנט אולזון, הסולנית המקסימה במלון "פרזידנט" בהלסינקי, בשלושים למאי 2007 – ודיברנו בעיקר על הנושא החם של היום- אנט עצמה, הדיסק השישי במספר (ללא שם) שיצא בקרוב, וסיבוב ההופעות שבצורה קצת מפתיעה, מתחיל בתל אביב, ישראל, בשישי באוקטובר 2007. אנט – הזמרת החדשה של נייטוויש צועדת פנימה קודם כל, איחולי הכנים לך בשל הפיכתך לזמרת החדשה וה"מסתורית" של נייטוויש, אפילו אם את אינך כזו יותר!
![](https://timg.co.il/f/Emo8.gif)