ומה מביאים מישראל?

prizman

New member
באופן מצחיק

קניתי מטחנת בשר חשמלית רק כדי להכין פלאפל.
ממש לא צריך ולמעשה גם מיותר לקנות תערובת תעשייתית לשם כך.
 

prizman

New member
על "פלאפל שלמה"

ברח' בן יהודה פינת נורדאו כבר סיפרתי?
 

prizman

New member
בשמחה.

היו שנים, היכנשהו בשנות ה 80, שעבדתי בת"א והדוכן הפלאפל הזה שנמצא בפינת הרחובות בן יהודה ונורדאו
היה המקום הקבוע שלנו לארוחות בוקר חטופות. דברים כמו תן-ביס לא היו קיימים אז.
איכשהו בשבועות האחרונים יצא ששכרתי דירה כמעט באותה פינת רחובות ותהיתי אם המקום שמר על אותה איכות.
הסתבר שכן.
המקום ממש לא מתוקשר, לא יצא לו שם כמו לפלאפל "הקוסם", אבל לפחות בעיני הוא עדיף.
גם שעות הפתיחה שלו מוזרות, עד אחרי 10 בערב ומשעה ממש מוקדמת בבוקר שאני לא יודע מהי
כי אני לא נוהג לאכול בשעות הבוקר המוקדמות.
בינתיים הספקתי לפגוש את כל העושים במלאכה בשלוש משמרות.
רק לידיעה, זה פלאפל על טהרת החומוס, מה שלא גורע מטיבו.
מי שמחפש פלאפל ירוק לא ימצא את מבוקשו שם.
 

inבאלי

New member
קוטג', חומוס, שוקולד מריר עלית, אפרופו

אלה הדברים שסחבתי איתי לחברים בבריסל לפני חודש וחצי - חומוס קניתי באותו הבוקר טרי בפרלמנט ביקום פלוס עשר פיתות טריות וחמות והכל סחבתי בצידנית רכה.
ההוראות שקיבלתי לקניית השוקולד היו קצרות מאד - שוקולד עלית מריר פרווה הפשוט ביותר. הבלגי טוען שזה השוקולד האהוב עליו ביותר. אותי זה הפתיע...
בעבר סחבתי איתי גם מוצרים כמו תבלינים, תמרים, חטיפים כמו במבה וביסלי, קפה שחור עלית ופתיתים לארה"ב, לאירופה ואפילו לסינגפור.
כשלמדתי בחו"ל אני זוכרת שהביאו לי מהארץ חבילות אבל אני אל מצליחה להיזכר מה היה שם מיוחד...
 

יויו13

New member
אפרופו השוקולד , לי יש כאלה שרק רוצים

את הנס קפה המיתולוגי של עלית.
 

Sanchez

Member
נכון מאוד...
לפני חודש הבאתי כמה כאלה לארה"ב, בתוספת במבה לילדים.
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גר בבלגיה(!) ומעדיף שוקולד מריר פשוט של עלית?
אכן מוזר

 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, כי זה בד"כ קשור לנוסטלגיה, טעם של ילדות, של הבית וכו'

לו היה כותב "פרה אדומה" זה אפילו היה הגיוני יותר. אבל דווקא השוקולד המריר של עלית לא נחשב למשובח במיוחד מצד אחד, ולא "טעם של ישראל" מצד שני.
 

inבאלי

New member
וודאי ששרד

בצידנית רכה הנחתי את הקוטג'(2 גביעים בלבד לצערי, משום שלא הייתי מודעת לתשוקה העזה שלהם לקוטג'), את החומוס, קופסא עם גבץ' שהכנתי ואת הפיתות. הכל נכנס לקופסאות פלסטיק ולצידן 3 קרחומים.
הכל הגיע במצב מצוין.
חזרתי ארצה עם הצידנית ובתוכה גבינות, קילו דומדמניות וקופסא קטנה של דובדבן היהודים. את השוקולדים שמתי במזוודה.
 

pix37

New member
מצחיק אבל סמרטוטי רצפה

באנגליה זה הדבר שהכי קשה למצוא
הם משתמשים במופ שלהם וסמרטוט נורמאלי כמעט בלתי אפשרי להשיג.

מבחינת אוכל - אפשר להשיג כמעט הכל (חוץ ממלפפונים נורמליים) אז אנחנו לרוב מביאים כל מיני דברים אזוטריים כמו חמוצים מורכבים יותר, חצילים סגולים מוחמצים, לימון כבוש, זיתים מעניינים וכו'.

טחינה אין בעיה להשיג ולא פחות טובה מזו שנמכרת בארץ וחומוס מקופסא לא באמת שווה את המאמץ.
 
למעלה