והנה עברו להן כמה שעות......

והנה עברו להן כמה שעות......

עברו עוד יומיים ברוך השם.... בשלב מסויים הייתי בטוח שהמחוגים זזו אחורה... אני מטפס על קירות... כל כך רוצה להתקשר אלייה כדי לוודא שהכל בסדר ושהיא מרגישה טוב - אבל אני יודע שזה יעשה לה רק רע - כמו חצ'קון שמחטטים בו ורצים כל שניה למראה כדי לראות כמה נורא המצב... גם לי זה לא יעשה הכי טוב - אבל הידיעה שהיא מסתדרת או תסתדר בהחלט תגרום לי להרגיש קצת יותר טוב. אני יודע שיש לה חברים תומכים שילוו אותה לאורך המסע הזה - שיהיה ברור היא בהחלט לא ראתה את מה שהיה בינינו כרומן חטוף או סטוץ. היא רואה בדבר הזה את הדבר האמיתי... ולמרבה הצער - גם אני. ואני יודע שהחברים שלה שונאים אותי על המצב שלה כרגע. מקללים אותי וייחלים לי מחלה אקזוטית שפוגעת בעיקר באבריי המין... וכל מה שאני רוצה הוא שיהיה לה טוב, בכל דרך שהיא תבחר - לכאן או לכאן. ואני מוכן לוותר על הידיעה שאולי היא הייתה האחת בשבילי אם היא תשקם את יחסיה עם בעלה ויום אחד תגיד לי שהם נשארים ביחד. אני אהיה עצוב, עצוב מאוד - אבל שמח עד אין קץ בשבילה ובשביל הילדים שלה... אני מתאר לעצמי שגם היא כרגע מטפסת על קירות ולא יודעת מה לחשוב או למי להקשיב - ויש בה חלל עצום בדיוק כמו שלי - אבל אני לא יכול לעשות שום דבר בנידון - אני לא יכול להיות זה שעושה למענה את ההחלטות - למרות שבשעתו כשאחת החברות שלה שאלה אותי (כן כן - ניפגשתי גם אם החברות שלה...) לאן זה מתקדם - לא ממש ידעתי לענות - כי אולי זה לא ממש תלוי בי... ונורא רציתי לנער את כל העולם ולצעוק : איך אתם מסוגלים לשבת בצד ולהיות שמחים בשמחתה - כי הרי היא מצאה אהבה מדהימה - אבל היא לא באמת מאושרת... איך אף אחת מהחברת האלה לא אמרה לה לחתוך את הסיפור הזה או לפתור את הבעיה שיש בבית - כי הרי יש בעיה בבית.... וע"י כך שתהפוך להיות מאושרת לתמיד ובלי סודות ובלי התגנבויות ובלי פחד לצאת מהארון (בלי שום קשר להומואים....) איך אף אחת מהן לא מבינה למה אני אהיה חייב לחתוך את הסיפור הזה.... ולא מרוע ולא מניצול ולא כי לא אכפת לי... להיפך. כל כך אכפת לי - שאני מוכן לאבד את הכל כדי שהיא תהיה מאושרת - גם אם במחיר לשכוח אותי. אפילו החברים הקרובים שלי שיודעים ומכירים את הסיפור עצובים בשבילה (כמובן שגם בשבילי...) ויודעים שזה מצב בלתי אפשרי... ולמרות שזה מתבקש (לאור המצב העגום שלי בשבוע וחצי האחרון) הם לא מאשימים אותה בכלום - לא בבגידה לא בחוסר בגרות לא בניצול ואני מקווה שגם כל מי שיקרא את הכתוב כאן - לא יאשים אותה - כי אין כאן אשמים... אפילו לא קורבנות... וזהו אמרתי הכל ושוב אני מתנצל על האורך.....

שלום לך.

יודעת מה אתה מרגיש..חוויתי את זה פעם. דברים מסוג אלה לעולם לא חולפים.. אהבה אחת ויחידה. כזו שעולה כמו מטאור עם כל כך הרבה רגשות בתוכה והרבה אושר וכאב בו זמנית וכך היא גם מתרסקת מהר..כמו אסטרואיד שאבד בחלל. יש כאלה אהבות והן בדרך כלל נגמרות בהרבה שברון לב. הן בלתי אפשרויות..הכל קורה בהן יותר מידי מהר. זה לא לא אפשרי להתאהב בזמן שנשואים למישהו או מישהי ולעזוב לטובת אהבה גדולה. זה קורה כל יום. צריך הרבה אומץ לעשות את זה ולפעמים צריך זמן כדי ללמוד להכיר אחד את השני.לפעמים ההימור מצליח(ואני מכירה כאלה) ולפעמים ההימור לא מצליח..אך כדי לדעת פשוט צריך זמן. אין דבר יותר כואב מאהבה לא ממומשת. אני יודעת בדיוק מה אתה מרגיש ומה היא מרגישה. עברתי כזו אהבה גדולה..אהבה של רומאו ויוליה. טהורה ותמימה והיא לא יכלה להתממש. וכמה דמעות נשפכו וכמה כאב לב עברנו..ועד היום ממש לא התגברנו..אבל הזמן עושה את שלו. ולמרות הכל.לדעתי אם נועדנו להיות ביחד..אז נהייה..הזמן הוא לא פקטור פה. וגם אצלך..אם היא ואתה מרגישים שכזו אהבה לא תחוו ולא תהיה לכם ופשוט נועדתם להיות אז בסופו של דבר תהיו..גם אם זה ייקח 10 שנים..לא צריך להיות דרמטי מידי. לקחת הכל בפרופורציה. היא עדיין נמצאת שם..היא לא מתה. האהבה תמיד תהיה אצלך בלב וגם אצלה. איך מתגברים? לאט לאט. קודם כל לא עוצרים את החיים. ממשיכים לעשות כל מה שעשית לפני..בודקים ביניך לבין עצמך אם היית לוקח אותה במה זה היה כרוך..על כל דבר אפשר להתגבר אם רוצים..על כל הפערים שמתגלעים בחיים. תאמין לי. שום דבר לא סופי אלא המוות עצמו. דברים שחשבנו פעם יכולים להשתנות..שניכם מאוד מסכנים ואומללים במצב הזה. תנסו כמה שפחות להפגע ממנו ואיך אפשר לעשות זאת? אולי בתחילה ניתוק טוטאלי יהיה טוב..אולי הניתוק הזה יתן שהות למחשבות לרוץ בראש.הזמן יחלוף ועימו הכאב. להמשיך הלאה..אין ברירה. מאז אותה אהבה גדולה שחוויתי לעולם לא חזרתי להיות אני(אנוכי) השתנתי..חוויתי אהבה ענקית..מיוחדת והיא תמיד תלך איתי לכל מקום..היא לעולם לא כבתה לגמרי והיא מחכה שם בפינת ליבי ..מחכה להדלק שוב ולהתממש.

שלום גם לך

תודה רבה על התמיכה, היא בהחלט עוזרת. אבל משהו מכל ה"אם זה נועד להיות..." - בואי נשים בצד את סיפורי האגדות ונחזור למציאות. אני ממש לא שולל את האופציה להיות נשוי ולהתאהב באדם אחר - אני שם.... השאלה היא מה עושים עם המצב הזה ? אני חי בהרגשה שאם יש נזלת אז כנראה שיש הצטננות.... כלומר - אם את נשואה - ומצאת את עצמך מאוהבת (לא מחפשת ריגושים מהצד) במישהו אחר - המסקנה היא שכנראה משהו לא תקין בבית... וכאן יש לך כאדם בוגר ובעל אחריות לעצמו ולמשפחה כמה אפשרויות : להבין שהתא המשפחתי שלך לא גורם לך אושר - ולעשות משהו בנידון לנסות לתקן אותו או לחתוך. אבל אין לך את האפשרות לרקוד על שתי חתונות - כי יש גם את הצד השני... זה שמאוהב בך, זה שרוצה לנסות להיות איתך - אבל לא יכול... כי ההחלטה על איזה כיוון תפני היא לא שלו.... אז נכון - אני מעביר יום אחרי יום, לאט לאט נושם, מנסה להמשיך את החיים ומקווה מאוד שגם היא עושה כך... ואם יום יבוא והיא תחליט שיא רוצה לעשות שינוי בחייה - או לשקם את משפחתה או לעבור למשהו אחר כי רע לה כרגע - אני אהיה מאושר בשבילה וכמה שזה קשה לקום בבוקר ולנהל שגרה - למרות שאין ממש חשק לצאת מהמיטה כי אין למעשה שום סיבה נראית לעין.... אני עושה את זה. וכמו שנאמר בשיר הידוע : "אל תגידו יום יבוא.... הביאו את היום." יום יבוא והכאב ישכח וישאר רק זכרון.... ושוב תודה

שמחה שעוזרת קצת.

מה עושים? הדבר מורכב. כשמדובר במשפחה ובשינוי דראסטי כזה בחיים שלמים..הדבר צריך להעשות בזהירות רבה ועם המון מחשבה. לפעמים לחצים בחיים ובמיוחד כאלה גורמים עוד יותר לבילבול וצריך המון זמן לחשוב ולעשות צעדים עם כמה שפחות נזק. כי הרבה יפגעו מסביב. צריך לקחת בחשבון על מה מוכנים לוותר ועל מה בשום אופן לא. ההחלטה היא צריכה להיות משותפת. אבל גם אם בוצעה החלטה ..אתם צריכים לתמוך אחד בשני כי מעבר לזה שאתם מאוהבים אחד בשני אתם גם בטח חברים טובים שיודעים הכל אחד על השני ועל חבר טוב קצת קשה לוותר. כי לא מוצאים חבריי אמת הרבה אלא אחד ל... לכן אולי בהתחלה ההתנתקות טובה אבל הידיעה שתמיד תהיו אוזן קשבת אחד לשני כשתצטרכו עזרה היא מאוד מנחמת..מאוד מנחם וטוב ומרגיע ומחמם את הלב לדעת שאתם שם "מרחפים באויר" אחד למען השני וששום דבר הוא לא סופי.

קראתי את מה שכתבת

לפני כמה ימים וגם עכשיו ויש לי שאלה- אם לדעתך זו אהבת חייך אז מדוע איך עושה משהו? כמה זמן אתם יוצאים? נתת בכלל צאנס לבחורה לבדוק את המצב? נתת צאנס לשניכם בכלל? כשזו אהבת אמת לא כל כך מהר מרימים ידיים. לעניות דעתי אהבה כמו שכתבת חסינה מפני רוב הדברים שמהם אתה דווקא חושש. ואם באמת אתה רוצה לעשות שינוי דרסטי שכזה בחייך אולי אפילו תפנה ליועץ זוגי(כן זה הזוי אבל עוזר) שווה להשקיע. אולי אתה טיפה מבולבל אולי לא בוגר מספיק אבל אם באהבה שלך אליה אתה בטוח אז אל תוותר כל כך מהר.

orrin

New member
תגידי

כמה ספרי עזרה עצמית מטופשים קראת לפני ההודעה המטופשת הזו? לא להאמין שאפשר לדחוף כל כך הרבה קלישאות לתוך טקסט אחד האהבה היא חלק מהסיפור, מעבר אליה יש חיים, יש מציאות אובייקטיבית שלא תמיד עובדת לפי פנטזיה או לפי הדברים שאת רואה בתוכניות של אופרה או ד"ר פיל אז תני לי לגלות לך משו: הנסיך לא תמיד מגיע, ואם הוא מגיע אז זה לא תמיד לנסיכה הנכונה... אה כן, וגם אין פיית שיניים ולגבי סנטה קלאוס? טוב, כשתגדלי אני אגלה לך

צודקת.....

אני מרגיש שזאת בהחלט אהבה גדולה - ונכון לעכשיו אין לי נקודת התייחסות לדעת אם זאת אהבת חיי.... אבל נכון לעכשיו - אני בהחלט מרגיש שכן. אבל - שאלת מדוע אייני עושה משהו - אני דווקא עושה. עשיתי - וחוץ ממה שעשיתי - אין יותר מדי מה לעשות. להריח ידיים ??? מי הרים ידיים ??? אי אפשר לבחון את האהבה הזאת נכון לרגע זה כי היא לא מציאותית - אנחנו לא חיים יחד, לא מתעוריים יחד, לא הולכים לישון יחד ... ולא כי אני לא רציתי..... לתת צ'אנס ??? צ'אנס למה בדיוק ??? להיות עם אדם שאתה אוהב עד כדי כאב, לרצות לתת לו את העולם - וכל מה שאתה יכול לעשות זה להמתין. אני חוזר - להמתין.... להמתין למה ?? להמתין לרגע בו הוא יחליט שהוא מתגרש - וובכן - אם הייתי עושה את זה הייתי האדם הכי אגואיסט עליי אדמות - ולמה ? כי לי אין מה להפסיד מכל הסיפור הזה - אני מחכה בבית. היא מגיעה אליי מתי שהיא יכולה. אני זורק איזו הערה לגביי "נו, מתיי את מתגרשת ?" היא מהססת לעשות את הצעד הזה (ובצדק) אבל עושה אותו רק כדי שנוכל לחיות כזוג בתחילת דרכו ואת יודעת מה ?? אחרי חצי שנה אנחנו עולים אחד לשני על העצבים.... ונפרדים אני - אני חוזר לחיי הרווקות שלי היא - היא באויר. עם ילדים וגרושה.... כל הכבוד לי.... כי לא הרמתי ידיים. רק אני רואה שיש כאן בעיה ??? רק אני שואל את עצמי - אם רע לה - למה היא שם ?? רק אני לא רואה את זה כסיפור מהאגדות ??? אני לא חושב שאת צריכה לבדוק את הקרקע אם אדם אחר לפני שאת מחלטיה סופית שרע לך עם הנוכחי... כי אז השאלה הקיומיות תצוץ - אם אני לא הייתי שם - היא הייתה נשארת עם בעלה ? ואם כן - את היית מסוגלת לחיות עם ההרגשה הזאת שבגללך (כן כן - בגללך) מישהו ויתרעל כל מה שהכיר וידע ??? היית מסוגלת לחיות עם זה ??? אז כנראה שאת צודקת. אני מבולבל מאוד ובהחלט לא בוגר מספיק.

סליחה שאני מתערבת...

אתה כבר נכנסת לחייה. אתה שם. משנה למה היא לא עזבה לפני? עכשיו אתה בחייה ואי אפשר לשנות את הגלגל. הרי זה יהיה אידיוטי אם תתנתקו לחצי שנה והיא יענו תעזוב את בעלה לא "בגללך" אלא כי רע לה..ואז"במקרה" היא תפגוש בך ותתאחדו. הרי זה מגוכך. אתה כבר שם. זה נכון שאתה לא רוצה להיות זה שהיא תעזוב בגללו .אבל אתה כבר שם. מה לעשות?..יש הרבה פלוסים ומינוסים בקשר כזה..זה שיש לה "חבילה "איתה..אך על כל קשר צריך לעבוד כדי שיהיה טוב. התקשורת חשובה פה. ברגע שיש תקשורת טובה .זה יכול לעבוד.

orrin

New member
לכתוב בכינוי אחר לא ישנה את התשובה

שתקבלי, את יודעת.... ספרי עזרה עצמית הם כנראה חלק חשוב ממה שאת קוראת, ואני יכולה להתערב שהחצי השני הוא ספרי דניאל סטיל למינהם. אז תני לי לגלות לך משו חשוב: במציאות, זאת אומרת מחוצ לספרי דניאל סטיל וספרי עזרה עצמית שאת משננת בעל פה מתוך שינה, יש עוד משתנים מעבר ל"אהבה" ו"תקשורת". ואני מניחה, שבגלל שאת כל כך חיה את הספרים האלו שההודעה הבאה שלך, שבטח תהיה בכינוי שלישי או רביעי, תדבר על תקשורת ככלי בונה אהבה, ועל זה שחלומות הם תוצאה של עבודה. כן, גם אני ראיתי את התוכנית הזו, באחד מרגע חוסר השפיות שלי צאי מהקלישאות. תפסיקי להחליף כינויים - הסגנון שלך מסגיר אותך כמו כלום ותביני שיש חיים מחוצ לסרטים של דיסני רק טוב

חחחחח

מעולם לא קראתי ספרי עזרה עצמית
כניראה פשוט יש לי אינטואיציה טובה(מה שלך אין )חחחח מישהי כניראה קוראת הרבה ספרי עזרה עצמית בשירותים וחושבת שכולן כמוה אז את כל כך טועה חביבתי. ניכר התיסכול היוצא ממך ואת משום מה נורא ממורמרת (לא יודעת את הסיבה והאמת..היא ממש לא מעניינת אותי). אז תפסיקי לזעוף ולקצוף ואולי אחרי שתקבלי איזה זין נחמד תוכלי להרגע ולעשן איזו סיגרה.

אפשר רק שאלה ?

האם המושג : "ואולי אחרי שתקבלי איזה *** נחמד תוכלי להרגע ולעשן איזו סיגרה" - אמור לצאת מפיו של אדם שקול בוגר ורציני ?

אולי הגזמתי

ואני מתנצלת אם פגעתי ברגשות. אנחנו בני אדם וטועים לפעמים. וכן..גם לאדם שקול והגיוני לפעמים האמוציות משתלטות על הנימוסין. ושוב סליחה עם פגעתי כאן ברגשות שלכם.

אני אקח את זה כמחמאה

אם הדברים שלי והסיפור הזה גורם לאדם זר לאמוציות חזקות שכאלו שיכול להפוך את עורו מדחי אל דחי - כאילו היה דר' ג'קיל ומיסטר הייד. המטרה העיקרית שלי הייתה להוציא החוצה דברים שחנקו אותי = חלילה לגרום נזק למישהו - ישיר או עקיף - בטח לא לגרום לריב בין אנשים ובטח ובטח לא לשפוט אף אחד מהנוכחים או המוזכרים. ושוב - המון המון המון תודה על ההקשבה ועל התמיכה. אני מקווה שגם לה יש תמיכה שכזו - (תרבותית אני מקווה בכל אופן...) שיעזרו לה לעבור את הימים הקשים האלה. ושוב תודה מקרב לב

Martinigirl

New member
orrin

אין לי מושג למה את כ"כ תוקפנית כלפיה, היא בסך הכל הביעה את דעתה (ובואי נתעלם כרגע מההערה על ה-***). את לא חייבת להסכים,אבל בטוח שלא להכנס בה כך. אין לך מושג מה קורה, פשוט אין לך...אין לך את כל התמונה, וגם התשובות שלך הן נורא חד משמעיות, שבעצם אינך יודעת כלום על המקרה, סורי.

orrin

New member
הדבר היחידי שאני יכולה להגיד לך

זה שאף פעם, בשום מערכת יחסים, אף אחד לא יודע מה באמת קורה. אולי אין לי את כל התמונה, וזה נכון וברור וידוע. אני גם לא מתיימרת שתהיה לי את ההבנה מה הולך בראש או בלב של אדם אחר אבל תשובות בסגנון של "אהבה היא הכל" "המפתח הוא תקשורת" "אתה לא בוגר מספיק" מקוממות, ובימדה מסויימת גם שיפוטיות שלא לצורך. למה??? כי אין מתכון למערכת יחסים טובה, וכי בדיוק כמו שלי אין מושג מה הלך שם מעבר לגרסא שקראתי כך גם לגברת הנחמדה ורבת הכינויים. אני נגד קלישאות. מכל סוג. ואני בטוחה שאותו זוג נחמד יודע בדיוק כמוני שמעבר לפרמטרים של אהבה ותקשורת יש חיים, יש מציאות שצריך להתמודד איתה, יש השלכות למעשים, ושום עצה הלקוחה מספר עזרה עצמית, שום עצה בסגנון "תקשורת נכונה ידה ידה" לא תפתור כלום. למה??? כי אם לא הייתה תקשורת לא הייתה נרקמת מערכת יחסים עד לרמה שהיא קיימת היום, וכי אני בטוחה- בלי להכיר מישו מהדמויות המשתתפות- שאם העניין היה מסתכם בתקשורת הוא היה הרבה יותר פשוט וקל ונעים והוא לא היה נגמר בפרידה הגברת הנחמדה פשוט התעלמה מהמציאות, מהעובדה הכל כך פשוטה שלפעמים כל האהבה שבעולם לא מספיקה כי יש מציאות מעבר לפנטזיות זה הכל ולגבי תוקפנות- פנית לאדם הלא נכון, יקירתי..... כי לי יש רמות שאני לא יורדת אליהן. ויש אנשים שכן רק טוב

orrin

קודם כל תודה רבה שאת יוצאת לעזרתי - אבל באמת כל אדם זכאי להביע את דעתו המנומקת יותר או פחות... ואת בהחלט צודקת - תקשורת היא דבר חשוב והיא בהחלט נחוצה - אבל אני מודה ומתוודה - אולי היא לא הייתה שם כמו שאת חושבת... כי הרי - לא הייתי כנה איתה, שיקרתי לה - אומנם כדי לגרום לה להוציא אותי מהראש ואולי לנסות לפעול לטובת עצמה ללא שום אג'נדות אחרות - למרות הכאב. ואולי פשוט פחדתי להגיד לה שאני רוצה אותה יותר ממה שהיה לי כי פחדתי שהיא תעשה צעד מהותי וקריטי על סמך הלחץ שלי ולאו דווקא על סמך מה שטוב לה או נכון לה.... ואז אני הרגשתי קצת .... לא לבלוע ולא להקיא.... אתה שם אתה רוצה יותר את לא יכול לקבל יותר ממש כמו סמים (לא שניסיתי.... אבל זה מה שמספרים) ולפעמים - כדי לעשות החלטה נכונה - צריך לקחת כמה צעדים אחורה כדי להביט על הכל בפרספקטיבה נכונה.... אז הסיפור הזה בהחלט מזכיר את רומיאו ויוליה יותר ממה שנדמה לך... בלי שום קשר לאגדות... אבל - לעומת שייקספיר - בני הזוג הצעירים לא הספיקו לחוות את הריב הראשון, את המגורים ביחד, את הפרידה הראשונה ואת ההשלמין (מייק-אפ סקס בעברית) הראשון... אזיי תמיד הם יחשבו כסיפור האהבה האולטימטיבי אז אני חושב שכולכם צודקים - חוץ ממתוקית שחושבת שהרמתי ידיים .... ושוב - תודה על התמיכה - יש מספיק רע בעולם גם בלי הריבים כאן...

orrin

New member
אף אחד לא רב

עוד לא ראית אותי מתעצבנת..... מאחלת לך- וגם לה- שתמצאו את מה שטוב לכם, יחד או לחוד ורק אתה יודע מה נכון לך ולמה, רק אתה יודע מה המחיר לכל החלטה ומה ההשלכות אין לי יומרות להבין, אני לא חושבת שמישו זר יכול להבין. זה בינך ובין עצמך לפני שזה בינך לבינה שיהיה רק טוב ותזכור מה שסוקרטס אמר :השעה הכי חשוכה ביום היא זו שלפני עלות השחר חיבוק מכאן רק טוב ולילה טוב

ושוב תודה

אני הייתי בטוח ששלום חנוך אמר את זה..... אבל זה בהחלט ההמנון שלי בימים האחרונים - הולך נגד הרוח.... תודה על החיבוק.

orrin

New member
יהודים טובים בלגנוב מאחרים

סיפור המבול, מיתוס גן העדן, מיתוס אלוהים שנלחם נגד הים, חוקי חמורבי...... וכן, גם המשפט הזה מופיע אצל חז"ל המקור זה סוקרטס למרות שאם תשאל אדם דתי הוא יחשוב אחרת כי אם לא היו יהודים, איך הייתה קיימת ההיסטוריה??? מי היה מקצר את דארווין ל30 פסוקים??? לילה נפלא ושמחר יהיה טוב יותר

למעלה