וואו, איזה רעיון מ-ע-ו-ל-ה לפורום!

וואו, איזה רעיון מ-ע-ו-ל-ה לפורום!

וגם בול בזמן!
אני בת 15, שנה שניה במדעי המחשב כי אני עושה 5 יח"ל השנה - כיתה י'. יש לי מורה... איך להגיד.. גרוע. אני לא מצליחה להבין מילה ממה שהוא אומר (אנחנו לומדים איתו עיצוב תוכנה ואנליזה נומרית). רציתי לדעת אם זה בסדר שאני מדי פעם אקפוץ לפה ואבקש עזרה בכל מיני דברים. פשוט רוב האנשים בכיתה שלי הם סופר-גאונים ששכאלה ולמדו את זה קודם (אל תשאלו אותי איפה, או מתי. אני מפחדת לדעת..
) בקיצור - אתם גם נותנים עזרה בכל מיני שאלות כאלה של מתחילים?

vinney

Well-known member
בשמחה../images/Emo13.gif

תסתכלי גם בפורומים המומלצים הנוספים שאולי יעזרו לך בהם

חחחחח

טוב, יש גבול. למרות שילד אחד מהכיתה שלי קיבל הצטיינות הדיקן של האוניברסיטה הפתוחה.. יש לי שאלה - מי שעושה 5 יח"ל מחשבים בתיכון, לאילו מקצועות בעתיד זה יכול לעזור לו להתקבל? (סתם לידע כללי)

DadleFish

New member
צר לי לומר לך את זה בכזו פשטות,

אבל מה שאת לומדת בתיכון לא יעזור לך להתקבל לשום דבר, לא לתואר ולא לעבודה. אני אסייג את זה ואומר שחשוב לעשות מתימטיקה 4 יח"ל (ועדיף 5). חוץ מזה, רק ממוצע גבוה ופסיכומטרי טוב, שבעקבותיהם תואר נחשב, והרבה מזל

yoniBLA

New member
זה יכול לעזור בצבא..

אבל אם את באמת רוצה לעסוק בזה בצבא או בכלל בהמשך החיים, כדאי ללמוד גם מעבר למה שמלמדים בבי"ס

DadleFish

New member
איפה בצבא זה יכול לעזור?

לממר"מ למשל מתקבלים על בסיס קב"א/דפ"ר/פרופיל ומבחנים שנערכים. למסלולים מיוחדים אחרים שמאתרים אנשים מראש בדרך כלל לוקחים אנשים שיש להם כבר תואר (או נמצאים בשלבי סיום).

yoniBLA

New member
לאו דווקא אנשים עם תואר...

זה יכול להביא אותך לשלבים הראשוניים, משם אתה בעיקר בכוחות עצמך.

¥EleVatioN¥

New member
במיון ראשוני וכאלה לא?../images/Emo129.gif

אני מניחה שהצבא מתחשב ומייעד אחרי הצו ראשון אנשים גם לפי המקצועות האחרים שהם עושים בהם בגרות מה גם שגם אם מה שלומדים בתיכון זה ממש שומדבר זה עדיין נותן לך מן כוון וצורת חשיבה שונה יותר שלא יהיו לאנשים שלא למדו לפני

DadleFish

New member
אל תניחי ../images/Emo13.gif

ייתכן כמובן שאני טועה, אבל מהיכרות אישית עם מערכת המיון הצה"לית, אין התחשבות מיוחדת בבגרויות. אגב, ספציפית לגבי מדמ"ח - הלימודים בבית הספר לא נותנים יותר מדי כיוון, ובטח שלא צורת חשיבה שונה. המבחנים לקורס תכנות בביסמ"ח (ממר"מ) בוחנים בדיוק את הנקודה הזו - מהי צורת החשיבה של הנבחן. עוברים את המבחנים גם אנשים שלא נגעו במקלדת מימיהם, פשוט מכיוון שיש להם את צורת החשיבה הלוגית המתאימה לתוכניתנים.

sagima

New member
לא ממש נכון

אין לי ממש הכרות עם תהליך המיון בצה"ל כולו, אבל יש לי קצת הכרות עם איתור חמ"ן, באיתור חמ"ן קודם מחפשים לפי המקצועות והציונים בתיכון ואז שולחים אותך למבמחנים למסלולים שהם חושבים שאתה מתאים. מהכרות שלי עם תיכנות בצבא יש 3 מסלולים (מי היה מאמין שגם זה מתחלק ל3 בצבא): מדמ"ח - מה שאומר, פחות או יותר, למכור את הנשמה לצבא, אבל לפחות יוצאים עם תואר (3 שנות לימוד + 3 שנות חובה + 3 שנות קבע). ממר"מ - מוכרים את הנשמה ויוצאים בלי תואר ( 3 שנות חובה + 3 שנות קבע ) ובחמ"ן יש עוד קורס, בוגרי הקורס הזה (אין ממש הרבה כאלה, בסביבות ה 40 בשנה) לא מוכרים ע"י הצבא כמתכנתים, מה שאומר שלא מקבלים הרבה מהתנאים (את האמת לא מקבלים שום תנאים) אבל חותמים רק שנה קבע, מתעסקים בדברים דיי מעניינים והכי חשוב מקבלים נסיון. לקורס הזה מחפשים אנשים שיש להם ידע מוקדם מינימלי והכי חושב אנשים שיכולים ללמוד לבד. אני יכול להעיד (למרות אני משוחד) שבוגרי הקורס הזה, באופן סטטיסטי, מתכנתים יותר טובים מממר"מניקים וכנראה גם ממדמ"חניקים. לפעמים מגיעים גם להיות מתכנתים OJT, אבל זה ממש נדיר

DNile

New member
אני מצטער,

אבל אין לך מושג בשיט על הצבא. אפילו על חמ"ן אתה כנראה לא יודע יותר מדי, כי אין לאף אחד בעיה להתקבל למסלולים של גאמא גם עם 3 יחידות מתמטיקה, בהנחה שהם מתכנתים מספיק טובים(ומה לעשות, לא חסרים כאלה). חוץ מזה, אני שמח שהמפקדים הממ"סניקים שלך הרעילו אותך מתחילת הקורס על כמה שאתם יותר טובים מתוכניתנים, אבל אני יכול להראות לך מספר לא קטן של תוכניתנים ששמים בכיס הקטן את רוב הממ"סניקים.

sagima

New member
אני שמח שאתה מצטער

אבל תראה לי אחד שהתקבל לממ"ס עם 3 יחידות מתמטיקה? אתה כנראה לא תמצא גם הרבה עם 4 יחידות. זה שהמפקדים שלי הרעילו אותי בכלל לא קשור, הקורס נגמר כבר לפני שנתיים ומאז אני רואה מצוין מי נגד מי, והעובדה שרוב (כנראה אפילו כולם) הרש"צים, הרמ"דים והרת"חים יעדיפו ממ"סניק על פני שני ממר"מניקים, בלי קשר לזה, אמרתי שסטטיסטית יש יותר ממס"ניקים טובים מאשר ממר"מניקים, אני יודע שיש הרבה ממר"מניקים טובים, אני גם מכיר כמה כאלה. העובדה היא שבממר"מ בשיעור הראשון מלמדים להפעיל את המחשב ובממ"ס משיעור השני מלמדים ירושה, טוב אולי זה לא בדיוק ככה, אבל בממר"מ אחרי חצי שנה מלמדים פחות תיכנות מעשי מאשר בממ"ס אחרי 3 חודשים. בכל מקרה, אני ממש לא רוצה להביא את הוויכוח, הטיפשי הזה, גם לפורומים בתפוז.

sagima

New member
:)

אני לא בטוח כמה זה באמת מסווג (אני גם לא מתכוון לבדוק), אבל זה לא אומר שום דבר על התפקיד.

למעלה