ומתי תדרשו הפסקת תנאי ה *5 לרוצחים הפלשתינאים

לצערי הרב, זה לא הטיעון

הלוואי שזה היה הטיעון. תפקידם, כחיילי אוייב שפועלים בשיטות התשה, לסכן אותנו. תפקיד כוחות הבטחון הוא להגן עלינו מפני הסיכון. לשאלה האם בשחרור האסירים הספציפיים האלה יש סיכון מבצעי יחודי שיקשה על כוחות הבטחון מעבר להתמודדות השגרתית התשובה היא פשוטה - לא. האסירים עצמם לא מעניינים לא את החמאס ולא את ישראל, למעשה, אולמרט ניסה לדחוף להם במקום חלק מאלה שהם ביקשו אסירים אחרים שנלכדו לאחר החטיפה, שמן הסתם פחות מנותקים מהשטח מאשר חסן סאלמה שכבר 13 שנה בכלא והחמאס לא מוכן לשמוע על סגירת עסקה בלעדיו או מרוואן בראגותי שהוא בכלל לא חמאסניק אלא איש פת"ח שבכלל אי אפשר לשחרר לרצועה כי יהרגו אותו שם. פשוט שחרור אסירים כמו השניים האלה מהווה הישג גדול יותר לחמאס מאשר שחרור אסירים, גם בכירים בממשלת חמאס שחלק ניכר ממנה שוהה בכלא הישראלי, אשר נלכדו לאחר החטיפה (כי אז מה השיגו בחטיפה בעצם?).

אלה אחדים מהטיעונים אצלנו.נכון שהם לא העיקר

עובדה היא שהטיעונים האלה עולים במהלך הויכוח/דיון הצבורי (!) בשחרורו של גלעד שליט. אני מסכים שלא הם העיקר, גם אם הם 'צפים' על פני הדיון. העיקר הוא רצונו של החמאס לקבל הכרה בלגיטימיות שלטונו (בפועל) ברצועת-עזה, ובלגיטימיות מקומו 'על המפה' המזרח-תיכונית. ובדיוק את זה (בינתיים !) ממשלת-ישראל מסרבת להעניק לחמאס. שחרור האסירים יאפשר לחמאס להוכיח להמוני הפלשתינים שהם משיגים בפועל ובאופן מעשי דברים שאבו-מאזן ואנשיו אינם משיגים, למרות ההכרה והלגיטימיות והשיחות והמחוות שממשלת ישראל מרעיפה עליהם. אם ישוחררו אסירים פלשתינים כדרישת החמאס, לא יהיה מנוס במוקדם או במאוחר להודות שהחמאס הפך מארגון טרור בלבד, ל'פרטנר' למשאים ומתנים עם ישראל. ואם עם ישראל כך, במהרה יעמדו בתור מדינאים ממדינות אחרות לשאת ולתת עם החמאס. זאת משאת-נפשם של אנשי החמאס וזאת מטרתם. את זה אני טוען כבר למעלה משנתיים ! אלא שקולי נשאר קול בודד, קורא מן המדבר. גלעד שליט ובני-משפחתו נושאים על 'גבם' את נטל ההחלטה לא להכיר בחמאס וכאילו להתעלם מקיומו. כמו שגולדה מאיר טענה בזמנה ש"אין דבר כזה 'עם פלשתיני' ! וההסטוריה הוכיחה את הוכחותיה. האם ישרוד גלעד את הזמן עד שממשלת-ישראל- עם לחץ של דעת-הקהל בישראל או של גורמים בין-לאומיים, או בלעדיו - תתעשת ותווכח שאין ברירה, אלא - כמו עם הפתח ואש"פ בעבר - להכיר בכוחו ובתפקידו של החמאס בהוויה הארץ-ישראלית ?!

נכון שזה טיעון שעולה בדיון הציבורי

אבל זה פשוט טיעון שגוי וכשל לוגי, ולא זה המנחה את המתנגדים בממשלה הקודמת. זה בערך כמו לטעון שכשרמטכ"ל מסיים את תפקידו הצבא נחלש משמעותית כתוצאה מכך, ולא שפשוט הרמטכ"ל מתחלף ברמטכ"ל אחר - מוכשר יותר או פחות, אלא שבמקרה של הפלשטינים מדובר ב"רמטכ"ל" ששהה בשבי הישראלי שנים רבות ומסר המון מידע מודיעיני והוא כבר שנים מנותק מהשטח. זה ברור גם שבעזה יהיה להם קל יותר לקחת חלק פעיל בטרור (דבר שבציבור יש שרואים כבלתי נסבל לא מבחינה בטחונית אלא מבחינה עקרונית) מאשר בגדה שבימים אלו נשלטת על ידי צה"ל ועל ידי הישות העויינת להם. הטיעון שמנחה את לבני ומתנגדי העסקה בממשלה הקודמת הוא בדיוק זה שפירטת, ואני חותמת על כל מילה שלך.

קמנצינד

New member
לגבי ימין ושמאל- זה בדיוק מה שאני אומר

אין קשר לימין ושמאל. אם לא הבנת- כשכתבתי 'השמאלנים האלו', התכוונתי בציניות.

קמנצינד

New member
אני דוקא מכיר 'שמאלנים', שהם בעד פינוי

התנחלויות- אשר מתנגדים לשחרור מחבלים תמורת גלעד. ומכיר 'ימניים', מתנחלים, ו'ימניים קיצוניים', שלדעתם צריך לשחרר את המחבלים שחמאס דורש, תמורת גלעד שליט. אין קשר בין הדברים.

שאלתי "מי מחזיר"

לא מי נגד ומי בעד

yuvalmines

New member
זה רק יקרב

האם ידוע לך באיזו רמת חיים האסירים גרים פה? נתחיל בזה שפה הם לא יעד לחיסול כמו שהם נמצאים בכל מקום אחר הם מקבלים תנאים סוציאליים שלא נמצאים להם בבית הם נפגשים עם משפחתם הם לומדים פה על חשבוני ועל חשבונך בתור משלמי מיסים ועוד ועוד דברים. כל זה אני בטוח שידוע לך ומה שבאתי לחדש הוא את הדבר הבא: לפני שבאים לעשות משא ומתן צריך לבדוק מה הצד השני רוצה? וכן להבין מה הוא רוצה ליצור על ידי חטיפת חייל בשבי ראשית החטיפה גורמת למצב שבו נוצר בעיקר הד תקשורתי ביחס למצב בינינו לבין הפלסטינים. ואביא לך דוגמא האם מישהו שמע על המלחמה שמתנהלת בין הרוסים לצ'צ'נים??? מתי זה נודע לנו לאחר חטיפת בני הערובה בתיאטרון פתאום כולם סיקרו אתזה והצ'צ'נים השיגו מטרה ראשונית מודעות כלל העולם למצבם. שנית- בן ערובה מהווה קלף מיקוח למען דברים כאלו ואחרים. רק שעד לעסקת ג'יבריל רג'וב (מה שמכונה גם עסק הביש) לא הוחלפו שבויים תמורת שבויים אלא נעשו הכל למען השחרור ראי ערך נחשון וקסמן הי"ד הספורטאים במינכן, מבצע אנטבה, מעלות 1 ו-2, חטיפת מטוס סבאנה, קו 300 ואני מקווה שלא פיספסתי משהו. יש עוד דרכים לשחרר את גלעד חוץ מן ההתרפסות לכל דרישותיהם אם כן מה ניתן לעשות, הפסטינים הכלואים במדינת ישראל יש להם השפעה חזקה ביותר על החמאס הם מראשיה שריה ויועציה. פגיעה בהם הינה פגיעה יותר חמורה מאשר במחבל החמאסי כי היא משפיעה גם על משפחתו וגם על ראשי הארגון שנרתעים יתר על המידה להיתפס. מניעת ביקורים משפחתיים, הפרדתם אחד מן השני, היא ביקור הצלב האדום תלחץ יותר מאשר עצומות והפגנות שאת וחברייך עושים. רק בדרך הזו הם יבינו מה עליהם מוטל לעשות

shir551

New member
דרור 2909,

אני לא חושבת שיש איזשהו קשר אם האדם הוא שמאלני או ימני בדעותיו הפוליטיות. אני, כבת נוער, שאירגנה לא מזמן צעדה-הפגנה בת"א למען גלעד שליט, שמאלנית, מגלה שבנושא זה דעתך הפוליטית אינה משנה כלל. בין אם האדם הוא שמאלני או ימני, כולנו באותה הדעה שחייבים לשחרר את גלעד שליט.

דרור 2909

New member
אולי היותך צעירה מאד היא הסיבה לכך שאינך

מבחינה בעובדות. אין ספק שכולנו בעד החזרת גלעד שליט הבייתה. העמדה הפוליטית בהחלט משפיעה על הדעה לגבי האמצעים שמותר או אסור לנקוט למען החזרתו. העובדה היא ששמאלנים תומכים בתשלום "כל מחיר" ככניעה לטרור, אבל אינם תומכים, או אפילו מתנגדים לביטול תנאי ה 5* לרוצחים הכלואים,כחלק מהלחץ על הנהגת החמאס. שמאלנים (בהכללה, כי אינני מכיר את עמדותיך הפרטיות) תמיד תומכים בשיחרור רוצחים פלשתיאים מהכלא, אם כ"מחווה" או ככניעה לסחטנות. מחיר המלחמות הוא הרוגים,נכים וכן,גם חטופים שאי אפשר לשחררם מייד.

למעלה