ויכוחון

n616436

New member
תרבויות

טוב,הצגתי את הטענות בפניו.גם של אלו החושבים שהרוסית יותר עשירה,וגם של המצדדים בעברית.כולל את אלו שבאמצע. עכשיו נכנסנו לשיחה של מהי בכלל תרבות. אם יש תאטרון עברי,מוזיקה ישראלית,ספרות עברית זה אומר שיש כאן תרבות? הוא טען שלעם הרוסי יש תרבות ולצרפתי גם,אך אמריקה ,ישראל ואוסטרליה לדוג'- מדינות מהגרים,אם תרצו- אין להם תרבות. דיברנו גם על ההקשר היהודי,שמבדיל אותנו מאמריקה,למשל. אז תאטרון שיצא מתוך אמריקה,הוא ביטוי לתרבות אמריקאית? ומה עם הוא בוים ע"י מהגר? מהי בעצם תרבות? הסטוריה? זהות לאומית? הוא נתן לי דוגמא על סבתא שלו שיכולה לספר סיפור על סבתא שלה -כלומר המשכיות בתוך העם. מדינה כמו ישראל אין לה תרבות? או אין בה תרבות? ומה לגבי אמריקה? הרבה יסכימו שתרבות אמריקאית היא לא תרבות. האם באמת עם שקיים אלפי שנים אך במדינתו רק 55 שנים יכול להיות בעל תרבות? האם קיום תאטרון ,מחול ואומנות מעידים על עם עם תרבות? ומה אם אלו ספרים מתורגמים? ותאטרון רוסי בארץ? כן מעיד על תרבות ישראלית? או שמא תרבות בתוך ישראל? תרבות זרה בתוך ישראל? אנא עיזרו לי.
 

shellyland

New member
תרבות היא יצירה אומנותית או עממית

תרבות של מהגרים תקפה בדיוק כמו כל תרבות אחרת. בדרך כלל היא גם הרבה יותר מעניינת, בגלל שהיא נוצרת מהיתוך בין יסודות תרבותיים שונים. נורא פלצן, החבר שלך.
 

Mנטה

New member
בטח שלאמריקה יש תרבות

זכותו של החבר שלך לא לאהוב אותה, אבל יש לה מאפיינים מאוד בולטים. סרטים הוליוודיים קיטשיים שבהם יש ערכים מאוד מאוד עקביים, הם תוצאה של התרבות האמריקאית. המקדונלדס וכל הפילוסופיה ותפיסת העולם שעומדת מאחוריו היא תוצאה של התרבות האמריקאית. התרבות הצרפתית לא היתה יכולה להמציא פאסט-פוד למשל. בישראל המצב הרבה יותר מורכב, כמו אמריקה גם אנחנו מדינת מהגרים, אבל שלא כמו אמריקה, היינו עם גם לפני שגרנו פה. הקשרים בין הקהילות היהודיות השונות היו חזקים בכל העולם (כמעט) מאז גלות בית שני והתרבות שהתבססה בעיקר על ההלכה ועל המנהגים סביבה היתה מאוד דומה בכל הפזורות. גם אם במרוקו קוראים לזה חמין ובפולין צ'ולנט, בבסיס זה אותו המאכל. בכל העדות יש מאכלים שמבוססים על בישול ארוך על הפלטה, בכל העדות יש תרבות של השתכרות בפורים וכן הלאה. אני בטוחה שאם החבר שלך ילך למסגד הכחול באיסטנבול הוא לא יוכל להתכחש לתרבות המדהימה של הגרפיקה המוסלמית, שבעיני יפה לפחות כמו הסוריאליזם האירופי
גם ביהדות אסור היה לפסל ולצייר דמויות, אז התרבות היתה בעיקרה מילולית. אם הוא יטרח לקרוא כמה ספרים מהארון המפורסם, הוא יוכל להכיר את התרבות של עצמו קצת יותר טוב. ואם נבדוק טוב טוב מאיפה באה סבתא שלו וסבתא שלך, סביר להניח שבסוף נגיע לאותו המקור. (או במלים אחרות, שיפסיק לזיין את המוח).
 
למעלה