ובספרי מבוגרים. אחד ש"טלטל" אותי
"כביסה" של סוזן אדם. ספר שנקרא בנשימה עצורה, פרט לשני העמודים הראשונים. כלומר, לוקח חמש דקות להתחבר אליו, ואח"כ אי אפשר להניח אותו לרגע מהיד. ממליצה מאוד. אני לא יודעת מה טלטל אותי שם, אולי האלימות הכבושה והמתפרצת, היצרים, בית המטבחיים שברקע, אבל לא נרגעתי ממנו תקופה ארוכה. עוד ספר שמאוד השפיע על הגישה הייעוצית שלי (אני בוגרת פסיכולוגיה) הוא התפסן בשדה השיפון . קראתי את הספר הזה כחלק מהקורס הספרות בעיני הפסיכותרפיסט שמועבר על ידי פרופ' חיים עומר (מחבר הספר אובדן הסמכות ההורית), שהוא פסיכולוג נרטיבי, המאמין שהספרות והשירה מרחיבות את גלרית "הדמויות" ומשמשת ככלי עבודה בידי המטפל (אם תרצינה, ארחיב על זה קצת יותר בהזדמנות אחרת). ומדוע זה כך? שכן לסופרים ולמשוררים יש יכולת אמפטית בלתי נלאית. הם מסוגלים להיכנס ל"נעליו" של ה"גיבור" (באנלוגיה לנועץ) ולהגדיר במדוייק קשת רחבה של רגשות. ובספר התפסן בשדה השיפון, האחות פיבי לוקחת למעשה את התפקיד הייעוצי טיפולי ולמעשה מגשרת בין אחיה, לבין העולם שחיצוני לו. ד"א בקורס הזה קראנו גם את מדאם בובארי, ואת אותלו, ועוד קלאסיקות וניתחנו אותם במה יכול המטפל ללמוד על המטופל (הגיבור) ועל עולמו הפנימי. בקיצור, מרתק. ואני רוצה להוסיף, שהשרשור הזה כלבבי.