ה
שהשפיע עלי

אפרת12

New member
ה../images/Emo63.gif שהשפיע עלי

אנחנו ממשיכות במסורת שהתחלנו בשנה שעברה, ומעלות פרוייקט לכבוד שבוע הספר, שנפתח, ככל הידוע לי - היום, ביום הזה ממש
ספרו לנו ושתפו - מה הספר שהשפיע עליכן ביותר - על השקפת העולם, אורח החיים, הרגשות, ההחלטות... מהו הספר, מי כתב אותו, ואיך הוא השפיע שבוע ה
מרתק לכולנו

ענתש

New member
איזה סקר כיפי...

נורא קשה כי היו המון כאלו. אז ננסה כמה.
קץ כלזמן/ אייזיק אסימוב. כי זה המדע בדיוני הראשון שקראתי מעולם וככה התמכרתי לז'אנר. וכי זה ספר שכשמסיימים לקרוא אותו מרגישים את תחושת ההתעלות הזו, זו שגורמת לך לרצות להיות אדם יותר טוב. עוד ספרים שגורמים לי להרגשה הזו - הסיפור שאינו נגמר, מומו/ מיכאל אנדה.
ואם מדברים על מיכאל אנדה - ראי בתוך ראי. פעם ראשונה שקראתי ספר שכל שניה גורם להרגשת דז'ה-וו, כאילו כבר חלמת את זה פעם. זה בכוונה, זה מפחיד קצת וזה מענג לגמרי. נפלא, נפלא. הוא התכוון לכתוב ספר סוריאליסטי (לזכר אביו שהיה צייר סוריאליסט) והוא הצליח לדעתי מכל הבחינות.
זמן ותודעה /אבשלום אליצור זה ספר קטן של האוניברסיטה המשודרת שמראה כמה מדע יכול להיות מלהיב, מצחיק, מרגש. למה הוא השפיע עליי ? כי הוא מוביל להמון הירהורים פילוסופיים בדברים שמעבר לחיי היום יום ומרחיב אופקים ושולח אותך לחפש הרבה מידע במקומות אחרים ועושה אותך אדם משכיל יותר וסקרן יותר. ממליצה מאד. יש לי עוד המון (הרי כל ספר טוב שקוראים משנה אותך קצת, אחרת הוא לא ספר טוב) אבל די לבינתיים....

ענתש

New member
עד היום יש לי תוכנית להתחבא בשיחים

במכון ויצמן וכשהוא יעבור ליד לקפוץ החוצה ולתת לו נשיקה גדולה ורטובה ולברוח... בתור תודה על הספר

הוא בטח נורא ישמח ../images/Emo6.gif

אבל אנלא בטוחה שהוא עדיין במכון. ד"א, גם הסיפור על איך הוא הגיע למכון ולפיסיקה מדהים.

עמית@

New member
אח, כלבבי.

אני מציעה גם לעשות "תחנות תרבות" (מי זוכר? היה פעם על הגב של "שישי" - היה מעולה.) אז הספרים שלי: * מומו, מיכאל אנדה (וגם הסיפור שאינו נגמר- בכלל, אני חולת ספרי ילדים) * אלו תולדות, אלזה מורנטה * רביעית רוזנדורף - נתן שחם (לא יודעת אפילו למה, התאהבתי) בכלל, אני כזו ביבליופילית שכל ספר שאני קוראת אני חושבת בסגנון שלו במשך כמה ימים/שעות, יש ביטויים שנצרבו אצלי וחוזרים שוב ושוב בשפה שלי, יש תמונות דימיון שחוזרות אצלי, יש דמויות שהפכו לנכס צאן ברזל, י שמילים שהתאהבתי בהן, ועוד ועוד, קשה לי מאוד לשים את האצבע על ספרים ספציפים - כבר אמרתי שאצלי יש 4 ספרים בקריאה (יחד) והם מרכיבים את התפיסה שלי לגבי ספרים. 1. ספר בישול כלשהו 2. ספר חדש כלשהו - שטרם קראתי 3. אחד הספרים האהובים עלי, מרופט וכל עמוד בו מוכר ובכ"ז תמיד מענג ומאתגר 4. ספר ילדים וכל זה יחד משפיע עלי יום יום..

Arfilit

New member
אווווו.... שאלה מעניינת

מה שנראה לי כרגע (ובטח בעוד כמה ימים התשובה תהיה אחרת):
בתור ילדה, הספר "הדגש|באין משפחה של הקטור מאלו. קנו לי אותו כמתנה לאחר ניתוח, זה ספר ענקי, שפשוט לא הצלחתי להניח מידי עד שסיימתי (ואני קוראת מאוד לאט). עד היום אני זוכרת את שמו של הכלב (קאפי) וכיו"ב פרטים מתוך הספר.
ספר "לגדולים" שאני אוהבת עד כלות הוא ספר הדקדוק הפנימי של דויד גרוסמן, שכתוב, בעיני לפחות, ברגישות מאוד מאוד מדוייקת.
מביך קצת להודות, אבל אהבתי מאוד לקרוא גם את החטא ועונשו (לא של דובשני, אלא זה האמיתי...).
ועוד שניים, אחד מהם עצוב עצוב עצוב המוקיון להיינריך בל, והשני מר-מתוק - לוליטה לנבוקוב.

עמית@

New member
ומוסיפה: "איש הקוביה"

ספר מצויין ומטריד, כתוב היטב ושואל שאלות טובות.

עמית@

New member
חתום בשם "לוק" (שמו של הדמות

הראשית בסיפור) אין לי מושג מי כתב באמת..

ענתש

New member
עכשיו הזכרת לי את "מר אל כאן אנה"

שהוא בהחלט אבן דרך עבורי. ספר מדהים בעיניי ואני לא מכירה אנשים שאדישים לו - או שנורא אוהבים וחושבים שהוא מבריק או שממש ממש שונאים מכל הלב.

ועוד מגרוסמן -"שתהיי לי הסכין"

ומצטרפת להמלצה של עמית@ על "אלה תולדות" של אלזה מורנטה. כמו כן מאוד אוהבת את ספריו של יהושע קנז ביניהם "בדרך אל החתולים" ועוד כמה שלו ששכחתי ואשמח אם תזכירו לי...הסופר הזה בעיקר אנושי. מאוד אהבתי גם את "ארבע אמהות" של שפרה הורן ואת "שבועת רחל". בספרות הזרה -פול אוסטר על שלל ספריו המצויינים.

Dimaya

New member
הספרים שלי...

מאז שאני זוכרת את עצמי - הייתי עם ספר ביד. אז תמיד אהבתי את "חלף עם הרוח" - מכירה ממש בע"פ. כל הספרים של שרלוטה ברונטה. ספרות רוסית קלאסית - חוזרת מדי פעם לכל הספרים עבי הכרס. מדהים איך בגילאים שונים פתאום מגלים את הספר המוכר מחדש. ספרי אגדות של עמים שונים. אחד האהובים - "סיפורים ומיתוסים של יוון העתיקה". וספר מרגש אחד שקראתי בבגרותי וחוזרת אליו ברגעי קושי (לא רק, אבל בעיקר) - "ימי שלישי עם מורי". ספר מדהים.

אלינה12

New member
התלבטתי האם פשוט להעתיק את ההודעה

התלבטתי האם פשוט להעתיק את ההודעה שלך
. מדהים, בדיוק אותם ספרים (חוץ מספר אחרון שאני לא מכירה) אהבתי ואוהבת עכשיו
. מה שאני יכולה להוסיף זה גם ספר של בולגקוב "מסטר ומרגריטה" או שאיך שקוראים לו פה "הסטן ממוסקבה" שהוא השפיע עליי מאוד מאוד, ספר מדהים.

איזו שאלה קשה

ממש בשלוף יוצאים לי שניים: סיפור אהבה של אריך סגל, ספר שכתוב מדהים! קראתי אותו אולי 800 פעם ועדיין אני בוכה בסוף. וספר שלא יודעת איך הוא נקרא בעברית בשם Into Thin Air שמספר על משלחת לאוורסט שנקלעה לסופה, ויש שם סיפור הישרדות מופלא שמוכיח שלפעמים הרצון לחיות יכול להתגבר על תנאים בלתי אפשריים ולהוות את ההבדל בין חיים למוות. ובתור ילדה הכי אהבתי את כל ספרי אסתר שטרייט וורצל, בעיקר בן ערובה.

Arfilit

New member
פותחת תת סקר לשרשור הזה -

מסקרן אותי באמת איזה ספרי ילדים הלכו אצלכן חזק? אני, כאמור, אהבתי את "באין משפחה" של הקטור מאלו, ומאוד מאוד מאוד אהבתי את ספרי אריך קסטנר למיניהם. הכי מכולם - את "הכיתה המעופפת".

עמית@

New member
כנ"ל...

אריך קסטנר אלוף נעורי (35 במאי..) וגם לבושתי ספרי בית קטן בערבה (לא עומדת בפני תיאורי האוכל שם) מיכאל אנדה, כמעט כל ספריית מגרנית ואסטריד לינדגרן המופלאה בכותבות (האחים לב ארי, אלוף הבלשים בלומקסוויט ועוד, לא רק בילבי.. דווקא *פחות* בילבי)

למעלה