לדעתי ולהבנתי
מקרה הקבלה בימינו דומה לזה של הטנטרה, ואינני מכוון כלל לכך שלובשי הקפוטות וחובשי השטריימלים הם "יהודים אותנטים", וגם אינני מתכוון לכל אלה שיצרו גדרות על גבי גדרות של הלכות או לאלה שדבקים במנהגים שנויים במחלוקת כאילו היו תורה מסיני. הגם שתורת-משה וישראל העתיקה והיהדות שטופחו ונשמרו לאורך השנים הן שוביניסטיות בעיקרן, חושבני שמניעת נשים מלימוד קבלה היא מנהג שנשמר כאילו היה מצווה ולא באמת מצווה. המקרא מספר לנו על נשים נביאות ומנהיגות הגם שמספרן מועט יחסית לגברים, ולכן אני חושב שהיות אדם כלשהו אשה אינו תנאי למניעת אותה אשה מללמוד קבלה. יחד עם זאת, אדם הלומד קבלה מבלי שילמד לעומקה את תורת משה וישראל ומבלי שישמור מתוך כוונה לפחות את עיקרי מצוותיה, ולא רק את המוסריות שבהן אלא גם את אלה שבין האדם לאלוהיו, מרוקן את כוחה של הקבלה אותה הוא לומד והיא הופכת לעוד סיפור שהוא מספר על המציאות של חייו. יפה וחכם ככל שיהיה הסיפור הזה - הוא חסר כוח כמעט לחלוטין. כמו כן כן, כדי שאדם יוכל ללמוד קבלה עליו למלא תנאים מסוימים. אלה יכולים כמובן להשתנות מעת לעת, אבל תנאים כלשהם חייבים להתמלא, לפחות כאלה שנחשבים מהותיים. אני לא מבין למה כל כך קל לנו לקבל שיש תנאים לקבלת משרה או תפקיד מסוימים, אבל לקבלת ידע רוחני אמיתי לא צריכם להיות תנאים. שוב, אינני מדבר על משהו רשמי. כדי לקבל משרת גרפיקאי למשל, אין צורך אמיתי שתהיה לי תעודה מבצלאל או בי''ס לאומנות אחר (למרות שתעודה כזו יכולה לעזור וגם להעיד, ולו באופן חלקי על ניסיוני בתחום), אולם כן יש צורך שאכיר את התוכנות הגרפיות השונות לפחות כך שאוכל לעבוד איתן, ותיק עבודות כדי שאוכל להראות שלא רק לתפעל את התוכנות אני יודע אלא גם לעשות איתן גרפיקה אסתטית ויפה. ואני מצטער: על פי כל מה שקראתי כאן ובמקומות אחרים, ועל פי היכרות שלי כזו או אחרת עם הסצינה הניו-אייג'ית הישראלית, מרבית אלה המכנים עצמם "מנחי טנטרה" כמעט ולא יודעים כלום בתחום בו הם אמורים להתמחות - קרי טנטרה, ואת מה שהם יודעים הם בקושי מבינים. אולי הם מבינים גדולים ברפואה, פסיכולוגיה, פסיכודרמה, פסיכותרפיה, רפואה סינית, עיסויים בסגנונות שונים, תקשורת, קואוצ'ינג וכד', אבל אלה לא טנטרה.