תיזהרו, זה ארוך מה שקורה מתחת
וואו, לא יכולתי להכנס כמה שעות (יש לעוד אנשים זכויות, מסתבר) והצטבר לי המון תגובות 1.בעניין אובדנות, הבעיה שגם כשזה מניפולטיבי, ולא באמת מכוון, זה מצליח לפעמים. יש הרבה מקרים שבהם ניתוח של אחרי מראה שהיה נסיון לקריאה לעזרה, או לעשות 'דווקא' (הנה ההוכחה שהיה לי נורא, ואף אחד מכם לא קלט אותי). צריך לקחת כל נסיון כזה ברצינות. יש הבדל בין לרצות למות ולבין לרצות להפסיק את הסבל, כשהחשיבה המשובשת במצב כזה אומרת- ואין לי דרך להפסיק לסבול אלא אם אמות. (באופן יותר מרוכך אפשר לראות את זה בפנטזיה לשבור יד/רגל ולהתאשפז לכמה חודשים, לישון ללא גבול וכו') במקרה הזה, למשל, איילה פשוט רצתה שיפסיק להיות לה רע, וראובן הזכיר לה דברים מאד רעים. נכון, זה חשוב שהיא עוברת אותם היא עוד ילדה, החשיבה שלה מאד של שחור-לבן, ההצפה של הרע גרמה לה לרוץ ולקחת כדורים, וכן, אם באמת היתה רוצה למות היתה לוקחת אותם והולכת משם מיד. והיא באמת זרקה גם את הפיתוי, של שאלת הכדורים אליו, והוא היה מספיק רגיש לקלוט. 2. גם לי היה קצת יותר טלנובלה היום. בכלל אני לא אוהבת את גילה, שהגיעה בלבוש די מלפרטט והפילה עליו את הפלירטוט. אם כי היום דווקא הודתה בטעויות שלה. הגבולות שנחצו בטיפול - בגלל שהיא כל כך קלאסית, אז הגבולות הם מטורפים בנוקשותם המגוחכת. גם הדגים הם גבול נחצה (שימו לב שהוא משתמש במקרר שלה, ועוד לדג חי, משהו די דוחה, לא?), ומתייחס לדברים שהיו ביניהם,כשהיא בעצם פסלה אותו כמתמחה/פסיכולוג מן המניין במכון. והיא מגיבה על זה, לא הוא כביכול חצה גבולות אלא היא שהפסיקה להיות קרש אטום, כפי שמצופה מהפסיכולוג בגישה הזו (קרקע להשלכות והעברות בלבד, בלי אישיות משלו), אבל זה שטות, כי היא לא היתה מקבלת אותו להדרכה בכלל לפי הגישה הזו, לדעתי. 3. והכי חשוב, בקשר להתאהבות של ראובן והאם מותר להתאהב במטופלת והאם זה לנצח. בעייני, זה אכן לנצח, מכמה סיבות. לנצח בשביל נעמה הוא יהיה המטפל שלה. כלומר, דמות העברתית מסוימת. המטפל שלי שטיפל בי לפני 20 שנה עדיין גורם לי להתרגשות אם אני רואה אותו, מזיז לי משהו בלב. אחרת, שעשתה לי נזקים תהומיים עדיין מעוררת בי תוקפנות מטורפת, עד רצון לפגוע בה (10 שנים אחרי), כלומר - התלותיות והיחסים המיוחדים נשארים. ובעניין ראובן, הרי הוא מתאהב בה שמתאהבת בו. נכון, היא יפה ומדהימה,אבל הוא מנצל סיפורים שהוא יודע עליה כמטופלת, ולאו דווקא היו נחשפים כבת זוג, הוא מגיב להעברה שהיא עושה כלפיו, והוא מסונוור מזה, ולכן, זה אכן שלב להעביר אותה למטפל אחר, ולא סתם משיכה, כפי שחשבתי קודם, שיש מקום לעבוד עליה באופן עצמאי. במקומו (המקצועי, לא בסרט) הייתי אומרת לה: אכן, צדקת, יש לי משהו אלייך, ומהמקום הזה אני חושב שזה ממש לא לעניין להמשיך לטפל בך, האובייקטיביות שלי נפגעה, ומה שאני יכול לתת לך כבר לא מספק. אני מעורב מדי. זה לא אומר שאת לא משמעותית לגבי, להיפך (כדי שלא תרגיש נזרקת), אבל אני מחוייב לעצמי ולך ולטיפול שבינינו ומהמקום הזה אני רוצה להפנות אותך למישהו אחר (ואגב, אשה היתה הכתובת הנכונה בשבילה, אבל לא גילה, שהיא קרה מדי)... זהו. ואגב, זה לא אומר שהוא לא מסכן או שזה לא יכול לקרות. עכשיו הוא צריך לעבוד בהדרכה שלו על איך נחצו לו הקווים שהוא בכלל חושב שזה אפשרי, ובטיפול (אגב, בדרך כלל יש הפרדה בין טיפול להדרכה, אלו שני מפגשים שונים, למרות שיש מגע תוכני וקצת מעבר לזה ביניהם) ובטיפול שלו על הבור הגדול שהוא חווה שלשם נכנסה נעמה 4. איך הוא צדק, שהוא אוהב את מטופליו וגילה לא. זה בדיוק מה שאני אוהבת אצלו. - סליחה על האורך, גמרתי את ההרצאה. (צוחקת על עצמי, לא עליכם)