בקשר לפיצה,
קודם כל לאחרונה היו דווקא לא מעט כתבות על מחסור בגבינה צהובה אז אולי הרגשת עליה פתאומית
בלי קשר, בפ"ת, ר"ג ות"א אני בהחלט מזהה עליית מחירים מוגזמת גם בפיצריות שכונתיות וגם בפיצריות שהן מרשת.
חלק מהשכונתיות שהכרתי התחילו לפני שנתיים ב20-25 למגש ועכשיו זה כבר 50. עליה של 100%, לתשומת ליבכם. אז בקטע הזה - מזדהה לגמרי, לא חושב שזה קשור לארה"ב, אבל מזדהה.
מה אני אוהב בארץ..הממ :
1. אוכל, אנשים, מוסיקה, חברים, משפחה, עגבניות,
וכן הלאה.
2. את תחושת השלמות והקארמה. בתור חובב היסטוריה, כל הרעיון של עם שחוזר למולדתו אחרי אלפי שנות גלות מרגש אותי כל יום מחדש. ברצינות. אני מוצא את עצמי הרבה פעמים בסיטואציות שתחושת ההרמוניה פשוט בוערת בעצמותיי. נהדר.
3. יצירתיות, תעוזה, מחשבה מקורית ושונה. שילוב נפלא בין תרבויות ממערב ומזרח. קיבוץ גלויות.
4. שכולם קוראים לכולם אחי. זה מגניב לאללה.
5. סולידריות בין אישית. בניגוד לסעיף שאכתוב ב"דברים שמרגיזים" (שם הכוונה למאקרו, פה למיקרו) , כשמדובר בסיטואציות בין אישיות המצב פה מעולה!
6. אנשים שרוקדים באמצע שום מקום.
7. אני יכול להמשיך עוד הרבה.
בקשר לדברים שמרגיזים אותי בארץ:
1. אנשים חושבים יותר מדי על עצמם ועל ההצלחה האישית שלהם במקום להיות ערבים זה לזה. זה לא קשור לחמימות וזה לא קשור להתנדבות בעמותות (שאנחנו מהמובילים בעולם בתחום הזה עד כמה שאני זוכר). זה קשור לכך שאנשים מקבלים את הרושם שהם במלחמת הישרדות כל יום ומתנהגים ככה בכל מקום: בכלכלה, בעסקים, באקדמיה, בתחבורה וכדומה. קראתי לפני כמה חודשים ספר (למי שמתעניין בחברה הישראלית, מומלץ) של פרופ' גד יאיר בשם:
צופן הישראליות. יש הרבה דברים שאני לא מסכים איתו שם, למען האמת, עם רוב הדברים, אבל בקטע של מלחמת הישרדות הוא צודק לחלוטין. הרבה אנשים חיים פה בהרגשה של "אכול ושתה כי מחר נמות" וזה מאוד מרגיז אותי כי אני ההיפך הגמור מזה. אני מאמין שאם כולנו נהיה רגועים יותר, שקולים יותר,ערבים יותר זה לזה וחושבים יותר לטווח ארוך אז כל החברה כולה תהיה במצב טוב יותר. המצב כיום מעצבן אותי כי החברה למעשה בנויה ומתבססת על גישת מלחמת ההישרדות הזאת, ואנשים שחושבים/רואים/מנסים אחרת יוצאים נפסדים במקרים רבים.
2. אנשים שמתלוננים כל היום על הממשלה ולא מסתכלים ימינה ושמאלה, או מדי פעם, ככה לפעמים, במראה. לגישה הזו אני קורא הגישה הילדותית - לרוץ ישר לבכות לאבא/אמא
אז למרות שכתבתי בעבר שאני לא אוהב להתלונן, הוצאת ממני את הדברים שמרגיזים אותי...