ה ר א י ו ן

Shusho

New member
ה ר א י ו ן ../images/Emo124.gif ../images/Emo13.gif

סיפורם של נייטוויש כלהקה מצליחה, הוא כמו אגדה שרק מעטים מאיתנו יכולים לחלום עליה. הלהקה מכרה מעל לשני מליון וחצי אלבומים ברחבי העולם, ערכה מספר סיבובי הופעות מצליחים ובאופן כללי הפכה לאחת הלהקות הנערצות בעולם. למרות זאת, כמעט כל אגדה נוטה לאסוף כמה עננים שחורים מעל קו האופק בנקודה מסויימת, אני מניח שזה מה שקרה לנייטוויש כשפיטרו את הסולנית הקודמת, טאריה טורונן בסוף 2005. אחרי שהחדשות הגיעו לאוזני הציבור, הלהקה עברה צליבה חסרת רחמים וזה בחן את יציבות הלהקה באופן חזק. עם כל הכח והאמונה שהיתה להם בלהקה, הם נאבקו הלאה, מצאו את אנט אולזון מקתרינהולם, שוודיה מה שאיחד את הלהקה, והפך אותה לצמודה ומאוחדת יותר מתמיד. נייטוויש מוכנים לכבוש את העולם שוב. פגשתי את תומאס הולופנין, בעל חוש הומור טוב, תמיד ידידותי ומהורהר, ואת אנט אולזון, הסולנית המקסימה במלון "פרזידנט" בהלסינקי, בשלושים למאי 2007 – ודיברנו בעיקר על הנושא החם של היום- אנט עצמה, הדיסק השישי במספר (ללא שם) שיצא בקרוב, וסיבוב ההופעות שבצורה קצת מפתיעה, מתחיל בתל אביב, ישראל, בשישי באוקטובר 2007. אנט – הזמרת החדשה של נייטוויש צועדת פנימה קודם כל, איחולי הכנים לך בשל הפיכתך לזמרת החדשה וה"מסתורית" של נייטוויש, אפילו אם את אינך כזו יותר!
אנט: תודה רבה... תודה! זה מובן מאליו, אבל את בוודאי מאוד שמחה מהסיטואציה הזו... אנט: כן, בוודאי! איך הרגשת ומה חשבת כשתומאס ערך את אותה שיחת טלפון חשובה אלייך בשלושים לינואר, 2007 והודיע לך שאת הנבחרת לתפקיד הזמרת של נייטוויש? האם בהתחלה אמרת "הו אלוהים, תומאס, אתה בוודאי מתלוצץ, נכון?!..." אנט: חה-חה... אני חושבת שהוא היה מאוד רגוע כשאמר את זה. אני עשיתי לו "מה?!" מה אמרת לפני שתי שניות?!" (סורי על התרגום, הפקאציות במקור!). חה-חה! לא ממש קלטתי בהתחלה את ההודעה שלו שאשתתף בנייטוויש. למען האמת, לקחו לי כמה שבועות להבין שבאמת קיבלתי את העבודה. האם חלמת אי פעם להיות הזמרת של נייטוויש, למשל כששמת את החדשות על טאריה שיצאה מהלהקה ב-2005? אנט: לא, אני לא, בגלל שכשפניתי אליהם לא חשבתי שהם בכלל יענו לי כיוון שאין לי את לי קול לאופרה וכאלה. אז, לא – מעולם לא חלמתי על זה. אבל כמובן כשהתהליך נמשך עוד ועוד, חשבתי שאשמח לקבל את העבודה הזו. אבל אני מניח שהכרת את המוזיקה של נייטוויש מהאלבומים? אנט: לא, למען האמת הקשבתי להם רק כמה חודשים לפני. תמיד שמעתי את השם נייטוויש, אבל מעולם לא את המוזיקה. שמעתי להקות אחרות, אבל מעולם לא אותם. אז, שמעתי אותם רק כמה חודשים לפני ואז קניתי דיסק אוסף שלהם, ואחרי זה שמעתי את Once. אז Once והאוסף שלהם היו הדברים הראשונים מבחינתי ששמעתי. מה אתה מרגיש, עכשיו כשרשמית הוכרז לפני שבוע שאנט היא הזמרת החדשה של נייטוויש? אני מתכווון, זה בוודאי היה קשה לשמור את השמה בסוד לתקופה כל כך ארוכה.... תומאס: מה שאני מרגיש עכשיו, זו הקלה בגלל שאנחנו לא צריכים להחביא אותה יותר. וזו בוודאי הקלה גדולה גם בשבילה כי זה היה כמו לשמור אותה במערה כל הזמן וזה בטח לא היה כיף. אבל זה היה משהו שהיה צריך להעשות. ועכשיו סיימנו למקסס את האלבום ביום שישי האחרון, כן שיש לנו את האלבום מוכן. היא התגלתה, כך שבמובן הזה זה מרגיש מאוד טוב. בנוסף, האנשים, הלהקה והתקשורת קיבלו אותה בצורה מאוד נחמדה. אני אישית ציפיתי לתגובות יותר גרועות! *צוחק* תומאס: אז, הכל נראה טוב; זה באמת נראה טוב... בכדי לשמור את שמה מוסתר במשך תקופת זןמ ארוכה (בערך 4 חודשים), אני מניח שפשוט היית צריך להיות מחושב מראש, עם תכנית ראשית כיצד להסתיר את שמה עד ה-24 במאי, 2007. האם יש לך סיפורים משעשעים על דברים שהיית צריך לעבור בדרך עד שהחדשות פורסמו לאנשים ב-24 במאי, ע"י פרסום שמה של אנט לציבור? תומאס: וול, כמעט היינו צריכים לצאת לבליינט דייט, אבל הפסדתי את ההתערבות לטכנאים שלנו, אז אני חייב להם... וול, ווטאבר! למי אכפת! למען האמת אני די מופתע מעצמי איך הצלחנו לשמור עליה בסוד לאורך זמן. מתי הוחלט בבירור בלהקה שאנט תהיה הבחירה המושלמת לתפקיד הזמרת של נייטוויש? אני מתכוון, קיבלתם מעל 2000 דמואים מכל רחבי העולם, אז לעבור על כל הערימה הגדולה של הדמואים היתה בוודאי משימה קשה לכשעצמה – רק לבחור את אותה מועמדת סופית ובסופו של דבר לבקש ממנה להצטרף ללהקה... תומאס: זה היה בסוף ינואר 2007. היה לנו דיון ארוך מאוד בין חברי הלהקה בנושא ההחלטה הסופית בבחירת הסולנית החדשה בגלל שרצינו לעבור על הכל, על כל אבן בדרך. אבל אני מתכוון היא היתה אחת הראשונות לשלוח לנו דמו. אני חושב שהיא היתה בין העשרים הראשונים בערך, והיא שרה את "Ever Dream" – רק את השיר הזה, והשאירה אחריה רושם טוב. אני חושב שהיא התוותה את קנה המידה לכל מי שבא אחריה. אז היא היתה הנוכחית מתחילת כל התהליך. תחילתו של עידן חדש – Eva הוכרחתם לשחרר את הסינגל Eva שבוע לפני הזמן בגלל שהוא הודלף לאינטרנט מאנגליה בטעות, אני מניח? תומאס: עדיין אין לי מושג אם זו היתה טעות או שמישהו הדליף אותו לאינטרנט בכוונה, פשוט אין לי מושג... אנחנו לא רוצים לחפור בנושא הזה. אני חושב שאנשים אחרים יעסקו בזה. איך הרגשת כששמעת את החדשות לראשונה? תומאס: זה היה בוקר יום רביעי כשהתעוררתי, הדלקתי את הפלאפון שלי, קראתי את כל האסמסים, והרגשתי שאני לא רוצה לקום מהמיטה. הרגשתי כאילו, באמת באמת רע. אבל בערב אותו יום רביעי כבר צחקנו על הנושא, "אוקיי, דברים הלכו די טוב עד עכשיו, אז..." אני חושב שזו אחת הבעיות הגדולות בתעשיית המוזיקה בימים אלה, שאלבומים מודלפים לאינטרנט בכזו קלות. תמיד יהיה מישהו או מישהי שחושבים שהם עושים איזושהי "טובה" לכולם ומדליפים את האלבומים לאנשים, שזה דבר עצוב ומטופש בכל מובן אפשרי... תומאס: בדיוק. ככה זה. אנט: זה באמת עצוב שדברים אלה קורים בימים אלה... האם תוכלו לספר לנו, מה באמת מסמלת העטיפה של EVA? אני מניח שיש רעיון כלשהו מאחורי העטיפה הזו... תומאס: זה על בחורה שלעגו לה בבית ספר. והיא כאילו... וול, היא מייצגת את הטוב האולטימטיבי, והיא לא יכולה להבין למה לועגים לה. היא פשוט מסתכלת על בית הספר, והולכת לשם. זה די תמים לכשעצמו, והעובדה שאני כותב שירים על תמימות בילדות כל חיי, וזה הצד השני של המטבע. על זה השיר. (מצטערת על התרגום הלקוי פה, לבחור יש בעיות דקדוק מטורפות באנגלית ולא הבנתי בדיוק מה הוא רוצה להגיד) האלבום הממשמש ובא של נייטוויש האלבום המתקרב ובוא יכלול 13שירים בסך הכל. מה תוכל להגיד, האם יש הבדלים גדולים בין השירים החדשים – לבין השירים בONCE מנקודת מבטך? תומאס: הקלטנו בסופו של דבר 15 שירים. מתוכם 13 נמצאים באלבום. לגבי ההבדלים, אני חושב שההבדל הגדול ביותר יושב לידי, אז זו השירה עצמה. אני מתכוון, מבחינה מוזיקלית אני לא חושב שהאלבום החדש שונה מאוד מ-ONCE. יש כמה אלמנטים חדשים באלבום – למשל תזמורת קלטית, יש קולות סופרנו, יש מקהלת גוספל ופרטים קטנים פה ושם. אבל בכלליות ההרגשה היא שהשירים שיש לנו הם ההמשך הישיר של ONCE. לא רצינו לעשות שינוי משמעותי בכלל שהשינוי המשמעותי כבר נעשה בקול הווקאלי (השירה).

Shusho

New member
חלק 2!

מה תוכל להגיד על התזמורת שעבדתם איתה בלונדון – וההקלטות של כל חלקי התזמורת לדיסק החדש של נייטוויש? השתמשתם בסטודיו המפורסם "Abooey Road" כדי להקליט את התזמורות, בו הביטלס הקליטו את השירים שלהם... תומאס: עשינו את חלקי התזמורת בשני חלקים: הראשון בדצמבר 2006, ובפברואר 2007. באיזו צורה זה היה שונה הפעם כשעשיתם את זה, בהשוואה לפעם האחרונה שעשיתם דברים כאלה באלבמכם הקודם, ONCE? תומאס:בערך אותו הדבר, אבל אני חייב לומר שהפעם חלקי התזמורת היו קצת יותר גדולים. היו שישים ושישה מוזיקאים בתזמורת הפעם. ובמקהלה, היו שלושים ושלושה אנשים ושנים עשר זמרי מקהלת גוספל. הקלטנו את חלקי התזמורת והמקהלות במשך שמונה ימים ביחד בסטודיו. אלה היו ימים מדהימים... אני מניח שהפעם זה היה גם קצת יותר קל להקליט עם כזו תזמורת גדולה, כיוון שכבר היה לכם הנסיון באותו דבר כשביצעתם את חלקי התזמורת לדיסק ONCE. תומאס: כן, זה נכון, אבל הפעם ידעתי למה לצפות בערך, ואולי זה היה ההבדל. זה עדיין ריגש אותי מאוד להקליט עם התזמורת. על המעבר במוזיקה לתחום האפי באלבום המתקרב ובא של נייטוויש, יש רצועה ארוכה מאוד שנקראת “The Poet and the Pendulum” ואמורה להיות באורך 14 דקות, מה שאמור לתת את ההרגשה דומה לשיר מתוך פסקול של סרט. איך הייתה ההקלטה של השיר? תתחיל אנט... אנט: זה היה מדהים, אני חייבת לומר. בהיותו שיר ארוך וענק, האם הרגשת שיש בו אתגר בשבילך, בחלקי השירה שבו? אנט: למען האמת חלקי השירה בשיר הזה לא מהווים חלק גדול ממנו, אני חושבת. יש שם הרבה חלקי תזמורת. אבל חוץ מזה, בוודאי שזה היה מן אתגר בשבילו, איך לומר זאת – זה היה חלק גדול מהמוזיקה והשירה היתה צריכה להיות חזקה. אבל יש שם סוג של קומבינציה, כמעט שלושה או ארבעה שירים שונים ביחד בתוך רצועה אחת. תומאס: יותר כמו חמישה, אני חושב. אנט: אה, אולי יותר כמו חמישה. יש הרגשה שונה לחלוטין בשיר הזה. תומאס: היה מצחיק אם הייתי מקשיב לשיר הזה עכשיו, אני מתכוון, הוא כל כך מלא בהכל שלמען האמת אין הרבה מהשירה שם, אם להיות כנה איתך. אנט: השירה שבוצעה בשבילה שיר הזה, היא רבת עצמה שכל מקרה. גם מרקו וגם אני שרנו בשיר הזה, והיינו צריכים להיות רבי עצמה עם הקול שלנו על מנת לתמוך בצורה מלאה בהרגשה הכללית של השיר. זה שיר ענקי לדעתי. האם אתם מחשיבים את השיר הספציפי הזה כעבודה הכי שאפתנית שלך במהלך עבודתך עם נייטוויש? תומאס: אני חושב שכרגע זה השיר שאני הכי אוהב מכל השירים שאי פעם נעשו. פשוט ככה. אני מתכוון, בשבילי זה קל יותר לבצע שירים ארוכים ואפיים מאשר שירים באורך ארבע דקות. להיות מסוגל לבצע שיר באורך ארבע דקות שיכול להיות מעניין, הוא קשה יותר. הרבה יותר קל בשבילי לבצע שירים אפיים וארוכים. השיר הזה הוא בהחלט השיר השאפתני שביצעתי אי פעם. זה כאילו... זה אפילו לא שיר; זה יותר שיר בצורת הצגת תיאטרון. אני מניח שזה היה קל בשבילך לכתוב את אותם שירים ארוכים ואפיים בגלל שאתה מעריץ גדול של פסקולים וכו' למיטב ידיעתי... תומאס: כן, משם קיבלתי את רוב ההשראה שלי. אני מנסה לחשוב על השירים שלנו כמו פסקול. אבל כמות החומר ב“The Poet and the Pendulum” הייתה עסוקה בתזמורת והמקהלה, ויש שם גם כלים קלטיים, וקול סופרנו, השירה שלה (אנט) ושל מרקו שר, ואפילו מרקו עושה גראולים, ואפקטים בסאונד שעשה מר ג'וסי טגלמן בהוליווד. זה שיר ענק, את זה אני יכול לומר. שירי קאברים הקלטתם גם שיר אחד נוסף שלא הולחנו ע" נייטוויש, אלא על ידי מלחין אחר. מי הוא המלחין שהלחין את השיר הזה, ועל איזה שיר אנחנו מדברים כאן? תומאס: כן, טוב, עוד לא פרסמנו את השם ואנחנו עוד לא מוכנים לגלות את שם השיר עדיין. אבל זה כמו שיר נושא לסרט. קראתי באתר שלכם שאתם מחכים לרשות לפרסם את השיר הזה בדיסק החדש שלכם. האם קיבלתם אותה כבר? תומאס: עדיין לא. העתיד של השיר הזה עדיין פתוח. אנחנו עדיין לא יודעים מה לעשות איתו, כי עוד לא קיבלנו רשות לפרסם אותו באלבום. הבחור שכתב אותו שנא את הגרסה שלנו, אז... זה עדיין כך. (*כולם פורצים בצחוק*) תומאס: אני מתכוון, יש לו זכות לחשוב כך, כמובן, אבל נו באמת... הוא משועמם. אני חושב שהוא רק רוצה להתגרות בכם לתקופה לפני שהוא מחליט מה דעתו בנושא
אנט: אני מקווה... באמת מקווה, כי זה באמת שיר נחמד.

Shusho

New member
חלק 3!

אוקיי, אני אחזור לזה מאוחר יותר... תומאס: אנחנו נדע מה התשובה בעוד שבועיים בערך, אני חושב. מה היו הדברים הכי מאתגרים בכל התהליך של יצירת השירים, החל מהשלבים הראשונים של השירים שהם תהליך הכתיבה ועד כל הדרך לתהליך הקלטת האלבום? תומאס: וול, תחילה, לכתוב את השירים היה ממש קל. הם יוצאים ממש בטבעיות. ואז לעשות חזרות על השירים היה ממש כיף ברוח טובה עם הלהקה. לעשות את הדמו מהשירים האלה היה כיף, להקליט את התופים לא היתה פעיה, להקליט את החלק של הקלידים לא היה בעיה גם כן, היא (אנט) לא היתה בעיה גם (*אנט מצחקקת*) וההקלטה של הגיטרה והבאט עברה חלק – כן. אני לא יודע אם אפילו היו לנו בעיות גדולות בעשיית האלבום. אבל זה היה תהליך ארוך, להיות עשרה וחצי חודשים בסטודיו, ולהקליט את האלבום. לבחור את הזמרת היה קצת קשה ו.. אני לא יודה. זה היה החלק הכי קשה, כי כשהלכנו להקליט את הקול שלה בסטודיו "פטרקס", לא פחדתי לגבי מה שהיא תעשה. היו לנו שלושה שבועות – היה לנו המון זמן להקליט את הקול, אז היה לנו המון זמן לעשות אותם. כבר שמענו את החזרות שלה על השירים והן נשמעו ממש טוב, אז לא היו שם בעיות שם. איזה שיר מהאלבום החדש של נייטוויש אתם מחשיבים כשיר הכי מאתגר לעצמכם? האם היו שירים באלבום שכמעט עשו לכם כאב ראש גדול כיוון שהיו קשים ותובעניים מאוד? אנט: וול, אני לא אגיד איזה שם של שיר, אבל לפחות השיר קאבר שאנחנו לא יודעים אם נפרסם. הוא די קשה לשיר והייתי צריכה לעלות למשלב די גבוה בו. אבל זה היה טוב בסוף. ואז כמובן כמה אלמנטים חדשים שלא ניסיתי בעבר בשירה, שניסיתי באלבום הזה. כמובן שבהתחלה כשאתה לא מכיר – ואתה לא עשית שום דבר דומה לזה, זה קצת מפחיד. אני מתכוונת, כשאתה מתחיל לבצע דברים שלא ניסיתי אף פעם. אז יש את השיר הזה במיוחד שהיו בו כמה אלמנטים חדשים שהייתי צריכה לשיר... ואתה (תומאס) שר את הקול שלי בצורה אחרת. תומאס: אבל אם להיות כנה איתך, לא היה דבר כמו חלק של שירה או תו שהיה לי בראש שלא הצלחת (אנט) לעשות. לקבל הכוונה והדרכה מתומאס אם לא היית בטוחה איזה סוג של שירה תומאס רצה שתעשי בשביל חלק מסויים של שיר, איזו הכוונה נתם לך תומאס כדי שתביני מה הוא רצה שהוא יהיה? האם תוכלי להצביע על דוגמא? אנט: כן, הוא כיוון אותי לזה. ואז רק הייתי צריכה להבין את הלחן ולעשות את זה. תומאס: אפילו שרתי את זה בשבילך... תומאס: כן, כמובן, הוא שר את זה גם... (*תומאס מרצה בקצרה על היכולת שלו לשיר בנקודה זו*) (*צוחקים*) אנט: טרה-לה-להה... זו גם בדיוק הדרך בה עבדתי עם הלהקה הקודמת שלי " Alyson Avenu". זה אותו הדבר: יש לנו מלחין, הוא מלחין את כל השירים, הם מקליטים את הכל ורק בנקודה הזו אני נכנסת ושרה. אז, זה אותו הדבר. תמיד יש לך אתגר חדש כשאתה חדש במשהו ועוד לא ניסית אותו שוב. עד כמה חלקת את עומס העבודה הפעם כשעדיין היית בתהליך כתיבת השירים לאלבום? כמה שירים כתבת לאלבום בעצמך – ומה התרומה של שאר חברי הלהקה להם? תומאס: וול, יש שיר אחד שנעשה לגמרי על ידי מרקו ושיר אחד שנעשה לגמרי על ידי אמפו הפעם. אבל כל המילים עדיין שלי. בתהליך עצמו זה היה די אותו הדבר כמו קודם. הפעם החבר'ה המציאו כמה סולואים ובאסים – לפחות! ומה לגבי תרומת מרקו לחלקי השירה באופוס (עבודה, אופרה)? אני רק יודע שהוא ביצע כמה חלקי שירה לשירים כמו “7 Days to the Wolves” ו- Master Passion Greed”", אבל אני מניח שהוא עשה קצת יותר... תומאס: אני חושב שאתה יכול לשמוע עוד הרבה יותר ממרקו באלבום מאשר מאלבומים קודמים. ואתה גם יכול לשמוע את הצד הרך שלו באחד מהשירים. זה יפתיע אותך. אתה תשמע את ה"צד הרומנטי" של מרקו, חה-חה! הוא די טוב בזה, בהתייחס לבלדות טובות שהוא עשה בלהקה השניה שלו, Tarot... אנט: כן, אני חייבת להסכים עם זה.

Shusho

New member
חלק 4!

כמה דואטים עשית עם מרקו, שבהתחלה התחלתם לשיר את אותו השיר – ואז הוא הצטרף ושר קול שני, ואז קצת שינית את תפקידי השירה שהוא התחיל לשיר, ואז הצטרפת וכך הלאה... (שוב, מצטערת על התרגום המזעזע, לבחור יש בעיות דקדוק מזעזעות) תומאס: היו כמה שירים כאלה. אנט: כן, אני מתכוונת, הקלטתי משהו כמה ימים, ואז הוא בא וביצע את החלק שלו בשירה לשירים שכבר הקלטתי את השירה שלי אליהם. זה עבד בצורה הזו. על סינון דברים האם הייתם צריכים להתפשר באלבום, בהתייחס לשירים כמו דחייה של f.ex (?!)בכמה מחלקי המקהלות שלא התאימו או היו "עשויים יתר על מידה", או משהו דומה? תומאס: הממ... היו כמה חלקים שנשמעו קצת יותר כמו אבבא ו... אנט: הו-הו-הו—הו... מה אמרת הרגע, תומאס? אני הרגע שמעתי מה שאמרת! (*צוחק*) אין בעיה, אנט, אני יכול לצנזר את התכובה של תומאס לזה מהראיון. אנט: (*צוחקת*) יופי... תומאס: ... היו כמה שירים בסגנון רוק, או קצת יותר מדי תזמורת בשירים, שלא התאימו להרגשה הכללית של האלבום, אז היינו צריכים לחתוך אותם החוצה. הייתי אומר שבערך 95% מכל מה שכתבנו סיימו את דרכם באלבום. האם תוכל לומר מה לדעתך החלק (או החלקים) בשירה שהכי אהבת מכל השירים באופוס החדש של נייטוויש ולמה בדיוק? תומאס: " The Poet and the Pendulum", הוא למעשה המועדף עלי מהדיסק החדש, ויש צמד שירים אחרים באלבום שאני מאוד אוהב. אני יודע שרק עכשיו הרכבתם את כל העבודה יחד, אז השאלה שלי תהיה קצת לא פיירית בנקודה זו כי לכל מוזיקאי כדאי לקחת קצת מרחק מהעבודה החדשה שלו, על מנת לגבש עליה דעה אחר כך ולגבי החלקים האהובים באמת... תומאס: כרגע אני רק מרגיש ממש, ממש טוב בקשר לאלבום כולו. אני יכול לשפוט ביתר אובייקטיביות ככול שהזמן עובר. על הומור פיני ושוודי השאלה הבאה מכוונת לאנט: כיוון שאת משוודיה ושאר חלקי הלהקה מפינלנד, אני ארצה לדעת האם יותר קשה לך להכנס לעולם המוזר של ההומור הפיני, כיוון שאני די בטוח שהיו כמה הבדלים קטנים בהשוואה להומור השוודי? אנט: אני חושבת שאנחנו די חושבים אותו הדבר למען האמת, כי לי יש את הצד האירוני בהומור כמו לבחורים. כמובן שלפעמים קורה שאני כאילו אומרת משהו והם מסתכלים עליי ו... תומאס: ”Anette on juoppo svedu...” ("אנט היא שוודית שתוייה", בעברית). (*צוחק*) אנט: אני באמת מלכלכת על עצמי. אני יכולה לספר בדיחות ממש גסות. כמובן שתמיד יש את הרגעים שבהם אתה צריך להכיר אנשים חדשים – זה לא משנה אם אתה שוודי או פיני, אבל אתה חייב ללמוד איך להגיד דברים, ואיך אתה לא צריך לקחת את הדברים בצורה לא נכונה. עד עכשיו לא היו אי הבנות בינינו ולגבי הבדיחות שאנחנו מתבדחים אחד על השני. כמובן שלפעמים אתה יכול לעשות כזה: "המממ... מה לעזאזל הוא התכוון בזה?!". אולי אתה גם לא מבין דברים בגלל השפה האנגלית. אתה יכול לספר בדיחה בשוודית ולנסות לתרגם אוהת לאנגלית. זה יכול לאבד את ההרגשה והמשמעות בקלות. וזה אותו הדבר עם בדיחות פיניות, אם אתה מנסה. אני מנחש שאחד מהנושאים שאתם אוהבים לדבר עליהם הוא הוקי קרח...
אנט: כן, אני יודעת. זה כזה מגניב. זה הרבה נושאלשיחה, במיוחד בין שוודים לפינים... תומאס: כן, זה כך. אנט: אבל למען האמת אני אוהבת כשקבוצות פיניות ושוודיות משחקות יחד. אני באמת אוהבת. אני חושבת שאלה המשחקים הכי טובים. (*משתעל*) אהם, עכשיו, בוא נמשיך להיות רציניים קצת אם לא אכפת לכם... (*צוחקים*) האם יש תכנונים לגבי והוידאו הבא של נייטוויש, איזה שיר יהיה האידיאלי למטרה זו? תומאס: כן, אנחנו עוזבים ללוס אנג'לס בשבת הזו (ב-2 ליוני 2007). אנחנו נצלם כמה קליפים שם. הם יעשו על ידי אנטי ג'וקינן שוב. אנחנו נפרסם את רשימת השירים ואת השם של הדיסק החדש ב-14 ליוני 2007. סיבוב ההופעות הבא שלכם יתחיל בתל אביב, ישראל, בשישי באוקטובר - וזו הולכת להיות הפעם הראשונה שלכם שם. אילו ציפיות יש לכם לגבי ההופעה בישראל? תומאס: אני קצת מפחד... אנט: *מתחננת באירוניות* בלי הפצצות, בבקשה... כששמעתי לראשונה שאנחנו הולכים להופיע שם, תגובתי הראשונית היתה "מה?!!?!". אבל ברצינות, כולם אומרים לי שתל אביב היא די רגועה ומקום טוב מאוד להופיע בו - וזה באמת מקום נחמד. אני ממש אוהבת את עיר השעשועים הזו, אז.. אני חושבת שיהיה מגניב ללכת לשם בכל זאת. תומאס: תמיד אהבתי הרפתקאות מאתגרות, אז... זה סוף השבוע היחיד החופשי שיש לנו בשנה וחצי הקרובה, וזו הסיבה שאנחנו צריכים להגיע לשם, ולהופיע.

Shusho

New member
חלק 5 ואחרון שמוקדש לגל!

(כי היא היחידה שתקרא את כל זה...) אחרי זה תעברו לאדמת ארצות הברית, תתחילו את מסע ההופעות בספרינגפילד ב-15 באוקטובר (שם נמכרו כבר כל הכרטיסים), ושם תופיעו בעשרים פעמים שונות. מה שקצת מוזר לדעתי, למה בחרתם להופיע בארה"ב בהתחלה במקום לערוך סיבוב הופעות כאן באירופה בשביל האלבום תחילה? או, האם זה באמת משנה איפה ההופעות מתחילות? תומאס: יש סיבה ממש פשוטה לכך. אנחנו לא ממש מוכרים בארה"ב. יצא לנו להופיע במקומות יחסית קטנים שם, ואנחנו ממש צריכים לתת לה להתאמן בשירה, וזה אומר שבהתחלה נבצע 23 הופעות קטנות כדי לתת לה להתרגל ולהתכונן. אנט: אני גם חושבת שזה רעיון טוב. ואחרי זה, אני חושת שאנחנו נהיה ביחד ממש להקה ואני חושבת שכשנחזור לאירופה נערוך הופעות גדולות יותר.אני מאמינה שנוכל לתת יותר מאיתנו לקהל. אחרי שתופיעו 14 פעמים בכל הארצות הסקנדינביות, שאני מניח שזה משהו שאתם ממש מצפים לו, אני מאמין שלהופיע מול הקהל הביתי הוא תמיד "מתדלק" את ה"מכונה" שלהם בלהבות גדולות יותר, נכון? תומאס: כן. החקל הסקנדינבי יכלול שמונה הופעות בפינלנד, גם. בכל מקרה, להופיע מול הקהל הביתי שלי גורם לי לפחוד נורא. אנט: גם אני. למען האמת אני לא מפחדת להופיע בארה"ב. תומאס: גם אני, אבל ההופעות הסקנדינביות יגרמו לי לקפוץ עד קצות האצבעות, זה בטוח. אנט: ברור, כל החברים שלך יהיו בחלק מההופעות. תמיד כשיש חלק מהחברים שלך בקבל או משפחה או אנשים אתה מכיר, זה אפילו קשה לעלות על הבמה. תומאס: אני מתכוון, כאן אנחנו ענקיים – וזה כי אנחנו תחת זכוכית מגדלת של כולם. אתה צריך להיות מושלם כדי לעשות... או תם לי להציג את זה כך: זו להקה שכולם מדברים עליה, אז אנחנו צריכים לנסות ולהתכונן כמה שאפשר להופעות הללו. ... ואז, מה עוד יקרה בסיבוב ההופעות של נייטוויש ב-2008? יש לכם כבר תאריכים מתוכננים ל-2008? תומאס: שום דבר עוד לא הוחלט, אבל יהיה סיבוב הופעות באירופה, עוד סיבוב בארה"ב, אולי יפן, אוסטרליה גם – והמון פסטיבלים כמובן. אבל אלה יבואו אחר כך, אז אין לי הרבה מה להגיד עליהם כרגע. מה איתך, אנט? אילו אתגרים היו לך בלמידת השירים הישנים של נייטוויש בשיבל סיבוב ההופעות, מלבד השירים החדשים שבאלבום החדש של נייטוויש? אנטף זה תמיד מאתגר כשצריך ללמוד שירים חדשים. בפעם הראשונה לנסות משהו חדש, זה תמיד זמן מאתגר לפני שאתה לגמרי מכיר את השיר; להכיר את המילים בצורה שאפשר להשאיר את הדף ופשוט לשיר בלי להסתכל על הנייר. כמובן שלכוון את הקול שלי לנייטוויש הישנים – דברים שהזמרת הקודמת של הלהקה עשתה, זה מאתגר לכשעצמו, איך אני יכולה לשיר את השירים כמו שצריך בדרכי שלי. זה כמובן היה האתגר הכי גדול בשבילי, אישית. תומאס: אם להיות כנה איתך, היא שרה ממש, ממש טוב את השירים הישנים; אפילו השירים שהיא ביצעה לדמה ושלחה לנו לאודישן. גם ניגנו את השירים האלה הלייב ואנט שרה בשביל הדמו. אני מתכוון, השיר שהיא שרה לדמו, נשמע ממש טוב. האם תוכלי לראות את הלהקה הקודמת Alyson Avenue מחממת את נייטוויש יום אחד? אנט: חה חה חה! אליסון אווניו די התפרקו. זה ככה כבר זמן מה. אתה יודע, היינו ביחד כל כך הרבה שנים ולפעמים הדרכים פשוט מתפצלות, אז זה טבעי. אבל יש להם להקה חדשה, אז אולי הם יוכלו לחמם אותנו – מי יודע, חה חה! הלהקה החדשה שלהם מבצעת יותר רוק מלודי, אז אולי הם לא בדיוק מתאימים לחמם להקה כמו נייטוויש. בכל מקרה, אני לא הבן אדם להחליט על כזה דבר, אז... אוקיי, אני חושב שזהו זה. הזמן שלי די נגמר, אז אני רק רוצה להודות לשניכם על הזמן ולאחל להם את כל הטוב ובהצלחה בהופעות הבאות. אני מקווה שתתקבלו בברכה ובצורה נחמדה בכל מקום שתלכו אליו בסיבוב ההופעות הזה. אנט: תודה רבה לך, תודה רבה. תומאס: תודה. זה היה תענוג לדבר איתך.

Shusho

New member
תוספות ותובנות:

א. http://www.metal-rules.com/zine/index.php?option=content&task=view&id=923&Itemid=60 זה הראיון המקורי, כמובן. ב. נייטוויש עושים עלינו ניסוי כהופעה ראשונה. אם אנט מתפגרת באמצע... באסה. ג. אנט קצת פקצה ד. לתומאס יש אנגלית מזעזעת ה. גם לכתב, קצת ו. ולכן.. אם יש בעיות בתרגום.. בעיה שלכם
. זה היה ארוך ומייגע
לילה טוב וקריאה מהנה

LadySilkworm

New member
לתומאס יש אנגלית ממש טובה

בדרך כלל.. יכול להיות שאנט משפיעה לרעה? P:

חייבת להיות לו אנגלית טובה,

עם השירים שהוא כותב P: הם כתובים בשפה גבוהה וממש יפה (בלי קשר לתוכן כרגע)

lacrimosa girl

New member
אנט ממש גרועה באנגלית

אני מתכוונת, חסרות לה מלא מילים ואז היא נסחפת להסברים ארוכים ומיידעים שכאלו. =/

TheImpactBoy

New member
אקרא הכל כשאגיע הביתה,

בנתיים חלק 1+2 נשמעים דיי מעניינים. איפה טאריה איפה. ותודה רבה! *נכנס לטאגליינס*

Itay Simons

New member
../images/Emo207.gifאם כבר בטאריה עסקינן...

הייתה לי הארה עכשיו, רגע לפני שאני הולך לעשות בגרות
הגעתי למסקנה למי טאריה באמת דומה!
אז...הנה טאריה-

Itay Simons

New member
יש לך ידיעות אחרונות?

אם כן תפתח את המוסף הראשי תחפש שם תמונה של שלי
זאת התמונה שגרמה לי להבין שהן דומות

למעלה