ואם כבר מדברים על החליל הפנימי

neophile

New member
אוקיי

את לא חושבת שייתכן שישנה שפה שנועדה בשביל להגדיר את מה שאת לא יודעת ? שעוסקת בלא נודע? בינתיים מההודעות שלך , אני לא מרגיש שזה מפריע לך . גם לי פעם זה לא הפריע והייתי מאוד בראש שלך , מאוד ניו אייג'י שכזה.. ואני עדיין אוהב את רוח הניו אייג' ויש הרבה אנשים שזה עוזר להם מאוד אבל מגיע שלב מסויים שבו את צריכה גם לזרוק לעזזל את כל ה"נחמדות" הניו אייג'ית ולהיות , באופן סלקטיבי, בגישה של משמעת עצמית . כשאת מעוגנת במשמעת עצמית את יכולה לגלוש לניו אייג'יות בחופשיות אבל כשאת מעוגנת בניו אייג'יות רוב הסיכויים הם שלא תצליחי להיות במשמעת עצמית מספקת שיכולה לתמוך בתהליך של צמיחה פנימית . תארי לעצמך שהפנימיות שלך נמצאת כרגע באיזה מדבר ענקי או אפילו בחלל עצמו - בלי מגבלה או בלי "חממה" כלשהיא לא יקרה שום דבר כי התנאים בחוץ הם קשים מדי .

0 אור 0

New member
אם לא היה מפריע לי לא הייתי מבקשת ללמוד עוד

אני האדם הכי רחוק מניו אייג'יות שאפשר, העניין הוא שהגעתי לטנטרה לא מהכיוון של בודהיזם , אלא מהכיוון של חיבור לתחומים אחרים שבהם אני עוסקת כמו יוגה או רפואה משלימה. ברגע שטבלתי את קצה הרגל בים הענקי הזה, והבנתי כמה אני לא יודעת, אני מבקשת ללמוד עוד. מה לא בסדר בזה? הענין הוא שכבת לתרבות המערבית, אני מרגישה שאני צריכה לדעת קצת יותר על המה של כיוון מסויים לפני שאני הולכת בו (למרות שלפעמים אני גם בוחרת לקפוץ למקום לא נודע מתוך השראה או תחושת בטן - עם בודהיזם זה לא קרה לי). בינתיים, אני לא יכולה להגיד שאני מקבלת הכוונה מאד גדולה,

neophile

New member
האם את באמת עוסקת ביוגה?

האם את יודעת מה זה אומר יוגה? האם בתור מי שעוסקת ביוגה את יוגית ? האם את עומדת על מלוא המשמעות של כך ? מעבר לזה שיש הרבה דברים שאפשר ללמוד וכו' ... האם את מבינה שיש גבול למה שאפשר לדעת בנוגע לעולם ? האם את רוצה להתעלות מעבר לגבול הזה? האם יש לך איזה שהוא רעיון , קלוש ככל שיהיה , לצורה שבה זה מתבצע ?

0 אור 0

New member
אני מתרגלת יוגה רק ארבעים ומשהו שנים

האם זה אומר שאני יודעת מה זה יוגה? כל מה שזה אומר? ברור שלא. האם אני מבינה שיש גבול למה שאפשר לדעת בנוגע לעולם? כן בהחלט, ביחוד שחיינו נגמרים אחרי 120 שנים קצרות. אז אני מנצלת את השנים שיש לי ללמוד מה שאני יכולה וליהנות מהידע הזה. לפעמים עדיף ללמוד קצת פחות בהיקף ולהעמיק יותר במשהו שמעניין ונכון לאותו הרגע. האם אני רוצה להתעלות מעבר לגבול הזה? לא ממש. לדעתי, אני בן אדם ואני חווה את החיים כאדם ועם המגבלות של אדם, ובתוכן אני מנסה למצות ככל שאפשר ואם אפשר גם ליהנות מהדרך, ואולי אפילו לעשות משהו טוב לעולם ולעמיתי החיים בו.

neophile

New member
הבנתי

אז מצאת לך את פינת הנוחות שלך בחיים ... לילה טוב.

0 אור 0

New member
יש הבדל בין להיות בפינת נוחות בחיים לבין קבלה

של המגבלות של האדם באשר הוא אדם, בתוך המגבלות האלו, יש אנשים שנמצאים להם בקונכיה הנחמדה והשלווה שלהם, ויש אנשים שמתאגרים את עצמם ונמצאים כל הזמן בתהליך של שינוי והתפתחות, אני משתדלת להמנות עם הסוג השני, אני חושבת שאתה מבלבל בין אנשי הסוג השני, לבין אנשים שאף פעם לא מצליחים להגיע לסיפוק מהחים, כי הם מחפשים משהו בלתי אפשרי. כל מיני כתות של לחיות לנצח וכאלה.

neophile

New member
ובכן לא נראה לי שאת מאתגרת את עצמך באמת

ונראה לי שאת משלה את עצמך בנוגע להיות ב"תהליך של שינוי והתפתחות" ובכן כל יצור נמצא ב"תהליך של שינוי והתפתחות" כמו באמרה "אתה אף פעם לא רוחץ באותו נהר פעמיים" הכל נמצא בשינוי מתמיד . אם את רוצה לאתגר את עצמך באמת , אז קחי את הנטייה הזאת שלך (שהיא נפוצה מאוד ) לומר על אחרים שהם נמצאים בשיפוטיות או שהם מקרינים על אחרים את המגבלות הפנימיות שלהם .... קחי את הגישה הזאת ותסובבי אותה סביב עצמה ... האם ייתכן שאותה גישה של לומר על אחרים שהם מקרינים על אחרים את המגבלות הפנימיות שלהם - היא בפני עצמה הקרנה שלך ? ואם כן ... אז כייצד את מיישבת את הסתירה ? Walk your Talk dont Talk your Walk

neophile

New member
בנושא הספציפי הזה אני מורה

בגלל שחוויתי אותו הייטב - את כל הגישה הזאת של לשפוט אחרים ולחשוב על זה שהם מקרינים את המגבלות שלהם וכו' וכו' הייתי בדרך מחשבה הזאת הרבה זמן , וגם קיבלתי כל מני תקשורים ניו אייג'יים למהדרין ... עד שפתאום , עברתי שינוי וראיתי שגם הגישה הזאת היא הקרנה שלי . האם זה הופך אותי למורה בנוגע למצב הזה ? אני עוד לא יודע .

זו עוד הקרנה שלך,

ולדעתי גם על האדם הלא נכון. יותר טוב יהיה אם תלמד מהן טאטוות, איך עובדים איתן, ואחרי כן תחלוק את הידע הזה איתנו.

0 אור 0

New member
ואתה אומר את זה על סמך הכרות מעמיקה?

אפילו מהמעט שאמרת כאן זה ברור שאין לך מושג עם מי אתה מדבר: שאלת שאלה וקיבלת תשובה מדויקת לאותה שאלה, מתוכה הדבקת עלי תוית מסוימת. אחרי זה החלטת שיש לי נטיה לומר על אחרים כל מיני דברים - מכיוון שמעולם לא נפגשנו, לא ברור לי מאיפה החלטת שאני אומרת דברים כאלה. אולי יצא לי פה ושם בחיים להגיד למישהו שהוא בשיפוטיות (לצערי זה מאד נפוץ), ממש לא זכור לי שאי פעם אמרתי למישהו שהוא מקרין על אחרים את המגבלות הפנימיות שלו - אם היית מכיר אותי אפילו קצת היית מבין כמה העובדה שאתה מדביק לי אמירה וכזו ונטייה כזו היא מגוחכת. לא ברור לי מה אתה מנסה להגיד פה. אם בא לך לאתגר אותי לאיזשהו כיוון, אז דבר ברור, אני לא מהאנשים שמגיבים טוב לאתגרי מאצ'ו מהסוג של "נראה אותך מטפסת על הגג כדי להוכיח שאת לא פחדנית." - שזה בעצם מה שזרקת פה.

neophile

New member
את לא מהסוג שמגיב טוב לאתגרים ?

האם את מוכנה להיות מאותגרת ? מהרושם שלי נראה שרוב האנשים שמתעניינם בטנטרה בארץ (האושואיסטים) לא מגיבים כלכך טוב לאתגרים שכרוכים במאמצים. כאילו אם כתוב באיזה ספר שלא צריך לעשות שום דבר , אז זה אומר בהכרח שכל מאמץ הוא פסול ..

0 אור 0

New member
אתגרים מהסוג המצ'ואיסטי

העוצמה הנשית נובעת בין השאר מכך שקשה לשחק אתנו במשחקי אגו. אני מוכנה להיות מאותגרת, אבל לא ברמיזות אלא בתוכן אמיתי או בערך אמיתי. היתה לי פעם מדבקה שאומרת משהו כמו - אני מיוחד כמו כולם ... האמת היא שאני לא יודעת מיהם האנשים שאתה מכיר שמתעניינים בטנטרה. יש לי כמה חברים טובים כאלה, אבל רובם לא אושואיסטים, והם לא מתאימים לסטיגמה שלך ולעוד כמה סטיגמות. אני בטח לא מתאימה לשום סטיגמה ותוית - כי אני בן אדם מאד לא שגרתי. בדרך כלל אנשים שפוגשים אותי עם "קופסא" מסויימת, מופתעים מאד לדעת על הצדדים האחרים שלי, כי בראש שלהם זה לא מסתדר יחד, אבל האמת היא שאין שום סתירה בין הדברים - היא רק בראש של מי שחשוב לו לתייק אנשים, כל אחד במדף שלו ובקופסא המתאימה לסוג שלו.

neophile

New member
זה אתגר אבל הוא לא מאצ'ואיסטי

אולי את רק מפרשת את זה כמצ'ואיסטי בגלל שיש לך בעיה עם לאתגר את עצמך ? ככה שאת רק משליכה את המגבלות הפנימיות שלך ומזדהה איתן לחלוטין אבל בשביל להמנע מלהרגיש רע - את החלטת שזה "מאצ'ואיסטי "...

0 אור 0

New member
מה הקטע שלך?

במקום לנסות לנתח אותי ולגרום לי להרגיש רע שאני לא קופצת בשבילך מהגג, דבר ברור. או שיעניין אותי או שלא.

neophile

New member
אני חושב שהדברים שלי היו ברורים דיים .

בכל אופן אעשה כעצתו של שנטידווה

לא, דבריך אינם ברורים, אלא רק לעצמך

וזאת הבעייה הגדולה של משתתפי הפורומים: במקום לנהל בהם דיונים ענייניים הם הפכו לבמה נוספת של דיבורים ועימותים על רקע אישי, ותקשורת לקויה. מה גורם לך, כמו לרבים אחרים, לחשוב שעל סמך שיחה בפורום אתה או מישהו אחר יכולים לנתח את בן השיחה שלכם, לאבחן אותו, להשליך עליו כל מיני רגשות ומחשבות, שייתכן שהם מציאותיים וייתכן גם שלא, ובכל מקרה אינם רלוונטים לגופם של הדברים, לומר לו דברים שברגיל נאמרים באינטימיות גדולה ובדרך כלל בין אנשים קרובים מאוד? חבל שלא שעית לעצתי קודם לכן, ולמרבית הצער כל שנותר הוא - מוטב מאוחר מאשר לעולם לא.

neophile

New member
אני מפנה את התשוקה שלי למקום הלא נכון

ואחרכך מתפלא למה אין לי תשוקה כשאני רוצה בה .

למעלה