ובעניין אחר ...

אני מאמינה שרוב האנשים לא עוזבים את הארץ

אך ורק מחוסר ברירה. זה לא שבעולם מחכים לנו בזרועות פתוחות, הגירה היא הליך מאוד מאוד מסובך וכמעט בלתי אפשרי לאדם "הפשוט" (הפחות "פשוטים" שסביבי משמע רופאים, פרופסורים וכו דווקא כן עזבו...), ואלו שיש להם דרכון זר הם מעטים...

Peace and Love3

New member
אז תמשיכו לשלם יותר

רק תבינו שאתם אשמים במצב, ואל תתלוננו על כל העולם ואחותו.
כי הרי ברור שהמותג יותר טעים, וברור שכל מה שמיוצר בחו"ל יותר טעים, ויותר איכותי. לא צריך אפילו לנסות לטעום, זה פשוט ברור.
אגב "המותג" זאת חברה שמייצרת את המוצרים שלה בהמון מפעלים שונים בארץ בבעלויות שונות, שאין כמעט קשר ביניהם (קטשופ שלהם מיוצר ע"י חברת מילוז, שמתמקדים רק במוצרי עגבניות), זה לא שהם שוטפים את המכונה של החומרי ניקוי ומתחילים להעביר שם מיץ תפוזים. אין שום הבדל בינה לבין נסטלה או אסם למשל, שגם מייצרת המון מוצרים שונים ולא בדיוק עושה התמחות באף אחד מהם.

את יודעת מה, עזבי קטשופ, בואי נלך על משהו פשוט יותר: זיתים בפחית, למשל. אי אפשר לטעות פה, ואי אפשר להגיד שהזיתים של חברה א יותר טובים מהזיתים של חברה ב. ועדיין, אנשים יעדיפו לקנות זיתים של חברה גדולה ולא של "שופרסל" או יצרן עלום שם. כי שוב, ברור שזה יותר איכותי.

איך את רוצה שתיווצר פה תחרות אם לא קונים שום מוצר של יצרן קטן בגלל שזה לגמרי ברור שמותג הרבה יותר טוב.

מי מתלונן?

לא כתבתי שמה שמיוצר בחו"ל יותר טעים ויותר איכותי, אלא שיש הבדל בין חברה מקומית עממית ("המותג" למשל) שעוסקת בכמה תחומים שלא קשורים זה לזה, לחברה שההתמחות העיקרית שלה היא קטשופ ומיונז. מן המתבקש שאיכות המוצרים תהיה שונה לגמרי, בלי קשר לטעם הסופי. כל דבר שמוסיפים לו חומרים משמרים במידה הנכונה וצבעי טעם ומאכל יכול להיות טעים, אחרי הכול. לגבי זיתים בקופסא- אני לא בררנית, כי אני לא מתה על זיתים ולא אוכלת אותם... אבל יש מוצרים שמראש אני מעדיפה לקנות תוצרת חו"ל, כי הם יותר אמינים ויותר טעימים בעיניי.
כפי שציינתי - ברגע שייכנסו שמות חדשים לשוק, הצרכן הישראלי יבין שיש יותר תחרות, וזה יחייב את החברות האחרות להוריד מחירים כדי לעמוד בפער ולהתחרות על הכיס של הצרכן.

Peace and Love3

New member
בעיקר לא רציתי לסיים בנימה מדכאת

כי לא הצלחתי למצוא שום דבר שאני אוהבת בארץ. אין שום דבר מיוחד בחיים שלי, רק רציתי להבהיר שלחשוב שבמדינה אחרת כל הבעיות שלך יפתרו, זה נורא יפה ונחמד, אבל לא באמת קורה. יהיה לך בדיוק את אותן הבעיות, כי זה משהו שקשור לבחירות הקטנות שאתה עושה בחיים.
אגב, גם אחרי שקראתי את התגובות, אני עדיין לא יודעת מה אני אוהבת פה בארץ.

בקשר לקטשופ ופיצה תראה גם את מה שכתבתי למטה.
אם תקנה פיצה בקיוסק, זה כנראה יהיה לא משהו, אבל ממש לא בטוח שפיצה מ"פיצריית משה" (חנות בדיונית שמתעסקת רק בפיצה, לא איזה פיצרייה+חנות נעליים+מוסך) תהיה פחות טובה מפיצה האט. שווה לפחות לתת להם הזדמנות.

בקשר למוצרים בסופר - אמנם יש הבדלים בטעם, אבל מדובר בכמות קטנה יחסית של מוצרים שחשובים לכל אדם. לכל אחד יש מספר קטן של מוצרים שהוא פשוט חייב לקנות מחברה מסויימת (במקרה שלי, עדיין לא הצלחתי לחשוב על אחד), ועוד כמה מוצרים שהוא יכול לקנות מ2-3 חברות שונות, והרבה מוצרים שהוא לא מרגיש שום הבדל ביניהם. (ולכן הגיוני שיקנה ממי שהכי זול).
אז אם אתה מעדיף קטשופ של היינץ, זה סבבה זכותך. אני כמעט ולא מרגישה בהבדל. אז יהיו כמה מוצרים שאתה תשלם עליהם יותר, ויהיו כמה מוצרים אחרים שאני אעדיף לשלם עליהם יותר. אבל מדובר במוצרים בודדים ושונים אצל כל אחד.

ועדיין, רוב הצרכנים לא באים לסופר ובוחנים כל מוצר לגופו, אלא פשוט קונים את המוצר של המונופול בתחום, ואחר כך מתלוננים שכל חודשיים הוא מעלה מחירים.

Optimus_Prime

New member
בקשר לפיצה,

קודם כל לאחרונה היו דווקא לא מעט כתבות על מחסור בגבינה צהובה אז אולי הרגשת עליה פתאומית

בלי קשר, בפ"ת, ר"ג ות"א אני בהחלט מזהה עליית מחירים מוגזמת גם בפיצריות שכונתיות וגם בפיצריות שהן מרשת.
חלק מהשכונתיות שהכרתי התחילו לפני שנתיים ב20-25 למגש ועכשיו זה כבר 50. עליה של 100%, לתשומת ליבכם. אז בקטע הזה - מזדהה לגמרי, לא חושב שזה קשור לארה"ב, אבל מזדהה.

מה אני אוהב בארץ..הממ :
1. אוכל, אנשים, מוסיקה, חברים, משפחה, עגבניות,
וכן הלאה.
2. את תחושת השלמות והקארמה. בתור חובב היסטוריה, כל הרעיון של עם שחוזר למולדתו אחרי אלפי שנות גלות מרגש אותי כל יום מחדש. ברצינות. אני מוצא את עצמי הרבה פעמים בסיטואציות שתחושת ההרמוניה פשוט בוערת בעצמותיי. נהדר.
3. יצירתיות, תעוזה, מחשבה מקורית ושונה. שילוב נפלא בין תרבויות ממערב ומזרח. קיבוץ גלויות.
4. שכולם קוראים לכולם אחי. זה מגניב לאללה.
5. סולידריות בין אישית. בניגוד לסעיף שאכתוב ב"דברים שמרגיזים" (שם הכוונה למאקרו, פה למיקרו) , כשמדובר בסיטואציות בין אישיות המצב פה מעולה!
6. אנשים שרוקדים באמצע שום מקום.
7. אני יכול להמשיך עוד הרבה.

בקשר לדברים שמרגיזים אותי בארץ:
1. אנשים חושבים יותר מדי על עצמם ועל ההצלחה האישית שלהם במקום להיות ערבים זה לזה. זה לא קשור לחמימות וזה לא קשור להתנדבות בעמותות (שאנחנו מהמובילים בעולם בתחום הזה עד כמה שאני זוכר). זה קשור לכך שאנשים מקבלים את הרושם שהם במלחמת הישרדות כל יום ומתנהגים ככה בכל מקום: בכלכלה, בעסקים, באקדמיה, בתחבורה וכדומה. קראתי לפני כמה חודשים ספר (למי שמתעניין בחברה הישראלית, מומלץ) של פרופ' גד יאיר בשם: צופן הישראליות. יש הרבה דברים שאני לא מסכים איתו שם, למען האמת, עם רוב הדברים, אבל בקטע של מלחמת הישרדות הוא צודק לחלוטין. הרבה אנשים חיים פה בהרגשה של "אכול ושתה כי מחר נמות" וזה מאוד מרגיז אותי כי אני ההיפך הגמור מזה. אני מאמין שאם כולנו נהיה רגועים יותר, שקולים יותר,ערבים יותר זה לזה וחושבים יותר לטווח ארוך אז כל החברה כולה תהיה במצב טוב יותר. המצב כיום מעצבן אותי כי החברה למעשה בנויה ומתבססת על גישת מלחמת ההישרדות הזאת, ואנשים שחושבים/רואים/מנסים אחרת יוצאים נפסדים במקרים רבים.
2. אנשים שמתלוננים כל היום על הממשלה ולא מסתכלים ימינה ושמאלה, או מדי פעם, ככה לפעמים, במראה. לגישה הזו אני קורא הגישה הילדותית - לרוץ ישר לבכות לאבא/אמא

אז למרות שכתבתי בעבר שאני לא אוהב להתלונן, הוצאת ממני את הדברים שמרגיזים אותי...

Optimistic Girl

New member

אהבתי את הדברים שאתה אוהב
איזה קטע שרשמת עגבניות

האמת שבחו'ל יש עגבניה וורודה, מתוקה שמי שלא טעם אותה, לא יודע על מה אני מדברת

אבל במושבים גם יש עגבניות איכותיות רק צריך לדעת לחפש אותן...

GeJuFan

New member
כמי שחיה בארה"ב

אני יכולה רק לומר לך שהמחירים שלך לא בדיוק נכונים. ב-12 דולר אתה אולי תקנה פיצה ענקית, אבל זה יהיה אצל הרשתות שמוגדרות כג'אנק פוד, עם חומרי גלם לא איכותים, פיצות שומניות ומגעילות, מלא גבינה (ועוד לא איכותית) שלא לדבר על ה"רוטב" עגבניות.
פה בפרובידנס (העיר בה אני חיה) פיצה בסגנון ניו-יורקי, בגודל עליו אתה מדבר עולה בשקט 20-25$, לפני השתייה. וזה מפיצרייה שהיא נחשבת יחסית איכותית.
פיצה איטלקית אמיתית (רוטב עגבניות אמיתי, מעט גבינת מוצרלה, בצק לא שומני-בקיצר פיצה איטלקית) ממסעדה איטלקית אותנטית ומעט יוקרתית, עולה, לגודל מגש שבישראל נחשב בינוני, 12$, לפני כל מיני תוספות.

המון דברים שהם מאד זולים בישראל, מאד יקרים בארה"ב. למשל אוכל בריא כמו ירקות ופירות.
לעומת זאת, ג'אנק פוד, כלומר אוכל שומני ומשמין, ואוכל לא איכותי באופן כללי, מאד מאד זול בארה"ב.

Kagg6

New member
ולמה

השירות לקוחות בארץ מחורבן?
ואין לנו הרבה אמנים שמגיעים לכאן?
וכו' וכוכ' כוכו'...........

כי זה ישראל, אין מה לעשות פשוט צריך לדעת לאכול את זה

שכחת להוסיף מסים

שהם משלמים פחות. אבל זה מה יש.

מה שאותי מעצבן זה ששם הפיצה הרבה יותר טעימה. כשטיילנו שם הזמנו מספר פעמים מדומינוס, והפיצה הייתה מעולה, וכאן הפיצה של דומינוס נחמדה ותו לא.

rasmus girl1

New member
כן,מוכנה להסביר לך.

12 דולר נניח בחישוב של 4 לדולר=48 ש"ח
לאחרונה הזמנתי בדומינוס,פיצה גדולה עם תוספת בשרית ושתיה גדולה ב70 ש"ח.. הבדל של 12 ש"ח.
אומנם זה הפרש יחסית גבוה,אבל שוב,בארה"ב פיצריות עם תוספות בשריות יש בכל חור שם,התחרות שם גדולה,פה אין הרבה ברירות אם אני רוצה פיצה עם בשר אז הם מרשים לעצמם,מעבר לזה אל תשכח שמחיר הגבינה בארץ גבוה מבארה"ב, כנ"ל מחיר שכירות של חנות וכנ"ל מחירי החשמל ..
קאפיש?

Wharwulif

New member
נסה פיצה טיבעונית, בריא, טעים וזול יחסית!

חוץ מזה,
הדבר הכי מרגיז בחיים בארץ - יותר מידיי קונפליקטים חסריי מטרה שאוכלים את כולם.
הדבר שאני הכי אוהבת בארץ - לא יודעת, עדיין לא מצאתי ממש משהו שאני אוהבת בצורה משמעותית כלשהי בארץ לעומת מקומות אחרים.

AlabamaW0rley

New member
תשובות

מה הכי מרגיז אותי בארץ?
שכולם מנתהגים כמו מוכים ומסכנים; כולם לחוצים, מבוהלים; לקחו לי, עשו לי, רימו אותי; חושפים שיניים אחד על השני. אני לא מאשימה, זאת המציאות שדוחקת אנשים. עם כל הכעס, אני מבינה את החושף שיניים התורן.

מה אני הכי אוהבת בארץ?
שטבעי לי פה, שלעומת מדינות אחרות אני יודעת איך להתנהג ואיך לדבר עם אנשים, לא מרגישה אנדרדוג כמו שארגיש במדינה אירופאית.

למעלה