ואם כולם היו חוזרים בשאלה...

vizini

New member
ואם כולם היו חוזרים בשאלה...

נניח שכולם היו מחליטים לחזור בשאלה ולנטוש את הדת. אז היה קורה אחת משתיים: או שלא היה קורה כלום, הדת היתה נשכחת מלב כל, וזו היתה הוכחה ניצחת לשקריותה ולאי קיומו של אלוהים (לפחות זה הדתי), או שלאלוהים לא היתה ברירה, והוא היה מתגלה במלוא תפארתו כדי להחזיר את מאמיניו לתלם. ומה יוצא מזה? שבעצם החרדים הם אלה שמונעים את הופעתו של אלוהים כדי להחזיר את כולם בתשובה... האשמה כולה בהם...

masorti

New member
האם אני מגלה אצלך בורות?..

ההצעה התיאורטית שלך כבר נוסתה אמפירית בעבר, והתברר שהתוצאה אינה אף אחת מאלה שחזית. קרא את סיפור המבול ואת סיפור סדום ועמורה בספר בראשית.

vizini

New member
בורות? אצלי?

קודם כל, ממבול אין צורך עוד לחשוש. שנית, גם בסדום וגם בפרשת המבול לא דובר כלל על אתאיזם כללי, אלא על התדרדרות מוסרית שכללה דברים שגם בחברה חילונית ואתאיסטים הם אסורים ומחייבים עונש. אז מי הבור כאן?

masorti

New member
מכיון שיש קורלציה חזקה...

בין אתיאיזם מוחלט לבין חיי הוללות וחוסר מוסריות, ממילא ברור שהתסריט שלך יוביל לחזרה על מקרה סדום ועמורה. אזכיר לך שמספיק שכל הנשים תלכנה בבגדים חושפניים, וכבר הגענו להידרדרות מוסרית חמורה. אתה מוזמן לברר זאת עם כל תלמיד חכם חרדי.

vizini

New member
אתה מדבר שטויות . אולי אני אברר את

זה עם וואן? הקורלציה היא רק בתעמולה השיקרית של המחזירים בתשובה. ממילא כולם יודעים כי השחיתות וחוסר המוסר בחברה החרדית לא נופלת מזו החילונית.

masorti

New member
ממילא כולם יודעים??...

אתה בטח מתכוונת לתעמולת הזוועה של "שינוי". למה שלא תבדוק האם אחוז הרוצחים החרדים שיושבים בבתי הסוהר בארץ תואם או עולה על אחוז החרדים באוכלוסיה? ומה עם המשתמשים בסמים קשים? ומה עם השפוטים למאסר באשמת שוד מזוין? (הכוונה כמובן לאלה שהיו חרדים ביום ביצוע העבירה, ולא לכאלה שחזרו בתשובה בכלא)

vizini

New member
אתה מיתמם. החרדים אינם מכירים

במערכת המשפט ואינם מוציאים דברים כאלה החוצה. ממילא עבירות כמו שוד, שימוש בסמים, אונס ומעשים מגונים, וכדומה, כלל לא מגיעים לידיעת השלטונות אלא במקרים נדירים. ואף על פי כן, אלה שמגיעים ומהוים את קצה הקרחון, מעידים כי החברה החרדית לא מוסרית יותר מהחברה החילונית. לעומת זאת, בחברה דתית שאינה סגורה כמו החברה החילונית, כמו המסורתיים, דווקא אחוז הפושעים המורשעים עולה על חלקם באוכלוסיה...

masorti

New member
אתה מדבר שטויות...

רק בתעמולת השנאה של "שינוי" החרדים מעלימים המוני שודדים ומסוממים. מעניין באמת מדוע המסורתיים-מזרחיים מיוצגים בבתי הכלא בצורה מכובדת... יכול להיות שזה שילוב של תנאי עוני (אליהם דחפה אותם האליטה החילונית בשנות ה-50 וה-60) והשפעה שלילית של הסביבה החילונית?

vizini

New member
לא תעמולה של שינוי, אלא עדויות

של אנשים שיצאו מן התופת, או שעודם שם... כל בני משפחתי והרבה ממכרי חיו באותם תנאי עוני של שנות ה 50 וה 60. יכול להיות שהעובדה שאינם פושעים קשורה לחינוך החילוני שקיבלו?

masorti

New member
"אנשים שיצאו מן התופת"...

לא התבלבלת קצת? אני רואה ששטיפת המוח של "שינוי" גורמת לך להשתמש כלפי החרדים בתיאורים השמורים למחנות הריכוז הנאציים. יכול להיות שהעובדה שמכריך אינם פושעים קשורה לכך שהיו ועודם חלק מהאליטה השבעה, ואי לכך הם זוכים לינוק מכל טוב הארץ בלי צורך לפשוע.

vizini

New member
לקרוא אתה יודע?

אמרתי שמשפחתי עלתה בחוסר כל וחייה במעברות וסבלה מן העוני של שנות ה50 וה- 60. וכך גם הרבה ממכרי. אז על איזה אליטות אתה מדבר? כל מה שהשגנו היה תוצאה של עבודה קשה וחינוך חילוני. יכול להיות שיש קשר בין הדברים? לגבי התופת - הדברים התפרסמו בעיתונים, שאינם בבעלות של תנועת שינוי.

masorti

New member
תקרא מה אתה כתבת...

כתבת שמשפחתך חיה באותם תנאים של שנות ה-50 וה-60. כלומר: שמשפחתך חיתה בארץ באותה תקופה. בשום מקום לא כתבת שהם עלו בחוסר כל וחיו במעברות. לי נראה שמשפחתך ידעה להתחבר לכד השמנת מהר מאוד (... אולי דרך השתייכות לקיבוץ...). הרי גם הג´ובניק בקריה יכול להגיד שהוא עבר את המלחמה בצבא. זה מוכיח שהוא אישית היה בקו האש? לגבי התופת... הדברים התפרסמו ע"י עיתונאים אנטי-דתיים המקורבים לשינוי. יש להניח ששחר אילן ודומיו הם המקור ל"עובדות" שלך.

vizini

New member
אתה דיברת על תנאי העוני בשנות

ה 50 וה 60, ואני אמרתי שמשפחתי (ומשפחות רבות של מכרי) חיו באותם תנאי עוני. כך שנקודת ההתחלה שלנו היתה לא יותר טובה משל אף אחד אחר. ואת כל מה שהשיגה משפחתי ומשפחות מכרי אפשר רק לייחס לחינוך. נחש איזה? לגבי התופת - להגדרתך כל העיתונים החילוניים (מעריב, ידיעות, הארץ) הם אנטי דתיים ומקורבים לשינוי? טוב לראות את פניך האמיתיים מדי פעם, כשמסכת המסורתי נופלת...

masorti

New member
לגבי התופת...

לא אמרתי שכל העיתונים החילוניים מקורבים אוטומטית לשינוי. אמרתי שיש בהם עתונאים מסוימים שהם פנאטים אנטי-דתיים המקורבים לשינוי. טרחתי אף והבאתי כדוגמא את שחר אילן מעתון "הארץ" (שהוא אכן בעתון בעל אורייטנציה אנטי-דתית ברורה). אני טוען שאת תעמולת הזוועה בנוסח שציינת כתבו אותם כתבלבים של שינוי. --- לגבי משפחתך... שמתי לב שלא הכחשת את הקשר ביניהם לתנועה הקיבוצית. אז אולי נקודת ההתחלה היתה זהה לאחרים, אבל אין דין מי שנפל לבור השומן הקיבוצי בימי מפא"י העליזים לבין מי שנזרק באישון לילה מהמשאית בחולות הנגב שיהפכו לדימונה. וזה לא קשור לחינוך החילוני המצוין, אלא לאפליה שהיתה אז.

vizini

New member
לא שמת לב לכלום. אמרתי שמשפחתי גרה

במעברה. שמעת פעם על קיבוץ כזה?

masorti

New member
השאלה היא..

כמה זמן הם גרו במעברה, ולאן העבירו אותם אחר כך. הרשה לי להמר שאין לך אף קרוב (אפילו לא מסדר שלישי) בעיירת פיתוח שכוחת-אל בנגב. מצד שני, לא אתפלא אם יתברר שלקרובים שלך יש נקודת הצטברות בקיבוץ כלשהו.

masorti

New member
באיזה מההימורים נכשלתי?

פספסתי אולי איזה סניף מעיירת פיתוח שהצטרף למשפחה מתוקף נישואים?

vizini

New member
נכשלת בכולם. על מה היה בדעתך להמר?

על הירושה שקיבלת מהוריך? או על החינוך ה"מפואר" שלך?

masorti

New member
חשבתי להמר על האדמות...

שקיבלו קרוביך בהסדר הקיבוצים.

למעלה