ווסטרן\אינגליש XD?

Vintage Queen

New member
המממ

הייתי בעקרך בגיל הזה --> כשהתחלתי לרכב, היתה אורוות אנגליש ליד הבית והרבה חברים שלי וחברים של ההורים שלי היו שם, קיצר התחלתי לרכב אינגליש בתור ילדה קטנה,כשסגרו את החווה לא היתה חוות אינגליש באיזור אז המשכתי לרכב ווסטרן, אבל כל הזמן הזה רציתי לחזור לאינגליש, נהניתי יותר והתחברתי יותר... כל אחד מה שמתאים לו מנסים ומגלים ^^

S H I L G I

New member
לא הכרתי כלום לפני שהתחלתי

הייתי בת 7 או 8 כשאמא שלי הציעה לי להתחיל לרכב..וזהו פשוט התחלתי לקחת שיעורים וממש אהבתי את זה..ואח,כ התחלתי יותר להכיר ווסטרן ולא ניסיתי כי פשוט היה לי ממש טוב עם האינגליש..וזהו

shirli0811

New member
כשהתחלתי לרכוב זה היה רק כי אהבתי..

סוסים, אמרתי לאמא שלי שאני רוצה ללמוד לרכוב והיא לקחה אותי למקום הכי קרוב, שבמקרה כמו אצל מורן גם היה צח.. מממ, לאט לאט התקדמתי,אחרי שנה וחצי קניתי סוסה והפסקתי לרכוב בצח למשך שנה, אח"F יותר נמשכתי לאינגליש, לסגנון וחזרתי לצח ללמוד יותר אינגליש. עכשיו אני מתחרה בקפיצות, שאני ממש אוהבת את זה, למרות שהרבה פעמים באלי לעבור לווסטרן בשביל להכיר את העולם הזה של הרכיבה כי הוא נראה לי ממש מעניין וכיפי ומתאגר.. חפרתי, ואין מחר שביתה, אז אני צריכה להתחיל ללמוד להיסטוריה :(((

Ruf Lil RusGal

New member
זה היה ממש במקרה!

הגיע הקיץ ורציתי ללכת לקייטנה... וחברה שלי שרכבה אמרה שיש קייטנת רכיבה.. ואני מאוד אהבתי בע"ח והחווה הייתה קרובה (5 דקות נסיעה... קצת יותר...) אז הלכתי.. במשך שבועיים רכבתי כל יום והתאהבתי! אחרי שנגמרה קייטנה התחלתי לקחת שיעורים ולאט לאט התחלתי לבוא לחווה יותר ויותר... היום אני רוכבת ווסטרן באותה חווה וגם מתחרה! יש חוות אינגליש ממש ממש קרובה לבית שלי- ג'וקי קלאב... בהליכה היא 5 דקות ממני כי אני גרה ברשפון... ואני הלכתי לשם כמה פעמים סתם כדי לראות את החווה ולא ראיתי שם אנשים נחמדים... אנשים לא חייכו אלי רק הסתכלו במבט מוזר ועשו לי רושם ראשוני ממש רע... אני חושבת שזאת סיבה גדולה למה לא הלכתי לשם בהמשך... בקיצור אנ מאוד מאוד מרוצה מחווה ומהסוסה שאני עושה עליה חצי פנסיון וגם מתחרה עליה... החווה קטנה וחמודה ומאוד מולמלצת.. יש לה רושם טוב והיא נקייה מסודרת..יש שם "חבר'ה" ומנסיון אני אומרת שזה בערך 50% קובע אם אני ממשיכה לרכב או לא.... כי ץתמיד יש תקופות רעות.. ואם הייתי פשוט באה רוכבת והולכת אני בטוחה שממזמן כבר לא הייתי רוכבת... חחחח סליחה על החפירה העמוקה מאוד אבל אני מתכוונת לכל מילה ומילה!:p כן... זאת היא (חמווווודה
) ===>

תראי=

זה שהלכת לג'וקי קלאב ושם אולי התייחסו אלייך מגעיל זה לא אומר שבכל חוות אינגליש יתייחסו אלייך ככה, יש אנשים שאומרים שהאינגליש זה ענפ של פלצנים. חח אל תשאלו אותי אני לא יודעת..(למרות שבכלל לא נראלי) ממ וזהו... אל תשפטי לפני שתכירי. חח זהו P= נגמרו לי המילים

segev 007

New member
אצלי זה ככה...

אני ישר התחלתי דרסז' וקפיצות ברגע שהתחלתי אמרתי לעצמי זהו אני מתאים לאינגליש אחרי שהתקדמתי הבנתי שזה מה שאני צרילך להיות בו. ווטרן זה לא אני רק שהתחלתי כבר הבנתי את זה אבל עכשיו שכבר הרבה יותר התקדמתי הבנתי שקפיצות זה אצלי בנשמה שאני רק קפיצות

אני בהתחלה לא ידעתי מזה ווסטרן ומזה

אינגליש. התחלתי לרכב, זה היה סגנון ווסטרן. ישר התחברתי לזה. יותר מאוחר הבנתי מזה ווסטרן ומזה אינגליש, וישר ידעתי שהעולם שלי זה בווסטרן. אני בטוחה, למרות שלא ניסיתי אף פעם, שאני לא אתחבר לאינגליש. כל העניין של המתח במושכות, וכל זה, די מפריע לי בצורה מסויימת. הקטע בווסטרן שזה הדבר שהכי גורם לי להתחבר אל הסגנון הזה, זה העניין של המושכות הארוכות, בלי מתח במושכות.

בלי מתח במושכות

ודורבנות מפה ועד טיזי.... אולי באינגליש יש "מתח" של המושכות דבר שממש לא נראלי, אבל לא כמו בווסטרן שצריך להראות שליטה על הסוס (בסלייד), ללא משיכה במושכות זה לא אומר שבאינגליש מחזיקים קצר. ובאינגליש יש דורבנות ממש קצרות ללא שפיץ. ועוד משו בענפ הווסטרן יש דורבנות גדולות נורראא.... =[[ (ועוד הן עם שפיצים.!) המתגים של הווסטרן נורא חריפים, (מנופ לדוגמא), לדעתי ענפ הווסטרן הוא כמו כל ענפ שיש שימושים בכלי עזר לדירבון הסוס בצורה הנכונה. וזהו. סליחה שחפרתי P= מקווה שלא נרדמתם

כשהתכוונתי בלי מתח במושכות זה

לווסטרן וגם הדורבנות.. אני חייבת לשתפ, הסוס שלי עבר את בדיקת הקפיצות, אנחנו מתחילים לאמן אותו לקפיצות ותוך כדי אני אקח שיעורי רכיבה.
אתמול בערב שחררתי את הסוס שלי במנג' שיתפרק קצת, והוא היה כזה טיפשש (כרגיל) הוא רץ ושיחק עם עצמו טמבל שכזה.. בקיצור בכל המנג' שלנו מפוזרים מכשולים וקורות (שכחתי איך אומרים את זה) [נראלי קבלט עם אני לא טועה], היה מכשול של חצי מטר, והוא רץ וקפץ את זה לבד!!
אני הייתי בשוק, אחרי זה פיזרתי כמה קורות על הרצפה ורציתי לראות מה הוא יעשה.
בהתחלה הוא עשה בטרוט ודילג לו ואז על לקאנטר וקפץ ואני לא האמנתי.. כזה אני אומרת לאבא שלי-"אבא תגיד זה צ'מפיון??"
חח נקרעעתייי!! ישר שמתי לו מגנים והוא התחיל לרוץ ולקפוץ.
ד''א- קניתי ציוד חדש !
דורבנות,שוט,מגפיים,צ'אפסים,מגנים תחבושות! הכל ... מחר אנחנו כנראה נלך עם המדריך להחליפ את האוכפ.. [לספורט]...(כמובן שאני לא אשתמש בציוד עדד שלא אלמד להשתמש בו כראוי.) חוץ מהאוכפ מגפיים צ'אפסים.. והמגנים כל פעם על הסוס שהוא נכנס למנג'.... [אני לא סומכת על הטמבלולו..] עם באלו נכנס לו ג'וק לראש לקפוץ!

ToryMaster

New member
כמובן

סוסים יודעים לקפוץ מטבעם, ואפילו עושים בזה שימוש בטבע לפעמים, אבל יש הבדל בין קפיצה כזו לקפיצה עם רוכב על הגב, בזמן ובמקום הנכון

אל תשכחי שאם הרוכב יודע להשתמש

בדורבן אין סיבה שהשפיצים יציקו לסוס ויכאיבו לו. בקשר למראה, אכן, הוא נראה מפחיד ומאיים בצורה מסויימת (בעיקר למי שלא מבין בדורבנות. אני לא אומרת שאת לא מבינה בדורבנות), אבל מראה לא ממש קובע. גם יש דרגות מסויימות של דורבנות, לא לכל הדורבנות יש שפיצים מפגיזים. בערך כנ"ל לגבי המתג, אין סיבה שהוא יפריע לסוס אם הרוכב יודע לשלוט בו ובידיים שלו.

נכון... את ממש צודקת

תראי אני בתור אחת שלא יודעת כרגע להשתמש בדורבנות מנסה עכשיו עם מדריך.. כי אני יסביר לך בתחילת הלימודים של הרכיבה שלי לפני משו כמו שנתיים ככה (אחרי שלמדתי איזה חצי שנה רכיבה) אז היה מדריך העלה אותי על סוס עצלן וניסינו לקפוץ [מזה לקפוץ לעבור מעל למכשול] המכשול היה על הרצפה וניסיתי להעלות את הסוס מעליו.
עכשיו מיכיוון שזה ענפ האינגליש הייתי עם דורבנות אינגליש ממש קצרות בשנייה שנגעתי בסוס בשיא העדינות הוא זינק על 2 וקפץ את זה, ואז המדריך נזכר שהסוס רגיש לדורבנות.
זה הכל, ירדתי מהעניין של הדורבנות למשו כמו שבועיים, ואז חזרתי התעסקתי עם הדורבנות משו כמו שלושה חודשים ואז המדריך עזב.
ואז בא מדריך לווסטרן. וזהו.
עם מישהו מכיר את המדרי גל מחווה המגדל שנסגרה הוא עכשיו יתחיל ללמד אותי הוא עבר לחווה שלנו..

PinkHorse

New member
זה ממש שטיות מה שאת כותבת..

כי כדי להשיג משהו בווסטרן גם מתחילים עם מושכות קצרות... וסוסים צעירים לומדים עם מושכות קצרות.. זה לא שכאילו את עולה על סוס ווסטרן נותנת לו מושכות והוא מוריד את הראש.. את רוכבת על סוסי בית ספר שכבר מדריכים רבים רכבו עליהם והכניסו להם לראש שהראש שלהם צריך להיות למטה בכל מצב.... אבל כדי להשיג את זה עובדים עם מושכות קצרות..

זה לא שטויות, כי לא דיברתי על עצם

ההכנסה לראש של הסוסים. דיברתי על עצם הרכיבה עצמה- אחרי שהסוס יודע. אגב, אני התחלתי עם מושכות די ארוכות, אולי זה לא ככה בכל החוות, אבל הפואנטה זה שבווסטרן רוכבים עם מושכות ארוכות, ואי אפשר להגיד שזה לא נכון.

PinkHorse

New member
בטח שזה נכון.. זה מביע על שליטה

חופשית ויותר משוחררת.. אבל את מציגה את האינגליש כמשהו כזה רע ו-וואו מסכנים הסוסים הם עם מושכות קצרות!!! הו לא.. עבודה נכונה עם מושכות קצרות לא נעשת בכוח... זה צריך להיות קשר קבוע עם המושכות והרבה רגל שיגרום לסוס לרדת עם הראש.... אני אישית יכולה להביא לך תמונה מלפני פחות משבוע שרכבתי על סוסה ובגלל שהיה רגל הוא הורידה את הראש והקשר נהיה רפוי אבל היא עדיין במסגרת.

מה? הא?! לא אמרתי שאינגליש זה דבר

רע. אל תכניסי לי מילים לפה ולהודעה. איפה כתבתי שאינגליש זה רע? באינגליש יש מתח במושכות. אני לא ממש אוהבת לרכב עם מתח במושכות. בגלל זה אני לא מתחברת לאינגליש. אבל לא כתבתי שבגלל זה הם מסכנים וכל שאר הדברים שכתבת. בסדר שהקשר נהיה רפוי, אבל מזה בדיוק קשור? כי ברור שהוא יהיה רפוי כשהיא מורידה את הראש ובמסגרת.

אני אנסה לתאר.

כשאני רוכבת עם מתח זה נותן לי מעין הרגשה פחות נעימה, נוחה, להיות בקשר מתוח עם הסוס (לא מבחינה רגשית, מבחינה פיזית). זה מפריע לי. לרכב עם משוכות ארוכות נותן לי הרגשה של יותר שחרור ונוחות עם הסוס- מה שהמושכות הקצרות לא נותנות לי. מקווה שהצלחתי להעביר.

אני אבל ראיתי מלא תמונות בווסטרן

שמתי שעושים את הסלייד- העצירה הזאתי אז הרוכבים מושכים לסוסים בפה.. אז גם בווסטרן יש מצבים של קשר.. וכמו שאנה אמרה הסוסים בווסטרן לא נולדו עם הראש למטה ברכיבה כבר באילוף שלהם שברו אותם ואמרו להם שהם צריכים להיות עם הראש למטה...

למעלה