שוב, אתה רוצה לשחק בישו או במשיח , שיהיה לך בכיף
לדעתי זה לא רק לא פרקטי זה גם לא בדיוק מוסרי,
זה גם לא הדרך היעילה לחולל שינוי,
ובוודאי לא העמוקה והחכמה.
המיתוס הזה של מושיע העולם מסתובב כבר קצת יותר מדי זמן לטעמי,
ודווקא בגלל שאני הכי משווע לשינוי,
ממש רואה כל הזמן כמה הכל חרא וכמה יכול להיות אחרת,
כמה אנשים דבקים בתבניות שממש לא מספקות את התוצאות אלא בדיוק ההפך והורגים ונהרגים לחינם במקום שבו הכי יכול להיות אחרת,
אין לי ספק שלנסות להסתובב ולהוציא את הטוב מהאנשים זה הדבר הכי מטומטם בעולם,
כמובן שכמו כולם גם אני חטאתי בטמטום השטחי והנאיבי הזה פעם (ביחוד כשהייתי ממש מסומם אבל לא רק),
אבל,
זה גם מתנשא,
גם לא מכבד,
גם מגלומני,
והכי הכי הכי הכי גרוע,
זה חוסם לך מראש ובצורה הכי קשה גישה למורכבות מהותית יותר,
כזאת שבאמת נוגעת ומשנה משהו.
ו
בוודאי לאוטיסט, בגלל סוג החיווט, מה שנחשב לגישה ישירה ומיידית פשוט מטריף במידה ששולח אותך לקיום מקריסה לקריסה, מהתמוטטות עצבים אחת לשניה, ואז "מטפלים" בך, וכמו שאתה בעצמך יודע הכי טוב, ברגע שהנ"ט מתחילים "לטפל" בך זה הסוף שלך, לוקח שנים להיחלץ מהנזק הנגרם מהנסיון של הנ"ט לעזור לך ולטפל בך,
כי שוב, הדברים כל כך מורכבים, ורגישים, ואם לא תדע לבחור במה אתה באמת יכול ואמור לעשות לעולם לא תשתחרר מהסיוט ואם אתה לא משוחרר אתה לא משחרר, בוודאי לא אחרים.
אין יהלום שונה, בכל אדם יש ניצוץ של טוב, של אלוהים, אין בזה בכלל ספק, אלא שהכרה והבנה בזה ושל זה אמורה לאפשר לך להבין ולכבד את בחירותיו ואת דרכו,
אכן, לפעמים קל מאוד לחשוף את ה"יהלום הזה",
ומה אחר כך ?
אתה תשאר עם האדם ותחזיק לו את היד ותלווה אותו בכל מהלכי חייו כשנסיונו לחיות ללא מסכות יציב אותו על מסלול התנגשות מטורף עם המקובל והמוסכם ?
לא, אתה לא, כי אי אפשר, כי אפשר לאהוב באמת רק אדם אחד, עניין פעוט של זמן ומרחב, של מציאות,
אז מה שקורה זה שהפשטת אדם מכל הגנותיו וזרקת אותו לעולם שמסודר סביב מה שלך נראה כמסכה אבל לחברה זה חלק מהמנגנונים שמאפשרים את קיומה,
בינתיים.
אפשר וצריך לשנות, בוודאי, אבל בחכמה ובאחריות, ובכבוד וברגישות, ובניגוד מוחלט למה שאתה קורא אז כשאני מזהה את הנ"ט כבבונים אני לא עושה את זה בשביל להשחיר אותם או רק מתוך זעם ושנאה אז את ההטפות המוסרניות שלך תשמור לעצמך,
אני עושה את זה, כמו שנכתב במפורש, בנסיון לחולל פרשנות שתאפשר לאוטיסטים מוצא אלטרנטיבי,
כזה שלא מבוסס על "יש לכם מערכת עצבים דפוקה אנחנו נתקן אתכם" אלא מנסה למפות הכללות שיסבירו למה כל כך רבים מאתנו מסתובבים עם תחושה של קיום ממכה אחת לשניה.
אז אני לא נגש לאנשים בכלל, וגם לא נגיש להם, וזהו, לעיתים, ביחוד במצב מורכב, כזה שבו אי אפשר בכלל לסמן מרחב תרגום סביר, עדיף פשוט ללמוד לעזוב, לקבל שככה זה וזהו,
הרי גם אתה, בדיוק כמו שניסיתי להסביר כרגע, ואין לי ספק שלא הצלחתי, בכלל לא מתחיל להבין מה אני אומר