אני לא יהודי, ולא מסכים עם הקביעה התיאלוגית שלך
"הצרות שלנו במדינה" הן לא בגלל השבת. הן בגלל גזענות, שנאת חינם, שחיתות, חוסר תרבות, חוסר נימוס, ועוד הרבה צרות אחרות.

אותו "יום הכי כיף שיכול להיות בשבוע" הוא לא מאוד כיף כשאני לא יכול ללכת לבקר חברים, או לטייל בארץ (שהיא באמת ארץ יפה), או ללכת לאכול במסעדה או לעשות קניות.

לי, ולעוד הרבה אנשים אחרים, יש רק שני ימים חופשיים בשבוע: שישי ושבת. אבל את שישי אני לא יכול לנצל כדי להינות, כי שישי הוא חצי יום שבו הכל נסגר מוקדם, וכולו מוקדש לסידורים שצריך לעשות לפני שכל המדינה נסגרת ליום וחצי.

אם הייתה כאן תחבורה ציבורית בשבת, וחופש לעסקים (שמעוניינים בכך) להיות פתוחים בשבת בלי לספוג קנסות, אז גם אני הייתי יכול להינות מהיום החופשי שלי: הייתי יכול לטייל, לבקר חברים, לחלק את הסידורים באופן שווה בין שני הימים או לעשות אותם ביום שישי בנוחות בלי לדאוג שהכל ייסגר לפני הזמן. אבל זה לא המצב.

המצב הוא שיש קבוצה מסויימת באוכלוסיה שהחליטה שיש להם מונופול על דת, ושמילה שלהם היא החוק. מי שלא מאמין באותה דת, או מאמין באותה דת אבל קצת אחרת, או לא מאמין בדת בכלל, נדפק.

אם הייתי עובד בתעשייה אחרת, שבה יש גמישות בימי העבודה, הייתי בוחר ימי חופש באמצע השבוע, ועובד בשישי ושבת. אבל אני לא יכול לבחור, ולכן אני (ועוד רבים כמוני) פשוט בבעיה. שבויים בבית ביום וחצי מתוך יומיים חופשיים שאנחנו מקבלים.

אז זה "הזלזול" הזה שאתה רואה.
אם מנהיגי הדת שלך היו מפסיקים להתנהג בדורסנות ולהפסיק לכפות את דתם עלי, אז הייתי יותר מכבד. אם הייתי יכול לקנות מזון לא כשר בלי לשלם עליו הרבה יותר מהדרוש (בגלל חוק החזיר), למצוא מסעדה שמגישה אוכל נורמלי בפסח (שקשה למצוא, בגלל חוק החמץ), להתנייד בשבת בחופשיות בלי רכב פרטי, לערוך את הקניות שלי בשבת, להתחתן עם מי שאני רוצה... אז הייתי מכבד את הדת שלך. אבל עד שכל זה יקרה, וכל עוד הדת שלך נכפת עלי בכח, אין לי שום סיבה לכבד אותה.

ואני לא מדבר אפילו על הגזענות המושתת בדת שלך ("העם הנבחר", "פסק הלכה שמתיר רצח גויים"), ההומופוביה, המיזוגניה, ושאר דברים שמפריעים לי.

אם הייתי גר בחו"ל, הייתי מכבד יותר את הקהילה היהודית בעירי ממה שאני מכבד את היהודים בישראל. כי בחו"ל יהודים אורתודוקסים יודעים שאין להם סיבה או זכות לכפות את דתם על אחרים. אבל ישראל היא תיאוקרטיה שמעמידה פני דמוקרטיה, אז בישראל כל מי שלא יהודי אורתודוקסי נדפק.

מקווה שאני ברור.