ולגבי ביקורת עצמית מול קבלה עצמית!

chips

New member
בוקר אור deep Ocean

עניתי לך באותו לינק שם למאטה אני

deep ocean

New member
כתבתי את תשובתי פה!

"יותר עצבנית וחסרת סבלנות"-לדעתי (אבל זאת רק דעתי האישית, לא מתיימרת לדעת כלום!) את צריכה לפתור את הקטע של התאונה, יש לך כאבים וכעסים שלא שיחררת, והם כרגע עוצרים אותך! אולי תכתבי עכשיו את כל הדברים שאת רוצה שיהיו אחרת. הכוונה, תכתבי איך תרגישי מאושרת, מה יגרום לך אושר ויעשה לך טוב? מה יגרום לך לחייך כל בוקר? מה יגרום לך להגיד החיים נהדרים! אני רוצה שתעני על מטלה זו, בלי להתחשב באופי שלך/במצבך הגופני/לא יודעת מה. מה יגרום לך להרגיש טוב, בהנחה שהכל אפשרי?!! אחרי שתעני על מטלה זו, יש למטלה המשך חשוב, שאותו אכתוב רק אחרי שתעני! מקווה שתעני היום או מחר עד 11:30 בבוקר, כי ב- 12:00 אני כבר יוצאת מהבית לפסטיבל. במידה ולא תעני עד השעה הזו, אני אדאג להמשיך את המטלה כאשר אני אחזור משם. :) אוהבת מיכלי כשאחזור אכתוב תרגיל לכל חברי הפורום ולא רק לך אבל אני חייבת שזה יהיה בהמשכיות אז אני אעשה זאת רק כשאחזור.....

chips

New member
deep ocean בוקר אור

כמו ילדה טובה הישקמתי קום כדי לחשוב על בהמטלה. את שואלת מה הם הדברים שיגרמו לי לחייך על הבוקר? זו שאלה קצת קשה . האמת היא שלא חסר לי דבר (בחומרי בכל אופן). אבל עדיין מרגישה שמשהו חסר . אולי מה שיעשה לי טוב זה שהיחסים שלי עם הורי ישתפרו. אני מבינה שלי יש חלק גדול ביחסים האלה אבל כמו שאומרים It takes two to tango שזה אומר שגם להם יש חלק בעיניין. אני ואימי היפסקנו לתקשר . אני רוב היום בחדרי והיא בעיניינה. אבי זה כבר סיפור אחר. עוד דבר . הייתי עד ליפני כמה חודשים במערכת יחסים אבל הוא רצה משהו שאני לא רציתי לתת ונפרדנו. במחשבה שנייה אולי כן פשוט הייתי צריחה להסכים בלי רצון. (ז´א אהבה לא תזיק) סתם אולי קצת יותר בריאות שלווה שנה ללא תהפוחות .אולי לצאת לאצמעות סוף סוף. אוהבת אני

deep ocean

New member
המשך המטלה הוא.....

אז תהיי מאושרת אם: יחסיך עם הורייך ישתפרו תהיה לך אהבה בחייך מבחור יותר בריאות ושלווה ועצמאות מה בעצמך מונע ממך להגשים את כל מה שכתבת? וכאשר תגיעי להבנה, תחשבי מה את יכולה לעשות נתחיל מהיום, בשביל להתחיל לממש בקצת את כל מה שכתבת. אני רק רוצה להזכיר לך שחלק מהדברים שיגרמו לך אושר, היו דברים שגם אני רציתי, ורק בשנה האחרונה פתרתי אותם, כך שזה כן אפשרי (שלווה, שישתפרו יחסי עם הורים, עצמאות-כל אלה לא היו לי עד השנה האחרונה!) . . . . . . אני רוצה שתכתבי קודם כל מה בעצמך מונע ממך להגשים את כל אלה (תכונות אופי, מנהגים וכדומה). אחרי שתעשי זאת, אני רוצה שתסתכלי בשלב האחרון של המטלה (שנמצאת בהודעה הבאה). אבל אני מבקשת ממך בבקשה, תסתכלי בזה רק אחרי שתסיימי את המטלה הזאת. את מבטיחה? זה ממש חשובאם לא תתאפקי, את תדפקי לעצמך את המטלה וזה יפספס את כל המטלה!!!!! בבקשה צ´יפסית, אם את רוצה לשנות משהו היום-אל תסתכלי...... אוקיי קחי לך את הזמן עכשיו שבי בנחת ושבי עם דף ונייר (לא לכתוב במחשב!) ותחשבי מה בעצמך מונע ממך להגשים את האושר שלך, או אלו פחדים מונעים מעצמך להגשים את האושר וכו´. בהצלחה!!! אוהבת המון! מיכלי

deep ocean

New member
להסתכל רק אחרי שתסיימי את המטלה

האחרונה בבקשה!!! לא להרוס לעצמך!!! . . . . . . . . . . . . . . . . . . המטלה הסופית היא כזאת: תסתכלי ברשימה שכתבת שמונעת מעצמך מלהגשים את מטרותייך. האם ברשימה זו מופיעה התאונה שקרתה לך והיא זאת שמונעת ממך להיות מאושרת, או דברים בעצמך מונעים ממך להיות מאושרת? אני חושבת שתגלי לדעת שהרבה דברים שבעצמך מונעים ממך להיות מאושרת ולא התאונה מה שמשתמע שאת יכולה לשנות את חייך ולא לתלות את האשם בתאונה! התאונה רק עודדה את הפחדים שלך לעצור אותך ולכולנו יש פחדים רק שהיא עוזרת להם לצמוח לגדול ולפרוח אז לא!! תגידי די! את רוצה להיות מאושרת!! תתחילי היום בקטן למשל עצמאות תיישמי את העצמאות בקטן תלכי לאיזה מקום לבד או תבשלי לעצמך אוכל או לא יודעת מה תלוי איך מתבטא החוסר בעצמאות אצלך תיישמי את הרצון בעצמאות ממש בקטן ותראי איך תרגישי אחר כך. אוהבת אותך הרבה לא יודעת מתי תעני על כל אלה ואם זה זה יקרה רק אחרי שאני אחזור אני אדפדפף אחורה בהיסטוריה :) שיהיה לך יום נהדר! מיכלי

chips

New member
אההםם אז מה מונע ממני?

אופי -חרא האמת לא יודעת אולי פחד . להיות אצמעי זה מפחיד .זה אחריות. ויחסים אם ההורים? כמו שאומרים it takes two to tango אני אשתדל לעשות את חלקי שזה להיות יותר סבלנית אלהם. זה די מורכב היחסים ביננו.

deep ocean

New member
מה? מה? מה?

די, אל תגידי את זה-אופי חרא? את רוצה שינוי-אז תעשי שינוי מבפנים מה זה אופי חרא? זה תירוץ! ואני לא חושבת שיש לך אופי חרא-אבל זאת כבר שפיטה עצמית נכון, להיות עצמאית זאת אחריות, וזה מפחיד בהתחלה, אבל עדיף להיות עצמאי וקצת חושש בהתחלה, מאשר לא מאושר. לא? בקשר להורים....מורכב?......... לרוב בני האדם יש מערכת יחסים מורכבת עם ההורים שלהם ורובם לא מסתדרים איתם/לא הסתדרו איתם ונכון לכל סיפור יש שני צדדים אבל זה לא פותר את הבעיה גם הסיפור עם הורי היה מורכב מאד הכל מורכב אמא שלי היא שתלטנית אבא שלי פאסיבי וסגור ויש להם עוד אלפי מאפיינים גם אצלי זה היה מורכב ופתרתי את זה...... התחלת את ההודעה במילה פחד וזה בעצם מה שזה כתבת כל מיני פחדים: פחד מאחריות, פחד משינוי וכו´ וכו´ הפחדים עוצרים אותנו ומונעים מאיתנו להתפתח אבל רק אם אנחנו נכנעים להם... שלא תחשבי שאני מחלקת פה סיסמאות או עצות היו לי הרבה פחדים ובשנתיים האחרונות התחלתי תהליך מ-א-ד איטי הוא התחיל לרוץ רק כאשר נפרדתי מחברי לשעבר רק אז הייתי לבד והיו לי את כל האנרגיות הזמינות להשקיע בעצמי התהליך במצב המואץ שלו התחיל בסך הכל לפני חודש וחצי זה הכל אם את באמת רוצה להיות מאושרת תתחילי ליישם את זה ולא להיכנע לפחדים ואני יודעת כמה הפחדים מקיפים את חייו של כל אחד אבל לוחם לא נכנע להם כי הוא יודע שהם רק מעכבים אותו ומונעים ממנו להגיע אל האושר! את רוצה להיות מאושרת? עשי זאת את חולמת להיות מאושרת אבל מפחדת? תנסי להתגבר על חשש קטן אחד אף פעם לא תדעי אם הפחד באמת ממשי אם לא תנסי לרוב הפחדים הם לא ממשיים :) אוהבת מיכל

chips

New member
מכירה את השיר של

betty Midler משהו כזה) Did you ever know that youre my hero youre everything I have ever hoped to be I can fly higher then an eagle you are the wind beneath my wings! אפשר ללמוד ממכך המון ! יחסים בין הורים אכן מורכב. אני ואבי זה כמו חתול ועכבר תמיד רבים על הדברים הכי קטנים וטיפשיים. אני ואימי מאוד קרובות אבל היא נודנקית שלא מהעולם הזה. אני כבר הרבה זמן מדברת על לעזוב את ה"קן" אפילו אולי לעזוב לאנגליה לשנה שנתיים (אחרי הלימודים). שרק עליתי לארץ (הייתי יותר צעירה) עליתי לבד . בלי ההורים וגרתי במעונות. טעמתי מה זה אצמעות ולמדתי הרבה על עצמי. תמיד שהייתה לי דילמה הייתי חושבת לעצמי נוו מה אמא הייתה עושה. במקום להגיד איך את פותרת את הבעיה. יחסים מאוד מורכבים ובקשר לפחד לדעתי זה רק טיבעי . פחד מלצאת מהקן זה פחד מהלא מודע. יום טוב שנה טובה ותהני בפסטיבל אני

deep ocean

New member
הודעה לכולם ../images/Emo41.gif

רגישה שקצת כתבתי הרבה בימים האחרונים פה זאת אומרת, זה אחלה והכל ושמחה ששיתפתי רק אני רוצה לתת מקום גם לאחרים אז לכל מי שחושש או לא כותב הרבה יאללה, תתחילו לשתף ולכתוב! :) אני אמשיך לכתוב פה רק קצת פחות תמיד יש לי מה לכתוב, אל תדאגו..חהחהחה :) אוהבת המון מיכלי ובן אני א ו ה ב ת אותך!!!!
:- D
טוב נגמרה התקפת הסמיילים אפשר לצאת מהמקלט :)) חהחה -לילה

קרן אור8

New member
מיכלי תרגיעי ומהר ../images/Emo23.gif

את כ"כ רגישה ומקסימה , לא רוצה שתפסיקי לכתוב ולשתף אותנו בחויותייך , זו דעתי האישית ונראה לי שבטח כולם כאן מרגישים כמוני אך לא יכולה לדבר בשמם , רק מאוד אוהבת אותך ונהנית לקרוא את סיפורייך , מזדהה איתך בהרבה דברים , אז בבקשה אל תפסיקי , במיוחד אם את מרגישה צורך בכך ... שנה טובה יקירתי ויום נהדר באהבה קרן אור

chips

New member
אני עם קרו אור

מה זה להפסיק לכתוב!? לא מקובל אלי! קפיש?! אני

deep ocean

New member
ותודה לשתיכן על הדאגה

והמלים החמות, פירטתי את הסיבות שגרמו לי להרגיש כך בתשובתי לאלי...... :)

eliii

New member
מיכלי...אני מאוד אוהב לקרא אותך

זו פרוזה משובחת מן החיים....ואם כבר מדברים על פירגון עצמי...אז מה זה "מרגישה שרוצה לתת מקום לאחרים....אני אמשיך לכתוב רק קצת פחות..." לידיעתך גברת אוקיאנוס
המקום כאן בלתי מוגבל...והנה יש לי רעיון בשבילך לתרגיל הבא שלך בלא לשפוט את עצמך: מותר לך להצליח,לשמוח,להתבטא לממש את עצמך בכל כוח החיים שבך,גם אם אחרים סביבך,לא בוחרים,או מסוגלים לעשות זאת במקביל אליך.....סביר להניח שהם רק יהנו וילמדו מלראות אותך עושה זאת, ומי שלא, אהממ...שיפתח פורום בנושא...

deep ocean

New member
מתוק - ה ר ח ב ה . ורוצה לחבק אותך!

-אתה צודק בכל מה שאמרת- אני יגיד לך מה עבר עלי!!! עכשיו קלטתי למה הרגשתי שכדאי שאני אכתוב פחות: יש פורום אחר בו אני כותבת ופעם כתבתי שם הרבה על האושר שלי והגיע מצב שאנשים כתבו על כאבים שלהם והם טענו שחברי הפורום מתייחסים יותר לאושר מאשר לכאב שלהם ואני בדיוק אז כתבתי מלא הודעות אושר ונתנו לי להרגיש אשמה שאני מאושרת כל כך ופתאום פחדתי שזה יקרה פה שיגידו שאני מאושרת כל כך ושאנשים עצובים מפחדים לכתוב הודעות בגלל זה אז אתה צודק אני אמשיך להיות מאושרת ולשים זין על הכל כי זאת אני וטוב לי מאד ואני לא צריכה להפסיק להיות מאושרת כי לאחרים רע!! אני מאושרת וזהו זאת עובדה ולמי שלא נוח עם זה-שיקפוץ לי!! חהחחה איזה כיף!! אין לך מושג כמה עזרת לי! מאד רוצה לחבק אותך עכשיו!!!!!!!!!!!!!!!!!!! קלעת בול בהודעה שלך לחששות שלי.... תודה! תודה! תודה! ואוו אני מאושרת וככה אני ולמי שלא נוח עם זה...שלא יהיה לו נוח!!!!!! מיכל מודה כל כך לאלי ורוצה מאד לחבק אותו! וללחוש לו באוזן- ת ו ד ה !!

eliii

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo25.gif שנה טובה מיכלוש

טובה ומתוקה בדיוק כמו שאת רוצה ויכולה...ויהי רצון שתעשי חיים משוגעים בבראשית

למעלה