והיום נדון על

רון סי

New member
עדיף לך שלא, באמת

כי בענין של "יומני פשיעה" החברה החרדית, שלא לדבר על הדתית, לא נמצאת במצב כל כך טוב... מנסיון (ואני חושב שאתה כבר מבין שיש לנו נסיון...) דיונים בפשיעה תמיד מתדרדרים להבאת מקרי של אונס, אלימות, רצח, וכדומה, ותמיד מביאים שלל כתבות ומספקים שלל לינקים לתיאורי מקרים של פשיעה בעולם הדתי והחרדי. ואז אתה תסתבך בלהסביר איך המקרה הזה הוא בעצם לא חרדי... חבל עליך, באמת.

רון סי

New member
טוב. בחירה שלך.

אני זז, ואם עד מחר לא ידביקו לך את הלינקים הרגילים על פשיעה חרדית ודתית, אז מחר אני (אם-ירצה-השם ובלי-נדר) אעשה זאת בעצמי.

יובל199

New member
בינתיים

כולם מוזמנים לעיין בלינק הבא. דרך אגב: עדיין לא הגבת לדברי (כרגיל) לגבי הגידול המדאיג של האלימות בעולם החילוני (שחלק ממנו אמנם חדר לעולם החרדי - אבל מקורו בעולם החילוני - והכמות שלו בעולם החרדי קטנה בהרבה ממה שהיית רוצה שיהיה)

יובל199

New member
פשיעה בציבור החרדי

מעניין כמה מתוך הכתבות שהבאת הם המצאות של השקורת ראה כאן(מומלץ לקרוא !!!) בכל מקרה הנה תשובה לשטויות שרשמת בלינק " יש 2 דברים חשובים להבנה: 1. החברה החרדית אינה שונה מחברות אחרות בתחום המוסריות ו/או הפשע. ההבדל נמצא רק במיקוד, במידת החשיפה, וביחס הכמותי באוכלוסיה. " החברה החרדית לומדת על מוסר על בסיס יומי - לכן היא שונה לחלוטין מחברות אחרות. " מיקוד: לעומת חברות חילוניות שהתמקדות הפשיעה אצלם עשויה להיות גם ברצח וכדומה, בחברה החרדית מין, אלימות, וגניבה - מככב הרבה יותר. " כי קל לתקשורת להמציא פשעים מהסוג הנ"ל. (ב-10 הדברות רצח וגנבה מופיעות אחת ליד השנייה - היינו אמורים למצוא אותו יחס של מקרים אם זה היה נכון) " מידת החשיפה: במגזר החרדי נהוג לנדות מלשינים למשטרה, ולסגור את כל הלכלוך בשקט בתוך הציבור עצמו. " לא נכון " יחס כמותי באוכלוסיה: היחס הכמותי בין החרדים לשאר האוכלוסיה מהוה גם הוא יחס דומה לגבי מקרי פשע המבוצעים בפועל. " אם על כל מעשה פשיעה היה כתוב "חילוני אנס...." "חילוני רצח..." היית מרגיש כמה את טועה. * אני מכיר כמה וכמה משפחות חילוניות ששולחות את ילדהם לבית ספר דתי כי הם רוצות להרחיק אותם מאלימות ומסמים. בקיצור - אולי אתה חי - אבל המציאות שלך מורכבת משטיפת מוח שעושה לך התשקורת. אתה מזכיר לי מגוכך אחר שטען שגירושין מרובים זה טוב מודרני ועדיף - עשו לכם ממש שטיפת מח.

00000000000

New member
מה אתה אומר!

עשו לי שטיפת מוח? באמת? וואלה! אם אתה מפקפק בנכונות הלינקים שהבאתי מהתקשורת, עקוב אחריהם בבקשה ותיוכח שהם אמינים. לא כמו התשקורת שארגוני המחב"תים מספקים לך. אם יש לך משהו ספציפי לומר על הלינקים האמינים מאוד, תאמר. אחרת, שתוק. "החברה החרדית לומדת על מוסר על בסיס יומי - לכן היא שונה לחלוטין מחברות אחרות" -> באמת? הרב קופולוביץ שליט"א לומד מוסר על בסיס יומי? יופי חי! "כי קל לתקשורת להמציא פשעים מהסוג הנל" -> התקשורת לפעמים ממציאה דברים, אבל לא מתקרבת לכמות השקרים שתקבל מארגוני ההחזרה בתשובה. "במגזר החרדי לא נהוג לנדות מלשינים למשטרה, ולסגור את כל הלכלוך בשקט בתוך הציבור עצמו." -> תמשיך לרמות את עצמך. על מי עוד אתה חושב שאתה מנסה לעבוד? "אם על כל מעשה פשיעה היה כתוב "חילוני אנס...." "חילוני רצח..." היית מרגיש כמה אתה טועה" -> הציבור החרדי אלוף בהסתרת פשעים. אין בכלל מה להשוות. "אני מכיר כמה וכמה משפחות חילוניות ששולחות את ילדהם לבית ספר דתי כי הם רוצות להרחיק אותם מאלימות ומסמים" -> יותר סביר שהם עושים את זה כי ש"ס מממנת להם את שכר הלימוד. ואתה עוד מדבר עלך שטיפת מוח...

יובל199

New member
מה שאתה קורא

מצד אחד אתה רושם - "אם אתה מפקפק בנכונות הלינקים שהבאתי מהתקשורת, עקוב אחריהם בבקשה ותיוכח שהם אמינים." ומצד שני " התקשורת לפעמים ממציאה דברים, אבל לא מתקרבת לכמות השקרים שתקבל מארגוני ההחזרה בתשובה" אז תחליט - אני כבר יודע את התשובה התקשורת לפעמים ממציאה דברים וזה בדרך כלל קורה כאשר היא מדווחת על חרדים. "באמת? הרב קופולוביץ שליט"א לומד מוסר על בסיס יומי? יופי חי!" אתה לוקח דוגמא אחת קיצונית וממנה מכליל על הכלל - שכן לומד (דרך אגב) מוסר על בסיס יומי. לימוד על הכלל מתוך היחיד - סימן מובהק של שטיפת מח שעשו לך. "הציבור החרדי אלוף בהסתרת פשעים. אין בכלל מה להשוות" כאן אתה מביא מידע שהו סובייקטיבי וללא כל בסיס - סימן מובהק נוסף של שטיפת המח שעשו לך. "יותר סביר שהם עושים את זה כי ש"ס מממנת להם את שכר הלימוד. ואתה עוד מדבר עלך שטיפת מוח" שוב מעוות מציאות ומגיע למסקנות לפיה - עוד סימן מובהק לשטיפת המח שעברת. בו נבחן זאת מקרוב: אני אמרתי: "אני מכיר כמה וכמה משפחות חילוניות ששולחות את ילדהם לבית ספר דתי כי הם רוצות להרחיק אותם מאלימות ומסמים" אתה רשמת "יותר סביר שהם עושים את זה כי ש"ס מממנת להם את שכר הלימוד" א) מי דיבר על ש"ס - אמרתי דתי - אתה מוסיף דברים שלא אמרתי ומשתמש בהם בטיעונך - כל הכבוד. ב) יותר סביר שמה שהם סיפרו לי זאת האמת ולא מה שאתה מפנטז שהיו המטרות שלהם (לרובם דרך אגב ממש לא חסר כסף - ורק 2 משפחות שאני מכיר מכולם שלחו את ילדהם לחינוך של ש"ס)

00000000000

New member
יופי ילד.

מצד אחד אתה רושם - אם אתה מפקפק בנכונות הלינקים שהבאתי מהתקשורת, עקוב אחריהם בבקשה ותיוכח שהם אמינים. ומצד שני- התקשורת לפעמים ממציאה דברים, אבל לא מתקרבת לכמות השקרים שתקבל מארגוני ההחזרה בתשובה" -> אני מסכים שהתקשורת ממציאה דברים, ואני גם טוען שהלינקים שהבאתי נבדקו על ידי ונראים לי אמינים מאוד. בדוק ותיוכח. ---- "אתה לוקח דוגמא אחת קיצונית וממנה מכליל על הכלל - שכן לומד (דרך אגב) מוסר על בסיס יומי" -> אני רק מראה לך שלא מעניין אותי מה הם לומדים, אלא מה הם עושים. ---- "'הציבור החרדי אלוף בהסתרת פשעים...' כאן אתה מביא מידע שהו סובייקטיבי וללא כל בסיס" -> הו, כמה שאתה טועה. רוצה שאוכיח זאת קבל עם? ---- "יותר סביר שהם עושים את זה כי ש"ס מממנת להם את שכר הלימוד - שוב מעוות מציאות ומגיע למסקנות..." ->בעיוותים שלך אין לי אפשרות להתחרות, גם אם ארצה מאוד. "כתבתי אני מכיר כמה וכמה משפחות חילוניות ששולחות את ילדהם לבית ספר דתי כי הם רוצות להרחיק אותם מאלימות ומסמים, אתה רשמת- יותר סביר שהם עושים את זה כי ש"ס מממנת להם את שכר הלימוד" -> נכון. כי זאת כנראה המציאות... ומה שהבאת לא קשור לדיון, מאחר שהדיון הוא על הפשיעה של החרדים. לא על איך שכמה משפחות חילוניות שאתה מכיר, תופסים את הפשיעה שלהם. ואם כבר מדברים, אני לא מאמין לחצי מילה שיוצאת מפיך. שיקרת בזדון כבר כמה פעמים, ובשבילי גם פעם אחת מספיקה.

יובל199

New member
" אני לא מאמין לחצי מילה שיוצאת"

"מפיך" "שיקרת בזדון כבר כמה פעמים, ובשבילי גם פעם אחת מספיקה" -->לעומת "התקשורת לפעמים ממציאה דברים" "שהלינקים שהבאתי נבדקו על ידי ונראים לי אמינים מאוד -בדוק ותיוכח" --> איך בדיוק בדקת את אמינותם? --> בשבילי פעם אחת זה מספיק - מזכיר לך משהו? -->אתה לא נראה לי עקבי כל כך. --> על שאר הדברים שרשמת אין לי צורך להסביר - הקורא הנבון יבין איך אתה מבזה את עצמך כמו למשל ב: אני רשמתי: "אתה לוקח דוגמא אחת קיצונית וממנה מכליל על הכלל - שכן לומד (דרך אגב) מוסר על בסיס יומי" ואתה ענית: "אני רק מראה לך שלא מעניין אותי מה הם לומדים, אלא מה הם עושים" --> מה הם עושים? מי זה הם? הבודד שהצגת או הכלל? אתה כל כך מבולבל.

00000000000

New member
הבנת נכון.

"איך בדיוק בדקת את אמינותם?" -> אתה מפקפק באמינותם? בבקשה, אני מוכן לראות כיצד אתה מפריך את הלינקים... ואם עוד לא קלטת, אז "התקשורת לפעמים ממציאה דברים" מתיחס לתקשורת באופן כללי, ולא ללינקים האלו. "אני רק מראה לך שלא מעניין אותי מה הם לומדים, אלא מה הם עושים" -> אם לא הבנת כיצד המשפט הזה עונה על שאלתך, חבל.

רון סי

New member
כמו שהזהרתי אותך אתמול

העלאת נושא הפשיעה תוביל לשלל לינקים לפשיעה חרדית. עכשיו מה? נתחיל לריב איפה יש יותר פשיעה? אם, נגיד, החברה החרדית היתה מודל מושלם לחברה שאין בה שום פשיעה, אז אפשר היה - בהסתייגות - לנסות לבדוק למה זה. ההסתייגות היתה שצריך בכל מקרה לבדוק מה המחיר שהפרט משלם עבור החיים בחברה נטולת פשיעה לחלוטין. אבל המציאות היא שיש פשיעה בחברה החרדית, יש בה אלימות, אונס, גנבה. אז מה הטעם בדיון הזה, מלבד ההתנצחות הרגילה של דתיים-חילונים, איזו חברה היא יותר חרה?

למעלה