ובעניין אחר ...

הם חיים בדולרים, אנחנו חיים בשקלים.

זה נכון שרמת המחירים בארץ גבוה כמעט בכל פרמטר, אבל לא נכון להמיר את כל המחירים לשקלים...

בכל מקרה, מה הכי מרגיז אותי בארץ? הקיצוניות. קיצוניות לימין, קיצוניות לשמאל, קיצוניות לקודש, קיצוניות לחול, אנשים שלא מסוגלים לראות שיש גם כתום, סגול, ואדום שמיים בין השחור והלבן.

ומה אני הכי אוהבת? את הגודל. העובדה שאנחנו מדינה קטנה פיתחה תרבות, התנהגות, הוויה ששונה מאירופה, נגיד. שם אנשים יכולים לחיות חיים שלמים בתוך העיר העצומה שלהם...

Purple Mushroom

New member
מה זה אדום שמיים?
אהבתי את הצבעים

Optimistic Girl

New member
תשובות

מאוד מצטערת לאכזב אותך
אבל אתה עושה מה שעושים 99.9% ישראלים -משווים את המשכורת שלהם לחו'ל !

אני לא מכירים את ארה'ב
אבל חושבת בפירוש-8900$ לחודש
בשביל אמריקאים אולי זה לא הרבה יחסית!
גם להם יש משכנתא, רק על בית יותר גדול...
גם להם יש תשלומים וכו

ואל תתרגם כסף אמריקאי לישראלי !
כי זה ממש לא נכון לעשות !

כנ'ל לגבי הפיצה הלא כשרה, שאתה מעלה כאן
זה לא אותם מחירים ולא אותו דבר!

כל מדינה עם רמת חיים משלה.
אם אתה רוצה לדעת איך חיי בנאדם עם משכורת האמריקאית שאתה העלת -אז אתה מוזמן לשאול זאת בפורום עוברים לארצות הברית בתפוז!
שם ישנם אנשים שגרים במקום והם יסבירו לך הכל

וכן בכלל חיים בארצות הברית הם הרבה יותר קלים מבישראל
ככה לפחות מספרים אנשים שעברו לשם..

אם אתה רוצה להתפתח בתחום הזה, אז באמת תשקול מעבר לארצות הברית, אחרי הכל... אין לך פה שום דבר שמחזיק אותך...
רק צריך לעבוד על 'הרגליים הקרות'' לקראת מעבר למדינה זרה

Optimistic Girl

New member
תשובות לשאלות הסקר

מה הדבר שהכי מרגיז אתכם בחיים בארץ ?
אממ... המוןןןןןןן דברים
אם אכתוב אותם פה, אתם תתחילו לקרוא לי -הנערה הפאסימית/השלילית

בגדול שאין דין ואין דיין -אנשים פה לא שומרים על חוקים וגם לא ממש אין חוקים תרבותיים נורמליים
כמו למשל קנס לאדם שזורק שקית במבה ריקה על הריצפה..

תרבות שאנשים לא מכירים תמילה הזאת <ברור שלא כולם כן?>
למשל הזקנים מתקופת האבן שמשתעלים באוטובוס ולא סוגרים ת'פה כשהם משתעלים

או הזקנים/גם הבנוניים מבחינת הגיל שנוגעים בכל הלחמים הלא פרוסים בידיים כדי לבחור את הלחם הכי טוב

בשביל מה אלוקים נתן שכל לאדם?

כדי להשתמש בו !!!!!
תקחו שקית ריקה, וחדשה, תשימו את היד בתוכה, תהפכו אותה ואז תחפשו ת'לחם !! מה כל כך קשה ???!!!
עזבו...
עדיף שאני
וכן יש עוד המון דברים שמעצבנים אותי,
כמו דחיפות פיזיות בתורים, וכו וכו... אבל התרגלתי...

ומה הדבר שאתם הכי אוהבים בחיים בארץ ?
את האוכל

שיש פה ירקות זולים,
שיש פה בתי מלון עם אכול כפי יכולתך
בהכל כלול
(ושלא תחשבו אני איזה 8 שנים לא הייתי בבית מלון נורמלי של 4 כוכבים פלוס... אבל החוויה שהאחת שפעם כן הייתי שם, היא חוויה בלתי נשכחת
)

אוהבת את האנשים החמים,
שלפעמים נכנסים לתוך הווריד עם החקירות שלהם

אבל בכל זאת אלו אנשים מקסימים, שתמיד פותחים את ביתם אפילו לאנשים זרים, המזרחיים הם אלופים באירוח

אוהבת את האוכל החדש לי, המרוקאי, אומנם שומני מאוד אך טעים
אין כמו קוסקוס עם מרק ירקות

אוהבת את המזג האוויר פה, למרות לפעמים מקטרת על חום... (השנה יש לנו מזגן !!!!!!! יששש
)

אוהבת את הגיוון פה:
באילת מדבר וגמלים

ובצפון קצת שלג וסקי

אוהבת את האנשים הנפלאים שהכרתי פה,
זאת ועוד ...

איפה שאני גרה הפיצה עולה 25

כולל תוספות, שתי פיצות+תוספות+בקבוק שתייה ב-50.
בכמה פיצריות זה בערך המחירים..

לא יודעת איך זה במקומות אחרים בעולם..

האנשים כאן לרוב הם אנשים חמים, שאכפת להם.

al19

New member
סתם שאלה, איפה את גרה ?

ברצינות ..
זה המחירים ברחובות וכאלה, בפיצריות שכונתיות,
אפשר להגיד להפך שבחו"ל בשכונתיות זה גם עולה 6 דולר... וגם 4 דולר..

im mitzi

New member
אצלנו זה יותר זול

אני גרה ברמת גן, וברחוב שלי יש פיצה שהיא מאוד דומה לפיצה עגבניה שעולה 10 שקל לסלייס (שזה רבע פיצה) + טרופית

Purple Mushroom

New member
אני אנסה לענות בכל זאת.

אני די "שבוי" כאן , ומכיר בעיקר את מדינת תל אביב.
אז הכי מרגיז שיקר כאן, ויש הרבה דברים שעולים הרבה כסף. (אני לא קמצן, אני חסכן ומציאותי, מחפש עבודה).

הדבר שאני הכי אוהב בחיים בתל אביב, זה את האנשים, את חיי הלילה של תל אביב, את השפע שיש כאן :)
.

speed 2007

New member
תשובות

מה הדבר שהכי מרגיז אתכם בחיים בארץ חוסר תרבות, רוב האנשים, גיוס חובה, מלחמות, יוקר המחיה, בחורות, אין פה מספיק מקומות יפים לטייל בהם, חם פה גיהנום, אנטישמיות, מוזיקה מזרחית, חרדים, שפה, וזה בקצרה..

ומה הדבר שאתם הכי אוהבים בחיים בארץ אני יושב פה וחושב דקות ארוכות ולא מצאתי אפילו אחד..

al19

New member
אבל אם בכל זאת היית מנסה.. מה היית בוחר ?

מה אתה הכי אוהב בארץ ?
תן משהו אחד..

גילושיט

New member
על דבר אחד אני חייבת לחלוק

אין פה מספיק מקומות יפים?
אני לא יודעת מאיפה אתה אבל אם יש משהו שמדהים אותי כל פעם מחדש כשאני מטיילת בארץ זה כמות המקומות היפים שמגלים פתאום... ויש המון כאלה יחסית לארץ כזו קטנטנה!
אם יש לך כמה חודשים פנויים (עכשיו או בעתיד) לך על שביל ישראל או לפחות על חלק ממנו ותגלה את רובם.. ואם לא - גם סתם שבת בגלבוע \ ג'ילבון \ קיסריה תפתיע אותך

Peace and Love3

New member
יש הרבה סיבות שהכל יקר פה

לדעתי, הסיבה העיקרית היא חוסר תחרות, בכל תחום בארץ יש 2-3 יצרנים\ספקים גדולים ששולטים בשוק, ולקטנים אין יכולת להתפרנס.
לצערי, גם הצרכן פה הוא לא חכם במיוחד, ונורא אוהב מותגים, רוב הצרכנים לא יקנו את אותו מוצר מיצרן קטן גם אם המותג עולה פי 2 יותר, ותמיד ישכנעו את עצמם בטענות שהמותג יותר איכותי. (אולי בבגדים עוד יש לזה משמעות, אבל באוכל למשל, אין שום סיבה להעדיף קטשופ של אסם, לעומת קטשופ של חברה אחרת, ועדיין, הרוב יגידו שאסם יותר טעים\בריא).
אותו דבר בנוגע לפיצריות. יש המון פיצריות פרטיות, שהם לא בבעלות רשת מסויימת שמוכרות פיצה ב25 שקל למגש בגודל בינוני. ועדיין הרבה פעמים מצאתי את עצמי קונה עם חברים 2 מגשים בינוניים ומשלמת על זה יותר מ120 שקל. כי "אצלם זה הכי טעים", אני לא מצאתי שום הבדל בטעם.

בקשר לשאלות:
מה הדבר שהכי מרגיז אתכם בחיים בארץ?
יש המון, בערך כל פעם שאני פותחת חדשות או פייסבוק אני מוצאת משהו להתעצבן עליו, בעיקר בגלל טמטום של אנשים.
אני אבחר אחד די ברנדומליות:
- העובדה שכל מיני רוצחים\אנסים\דורסי פגע וברח וחארות אחרים שצריכים לקבל כל החיים בכלא בתוספת סירוס ועבודות פרך, יוצאים עם עונש חמוד של 10 שנים. חוסר צדק ברמה הכי בסיסית.

בקשר למה שאני אוהבת פה, אני ממש לא יודעת, למען האמת אני לא מצליחה למצוא משהו שאני אוהבת פה במיוחד. אני בעיקר לא חיה באשליה שבמקום אחר הכל ורוד.
בסופו של דבר, המקום בו אני חיה פחות חשוב מאיך שאני בוחרת לחיות. והחיים שבחרתי לעצמי דווקא די טובים

al19

New member
לא הכי מסכים

קודם כל איך החיים שברחת לחיות פה ? ולמה הם דווקא טובים ? בא לך להרחיב ?
בקשר לטעם...
כן ברור שקטשופ היינס פי 200 יותר טעים וקטשופ של מגה
וברור שפיצה מפיצוציה ברחובות שעולה 30 שקלים הרבה פחוט טעימה מפיצה האט
אז בקשר לחברות זה לא סתם טענות זה נכון .

פיצה פיצה פיצה..

אין כמו להכין אותה בבית...הכי טעים...ופשוט..

ממליצה לכולם

גם ל al19

הגישה שלך די מעצבנת, אני חייבת לציין.

אתה באמת משווה קטשופ בעל שם עולמי מחומרי גלם איכותיים לקטשופ של מותג מקומי, שמיוצר תחת אותו מפעל שמייצר גם חומרי ניקוי וממתקים תחת אותו שם מותג?
איפה ההשוואה פה בכלל?
לגבי פיצה- טעם זה דבר נרכש... יש כאלו שישבעו שהפיצה של הפיצריה השכונתית טעימה יותר מפיצה האט, ויש מי שיטען אחרת. בדצבמר שעבר ביקרתי בברלין... עיר שמתנהלת ביורו, אבל הרבה מוצרי צריכה בה יחסית מאוד זולים לעומת אותם מוצרים בארץ כי יש מבחר ויש שוק חופשי ותחרות.

הרבה דברים יקרים בארץ כי אכן אין מספיק תחרות ואין מספיק ייבוא של מוצרים מחו"ל. אגב, ברגע שיפורקו המונופולים- חברת החשמל למשל, אנשים יבינו שיש אלטרנטיבות אחרות, ויוכלו להחליט לבד לאיפה מתאים להם להתחבר ולאיזו חברה לשלם. (אבל זה לא הולך לקרות, מהרבה מאוד סיבות... )

al19

New member
?

אני זה שאמרתי שאי אפשר להשוות .. בדיוק מה שאת אומרת..
אז למה את תוקפת אותי ?

אני לא תוקפת

אני רק מציינת שהגישה שלך מעצבנת בעיניי.
לאורך כל ההודעות כאן אתה מתלונן כמה רע ויקר בארץ ועושה השוואות מגוחכות של שקלים לדולרים ושל פיצריה שכונתית לפיצה איכותית...
לא טוב לך? למה אתה נשאר בארץ?

למעלה