וואו איזה פרק אני לא מאמינה!!!

דג שמש

New member
הערה שלא ידעתי לאן להכניס...

אחד הדברים שבולטים לי זה שלמרות שנעמה מצהירה שהיא מאוהבת בראובן ומעוניינת בקשר רומנטי איתו, יש גם מסרים לגמרי אחרים שעוברים, מסרים שבהם היא פשוט מבקשת שיטפל בה, שיתמודד עם הרגשות שלה ושלו, שיהיה פסיכולוג "כמו שצריך". אני חושבת שבין שני הרצונות שאולי יש ביניהם ניגוד, הרצון העמוק של נעמה הוא שראובן יהיה פסיכולוג שמצליח לעזור לה. ראובן לעומת זאת, לוקח בעיקר את המסרים היותר ישירים שלה, לגבי הרגשות שיש לה כלפיו, ומפתח כלפיה רגשות הרבה יותר מציאותיים ומחשבות מציאותיות. בעוד נעמה מטיילת בעולם של פנטזיה, אבל מבינה ש"זה לעולם לא יקרה", ראובן מתחיל לחשוב ומה אם...? אבל המה אם שלו, חצה את גבולות הפנטזיה, ונראה שהוא "מה אם" יותר מציאותי. בקיצור, כל מה שרציתי לומר זה שאני מרגישה מהסדרה שנעמה באמת רוצה טיפול, את ראובן כמטפל, למרות ההצהרות הגלויות, ואילו ראובן מתחיל להתבלבל באופן הרבה יותר עמוק ומסוכן.

תיקתקית

New member
כן, יש בזה משהו

רק שיש משהו שלא חשבת עליו: הצורך בטיפול זה משהו שהרבה פעמים אנשים לא "שלמים" מחפשים במערכת יחסים. כשהיא מבקשת מנו לטפל בה, זו דווקא ממש זעקה של "תהיה תמיד לצידי ותדאג לי" וזה בכלל לא רצון שלה להתחזק ולהתרפא, אלא להתלות עליו, המטפל, ולצפות שיציל אות הויעזור לה להעביר את התחושות הקשות שלה. בקיצור: לא מנסה להתמודד עם זה לבד (ובגבורה) אבל נכון מה שאמרת לגבי ראובן אני חושבת. בעוד נעמה בכל זאת הפנימה בין הטיפולים שהוא לא רוצה להיות איתה, וזה לא יקרה, מסתבר שהוא לגמרי שוקל את זה ברצינות (אם כי מתוודה על זה מהר מדי
)

pomelit

New member
לא בטוחה

ההתאהבות שם, זה לא שהיא נעלמת וזה לא שהיא פחות מורגשת רק כי לא נתנו לה שם. ואם יש משהו כזה גדול בחדר, ולא מדברים עליו, בעצם לא מדברים על שום דבר אחר. יכול להיות שהשיחות עם גילה חידדו את התחושות ונתנו להן שם, אבל לא נראה לי שהן הומצאו על ידה, והיות שהן שם, מן הראוי להעלות אותן ולבדוק אותן. מה שכן, כמו שראובן אומר בעצמו, כל העניין הזה של התאהבות הוא קצת ילדותי, ובמקרה הזה יהיה לא פחות חשוב לבדוק למה ראובן שם את עצמו במקום הפגיע והרגיש הזה דווקא במקומות החזקים שלו. כמו שגילה כתבה במכתב שהוא מצטט, במקומות שהוא הכי חזק, שם הוא חלש.

למה ראובן כעס על גילה ?

גילה היתה מנהלת המכון הפסיכואנליטי שיטה טיפולית שהולכת ומתאדה. כנראה שראובן ידע לפני שמונה שנים שהפסיכואנליזה כשלה אבל לא היה מודע לעובדה זו לפני שמונה שנים. מה שמעורר תמהון שבמקום להסביר לגילה שהיא מקובעת בפרויד הוא מתפרץ עליה בצורה רגשנית

שרונסקי

New member
אבל מי שבוחר הולך לפי אופיו

ראשית, זה מאד מכובד, עד היום, להיות חלק מהמכון, ושנית, אדם בוחר גישה לדעתי בהתאם לאישיותו. אני בחיים לא הייתי יכולה להיות משהו ניטראלי, ורק קרקע להעברה של המטופל, אני חייבת להיות מעורבת, ופרקטית, וגם לענות על שאלות, כשצריך, ולתת הצעות, כשהן מתאימות, כלומר - גילה מעצמה אכן כזו, קרה ומרוחקת, וראובן, שהרבה יותר מעורב, הוא רגשי ממילא ולכן הוא גם יגיב ברגשנות.

pomelit

New member
השמועות על מותי מ וקדמות מאוד

אם לצטט את המשורר. הפסיכואנליטקה אולי נראית למרבית הגולשים בפורום הזה כשיטה שאבד עליה הכלח, אבל היא עדין שיטה מאוד נחשבת בעולם ולא הייתי מספידה אותה כל כך מהר.

j e t l a g

New member
אין ספק- הרבה מיניות...

התעסקות אובססיבית בסקס והרבה אירוטיקה באוויר, זו לא הרגשה שלך בלבד, אבל לדעתי זו הסיבה שזה כל-כך אמיתי,אנושי ואמין (א-מין..) חח

j e t l a g

New member
איזה פרק ! ! !

העניין רק הולך ומשתבח, איזה משחק של אסי דיין, פשוט חוויה לראות אותו. לדעתי תגובתה של גילה היתה האנושית והאמיתית ביותר שהרי מדובר במישהי שנדירות הפעמים בהן תיתפס ללא מילים. השתיקה אמרה את ההלם בצורה האמינה ביותר. איזה כיף של סדרה ! מי היה מאמין שבטלויזיה שלנו !

indira

New member
איזה וידוי הוא נתן שם...משהו

הגעתי למסקנה שכדי שהסדרה הזאת תיגמר משהו צריך לקרות לראובן. רק כך יסתיימו כל הטיפולים בו זמנית. כל המטופלים כמובן יועברו לגילה. היא אמרה על זה משהו לראובן שנראה לה שהוא מכין את המטופלים אותה לכך שהם יעברו אליה. או שהוא יסחף אחריי האהבה לנעמה ואז כל המטופלים יעברו לגילה. וואו איזו סידרה. התמכרתי.

j e t l a g

New member
יש משהו במה שאתה אומר

אבל אני נותנת קרדיט לגאונים שעשו את הסדרה ומצפה לסוף קצת יותר מתוחכם. נקווה שזה לא יגלוש לסיום טלנובלי זול.

ואני מקווה בשביל המטופלים

שהוא ימצא פסיכולוג/ית יותר סימפטי/ת מגילה כדי להעביר אותם . הרי מישהו שטופל אצל ראובן, התרגל לפסיכולוג ישיר ואקטיבי, ולא ייהנה מטיפול אצל "צנונית" כמו גילה.

מתח

New member
כאבו לו האשכים.

והוא הלך לאורולוג. אז יש מצב. אני מקווה שהסוף של ראובן לא יהיה על רקע בעיות בריאות ואיבוד ביטחון בגבריות שלו. אולי הסוף הרע שלו יהיה מעין איחוד של כל הסופים הרעים של המטופלים שלו - הסופים הרעים אותם הוא מנע.

*הערה*

רק רציתי להעמיד דברים על דיוקם - זו בכל זאת סדרה, ובסדרה כמו בסדרה משתמשים לפעמים בעיוות המציאות כדי להכניס עניין. אם כן, מה שגילה אמרה לגבי המטופל זו שטות במיטבה. רק כדי שתשימו לב לא לקחת כל דבר משם ברצינות.

giladon2

New member
למה אתה מתכוון שליח ???

מה שאתה אומר הוא יותר מדי כללי ומעורפל, יהיה נחמד אם תפרט טיפה יותר...

תיקתקית

New member
את שתולה?זה היה פרק זוועתי בכל מובן

אני מתרגזת מהדרמות שהם מנסים להכניס בכוח. ומה הקטע הזה, שפתאום ראובן מתוודה שהוא מאוהב בנעמה? זה לא היה קשור לכלום, לא התפתח נכון, פתאום הוא התפרץ. רק מישהו בדיכאון עמוק יתפרץ ככה, ואם הוא בדיכאון עמוק - הוא כנראה מסווה את זה היטב, כי איך הוא בכלל מצליח לתפקד? מה פתאום הוא מתוודה ומתחיל לבכות? ועוד לפני גילה שבד"כ תוקפת אותו? אז פעם אחת היא אומרת לו - באופן לא קשור בכלל, אם אתם שואלים אותי, כי למה בכל שהוא ירצה להתוודות - שהוא יכול לבטוח בה, והוא שופך בפניה את הלב? זו התפתחות תסריטאית מואצת, והתפתחות נפשית מואצת, ובטח לא התקדמות נורמלית. גם ככה הפרקים עם גילה מעצבנים אותי - ועכשיו אני מתרגזת שוב.. אי אפשר היה לחכות עם זה? כל כך מהר הם מכניסים לו הודאה בהתאהבות של נעמה? ומה עכשיו? שבוע שלם הוא יתמודד עם זה, מהפרומו - היא תעזוב אותו, בטח תחזור, אולי הם ישכבו, תהיה מחילה, הוא יתחרט, יחזור לאשתו.. ו? לא מעצבן ? אי אפשר "סתם" לנהל טיפול פסיכולוגי איטי, או אפילו הדרכה איטית ולא מלודרמטית? *מתרגזת*

giladon2

New member
יש בזה משהו

אבל לא צריך להתרגז דווקא בגלל זה, יש דברים יותר מעצבנים (הטיפול הזוגי למשל...). באמת גם אותי ראובן הפתיע ולא ממש ציפיתי לזה, בטח לא לפני לחץ יותר מסיבי מצד גילה. דרך אגב, את ה"פרומו" את המצאת ? כי זה ממש טוב

למעלה