ה ש ר א ה ו ה ע צ מ ה !

ה ש ר א ה ו ה ע צ מ ה !

עכשיו אני סתם ככה טורח לי בשעות הכי יפות בחיים,מידי שבוע,להיכנס למחשב ואני מתבונן סתם ככה,שוב באחת התמונות ששלחה טל היום בבוקר,וזה נראה לי אפילו הרבה יותר יפה מאשר זה היה בבוקר,ופתאום במין הבזק,חשבתי על מושג ההשראה,ושאלתי את עצמי? מה היה קורה לי במקום אחר,שיש בו נופים,שיש בו שקט,מקום פסטוראלי,שהשקט וציוץ הציפורים הוא הנוף העיקרי בו? האם שם,הייתי מוציא ממני "איכויות",שונות/אחרות? האם רק הסביבה,לא האנושית,אלא רק זו העוטפת אותנו,עשויה לגרום לנו להעצמה,ואם כן,אז באיזו מידה? אין לי לזה ממש תשובות חד משמעיות,כמו שבמקרים אחרים היו לי תשובות,אך שאלתי בכדי לפתוח דיון. כאן אין לי תשובה חד משמעית,ולכן אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. בינתיים שבת שלום לכם,מה אתם עושים עכשיו? להתראות. |דיסו|

המקום שאתה נמצא בו....

הינו המקום שבו אתה אמור להמצאות בו(כמו עוד דברים בחייך)וזאת על מנת ללמוד מאותו השיעור(להעריך את השקט שחסר באותו המקום למשל)ואם היית נמצא במקום פסטורלי ושליו אז השיעור היה שונה אולי. שבת שלום שתהיה לך באשר תמצא. אורן.

שבת שלום אורן

אני רוצה לשאול אותך משהו, ברשותך, מה אתה יכול לספר על המקום בלב והמקום הפיסי שבו אנו חיים. האם לדעתך יש קשר בין הדברים?

gal

New member
התפתחות ...קשורה../images/Emo127.gif

היי לכם, שבוע טוב. כתבתי פה לא מזמן שבעקבות שינוי במישור האישי והעצמתו אני לוקחת סיכונים ומזיזה עצמי לעשות, כתבתי על "אומץ" לסגור הכל ולעזוב את הארץ לתקופת צינון (ולצאת מחובות מעיקות). את הדירה השכרתי ואט אט מריחה אני את הטרמינל :)) א...ב...ל... רציתי לנסות את עצמי ו/או להיות פתוחה לדברים אחרים כגון... הצעת עבודה שהייתי צריכה לשלוח קו"ח. (למה לשלוח אם התכנון הוא נסיעה?) ומרפי החליט לקפוץ לבקרני.... לא רק שקיבלתי את המשרה, גם הפרזתי בדרישת השכר (בכוונה שלא אקבל)...וקיבלתי את שביקשתי (חמודה שכמותי נשכרה עד היום ב 4000 והופ קיבלה "ביצים" לבקש 6...אלף...וקיבלה+
) ועכשיו שאלתי עצמי...מה עושים עם הבית, שצריך לפנותו ב 01.05 ?!? החלטתי (אחרי 8 שנים באותו הבית) שהגיעה הזמן לעבור...לאמא (הכי מדליקה בעולם) השכר דירה - עדיין יכסה את החובות (מהעבר) המשכורת החדשה - תשמש לחסכון משמעותי לעבור (ומהר) דירה ולהמשיך להרגיש תיירת. אני חושבת שהבית די חסם לי בחיים, אני רואה את זה כנגד כל השנים שעברו עלי בבית. אני מאמינה שבית יכול "לסגור" עלינו. לא רק שאני נשארת בארץ / בבית / אתכם אני גם מרויחה חופש נפשי / אישי / כלכלי גם מחזיקה מעצמי על ההישג בשכר ובתנאים, גם אם מחר מחרתיים קורה משהו...אני גם ככה "על מזוודות"... אני מתקרבת להחלפת קידומת הגיל ל - 3 ואולי זה הזמן לפריצה הגדולה ? אני באופן אישי מרגישה שכן. כי לאן שאפנה להסתכל על מצבי הנוכחי, מגדירה עצמי כ ---> מ ל כ ת ה ע ו ל ם ! ! ! ! ! לכל כיוון יש אלטרנטיבה (וטובה יותר) מאחלת לכם שבוע קסום, מתוק והכי אביבי ופורח בעולם.
חיבוק ענק ממני לעולם.

זו תפיסה מאד מקילה!

שאת מחזיקה בשתי אופציות,ששניהן טובות... כך לא תיתכן האפשרות שתיפגעי,כי טוב בבית,וטוב בחו'ל,וזה עלא כיפק... אגב,מה נותן לך את ההשראה לחוש שאת מלכת העולם!!!? נעים לשמוע שטוב לך. ערב טוב.

gal

New member
שלמות אישית

זו רק תחילתה של ההגדרה! בתור אחת ש(רב) שנות חייה עברו בתהייה ומלאן חשש אני מרגישה שלכל דבר (פתאום) יש פתרון...ואף טוב יותר. (מלבד הזוגיות) הכל כל כך פאקינג סבבה, ואני מדברת רק על ההרגשה הנפשית הקלה פתאום והמזמינה לדברים טובים. לנגד עיניי אני לא יכולה שלא לראות כלום --- מלבד החצי המלאה של הכוס !!! אני מרגישה שלכל כיוון שאפנה, ממתין לי משהו קורץ וטוב יותר. רציתי לבדוק את עניין ה"גורל" בעובדה שהחלטתי לצאת את הארץ, והנה... משהו (אלק משהו) גרם לי לשנות כיוון ב ש י א הפתיחות ובעומק החיוך לשנות את התכנית, ולהשקיע (שוב) בקריירה. אהבה ואור לכל.

את ממש מעצבנת,את יודעת????

צוחקים איתך,את גדולה.... לא יכול לחלוק עלייך,כי אני מזדהה עם דברייך.... שיהיה לך מאושר תמיד! דיסו.

זו עוד הוכחה ניצחת

לעובדה שאם אנחנו משחררים, פתאום דברים מסתדרים "כביכול" מאליהם...
המון כיף שיהיה לך רוח

שבת שלום

לא הבנתי על מה הדיון שאתה רוצה לפתוח, דיסו לשאלתך מה אני "עושה" עכשיו, אני כרגע מתלבטת בין כתיבת מאמר נוסף, המשך בניית דגם לעבודה שאני עושה, קיפול כביסה, ושטיפת כלים.... להתלבט זה לעשות?

אביבה,שישי טוב לך.

קיפול כביסה שוב עושה לי קונוטציות,אני מתחבר יותר לעשיית כלים. מותר לשאול על המאמרים שאת כותבת? לפורומים? או לעיתונים? אביבה,את באמת לא הבנת את השאלה שלי?,שאאלתי על החיבור בין השראה והעצמה אישית. פשוט,יצא לי להתבונן שוב בתמונה ששלחה לנו טל,ופתאום שאלתי את עצמי,מה היה קורה איתי,עם אותה המשפחה,במקום לגמרי אחר?.... שאלתי אם יש קשר בין העצמה אישית,והיכולת להתעצם,לבין המקום הפיזי שבו אדם חי בו. אני נזכר עכשיו,שמשחר ההיסטוריה,כאשר מת אמן ידוע,מדברים על המקום שממנו הוא בא,ועל מקום הולדתו כמקום שסיפק לו את ההשראה.... אני סתם תהיתי לי,מה היה קורה איתי שם,איפה שטל נמצאת עכשיו,והאם שם הייתי מקבל תחושות אחרות,שהיו גורמות לי להתנהגויות ,ולתפיסות אחרות, עקב כך. אני סבור אביבה,שהתלבטות היא סוג של עשייה,ואני יכול להעיד על עצמי, שאם התלבטות לא היתה עשייה,אז ניתן היה לאמר עלי,כנראה,שאני כבר מת... אני בכלל חושב שגם לא לעשות כלום,כמו לפצח גרעינים,ולהביט בתיקרה,הוא סוג של עשייה. מי שחושב אחרת,כנראה מתרגם עשייה,רק כמשהו פראקטי שניתן "לשקול",אותו ולחוש אותו יתר על המידה.. מה את אומרת אביבה,את סבורה אחרת על חלק ממה שכתבתי כאן? אגב,דגם למה אביבה?,את בונה משהו?

אני כותבת מאמרים

לכל מיני כיוונים. להרצאות שאני מרצה, לתלמידים שאני מלמדת, לעיתונות, לפורום שלי (עוד אחד שאתה אולי לא מכיר) ועוד כמה אתרים באינטרנט. אל תבקש הפניות, ברשותך, כי לא אתן. יש בי ביישנות בסיסות כמו גם ההיפך. יש קשר הדוק לדעתי בין המקום שבו חי האדם, לבין ההתפתחות שלו. כן, המקום "מוציא ומכניס" לתוך האדם דברים שונים...כמו עם נשים... אני מעצבת בתים ברוח הפנג שוי. יש בזה המון עיצוב ואדריכלות שאני לומדת כרגע. לפעמים אני זקוקה לעשייה זו כדי למקד את החשיבה/למידה שלי. זה מרחיב לי את הדעת. אני בונה כל הזמן משהו, ככה אני בנויה... ואני גם יודעת להרוס... (חיוך)

את חייבת לדעת להרוס....

אדריכל הורס.....בכדי לבנות מחדש.... האם ביקשת שלא אבקש הפניות לפורום הנוסף? בכדי לדעת שהבנתי את כוונתך. ואם נאמר אבקש הפנייה כזו,כי זה באמת מסקרן אותי,אז אין כאן קשר לבושה, כי את רק מקישה את שם הפורום,ואם ארצה אז אבוא,אבל זה בסדר,אם ארצה מאד אנבור לי במעמקי הפורומים,עד שאגיע אלייך..... מאד מרשים שאת מאד עסוקה,יש לך זמן, ללא לעשות כלום? כי אני יודע שזה עשוי להיות חשוב לך,לא? ביישנות בסיסית,הולך אצלי ביחד עם כביסה,ומכנס קצר..... וזה נשי,וזה סקסי,וזה יפה ומרשים... וכל מה שמסביב,רק מוסיף,טוב שיש אותך כאן! האם זהו כורח אצלך,או שזה בא מאהבה,הוורקוהוליות הזו,אם לקרוא לזה כך?.. אני מבין שהעשייה מתחום הפנג שוי,ממקד את החשיבה,והשאלה אם העיסוק בפנג שוי,משתווה ללחיות באווירה הזו? אני גם מרגיש אחרת בכל מיני מקומות,אבל אני עדיין מסוקרן מאד לדעת,מה היה קורא איתי במקום אחר,עם אישה אחרת,(בלי להחליף את ילדיי),סביבה שונה,ונוף ואנשים שונים בתכלית..... למה התכוונת ללדעת להרוס? לא נראה לי שאת טובה בזה,את נתפסת כבונה,ולאו דווקא כהורסת... בעצם את אישה הורסת.....בהקשרים של שורה 8 לדבריי.... שישי נעים ויפה לך ולכל באי ביתך.

אביבה,אפשר שאלה?

יש בך ביישנות בסיסית,כמו גם את ההיפך,כמו שאת מעידה על עצמך... האם במצבים של ביישנות,את מסוגלת להתנהג ההיפך?.... אם כן,אשמח לקבל הפניות לכתבות ומאמרים שלך,ומובטחת לך חגיגה.... לפעמים מציעים לך סוכריה,ולא תמיד את מסוגלת לדעת לאן היא תוביל אותך, אז נסי לנסות,ואם זה יצליח אני אשמח מאד,ואם לא יצליח,המצב ישאר כפי שהיה,כי אני טיפוס מבין שנוטה לתת חופש... BY,בינתיים...

התלבטות עשיה ומה שביניהם.

שלומות דיסו. לדעתי, התלבטות זה לא בדיוק עשיה. אלא מניעת עשיה. עשיה זה בהחלט כמו שאמרת משהו "פרקטי" - לא בהכרח פרקטי אבל משהו שאתה עושה בעולם. להתעצל ולפצח גרעינים זו עשיה. התלבטות זו מחשבה. ובעצם זה זו גם אי-עשיה. ודרך מעולה לברוח מעשיה. כאשר אתה "מתלבט" ארוכות. יש לך טיעון טוב למה עדיין לא עשית (את מה שאתה רוצה לעשות או את מה שאתה צריך לעשות) "כי אני עדיין מתלבט בין זה לזה" כלומר, "עוד לא החלטתי" ואז זה כל הנושא של קבלת החלטות או לקיחת החלטות. כל עוד אתה או אני מתלבטים - אנו מחליטים שלא להחליט. לטעמי המילה מתלבט מאוד קרובה למתבטל.. כי היא מאפשרת התבטלות.. בעוד שזהו רווח מעולה. כדאי תמיד לבדוק אם המחיר שווה את זה. בהצלחה רוח מדבר

בהחלט... הרבה עשיה בדרך

מפיק סדנת מהות של חודש מאי. מעביר סדנת "אומנות האושר" ב- 24 באפריל. מעביר סדנת "רייקי ודמיון מודרך" במאי (עדיין אין תאריך) מתחיל לטפל כעצמאי (ולא רק חברים) הרבה קורה
למה שאלת? רוח

לא קיבלתי. לקחתי

ההבדל בין לקבל החלטה לבין לקחת החלטה הוא ההבדל שבין לפעול בחיים מתוך "הגורם בדבר.." ולא מתוך מקום של "נגרר של הנסיבות..." רוח

למעלה