וידוי

וידוי

לפני מספר ימים נכתבה כאן ההודעה הבאה: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- היי, אני יודעת שאני קצת חדשה אבל אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בסוגיה קריטית... אז כך חבר שלי, אנחנו יחד כבר כמעט שנתיים ויש בעיה ממש גדולה שמעיבה על הקשר הזה מההתחלה- א מ ו ן אבל לאחרונה זה תפס מימדים מפחידים תפסתי אותו משקר לי בהמון סיטואציות שונות ומשונות בהתחלה הוא הסביר את זה כתוצאה מהחוסר ביטחון העצמי שלו , שהוא כביכול חושש מהתגובות שלי והאמנתי ממש הרגשתי רע שאני גורמת לו לזה אבל זה פשוט הפך לדפוס ולכל מצב יש לו תרוץ בו אני איכשהו יוצאת אשמה וכשבשלב מסויים ניסיתי להפרד (באחת מהפעמים הרבות) הוא אפילו זייף התאבדות בטלפון כדי שאני ארחם ולא אכעס עליו נתתי לא בערך אלף הזדמנויות ובהן כל פעם היה משהו יותר גרוע. עכשיו גיליתי עוד שקר כשבעצם היינו אמורים להיות בשיא בניית הקשר מחדש.. הוא מאשים אותי לעיתים קרובות שאני לא מוכנה להניח לעבר, בלי להבין שכל שקר או סילוף האמת חדש שלו בעצם מחזירים את הכל חזרה וככל שאני לא אנסה להדחיק את הכעס הוא פשוט חוזר זה ממש קשה כי ברור שיש לנו אהבה גדולה מעבר לזה אבל זה כנראה לא מספיק ממש זקוקה לעצה כנה !!!! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אז ככה, הכותבת, 1סטולה, היא חברתי (או לפחות היתה), וכן, אני המאנייק. זה לא שרשור הכפשה, או חשיפה, אני לא מתכוון להחזיר או לקלל אותה. אני הולך לספר מה הביא אותי, למצב הזה, הוכחה לכך שאהבה, חוץ מהיותה דבר חזק, יכולה להגיע לאובססיה ולתלות מטורפת, שמעבירה אותך על דעתך, העיקר שהתלות תימשך, או כמו שאיפה הילד אמרו, שיישאר הסם הזה. כל הדרכים כשרות. שקר זה דבר מאד מפתה. זה אמצעי שיכול תוך שניה להפוך אותך לכל מה שאתה לא. כלומר, מספיק שתגיד משהו, גם שהוא לא נכון, תאמין בו, והנה יצרת לך מציאות חדשה, טובה יותר. זה התחיל בדברים קטנים, שאפילו אני לא זוכר. כמו למה אני לא יכול לדבר עכשיו, או מה קורה איתי בצבא. העיקר שזה יימשך, העיקר שהיא לא תחשוב עלי דברים רעים. מסקנה 1: לבוא למערכת יחסים עם ביטחון עצמי נמוך זה דבר אחד, לתת לביטחון העצמי הזה לגטימציה לשקר ולשפר את עצמו ככה, זה גרוע מאד. שיקרתי, או כמה ששיקרתי. לא אמרתי אמת, הסתרתי ממנה דברים אקוטיים. הרשתי לעצמי דברים, שאם היא היתה מעזה לעשות זאת היתה עילה מצידי לכעוס מאד. כלומר, בעצם, אתה חסר ביטחון, בעצם אתה פחדן. אם היא תלך לידיד שלה, תשב איתו, אתה תתפוצץ איך היא עושה לך את זה. אבל מה בעצם יעלה לך את הביטחון? בוא אתה תשב עם ידידה, תפלטרט (ככה כותבים את זה) פה, תחייך אליה, זה מותר, איי! אין לי ביטחון עצמי, אני צריך להרגיש טוב עם עצמי, שאני מסוגל להתחיל עם בת פה, להתסכל עליה שם, במחשבה מעווטת אחרת, זה יהיה לטובתה, כי ככה היא תקבל מישהו עם יותר ביטחון עצמי! מסקנה 2: גם אם זה הקשר הרציני הראשון שלך, והיא יותר מנוסה, אסור לבנות את הניסיון הזה על הגב שלה, בטח ללא ידיעתה. אנחנו ביחד כבר כמעט שנתיים, ממאי 2005. אני לא מצליח לזכור שבוע, או גג שבועיים שהיו ללא מריבות. כל הזמן זה היה חתול ועכבר, רוב המקרים אתה עשית משהו דפוק, היא התעצבנה, אתה לא הבנת מאיפה העצבנות הזאת מגיעה, או שכן הבנת, אבל שמרת הכל בבטן.או הפוך. היא עשתה משהו שעצבן אותך, אתה שוב, בשורש בעייתך, פחדת שאם תתלונן או תגיד בדיוק מה שעל הלב שלך, זה יגרום לה לברוח ממך, כי אתה תמיד לא מספיק טוב... תסכול, בלאגן, הרבה על הלב...... בום! פיצוץ! דמעות! כאב! דרמה!!!! מסקנה 3: כנות זה דבר חשוב. סליחה, כנות זה ממש ממש חשוב. אם אין לך אפשרות להיות כנה איתה, או אם לה אין אפשרות להיות כנה איתך, תברחו אחד מהשני לפני שיגיע הפיצוץ הכואב. אין אמון. היא לא מאמינה לך! מה היא כבר ביקשה? הרי, גם אתה וגם היא רציתם ללכת להופעה של אביב גפן אתמול בתל אביב. אבל היה כזה משבר אמון. זה לא היה אפשרי. היא באה אליך ביום ד', אחרי ריב אחד, השלמתם, הלכת לכמה שעות, היא נכנסה למייל שלך (בזמן רגיל היית יכול לכעוס עליה על האי כיבוד פרטיות הזה, אבל, אין אמון הרי), ראתה בתיבת הדואר יוצא, את כל המיילים, כל השיחות, שהיו לך בזמן שהייתם ביחד, חלקם לדעתך תמימים לחלוטין, חלקם פחות... עוד מסמר לארון שאתה מכנה "מערכת יחסים", עוד ריב, עוד בלאגן, עוד עלבון. היא כועסת עליך, יורדת עליך: "רקוב מהיסוד, שקרן, אפס, כישלון". אתה מבין את מקור הכעס, מתכנס בתוך עצמך, לא ממש מגיב, כל מילה שלה פוגעת במקום הכי כואב, אבל אתה מבין שוב שזה באשמתך. כי אתה שיקרת, או הסתרת. אחרי כמה שעות משום מקום, אתם מתחבקים במיטה, הניגודיות הזאת הורגת אותך. המעבר מריב לאהבה וחוזר חלילה. האפסס אנדס דאונס האלה. הלב שלך מתנחנן שזה יפסיק, גם בשביל לה, אתה מבין אותה. כמה שעות של סבבה, של אופטימיות, ואז שוב, חוסר אמון. בלאקאאוט. בעיות. היא חוזרת לבית שלה, אחרי סוף שבוע שכלל 3 ריבים, 3 השלמות, ועכשיו לא ברור מה קורה.

(המשך)

מסקנה 4: אם אתה יוצא עם מישהי, וזה עובר את הדייט ה-4, כדאי מאד לשניכם לקבוע את הקווים האדומים. את הספייס הזה. מה מותר ומה אסור. אם מפריע משהו תגיד עכשיו, עוד בדייט ה-4, מאשר שלא תגיד, ואחרי שנה וחצי תתעורר ותרגיש כמו פולנייה שצובעת את התקרה בבז'. אתה זוכר את הרגעים האלה. היא התקשרה, שוב כועסת, שוב עשית ככה וככה. אתה לא מבין על מה היא כועסת, מנסה להסביר שלא עשית את זה. אין תקשורת. היא אומרת שזהו שזה נגמר, שהיא לא יכולה לסבול אותך יותר. אתה נכנס לחדרות מטורפות, רק שלא תלך. לא יודע מה לעשות, היא היתה בתקופה האחרונה הסדן לכל החיים שלך. לא היה לך אכפת שמשתינים עליך בצבא, או שאתה רב כל הזמן עם ההורים שלך, לא אכפת לך שניתקת את כל הקשרים עם החברים שלך, שלא מבינים לאן נעלמת להם. העיקר שיש לך אותה, הכל תלוי בה, בלעדייה אין לי הצדקה לקיום. היא ממשיכה לצעוק עליך בטלפון, זהו, תשכח ממני. אתה אובד עצות. אומר לה שאתה לא מסוגל יותר ומנתק. היא מתקשרת בהיסטריה אחרי כמה דקות, אתה אומר שלא מפסיק לרדת דם. שעוד שניה המפקד שלך רואה אותך עם ככה חתכים בורידים ביד שמאל. היא בוכה לך בטלפון. אתה מרגיש את הדופק שלך מתייצב, הנה היא סולחת על זה, אין לך מה לדאוג, אתה תוכל להמשיך לאהוב אותך, והיא תוכל לאהוב אותך. הסם שלך, כל כך שלך. מסקנה 5: אם הגעת למצב שאתה מרגיש שאתה לא יכול לחיות בלעדיה, עצור הכל. משהו כאן לא בסדר. "אני יוצאת עם XXX לאומן". ככה זה הגיע, הודעת טקסט, שקרעה לך את הלב לחתיכות קטנות. הפעם אתה מודע למה שיקרה, לכן, אתה שולח הודעה נימוסית עד כדי לוזרית של "תהני, תשלחי לי הודעה כשאת מגיעה הביתה". אתה קם מהמשרד שלך, תוך כדי מבט על הדו"ח שהמג"ד ביקש ממך להכין ולא הספקת, למרות הארכה בדדליין. יוצא החוצה. רואה את הקיר בטון הזה. מבט אחד עליו מספיק לך. יד ימין מתקמצת לה לאגרוף, בום. בקיר. אין כאב, כאילו הלב השבור שלך, והדיכאון הזה הם כמו מורפיום בשבילך. רק דם שנוזל לך מכף היד. שוטף הכל שלא ייראו. הולך לישון. 7:10 בבוקר, מקבל הודעה "הגעתי הביתה". קיבינימט אתה אומר לעצמך. היא היתה אצלו כל הלילה. אתה יודע את המשמעויות לכך. גם אם אתה טועה, הסרטים כבר מזמן רצים, עברו את האמצע, עברו את ההפסקה, רצים קדימה קדימה..... הנה פה הוא רק מחבק אותה, הנה שם הם מעשנים ביחד חשיש, הנה שם הוא נוגע בה, הנה שם היא מוצאת אצלו כתף... רץ רץ רץ רץ רץ רץ ... אתה בטוח שאתה כבר מזמן לא שפוי. הערכת מצב. נכנס ללשכה של המג"ד... "עמרי, מה קורה לך, אתה מאד לא מרוכז לאחרונה, תתאפס!" מסקנה 6: ברור שאתה מקנא, גבר מקנא זה יותר נורא מבחורה מקנאת. זאת לא סיבה להתחרפן. אתה עצבני ואין לך מה לעשות? לך לרוץ! לך תעשה ביד! לך תבכה! אבל אל תתחרפן. (להתחרפן = להתקשר אליה 50 פעמים בזמן שהיא יוצאת ולעשות מעצמך צחוק אל מול החברים שלה, להתחרפן זה להפוך את השולחן במשרד שלך אה, להתחרפן זה גם להרביץ לקירות, אבל זה בקטנה). היא ביקשה שתשלח לה מכתב שמפרט את כל השקרים וסילופים. לדעתך, שתהיה פה אפשרות אמיתית של לפנות את השולחן מכל הדברים הרעים, ואולי באמת לפתוח בדרך חדשה. אז שלחת, פירטתת, כנראה שיותר מדי. אם היא חשבה שתקבל מייל קצרצר שמפרט מה שהיא ראתה בתיבת הדואר היוצא, היא קיבלה פחות או יותר חלום בלהות של השנתיים האחרונות. לא חסכת מידע. גילית הכל, אבל הכל. מה אתה מתפלא שהיא לא חוזרת אליך, ורק רוצה שעכשיו תחזיר לה את הדברים שלה בחזרה. מה אתה כועס? בוא נרצח מישהו ונבכה אחר כך לבקש סליחה. אתה לוקח אחראיות, מבין שזהו, שבשניה שהרסת את כל השקרים שלך, וגילית הכל, בשניה הזאת,כל המציאות המדומה שיצרת לך מתפרקת, ועכשיו נשארת אתה, אבל אתה שהיא לא מכירה, אתה שהיא לא התאהבה בו, אתה שאין לו כלום. אין לו אמינות, אין לו מוסר וכנראה שאין לו כבוד. אז מה אתה מתפלא שהיא לא מדברת איתך ורק רוצה שתצא לה מהחיים? היית צריך לחשוב על זה קודם! מסקנה 7: היית צריך לעשות את זה בשלב הרבה, אבל הרבה יותר מוקדם. אז לך תסביר לה שאתה עדיין מאוהב. וכל דבר קטן מזכיר לך אותה. זהו, הפסדת אותה, זה מאוחר מדי. כמו שארכדי דוכין אומר, לעולם לא תדעי איך בכיתי כמו ילד. אבל איך היא יכולה לדעת עם הדמעות האלה אמיתיות? אולי זה שוב זיוף שנועד לדרוש רחמים? מסקנה 8: בנים, תקשיבו טוב. אהבה, כמה חזקה שלא תהיה, לא מספיקה. אם אתם לא חושבים שבת זוגתכם זה קשר רציני, תעזבו, לפני שתגרמו נזק. זוגיות זה תהליך מורכב שדורש השקעה קבועה, הקשבה ובעיקר רגישות. זאת לא סתם מסקנה 8, המספר 8 לדעתי הוא המודל הכי מדוייק שאפשר לדמות אליו זוגיות. מצד אחד זה מבטא את האין סופיות שיש באהבה ובקשר רומנטי. מצד שני הוא מצייר מאד יפה, את המסלול של בני הזוג, מסלול קבוע, שמתחבר בנקודה אחת, היא המרכז של ה-8, ויש בו את הריחוק, הספייס, שנחוץ, כאשר כל אחד מבני הזוג נמצא בקצה של -8. ככה אתה הולך לך במסלול שלך, רואה את בן בת הזוג שלך מרחוק, אם אתה צריך, צועק והוא יגיע, ותפגשו. אם תרצו, תוכלו להישאר במרכז ה-8 שבוע רצוף. אם תרגישו חנוקים לשניה, כל צד יילך לפינה שלו, בידיעה שיש אמון, ושלא משנה מה, תפגשו במרכז בעתיד. כן בנים, וגם בנות. אהבה זה דבר מורכב. אל תעשו את הטעויות שעשיתי. זה הורס כל דבר טוב. ואלייך, אהובתי, אם קראת את זה, אני רוצה שתדעי שאני לא מעז לבקש מחילה, כי זה פשוט יותר מדי. אבל אני כן אומר לך, שאני אוהב אותך, אוהב ולא יפסיק. עמרי (ואם יש שגיאות כתיב כאן, תתעלמו מהם).

מיטללל

New member
תגובות נוספות מהסוג הזה ימחקו

בחיי שאני לא מצליחה להבין איך, לאחר קריאת הודעה מהסוג הזה, ניתן להגיב באופן הזה. אני לא מבינה את התועלת מכך. אני לא מבינה מאיפה בא הרצון לפגוע, שרואים שגם ככה הבן אדם מתייסר. ולך עומרי, הלוואי שהייתי יודעת מה להגיד. קראתי את ההודעה מספר רב של פעמיים, כל פעם למדתי משהו נוסף, מהתהליך היה, ממה שעבר עליך... אני אתחיל ואגיד שאני חושבת שכולנו בשלב זה או אחר עשינו דברים שאנו לא מתגאים בהם, דברים שמנוגדים למי שאנחנו. כבר לא שולטים בעצמנו, שהרגש חזק מהכל... אני לדוגמא לא יכולה לשכוח איך התקשרתי לאיזה בחור, עם חברה חדשה, ובכיתי לו שאני חייבת להיות איתו בקשר... חייבת. שאני לא מסוגלת להמשיך... התת של התת. שאלת אם האהבה תמיד מספיקה, אני חייבת להגיד שאני מאמינה שלא. אני לא חושבת שקשר שאתה לא יכול להיות בו עצמך זה קשר בריא, שקשר שאתה מוצא בו משקר בלי סוף יכול להצליח. אני חושבת שאחרי מספר מסויים של משקעים, אי אפשר להמשיך ומתישהו צריך להרפות. בשבילנו, בשביל בן הזוג. אני יכולה רק לדמיין מה עובר עליך עכשיו... אני יכולה לתאר לעצמי איך אתה מריץ בראש שלך כל מה שהיה וחושב מה היית צריך לעשות אחרת ואוכל את עצמך. ואני חושבת שאתה חייב לנסות ולשחרר אותה, לשחרר אותך, ולהמשיך הלאה לפחות לתקופה מסויימת כדי שתכיר שוב את עצמך, כדי שתזכור מה זה לנשום בשביל עצמך... כדי שתהיה שוב שלם... לא יודעת כמה שווה היכרות וירטאולית אבל אני מאמינה שאתה בן אדם מקסים ומוכשר ומגיע לך שיהיה לך הכי טוב שבעולם תרפה

comet9

New member
בחייאת. אנחנו כולה בני 20+

למה לייסר את עצמך לטובת אהבה? למה לגרום לעצמך נזק רגשי? למה לגרום לעצמך את חטא הקנאה? למה לכבול את הקשר בשלשלאות הכבדות והחונקות של ההתחייבות? למה להגיע למצב שלא אכפת לך מכלום, אבל ממש מכלום, לטובת אהבה? Life Is A Bitch, & Then You Die החיים כל כך קצרים, שלא שווה לבזבז זמן בכלל. על כלום. גם לא על אהבה

fluppster

New member
אוי, באמת....

אז אולי אתה מעדיף לחיות את החיים מעכשיו לעכשיו, לא להתחייב, לא להיות בתוך מערכת יחסים הכוללת אהבה ונאמנות. שיבושם לך! אבל לא חשבת לרגע, שאולי יש אנשים שמעדיפים לאהוב ולהיות נאהבים, שרוצים שיהיה אדם אחד שיהיה שלהם והם יהיו שלו עד סוף חייהם. באמת כל כך קשה להאמין בזה? אני מתארת לעצמי שלא חווית עדיין אהבה אמיתית. אני מאחלת לך שתחווה כזאת פעם אחת, ואז כבר תדבר אחרת. ואגב, דברים כאלה אי אפשר לתכנן. יש אנשים שחוגגים עד גיל 30 ואז מוצאים את האחד שלהם ומתחתנים, ויש כאלה שמוצאים אותו במקרה כבר בגיל 20 (או 17 וחצי, כמו במקרה שלי), ואז מחליטים להיות רק איתו ולשמור לו אמונים. אני מסכימה שכותב ההודעה המקורית נסחף בקנאה כלפי בת זוגתו, וכבל אותה ואת עצמו בשלשלאות חונקות, אבל אני כן חושבת שאפשר לנהל מערכת יחסים ארוכה ומתחייבת, אבל גם בריאה ונעימה לשני הצדדים. בקיצור, אף קיצוניות אינה טובה.....

comet9

New member
מעולה. את יכולה שלא להסכים עם הדעה

אבל את לא יכולה להגיד שהיא לא נכונה. כי היא דעתי האישית בלבד. ואני כן חוויתי אהבה, חוויתי קשרים. ומה לא בעצם ודבר אחד אני יכול להגיד לך בלב שלם, זה לא שווה את זה.

fluppster

New member
לא אמרתי שהיא לא נכונה....

נכונה בשבילך, אולי, אבל אתה כתבת לבחור ההוא שכל מה שהוא עבר בעצם לא שווה את זה בכלל, ושהחיים קצרים מדי בשביל לבזבז אותם על אהבה ומערכת יחסים ארוכה וכ"ו. אז בעצם גם אתה אומר לו שכל מה שהוא מאמין בו לא נכון. אז מילא להגיד שקנאה אובססיבית זה רע, ושזה לא היה נכון מצדו ככה להתעלל בחברה שלו, אבל מכאן ועד להגיד שקשר רציני בגיל צעיר זה מיותר? זה ממש לא מיותר אם זה מה שהוא מחפש, הוא רק צריך ללמוד איך להתנהג באופן יותר בריא ומתחשב בבת זוגו. ואגב, אני בספק אם באמת חווית אהבה אמיתית....

Zoharrr

New member
וואי התפיסה הזאת שלך,

מדהימה אותי כל פעם מחדש. אבל אני חושבת שזה כי אתה גבר שנפגע מאוד מאהבה...וזאת הדרך שלך להתגונן ותו לא. אתה גם לא נוהג כי אתה עלול לעשות תאונה? ולא אוכל כי זה יביא להשמנת יתר,כולסטרול,וסכרת? אולי נשב בכלוב,כי הכל בערך כרוך בסיכונים... אתה גם כל כך קיצוני... אני בקשר רציני,10 חודשים... עדיין לא ייסרתי את עצמי,לא נפגעתי,לא קנאתי ברמה של "חטא",ואני לא רואה את ההתחייבות שלי לבן הזוג שלי בתור "שלשלאות כבדות וחונקות". אלא שמשהו שאני בחרתי לעשות בתור בן אדם בוגר כי אני חושבת,שזה מגיע לבן זוג שלי שאני אהיה מחוייבת לו,כמו שהוא מחוייב לי. זה משהו שהגענו להחלטה משותפת שאנחנו רוצים שיהיה בינינו,וזה לא כובל אותנו וגם לא מאתגר בעינינו,כי אנחנו לא מחפשים שומדבר מחוץ לקשר הזה,כי טוב לנו ביחד,שיש לך מפעל הפיס בבית,אתה לא הולך למלא טוטו... ולמרבה הפלא, אחרי 10 חודשים, אני עדיין בקשר עם כל החברות והחברים הטובים שלי, אני עדיין מציירת,שומעת מוזיקה,ויוצאת לבדי... עדיין אני לומדת והציונים שלי אפילו יותר גבוהים ממה שהיו לפני שהכרתי אותו. אכפת לי מהכל ומכולם... כן,היה לי איזה קשר אחד שעשה לי צרות, אבל אז מה? אז הייתי באובססיה,וכאב לי,והוא שכב איתי וזרק אותי וכעסתי ושנאתי אותו נורא! אבל למדתי מכל הטעויות שעשיתי איתו,ולא חזרתי עליהן,ולא אחזור עליהן לעולם. וכבר לא כואב לי,אני לא פגועה או כועסת או שונאת אותו, לא אכפת לי... כי זה חלק מהחיים... ניסוי ותהייה,או ניסוי וטעיה... :) זה לא משנה, הכל עובר חביבי...

אחי יש לי משהו להגיד לך

מה שחווית אינו אהבה אמיתית או לפחות לא הבנת מהי אהבה אמיתית עד שחווית את הפרידה אחי אתה צריך לראות את טובת הבת זוג לפנייך אתה צריך לשאוף שיהיה לה רק טוב להעמיד אותה תמיד במקום הראשון לדעתי עכשיו אתה הבנת את הטעויות שלך ואם אהובתך קוראת אתת זה הייתי מציע לה פעמיים לחשוב לפני שהיא תעזוב אותך כי אנשים כמוך שמכירים בטעויות שלו ולא נוטרים טינה על דברי ביקורת שהיא משמיעה נגדך (לא שככה צריך לעשות כן ) אלא מצדיקים אותה אני בטוח שבקלות היא לא תמצא

קראתי פעמיים ../images/Emo106.gif

איזו כתיבה, איזו יכולת ביטוי!!
במיוחד הדימוי במסקנה 8. לגבי התוכן: קשה לי להתייחס ולתת עצה אמיתית, כי אני בעצמי בעלת אופי הרסני למדי. מבינה את כאבך ואת צערך, במיוחד אחרי שחשפת את כל השקרים ובסוף נשארת קירח מכל הצדדים.

Cobe Anan

New member
חחח.. קירח מכל הצדדים...

אם היית מכירה אותו, היית מבינה כמה את צודקת.. אינתי, בוב, אתה מגיע אלי בעוד שבוע, ואז נשב כמו שצריך, נדבר על הנושא על חצי גולדסטאר- באמצע הים, באמצע המדבר, או סתם בסלון.. אבל תזכור משהו- מתחת לכל השקרים, הסילופים, המסיכות והעמדות הפנים- היא יכולה למצוא רק דבר אחד: אותך. ואתה אחד האנשים הכי טובים שאני מכיר. לטעות זה אנושי, אבל לא לסלוח לבנאדם כמוך- זה פשוט חבל.

Cobe Anan

New member
את מלצרית?

טוב, לחצי גולדסטאר תוכלי להצטרף, אבל רק אחרי שנסיים את ה``ערב גברים`` שלנו, טוף...?

../images/Emo205.gif אם אני אמלצר לא תשאר לנו בירה

היא תיהיה כולה שפוכה על הריצפה (...משהו שמזכיר את המצב שלי כרגע) :)

Cobe Anan

New member
אז...

לכי לישון, ונדון בזה מחר. במילא יש עוד זמן עד שעמרי בא..

למעלה