ומתי תדרשו הפסקת תנאי ה *5 לרוצחים הפלשתינאים

יונה צדקה: פרס היה ראש-ממשלת האחדות

שמעון פרס כיהן כראש-הממשלה ברוטציה עם יצחק שמיר. את עיסקת ג'יבריל אישרה הממשלה ב'סיבוב' שבו עמד בראשה פרס. להלן קטע מ'ויקפדיה': עסקת ג'יבריל, מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית: "עסקת ג'יבריל היא עסקת חילופי שבויים שהתרחשה ב-21 במאי 1985 בין ישראל לבין ארגון החזית העממית לשחרור פלסטין - המפקדה הכללית של אחמד ג'יבריל. במסגרת העסקה שוחררו 1,150 אסירים ועצירים ביטחוניים שהיו כלואים בישראל כנגד שלושה שבויים (חזי שי, נסים סאלם ויוסף גרוף) שחטיפתם בידי ארגון הטרור של אחמד ג'יבריל בזמן מלחמת לבנון הקנתה לו יוקרה רבה בקרב הציבור הפלסטיני ‏‏. הייתה זו אחת ממספר עסקאות חילופי שבויים שבצעה מדינת ישראל עם ארגון טרור על רקע המלחמה בלבנון, במבצע ליטני ושנה קודם לכן עם הפת"ח. עם המחבלים המשוחררים נמנו קוזו אוקמוטו, אחד ממבצעי הטבח בנמל התעופה לוד שנדון למאסר עולם, ואחמד יאסין, שנידון בשנת 1983 ל-13 שנות מאסר. הממשלה, ממשלת האחדות הראשונה בראשות שמעון פרס, אישרה את העיסקה ברוב גדול, שכלל גם את שרי הליכוד והמפד"ל. יצחק נבון היה השר היחידי שהתנגד. על הממשלה נמתחה ביקורת ציבורית חריפה על שהסכימה לשחרר 1,150 מחבלים, בהם כאלה שנשפטו למאסר עולם על רצח אזרחים רבים וכן על שהסכימה לעסקה ללא החזרתם של נעדרי קרב סולטן יעקוב באומל, פלדמן וכ"ץ). שמואל תמיר, שבשנים שקדמו לעסקה עסק במשא ומתן לשחרור שבויים, פרש מתפקידו עקב התנגדותו לעסקת ג'יבריל המתגבשת."

פרס היה ראש-הממשלה ורבין שר-הבטחון

בחודש מאי, שנת 1985, השיג ג'יבריל את הישגו החשוב ביותר: חילופי שבויים עם ממשלת ישראל (ראש הממשלה היה שמעון פרס, ושר הביטחון היה יצחק רבין). הייתה זאת הפעם הראשונה שממשלת ישראל הסכימה לשחרר אסירים, פלסטינים ואחרים, תמורת שבויים ישראלים. בעסקה זאת, שכונתה "עסקת ג'יבריל", שחררה ישראל 1,150 אסירים. הבולטים שבהם: אחמד יאסין וקוזו אוקמוטו.תמורתם קיבלה ישראל: 3 חיילי צה"ל. בעת ההסכם אמר שר הביטחון, יצחק רבין: "יש לנו מעלות ערכיות, המתפרשות לעתים כחולשות. אך עלינו לשאול את עצמנו, האם בשל כך צריך היה לתת לאחרים להישאר בשבי?" ציטוט זה היה לכלי בידי אריאל שרון בעסקת השבויים השנייה בתולדות המדינה: "עסקת טננבאום".

קמנצינד

New member
הפעם הראשונה ?

בשנת 1983, שוחררו כ-4,700 מחבלים, תמורת ששה חיילי נח"ל, בעסקה עם אש"ף.

קמנצינד

New member
ואם אני לא טועה...

מי שהיה ראש הממשלה בזמן העסקה עם אש"ף, היה בגין. בזמן עסקת טננבאום, ראש הממשלה היה אריק שרון. השמאלנים האלו...

Shira Esther

New member
איני רואה

כיצד הודעה כמו שלך תורמת לשחרור גלעד שליט... חוץ מזה, שהשאלה היא לא שאלה של ימין ושמאל, אלא של חשיבה מהראש, או חשיבה מהבטן, או שילוב של שניהם ובאיזה מינון.

חלוקת העמדות לחשיבה מהראש מול חשיבה מהבטן

היא אם כל חטאת הדמגוגיה העלובה. האם מי שאומר "אסור לשחרר מאות רוצחים תמורת שליט" באמת אומר את זה לאחר ניתוח מושכל של כל השיקולים שבתמונה, ולא כי עמוק בקישקע הוא מזדעזע מהמחשבה שמתכנני טבח ליל הסדר שלא חוסלו ישוחררו?

Shira Esther

New member
כמובן שלא

אם העניינים היו פשוטים כל כך, החלטה היתה נופלת מזמן. אבל סלחי לי, אמנם אני לא בקיאה בדעתך האישית בנושא, אבל מאבק שצועק את הביטוי 'בכל מחיר', לא רשאי להאשים אחרים בדמגוגיה.

אבל העניינים פשוטים כ"כ

הצעקה "בכל מחיר!" ואחותה התאומה "לא בכל מחיר!" שתיהן צעקות דמגוגיות מתלהמות וריקות מתוכן. עם זאת, כאשר יש מחיר קונקרטי, ויש, צריך לשלם אותו. לשאלה האם לשחרר את הטרוריסטים לגדה, לעזה או לעמק השדים אני בכלל לא נכנסת, אבל לא מקובל עלי שעסקה תיפול בגלל שישראל מסרבת לשחרר את מתכנני הפיגוע במלון פארק שנותרו בחיים בעוד שאת מתכנני הפיגוע בקפה מומנט כן מוכנה, כאשר ההבדל הוא שההוא יותר פופולארי ברחוב הפלשטיני מהשני. בשחרור לרצועת עזה אין שום סיכון, בעניין הזה יש תמימות דעים במערכת הבטחון, ולכן אין מקום שישראל תתנגד לשחרור שום אסיר שהוא.

Shira Esther

New member
אני חוששת

שהסברה שלך כאילו שחרור מאות רוצחים לרצועת עזה לא ישנה דבר, היא לא מדוייקת ובוודאי שאין תמימות דעים לגביה במערכת הביטחון. השאלה האמיתית היא, האם לשחרר מחבלים עם דם על הידיים- אם לא, שאלת המחיר בכלל לא נדונה; ואם כן, זהו רק עניין של התמקחות. לכן הדיון הציבורי צריך להיות לא האם לשחרר 100 או 1000 מחבלים, אלא האם לשחרר מחבלים. זו הנקודה.

את מתווכחת עם עובדות?

יש תמימות דעים בין בכירי מערכת הבטחון לגבי שחרור לעזה, הויכוח הוא לגבי הגדה (ושם יש מחלוקת בין ברק ואשכנזי לבין דיסקין וידלין, וגם שם, לא ממש על העובדות. כולם מסכימים שזה יחזק את החמאס בגדה, אלא שיש מי שבעיניו חיזוק הפת"ח אל מול החמאס הוא יעד אסטרטגי ויש מי שלא. זה גם יסביר לך למה על עזה הם מסכימים - שם ממילא החמאס שולט). בעיני, טוב שחרור 1000 על שחרור 100, וטוב שחרור 11,000 על שחרור 1000. אלה לא פושעים, אלה שבויי אוייב, ואנחנו לא צריכים להחזיק אותם אצלנו לאחר שהתועלת המודיעינית מהם מיצתה את עצמה. אם רוצים להעמיד חלק מהם לדין על פשעי מלחמה ולהוציא להורג כמו את הנאצים - אני בעד, אבל ההחזקה הנוכחית שלהם, והצורה בה אנחנו אוגרים עוד ועוד מהם, זה דבר שחייב להפסק. מי בדיוק את חושבת שמשלם על זה? לא צריך להתמקח. צריך אולי לשחק את המשחק של המחיר והמו"מ בשביל לקבע עסקה ולבצע אותה, אבל ברגע שאצלם יש מוטיבציה אמיתית לבצע עסקה ומחיר סופי, צריך לשלם אותו. אשר לדיון הציבורי, אין בו טעם. הממשלה הקודמת כבר החליטה שיש לשחרר 220 מחבלים עם דם על הידיים והממשלה הזאת מחוייבת להחלטה הזאת. אני אישית לא מוצאת שום טעם להתווכח עם מי שמוכן להקריב שבוי בשביל לא לשחרר מחבלים עם דם על הידיים, בלא קשר לשאלת הסיכון (שכשברק ואשכנזי אומרים שאין כזה משמעותי - אני לא מרגישה עוד צורך להוסיף מאום).

Shira Esther

New member
לא שמעתי כלל על עובדות כאלה

וגם את לא טרחת לבסס אותם. כלומר, את טוענת שיש תמימות דעים אבל לא מביאה ציטוטי מפורשים.

Shira Esther

New member
את חצופה.

כמו שאר אלה שלקחו את המאבק לשחרור גלעד שליט כמוצא אולטימטיבי לשחרור האגרסיות הדורסניות שלהם, את מחליטה מי מתעניין מספיק ומי לא, משל אנחנו מדינה שנשלטת על ידי פרולטריון, ודי לחכימא. אני עוקבת אחרי הסוגיה מאז נחטף גלעד שליט, מתעניינת בה לא פחות ממך, ואני מניחה שגם מעיינת יותר לעומק בכל טענה וטענה ושוקלת אותה ביישוב הדעת יותר ממך.

עוקבת, מתעניינת, מעיינת ושוקלת...וחוץ מזה ?

מה באופן מעשי (!) במסגרת יכולותייך ומגבלותייך, את עושה למען יחזור גלעד שליט הביתה "מאז נחטף גלעד שליט" (כזכור: ב-25.6.2006) ? רק עוקבת, מתעניינת, מעיינת ושוקלת ? מה כולנו עושים, חוץ מלעקוב, להתעניין, לעיין ולשקול ? ולכן, אולי, גלעד עדיין בשבי !

Shira Esther

New member
התגובה שלך לא עניינית

לאחר שסתרתי את טענותייך, את הולכת לך לכיוון אחר... יפה יפה, אולי על ילד קטן הטקטיקה הזאת היתה עובדת. העובדה היא שאני מבינה בכל הצדדים של העניין יפה מאוד. על כל פנים, לשאלתך, השתתפתי בשתי הפגנות עד שהחלטתי כי הן לא צעד נכון. לבד מהקדשת תפילות לגלעד שליט, שזה דבר טריוויאלי כמובן, אין הרבה מה לעשות לאחת כמוני שלא מאמינה בקמפיין נגד הממשלה. אולי אם היו הפגנות נגד הצלב האדום הייתי משתתפת, אבל, כאמור, אין. מה את רוצה, שאכנס לעזה עם פרופלור?

קמנצינד

New member
לשירה אסתר

דן בן תרצה הוא בן. אני חושב שהתבלבלת בינו לבין נועה לביא. מומלץ לשים לב תמיד, מי כותב את התגובה.

דרור 2909

New member
רק שמאלנית קיצונית רואה בטבח של ילדים יהודים

פעילות מלחמתית לגיטימית, ולכן רוצח ילדים מתועב הוא בעיניה חייל שבוי ולא פושע נתעב מהגרועים שיש. בכל מדינה נורמלית האמירה הזו:"אלה לא פושעים, אלה שבויי אוייב" הייתה נחשבת לתמיכה במעשי טרור, וגורמת לרשויות אכיפת החוק לפעול בהתאם. תמהני איך הייתה מתקבלת (ע"י רשויות אכיפת החוק,וע"י מנהלת הפורום) אמירה כי "יגאל עמיר איננו פושע".

שחרור אסירים פלשתינים:התייחסות לעבר או לעתיד?

בדיון המתמשך, יותר מדי זמן הוא מתמשך, על שחרור אסירים פלשתינים בתמורה לשחרור גלעד שליט (או שבויים/חטופים שלנו בכלל), ישנה גם ה'חלוקה' להתייחסות לעבר מול ההתייחסות לעתיד: לגבי העבר מעלים הטוענים נגד השחרור טענות של 'מגיע להם עונש' ו'דם על ידיהם'. לגבי העתיד מועלים הטיעונים שרבים מהמשוחררים הפלשתינים יחזרו לפעול כטרוריסטים, אם 'בשטח' ואם כמתכננים ומכינים ומשגרים (או כמשרים את הרוח והאוירה של 'שוהדה' ו'ג'יהאד'). חשוב להפריד בין הטיעונים המתייחסים לעבר, שנובעים גם (מעבר לתחושת ה'צריך לעשות צדק ומשפט') מרצון-נקם, לטיעונים המתייחסים לעתיד - שלגביהם צריך לבדוק גם הסיכויים (שמשוחררים פלשתינים אלה ואחרים יחזרו או לא יחזרו למעגל הטרור) ומה הסיכונים (שאנחנו מתגברים את שורות לוחמיהם, ושמי מהמשוחררים יהיה מעורב שוב בהרג של ישראלים). אלה שני סוגי דיונים שונים. צריך לזכור זאת - ומול כל הטיעונים, לעבר ולעתיד, אמוציונליים ורציונליים, צריך 'עם יד על הלב' להחליט: אני בעד להקריב (כן ! להקריב בלב קר ובדעה צלולה, ע"י הפקרתו ונטישתו בידי שוביו) חייל ישראלי על מזבח כל השיקולים הללו ? גם כאשר החייל הזה עלול להיות הבן/אח/אבא/בן-זוג/חבר קרוב שלי עצמי ? נדמה לי (ועשיתי ביני לבין עצמי את הדיון הזה מספר פעמים) ש'בשורה התחתונה' ובשקלול כל הטיעונים וטיעוני-הנגד, את גלעד שליט צריךך היה מזמן, וצריך בדחיפות, להחזיר הביתה !

למעלה