ה ש ר א ה ו ה ע צ מ ה !

תקשיב

כתבתי תגובה לרוח אודה לך אם תקרא את התגובה ותתיחס

לדיסו המעוצבן ../images/Emo6.gif

דיסו, קודם כל הסבר קטן לגבי ההעתקה של שורות עליהן אני מגיב: למען הסדר הטוב, וכדי שתדע למה אני מתכוון כאשר אני כותב תגובה לשורה מסויימת, במקום לשלוח אותך לחפש את מה שכתבת (כמו שאני עושה לא פעם ולא פעמיים כאשר מישהו מגיב על משהו ספציפי שאני כתבתי - ראה להלן הדיון שהיה לי עם אביבה - בכל פעם שהיא דיברה על משהו ספציפי שכתבתי - ע"מ שהתשובה שלי תהיה לעיניין, עליתי למעלה לחפש בדיוק מה ואיפה כתבתי. אך אם זה כ"כ מפריע לך אני יכול להפסיק עם זה.. לגבי השיטה זה לסמן, להעתיק ולהדביק. נושא הבחירה הפומבית - אם לא שמת לב היה חיוך לידו - יענו זאת בדיחה. לגבי שאלות של "ברומו של עולם" .. מה שאני קורא שאלות "כאילו" או שאלות "נניח ש.." א. לצערי נדיר שאפשר ממש לשאול שאלה אובייקטיבית כי מה לעשות אנחנו לא ממש יצורים אובייקטיבים, וכל שאלה שאנחנו שואלים מבוססת כמעט לחלוטין על הנסיון/הערכים/התובנות/התפיסות/מערכת האמונות שלנו. ואז זה הופך אותה לסובייקטיבית. ב. כאשר שואלים שאלה כזאת אם שמים אותה בסגנון "אובייקטיבי" יענו "היפוטטי" על פי רוב זה לא מקדם יותר מדי. מתי זה כן מקדם? כאשר אדם מביא מקרה ספציפי! פרקטיות זה שם המשחק. אם השיחה היא לשם שיחה בשביל השיחה כדי לשוחח, בלי שזה יהיה נושא פרקטי לחיים, אז לטעמי זה מעט ביזבוז של זמן. (שלי בכל אופן). גם כשיוצא לי לשוחח שיחות "נניח" שכאלה, אני מחפש את המימד הפרקטי - מה זה מאפשר לי לעשות בחיים. אחרת מה הטעם? ג. א' ו-ב' הן דעותי האישיות. נכון שזה לא מקשר אליך באופן ישיר, אך כדי לדבר באופן כללי.. ראה סעיף ב'. כפי שכבר כתבתי בעבר, התלבטות שמביאה לעשיה היא ליגיטימית. אך כאן כדי לבדוק שוב מה זאת התלבטות - באנגלית התלבטות זה Indecision -חוסר החלטה. ולעומת זאת שיקול באנגלית זה Concideration. האם אתה שם לב להבדל שבין התלבטות לבין שיקול. אם ההפניה לאנגלית לא נוחה להלן הפירושים של המילים בעברית: התלבטות - קושי להחליט או להכריע בין שתי אפשרויות או יותר. שיקול - חשיבה על עניין מסוים, בחינתו והערכתו. פעולת ההערכה של מצב עניינים או של תהליך, עיון בדבר לצורך הכרעה. (פירושים ממילון רב-מילים) האם אתה מבין עכשיו את ההבדל בין התלבטות לבין שיקול? להתלבטות יש משקל גדול יותר על אי-החלטה! נדיר שהתלבטות תניב עשיה ו/או החלטה. אי-קבלת החלטה היא החלטה בפני עצמה, והיא אכן פונקציונלית או אפילו ניתן לומר מרכזית מאוד בהתלבטות. אך כאשר אדם נמצא במקום של ההחלטה לא-להחליט (כלומר אי-החלטה או בשם אחר התלבטות) הוא בדרך כלל נמצא במקום של קפיאה - של אי-עשיה. (כי הוא לא החליט עדיין) להתלבטות יש רווח ומחיר. הרווח הוא אי-עשיה/ אין צורך להסתכן. המחיר הוא תקיעות/קפיאה על השמרים/ אי-התקדמות. מקווה שזה היה יסודי מספיק לטעמך. לגבי המשהו המעצבן בצורה שאני עורך את התשובות. א. לא, לא אמרו לי ב. מה מעצבן אותך באופן בו אני עורך את התשובות? ג. באיזה אופן זה מעצבן אותך? בברכה רוח מדבר

מאיפה אני מתחיל איתך?

כל עניין הדיון על ההתלבטות התחיל מנקודה שבה אמרתי שהתלבטות היא לא התבטלות,ואני שמח שגם ע'פ ההגדרות שלך,החלקיות אמנם,אתה מסכים איתי! כי התלבטות לעולם לא קיימת סתם ככה,ולעולם משרתת אינטרסים,גם אם היא קוברת תחתיה חלק מהם... מבחינתי אתה מצדיק את מה שרציתי לאמר,וזה בסדר,ואין כאן כבר מקום לזיון. ודווקא מכיון שהתלבטות,גורמת לחוסר החלטה,היא פונקציונאלית כמנגנון הגנה! יש דברים שיש להם צליל צורמני,ולפעמים נדמה לי שלא רק אני חש אותם,אלא עוד אנשים,רק שלא כולם מדברים על זה,והכוונה לציטוטים שלך. מצד אחד זה נפלא,כי זה יוצר סדר,וקלות גדולה,בכל מה שקשור למתן תשובה לשאלה,או דיון משותף,ומצד שני זה נשמע כאילו אתה מצוטט ואז במפגין אתה מביא את הציתות וזה נשמע כמו"הנה אתה אמרת-ואני מצטט אותך",למרות שאני בטוח שלא זו כוונתך עכשיו,כשאני מכיר אותך טוב יותר מהכתיבה המשותפת שלנו האחד לשני. ודרך אגב,סתם שתדע,שמה שטוב לך,טוב לי,גם אם זה לא ממש טוב לי,ותחשוב על זה,ואם לא בא לך לחשוב אז הנה תשובה מפורטת: אתה החלטת שככה נוח לך לספק תשובות,ואני שאני טיפוס שהאני מאמין שלי הוא בין היתר חיה ותן לחיות,ואני שאני בעד שתעשה מה שנוח לך,עד גבול מסוים,שלדעתי לא עברת אותו בכלל,מצהיר בזאת שאין לי שום מניעה או בקשה ממך,שתפסיק להתנסח כמו שהיית רגיל עד עכשיו. אתה תמשיך לכתוב כמו שאתה רגיל,ואני אלמד להתרגל לשיטה שלך לענות על התשובות שלי,ואולי יום אחד אני אתרגל לזה,ואאמץ את השיטה שלך אל חיקי.. דרך אגב,כתבת שזה נדיר שאדם מדבר באובייקטיביות,אז אולי תוכל לכתוב לי מתי אדם כותב באובייקטיביות? כי אני עדיין סבור שאני שואל שאלות שלא קשורות אלי,ושאני לא מתחבר לנושא שלהן בכלל. הגישה שלי לחיים היא גישה פילוסופית,גישה של שאלת שאלות,וכשואל מקצועי מי כמוני יודע עד כמה זה חשוב לשמור על נקיון ואובייקטיביות... להשתמע,מדיסו.

אני

חושבת שהתלבטות ממושכת היא סוג של החלטה/בחירה. בעיני כל חשיבה היא סוג של עשיה ולא חשוב מה התוצאה. להתלבטויות סיבות רבות,ובגלל הסיבות התוצאות מתעכבות....העכבות האלה לעיתים יותר חשובות מכל תוצאה. והאתון בסיפור הוא בכלל רצה להתאבד,מה קשה להבין פה? חחחחחחחחח

את מקשרת את ההתלבטות,ל:

מנגנוני הגנה? לא שזה בהחלט ייתכן,זה רצוי במקרים רבים,ואני מסכים איתך. גם לגבי ההשוואה של התלבטות לצורת חשיבה,זה מה שאני רציתי לאמר... ולגבי האתון יכול להיות שהוא בכלל לא היה רעב... בוקר טוב,מה את עושה בחיים? דיסו.

לא

התלבטויות כהתלבטויות אז מה, האתון מת מאהבה נכזבת? או מרוב......
אני אני עושה רק דברים מעניינים בוקר נפלא

spectacular

New member
התלבטות

בדרך כלל כשההחלטה חשובה, אני מתלבטת המון לפני קבלת ההחלטה, השיקולים בעד ונגד כוללים גם את מה שאני מרגישה, ולא תמיד יש הסבר להרגשה, לפעמים כל העובדות הן בעד, אבל ההרגשה לא טובה,וגם ההיפך, וזה גורם לי להתלבט ארוכות, זמן ההתלבטות מאפשר לי לבדוק שוב מה אני מרגישה וכמובן לבדוק שוב את העובדות,שזה הרבה פחות קשה, אם אני ממשיכה לחפש תשובות,כל הזמן, ההתלבטות חשובה כעשיה. אני מסכימה שלפעמים טוב להתעכב, זה נותן מרווח התבוננות...

מסכים עם זמן התלבטות מסויים

אך מה לעשות, אם החלטה זו או אחרת הייתה טובה או לא, אפשר לקבוע רק אחרי שההחלטה התבצעה! ולכן, כל הזמן שאנו משקיעים לפני קבלת ההחלטה, אם הוא לא מאורגן ומסודר אזי זה ביזבוז זמן. (במיוחד כאשר התלבטויות הופכות להתלבטויות של ימים, שבועות וחודשים - ויש כאלה) דה-בונו מציע מספר שיטות. כאשר הבסיס בכולם הוא א. לעבוד עם ההיגיון: אם זה בשיטת האקראיות, אם זה בשיטת ה"פלוס,מינוס,מעניין" אם זה בשיטת ה"למה לא" ואם זה בכל שיטה אחרת (הוא נותן 6 או 7 שיטות שונות. ואז ב. הפעלת הרגש לקביעת סדרי עדיפויות. אחרי שעשינו את שתי הפעולות הללו - ושתיהן אינן פעולות בעולם הפיזי אלא בעולם המחשבתי. אך הינן תוצר של מחשבה יצרנית - ממוקדת = עשיה. אז אפשר ורצוי להגיע להכרעה. כל התלבטות נוספת רק מראה לי שיש כנראה איזה שהוא פחד שמונע ממני לקחת את ההחלטה. ואז יש לבדוק מהו הפחד, להאיר אותו ולנקות אותו. אבל אז לא מתעסקים בהתלבטות אלא שוב בעשיה - ניקוי הפחד. אח"כ ניתן לחזור להתלבטות הראשונית ולגלות שזו כבר לא התלבטות אלא שיקול.. ואז הרבה יותר קל לקחת את ההחלטה. רוח

טל,כמו תמיד,את מגיעה באיחור מה,

ותופרת את החליפה הכי יפה.... תפסתי אותך כבר כמה פעמים,רק לא "הערתי",לך.... מחבב אותך מאד,דיסו.

ממליץ לך לקרוא את תשובתי

לדיסו עם הפירוט לגבי הפירוש של התלבטות ושל שיקול יש פתגם שאומר: "בחיים או שאתה עושה או שאתה מסביר" הסיבה שלא עשיתי היא כי.... וכו' וכו' וכו' .. לפעמים הסיבות מוצדקות "לא עשיתי את הכלים, כי חתכתי את היד" אך על פי רוב, הסיבות שנותנים הן תירוצים (היינו רציונליזציה) למה באותו הרגע לא התחשק לי לעשות ובגלל זה לא עמדתי במילה שלי (במקום שבו התחייבתי לעשות משהו - לעצמי או למישהו אחר! ) רוח

אני חושבת שההבדל ביננו

זה הגיל עם הגיל אני מתעכבת יותר....שוקלת/בוחנת יותר...אני נותנת מקום של כבוד לתהליך הזה....מוצאת שהסיבות מוצדקות ובדרך כלל זה מוביל אותי למקום טוב יותר....וזה יכול להיות מקום אחר לגמרי מהתכנון. אני מבינה ממך שלא נכון לקרוא לתהליך הזה התלבטות ובמקום מתלבטת יותר נכון לכתוב שוקלת/חושבת.

רוח ../images/Emo51.gif

אני מאוד מעריכה את ההשקעה שלך בתגובות. אתה כותב ברור ומשכניע. פשוט תענוג כל הכבוד ובהצלחה מכל הלב

../images/Emo77.gif לכולנו

אומץ / ר. קיפלינג אם תחשוב כי תיפול, כבר נפלת אם תחשוב בלי היסוס, וניצלת אם תרצה לנצח ותאמר "לא אוכל" הן ברור שבחרת בקל שבקל. אם תאמר כי אבד, הן תאבד בוודאי כי כל איש בעולם התוסס והחי הרוצה להגיע לתרועת ניצחון לא יגיע אליה בלי תרועת הרצון. זהו חוק עולמים לנמשל ומושל ופשוט הוא החוק, ואיתן מברזל החלט כי תוכל – רצונך אז מושל עליך יגן חוק איתן מברזל. מלחמות העולם לא תמיד מבקשות את האיש החזק וכתפיו הנוקשות אם תמיד, אז תמיד ינצח בכל רק אותו האדם החושב כי יכול.

spectacular

New member
גם אני אוהבת

לקרוא את מה שאתה כותב, לפעמים אני רוצה להגיד לך שלא תמיד יש הסבר וטוב שכך. פתאום קורה משהו נגד כל הכללים, ואין ממש הסבר, לדעתי יותר חשוב האיך מהלמה.

לסביבה שעוטפת אותי

תפקיד מכריע בהעצמה שלי. במשך השנים השקעתי המון מכוחותי בסביבה שעוטפת אותי ואת משפחתי. שדרוג העטיפה היה בעדיפות ראשונה תמיד. "איכויות" לנשמה.

למעלה