ה ש ר א ה ו ה ע צ מ ה !

שאלתי איך

זה כוון לתהליך קבלת ההחלטות שאתה מבצע, לפני שאתה לוקח החלטה. עדיין לא דברנו עם אתה לוקח או מקבל... זה כבר דיוון אחר. ואני אכוון עוד יותר לאמירה שלך כאן. אמרת דברים שוב, לכאורה ברורים, ואני מבקשת שתספר איך אתה מקבל החלטות. אגב, האם ידעת, שאבי השיטה/סדנא, פט, כבר ממש לא מאמין בה? חושב ואומר שאינה מתאימה עוד לתקופה שאנו חיים בה, להבדיל מלפני 20 שנה שבה יצר אותה.(אני יודעת שהיא עברה שינויים וכו'). ועוד משהו קטקטן: האם עשייה היא בזמן הווה או עתיד?

תהליך קבלת ההחלטות

יש כל כך הרבה דרכים שונות, תלוי מתי, תלוי מה, ותלוי איפה. לגבי סדנת "אומנות האושר" החלטתי בעקבות סדנה וכתבתי על זה מאמר שלם "הסמפוניה הבלתי גמורה... של החיים". לגבי סדנת רייקי משולב בדמיון מודרך. את ההחלטה הזו לקחתי בעקבות שיחה עם ידידה ובדיקה של האפשרויות העומדות בפני, כיצד אני מרגיש עימן, ומה מבחינה אנרגטית יהיה טוב עבורי לעשות כעת. אותו כנ"ל לגבי הטיפולים. ולגבי הפקת סדנת מהות מאי - זה במסגרת אימון הצלחה שאני עובר. לגבי "אבי השיטה/סדנה פט גרוב" א. אולי הוא לא מאמין בה - האם ידעת שהוא עדיין מעביר סדנאות I AM??? ב. הסדנה כבר מזמן לא מועברת כמו שהוא בנה אותה. היא שותנה גם באופן העברתה, גם בחזון, וגם בתהליכים שונים. לגבי עשיה.. היא תמיד בזמן הווה. לא יכול להיות עשיה בזמן עתיד. הרי העתיד כמו העבר לא ממש קיימים. נכון? לאן את חותרת בשאלות? או מה את מנסה לגלות/לראות/להראות? רוח

אני מחפשת שער חדש

דלת חדשה, שביל שעוד לא הלכו בו... אשאל עוד משהו, וזכור תמיד שאם שאלותי מעוררות משהו לא נעים, אין שום בעיה לא לענות עליהן, או להביע תרעומת. אני רוצה להתיחס למשהו שכתבת: "העשייה בדרך"...האם זה אומר שכרגע אין? כשאמרת שהיא בדרך ציינת תאריכים עתידיים אז מה יש עכשיו? ועוד שאלה, אם אני מתלבטת/שוקלת/מתחבטת/חושבת ותוך כדי זה אני עושה משהו... אז זו עשייה או לא? עוד אחת, האם סופרים, משוררים, קופירייטרים ועוד אנשי יצירה ורוח שזקוקים להרבה מאוד חשיבה,אפילו יושבים ימים שלמים ולא עושים כלום כי הכל מתרחש במוחם.. ללא עשייה בשטח, לפחות לא בשלב הראשון, למעשה לא עושים כלום? כשאני שוקלת/מתלבטת בקשר למילים שאני כותב זו לא עשייה? כשאתה עושה משהו, ומסיים ב"נאדה"...עשית או לא? האם יש משמעות לתוצאה? מה היה בשיחה שהיתה לך עם הידידה, שגרם לך להחליט? מה זה היה?

שער חדש

לפעמים אני חושב לעצמי.. למה לסלול מחדש משהו שכבר סללו? למה לא להגיע אל קצה הדרך הסלולה ומשם להמשיך ולסלול מסלול חדש? המשך השביל... לגבי עשיה בדרך. = הכוונה היא: אני בדרך ויש הרבה עשיה בה. לגבי התאריכים העתידיים - אלו הם היעדים התוצאתיים של העשיה שלי היום. זה שקובעים תאריך עתידי - לא אומר שיקרה משהו, רק מפני שקבעתי תאריך- אני עושה בדרך, אם זה פרסום, אם זה שיווק, אם זה מכירה, אם זה בניה, אם זה למידה וכו'... לגבי "אם אני מתלבטת/שוקלת/מתחבטת/חושבת ותוך כדי זה אני עושה משהו... אז זו עשייה או לא?"" מה דעתך? האם התשובה לא נמצאת בתוך השאלה. לפעמים נדמה לי שיש שאלות שנשאלות רק בשביל לשאול שאלה, ולא כי הן באמת מעצימות או מאפשרות פיתוח מסויים. לדוגמה השאלה הזאת... שאלות פלספניות משהו, לפעמים יכולות להתפרש כ over doing it.. אם הבנת למה אני מתכוון. אם זו לא הייתה כוונתך בשאלה הזו, אז איך תוכלי לשאול אותה אחרת כדי שאבין יותר טוב את מה שאת שואלת? ""עוד אחת, האם סופרים, משוררים, קופירייטרים ועוד אנשי יצירה ורוח שזקוקים להרבה מאוד חשיבה,אפילו יושבים ימים שלמים ולא עושים כלום כי הכל מתרחש במוחם.. ללא עשייה בשטח, לפחות לא בשלב הראשון, למעשה לא עושים כלום?"" האם את לא חושבת שיש הבדל בין התחבטות/התלבטות לבין מחשבה מכוונת ליצירה? אם לא - מאוד ממליץ לקרוא קצת חומר של ד"ר דה-בונו. הוא מלמד כיצד חשיבה יכולה להחשב לעשיה ומתי. עכשיו כאשר אדם יושב יום שלם מבלי לעשות כלום כי "הכל קורה במוחו" אני לא יודע כמה מהזמן הוא ממש עסוק בחשיבה ממוקדת על נושא - חשיבה יצרנית. וכמה מהזמן הוא עסוק בכל מני דברים אחרים. התלבטות זה בדרך כלל (אם כי לא תמיד) לא חשיבה יצרנית כי אם חשיבה מגבילה. - וככל שההתלבטות אורכת יותר זמן - כך יש יותר מוגבלות בעשיה. ""כשאני שוקלת/מתלבטת בקשר למילים שאני כותב זו לא עשייה?"" מילים הם לא סתם מילים! ולא כדאי לפתור דברים על "אח, סמנטיקה". יש הבדל משמעותי בין שוקל לבין מתלבט. ועדיין כאשר את מתלבטת לגבי מילים שאת כותבת - האם את לא נמצאת בעשיה של כתיבה באותו הרגע? האם את לא כותבת לך מילה אחד או שתיים ואח"כ משנה ו/או מתקנת ו/או מוסיפה? האם את יוצרת את כל המאמר בראש, ורק אחרי שעשית את כל ההתלבטויות לגבי כל מילה ומשפט את כותבת אותו? או שאת כותבת אותו ואח"כ עוסקת בתהליך של שכתוב (= התלבטות לגבי מילה זו או אחרת, ניסוח כזה או שונה)? ""כשאתה עושה משהו, ומסיים ב"נאדה"...עשית או לא?"" מה את חושבת? האם פה שוב זאת לא שאלה פלספנית משהו? האם התשובה לא נמצאת בתוך השאלה? ""האם יש משמעות לתוצאה?"" בוודאי יש משמעות לתוצאה! המשמעות שאת נותנת לה!! ""מה היה בשיחה שהיתה לך עם הידידה, שגרם לך להחליט? מה זה היה?"" וואו כל כך הרבה דברים, התמודדות עם פחדים מסויימים וניקויים. החלטה של עמידה במילה שלי, מוטיבציה חדשה, אנרגיות שונות.. כל מני דברים.. לא יכול לשים על זה את האצבע - וגם לא כל כך מעוניין.. שכן היה זה תהליך ארוך. את מוזמנת שוב לקרוא את המאמר "הסימפוניה הבלתי גמורה של החיים" שם יש לך הרבה תשובות ללמה ולאיך של לקיחת ההחלטות שלי. המאמר פורסם גם בפורום הזה - אבל אני לא מצליח למצוא אותו בחיפוש. שבוע נפלא רוח

רוח,אני לא מסכים איתך,ולהלן הסיבות!

אם אדם מתלבט,משול אצלך לאדם שלא עושה כלום,ז'א לא עושה כלום,אז לדעתי אתה שוגה משום שיש קשר ישיר בין התלבטות לבין הצלחה בחיים. התלבטות,לא רק שהיא לא מניעת עשייה,לדעתי היא עשייה מרובה.... במקרים שבהם ההתלבטות לא היתה פראקטית ולא הניבה תוצאות(מה זה תוצאה?), אתה גם לא יכול לצאת מנקודת הנחה כזו,מכיון שיש בהתלבטות עשייה מההיבט של חידוד המחשבה,והתכוננות לקראת משהו אחר משהו חדש,שאם לא היתה התלבטות לא היה יוצא לפועל. משהו חדש זה לאו דווקא הנושא שעליו התלבטת,כי התלבטות מובילה להתלבטות,שמובילה לעוד התלבטות,עד לשלב של עשייה,ואפילו לעשייה של משהו בכיוון אחר.... ועל התלבטות שהניבה תוצאות,אין בכלל על מה לדבר,אני מקווה,כי אני סבור שבחור נבון כמוך מבין שאם היתה להתלבטות תוצאה,את היא כבר הפכה לעבודה קדם יצירתית.....(סתם מושג שיצא לי,אבל העיקר שהבנת...) מה דעתך על הדברים? מקבל? שמח שהכל קשורה איתך,וזה עושה הרגשה טובה.

Deerest

New member
שוב מילון

דיסו, התלבטות זה מצב של קושי להחליט. יש לזה צליל שלילי, לעומת... שיקול. אולי לזה אתה מתכוון שאתה שוקל את הדברים הרבה זמן עד לקבלת ההחלטה. מעלה צד מול צד, יתרונות מול חסרונות, כדאיות מול עלות וכו' וכו' דברים שהמתלבט כלל לא עושה.

זה לא עניין של סמנטיקה?

א."אני מתלבט עם מי לצאת היום, עם ורד או עם רותי" ב."אני שוקל עם מי לצאת היום,עם ורד או עם רותי" מצד שני,לפי מה שאתה מנסה לאמר אולי כוונתך,שלא ניסחתי נכון,כי הייתי אמור לכתוב בסעיף א': "אני מתלבט אם לצאת....ז'א אני לא כ'כ בטוח ברצוני לצאת....?.. מכל מקום,אני כיוונתי לעניין של התלבטות בין שני כיוונים,שבכל זאת בביאים לתוצאה,אם לא ישירה,אז בעקיפין....גם כשמדובר בהתלבטות.. נסה להתעמק בזה,ותחשוב לאן הובילו אותך התלבטויות...

Deerest

New member
אתה רואה איך אתה שוב מתלבט...

סמנטיקה או לא סמנטיקה? תחליט כבר. אין שום קשר לסמנטיקה. ועד שאתה זז ומתלבט, גם ורד וגם רותי (מאיפה הבאת את השמות האלו) מצאו להם את רוח ועפו...

עכשיו אני איתך!

הגבתי לגבי ורד ורותי,לרוח מדבר,ואודה לך אם תתיחס לתגובתי אליו,בכותרת: "שיבוש ראיות". אין כאן עניין של החלטה,כי אני רק מגיב לך,והיה נראה לי ששיקול והתלבטות זה עניין של סמנטיקה... עשה טובה,תוכל להגיב לי ביתר רצינות? תודה,מוקיר אותך מאד. דיסו.

Deerest

New member
בדיחה רצינית

בוא ונגדיל את הרזולוציה על התהליך, יש בו כמה שלבים: התלבטות בחינה שיקול החלטה האתון היה בשלב ההתלבטות, בו הוא גם ישאר לנצח. ההתלבטות זהו שלב ראשוני מאד בו אתה מתקשה להחליט, (רותי או ורד), (אבא, מה כדאי לי? סרט או מקדונלד?) האתון וכמה מאיתנו, בני האדם, ישארו בשלב זה עד שיבוא מישהו וינחה אותם לשלב הבא - בחינת האפשרויות. (רותי נראית פגז, לורד יש חוש הומור, מסרט אתה נהנה יותר מהמבורגר) כאן יכולות להיות מספר איטרציות, בחינה -> התלבטות -> בחינה -> התלבטות... וזהו לדעתי, המצב שאתה מתאר שבו אתה נמצא. עכשיו ברצינות, דיסו, בכל מקרה, תמיד תקח את זו עם הציצים הגדולים.

לגלית היו 2 כדורי רגל ענקיים!

ומאז אני לא מתפשר על הבינוניים,הם הכי יפים לי. עכשיו דירסט,חשוב רגע,אם התלבטות לא מכילה בתוכה גם בחינה,וגם שיקול. ותתפלא דירסט,בסוף כל שיקול יש החלטה,והחלטה לא לנקוט עמדה היא גם כן סוג של החלטה... מה אתה אומר? אם התלבטתי מה לאכול,ואם בכלל לאכול משהו,ובחנתי בדמיוני מה יש במקרר ושקלתי מה כדאי לאכול,ובסוף התהליך החלטתי לישון,איך תכנה את זה? היתה כאן פעולה אקטיבית של מחשבה,ולכן מבחינתי רק אדם מת לגמרי,עם קו ישר על הסקאלה,(מכיר את הצליל המפחיד מהסרטים..טווווםם...),לא מוציא אנרגיה. מעבר לכל זה,אני חוזר ומדגיש כאן את מה שכתבתי לפחות פעמיים: כל התלבטות היא פונקיונאלית,וגם משפיעה על הבאות אחריה,גם אם זה לא באופן מיידי.... בכל התלבטות יש כניסה של מידע מעובד לזיכרון,לדעתי גם אצל החמור,אפילו שזה ממש ממש דומה אצלו,או משול לרפלקסים. זהו,אולי תנסה לחשוב מטמטית,מה קורה לך,תגיד לי? ממתין לתגובתך,ואודה לך אם תתיחס לנקודות שהעליתי. דיסו.

דעתי על העניין היא

שכל עוד אתה מתלבט, אתה לא עושה. אם אתה מתלבט לזמן קצר, סבבה, אין שום דילמה עם זה. אך אם אתה מתלבט, ומשם אתה מתלבט עוד ואז אתה מתלבט עוד ועוד ועוד.. א. רוב הסיכויים שהשיטה שלך להתלבטות/ קבלת/לקיחת אחריות/ שיקול לא מניבה לך תוצאות בעולם הפיזי! ב. כל הזמן הזה שהתלבטת, לא התקדמת במיוחד. לעומת זאת, אם אתה מתלבט בין שתי אופציות. עד שלא תנסה אחת מהן או את שתיהן, לא תדע איזו טובה יותר או פחות. כל עוד שתשב ותתלבט אם לצאת עם רותי או ורד, הזמן יעבור. וכשתחליט סוף סוף, יהיה סיכוי רב שאו שכבר יש להן תכניות, או שכבר פיספסת את הרכבת. זה בדיוק כמו הסיפור עם אתונו של בלעם. עמדה האתון רעבה בחצר. מימינה ומשמאלה במרחקים שווים עמדו להן שתי ערמות חציר שוות בגודלן ובטעמן. התלבטה האתון לאיזו ערימה לפנות. התלבטה, התלבטה, התלבטה עד שמתה מרעב... עדיף להתחיל ולגלגל כדור מאשר לעמוד במקום ולחשוב "מה יהיה אם..." מה אתה חושב? רוח

שיבוש ראיות!

הסיפור עם האתון,הוא לא דוגמא ממש נכונה,ולא מדוייקת לדעתי. אל תסיק מסקנות עלי ממש,מכיון שאני אף לא שואף לייצג רק את הדעות שלי כאן...בסדר? התלבטות לא יכולה אף פעם לטעמי,להוביל להתלבטות ולהתלבטות וכו..... כי בעצם ההתלבטות יש משהו פיזי,משהו שהריץ ניוטרונים,ואלקטרונים במוח וככזאת,היא לא עשויה(ההתלבטות),להיות פרווה לגמרי.... כי תמיד היא בסופו של דבר מובילה,אם לא באופן ישיר,אז באופן עקיף לכיוון אחר,שדווקא הוא הכיוון הנכון....חשוב על זה,בסדר? וכשהתלבטתי בין רותי לורד,בדרך כלל יצאתי עם גלית בסוף..... וגם אם לא הייתי יוצא עם גלית,אז המסקנה שהייתי מגיע אליה,תוך כדי,או בעקבות ההתלבטות,או תוצאות ההתלבטות,היו מבטלים את טענותיך,לדעתי. חשוב על זה שוב,וכתוב לי,כי דעתך חשובה לי. תודה. ולגבי כידרורים וכאלה,אני אלוף בזה,בוא נדבר על הצד השני....

שיבוש הוא רק תפיסה משובשת

""הסיפור עם האתון,הוא לא דוגמא ממש נכונה,ולא מדוייקת לדעתי."" נפלא שזו דעתך, דעתי שונה.. מותר לי נכון?
""אל תסיק מסקנות עלי ממש,מכיון שאני אף לא שואף לייצג רק את הדעות שלי כאן...בסדר?"" אז את הדעות של מי עוד אתה מייצג כאן? האם נבחרת בבחירות פומביות? או בבחירות אישיות?
""התלבטות לא יכולה אף פעם לטעמי,להוביל להתלבטות ולהתלבטות וכו....."" אתה זה שכתב ""...כי התלבטות מובילה להתלבטות,שמובילה לעוד התלבטות,עד לשלב של עשייה,ואפילו לעשייה של משהו בכיוון אחר...."" ולטעמי, התלבטות שמובילה לעוד התלבטות ולעוד התלבטות היא יכולה לפעמים דווקה כן להיות התקדמות. אך התלבטות שעומדת בעינה.. ללא החלטה לכאן ולכאן (שזו טבעה של התלבטות בעצם) איננה עשיה. אך כאשר התלבטות אחת - מובילה אותך להתלבטות נוספת, סיכוי סביר שהגעת להחלטה כלשהי בהתלבטות הראשונה. ""כי בעצם ההתלבטות יש משהו פיזי,משהו שהריץ ניוטרונים,ואלקטרונים במוח וככזאת,היא לא עשויה(ההתלבטות),להיות פרווה לגמרי...."" אתה יודע שבכל דבר שאתה עושה יש משהו פיזי שמריץ נוירונים ואלקטרונים במוח. אתה יכול לשבת מול הטמבליזיה, להתבטל, לבכות שאין לך כסף לאכול. ולומר - אני עושה הרבה!! האלקטרונים והנוירונים אצלי בראש רצים נון סטופ כדי למצוא איך אני יכול לעשות כסף. אבל העובדה שאין עליה עוררין היא - שכסף אין ואוכל אין ועבודה אין. ""כי תמיד היא בסופו של דבר מובילה,אם לא באופן ישיר,אז באופן עקיף לכיוון אחר,שדווקא הוא הכיוון הנכון....חשוב על זה,בסדר?"" שוב אם התלבטות בין א' ל-ב' מובילה אותך להחליט שאתה בכלל בוחר ב-ג'. אזי סבבה, זה הביא אותך לעשיה. אך אם התלבטות מביאה אותך לקפיאה - כלומר לאי-עשיה. אזי זו התלבטות מיותרת שרק מגבילה אותך. ""וגם אם לא הייתי יוצא עם גלית,אז המסקנה שהייתי מגיע אליה,תוך כדי,או בעקבות ההתלבטות,או תוצאות ההתלבטות,היו מבטלים את טענותיך,לדעתי."" האם הרצון שלך (ובזאת גם התוצאה שרצית) היא לצאת? ואז עלתה ההתלבטות האם לצאת עם ורד או עם רותי? ואז חשבת וחשבת, התלבטת והתלבטת ובסוף יצאת עם גלית. משנה מאוד כמה דברים: א. אם החלטת בסופו של דבר לצאת עם ורד אבל היא כבר לא הייתה פנויה ואז פנית אל רותי וגם היא כבר לא הייתה ואז פנית אל גלית. אז התוצאה שקיבלת מההתלבטות הארוכה לא הכי תואמת את התוצאה שרצית. ב. אם החלטת בסופו של דבר לא לצאת לא עם זאת ולא עם זאת ולהתקשר לגלית במקום. אזי כמו שאמרתי מקודם. התלבטות קצרה זה תקין - זה מניב תוצאות. אך כאשר ההתלבטות היא התירוץ/הסיפור/הטענה שבגללה לא עשית משהו או לא השגת תוצאה שרצית - אזי זה כל מה שהיא: תירוץ/סיפור והיא מאפשרת לך לברוח מהאחריות של אי העשיה. זה הכל. בברכה רוח

למרות שאתה מזכיר לי חבר ג'ינג'י!

יש בך משהו מאד חינני שגורם לי להגיב לך בכל פעם מחדש! גם אם לפעמים זה מעייף,אתה מגרה אותי לכתוב,כי אתה לא מבין תמיד למה אני מתכוון,ולי אין סבלנות להמתין עם זה ,אז תקשיב: דרך אגב,יש שיטה לצטט את הדברים שאני כותב כל פעם מחדש,או שאתה ממש מקליד את זה? אמרו לך שזה מטריד,למרוד שיש בזה המון סדר חיובי? אמור לי רוח מדבר,למה נראה לך תמוה מה שכתבתי לגבי האובייקטיביות של רעיונות שאני מדבר עליהם כאן? למה אתה חושב שבכדי לדבר עליהם,אני אמור להיבחר באיזה בחירה פומבית? אני מעלה הגיגים,מחשבות על החיים,ואם זה בא ממני,זה עדיין לא מקשר את האמור בדבריי,אלי באופן ישיר! התלבטות שעומדת בעינה היא עשייה לכל דבר,מכיון שהיא תביא לעשייה עתידית והיא חלק קטן מאד,אבל יש לה חלק במערכת קבלת ההחלטות העתידית בנושא שלה. ואני מדגיש בזאת שלדעתי,הדברים אמורים גם כשמדובר בהתלבטות סרק,שכביכול לא הניבה החלטה,מכיוון שאי-קבלת ההחלטה הוא פונקציונאלי לעצם ההתלבטות! נא תגובתך לעניין זה באופן יסודי,אם יתאפשר הדבר מבחינתך,חשוב לעומק, ואולי תגיע איתי הביתה... ולסיום אומר לך רק,שלא ניסיתי לדבר על התלבטות כתירוץ לחוסר עשייה,מכיון שאני לא רואה בזה נושא לדיון. ולגבי ההתלבטות שמובילה להתלבטות וכו....התכוונתי למה שלא חשבת שהתכוונתי,כי לא ניסחתי את זה טוב,וכוונתי היתה הפוכה מזו שהבנת,ואני מצדיק אותך,טעות בניסוח שמקורה בחיפזון. עם כל השאר אני מסכים.... יש משהו מעצבן בצורה שאתה עורך את התשובות שלך,אמרו לך כבר?

למעלה