ה
שהשפיע עלי

ו שתי

New member
אני עוד חושבת על תשובה

בילדות המוקדמת אהבתי את הנשיקה שהלכה לאיבוד, דירה להשכיר, מיץ פטל ותירס חם. אני מניחה שאמא שלי תוכל להוסיף לרשימה עוד הרבה ספרים שאני לא זוכרת בשליפה. קראו לי הרבה, למדתי לקרוא בגיל צעיר, ואהבתי לקרוא. מאד. בגיל קצת יותר מתבגר התחברתי לסגנון של מאיר שלו ב"רומן רוסי" שגרם לי להתגלגל מצחוק, וב"עשו" שגם הוא מצחיק וקסום מאין כמותו. דורית רביניאן, יעל הדיה (ש"תאונות" המלנכולי הוא ספר שליווה אותי לתקופת מה), דוד גרוסמן (גם הזמן הצהוב, וגם יש ילדים זיגזג- למרות שהסגנון שונה בתכלית) אני מתחברת יותר בקלות לספרות עברית, אולי כי יש לי תחושה שבתרגום משהו מהעוקץ אובד. למרות זאת, מאד אוהבת את פול אוסטר, ואת סדרות המופת על הבלש דירק ג'נטלי, ומדריך הטרמפיסט (הקורע מצחוק). להשפיע? אני מניחה שבכל תקופה משהו אחר: המוטיבים החינוכיים- נאיביים של שיתוף, אחווה וכו' שבספרי הילדים הולכים איתי (לצערי) עד היום. בצורה שונה לגמרי, הסגנון והדברים המדכאים משהו,של יעל הדיה ליוו אותי המון זמן, בבדידות שלפני עידן הנ' בחיי. כתבתי בשנה שעברה עבודה על סטראוטיפים בספרות ילדים וספרי לימוד, ונחשפתי אז למשהו שהיה עבורי כל כך טריויאלי, שלא הקדשתי לו אף פעם מחשבה: יש בספרים, בעיקר בספרי ילדים ונוער, כל כך הרבה מסרים, שמעצבים את האישיות שלנו. סתם. מענין לי גם עכשיו לחשוב על זה, בהקשר של כל מיני ספרים שאני עד היום מדקלמת (הילד הזה הוא אני?)

משוש30

New member
את יודעת זה תלוי זמן מסויים

בזמנו מאד השפיעו עלי הספרים של סנט אקזיופרי. הנסיך הקטן ואדמת אנוש. עד היום הנסיך הקטן הוא אחד הספרים האהובים עלי ביותר. בכלל בכל הספרים שלו מרגישים איזשהו ציר איתן של יושר הגינות ולקחית אחריות. אין הרבה אנשים כאלה!
מתה על ספרים של רמרק, בעיקר "שלושה חברים". ספר חובה!!
"הקומדיה האנושית" של סארוין גם הוא ספר שאני חוזרת אליו שוב ושוב
כמו שכבר כתבתי פעם "האומן ומרגריטה" (או השטן במוסקבה) הוא בעיני סוג של ספר אידאלי מבחינת התפתחות העלילה, שזירת העלילות יחד והתוכן. בזמנו קניתי אותו לכל חבר רציני שהיה לי, כולל הבעל...
מספרות "מקצועית" גרמו לי לחשוב "התנגשות הציביליזציות" של האנטינגטון וספרים קטנים של לייבוביץ' כמו "עם ארץ מדינה" ו"מגבלות השכל"
מהספרים החדשים קראתי את "הנעלמים" את כל 400 העמודים ביום וחצי! ספר מתח מעולה!! טוב נו...נשאיר משהו לאורחים?

yaelia

New member
את רמרק אני לוקחת אתי שנים

'שלושה חברים' הוא ספר שאני קוראת פעם בכמה חודשים והוא תמיד גורם לי להזיל דמעה. ואם אפשר עוד כמה ספרים שעושים לי את זה תמיד-תמיד:
פעמון הזכוכית של סילביה פלאת' ששובר את לבי כל פעם
הסיפורים של גוגול, בעיקר רשימותיו של מטורף שהוא גאונות צרופה (כל מה שהאיש המוזר הזה כתב אי פעם הוא גאונות צרופה בעיני).
עריסת חתול של קורט וונגוט הלא יאמן יש לי אותו בעברית ובאנגלית בעטיפות כל כך משומשות ומרוטות.
צל הימים של בוריס ויאן, ספר נערות מלאנכולי ומקסים לא קראתי אותו המון שנים ואולי הגיע הזמן. אני יכולה להמשיך עוד ועוד.

Arfilit

New member
קורט וונגוט ../images/Emo45.gif

פשוט נהדר! כל ספר שלו שקראתי -נהניתי.

אני לא מאמינה שאת מזכירה את צל הימי

אשכרה התחלתי לדמוע. איזה כיף של פורום זה. הוא לגמרי פרח מזיכרוני והוא כל-כך תפס אותי בתיכון. כמה קראתי אותו. איזה סקר נפלא
.

גם אני קניתי את האמן ומרגריטה לבעל

מיד הוא הבין שיש לי טעם משובח בספרים
. זה היה ניצחון גדול כי עד אז הוא לא הסכים לקרוא שום דבר פרט לקלאסיקונים כבדים. עכשיו שיכנעתי אותו לקרוא את דון קישוט. עוד ספר מדהים.

חשבתי שאין לי כזה,ונזכרתי שיש

כל ספרי ג'ראלד דראל וכל ספרי ג'ימס הריוט.(כל היצורים גדולי כקטנים וכו') מאוד רציתי להיות וטרינרית בילדותי המוקדמת והמאוחרת,ואפילו התחלתי ללמוד בכיוון...רק שנשארתי תקועה עם תואר ראשון בתחום.

עמית@

New member
נכון נכון!! איך שכחתי, גרועה שכמוני

ג'ראלד דארל וגימס הריוט אלופי נעורי, אני רציתי להיות זיאולוגית, כמו ג'ראלד דארל היו לי מלא קופסאות מלאות חיות, מאובנים, אוספים, כלובים, אפרוחים וגוזלים (שכמעט כולם מדרך הטבע, היות והיו מאוד פצועים, מתו לי
) נהדרים שניהם.

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif לזכרו של דן צלקה

סופר נפלא ורגיש, אחד האהובים עלי ביותר. יהי זכרו ברוך

iris2210

New member
ה../images/Emo63.gif שהשפיע עלי

שהייתי ילדה היו כמה ספרים אחד מהם הוא "אורי"- של אסתר שטרווצל. כל כך נכנסתי לתקופה שנכתב הספר. מאוד אהבתי אותו. יש שם רגעים שמחים וגם עצובים. בעיקר על ידידות עמוקה בין אורי לבין ילדה בגילו שהיתה חולה ולא יכלה ללמוד איתם באותה כיתה. הספר על ראשית מדינת ישראל ושלטון הבריטים בארץ. עוד ספר שהשפיע עלי הוא על תקופה אחרת - תקופת השואה - הוא נקרא אם חטאתי-הלן בורקו.

למעלה