אני די מסכימה עם הכתבת
שנושא הטיפים בארץ ממזמן איבד פרופורציות. טיפ למלצרים זה משהו מוכר וידוע וגם לברמנים ולעובדים בדוכני קפה וכו', שידוע שהם משתכרים מעט וביננו - כמה טיפים הם כבר מקבלים? אני נוהגת לזרוק לכוס את העודף בשווי 2 ש"ח ותוכלו למצוא שם לרוב מטבעות של עשר אגורות. עדיין, אני חושבת שברמנים ומלצרים כמו שתוארו בכתבה שנוהגים "להלאים" לעצמם את העודף הם חוצפנים ואני במקרה כזה הייתי מתלוננת, זה משהו שיגרום לי להיות לא מרוצה מהשירות. טיפ לחופף במספרה, לפניסטית וכו' - נראה לי מוגזם. טיפ לסבל זה עוד מילא כי אני רואה מי עושה את העבודות האלו, אנשים קשי יום שאני יודעת שמשתכרים שלא כראוי בעבודה הזאת (ונכון שזו לא אשמתי, אבל אם אני מרוצה מהעבודה שלהם אני מאוד מתקשה לא להשאיר להם טיפ). באולמי אירועים נדיר מאוד שאני אשאיר טיפ, לדעתי זה התפקיד של בעל השמחה ומי שבא בתור אורח לא צריך לשלם על המלצרים (הבאנו צ'ק, לא מספיק?). בזמנו כשגיליתי שמתדלקים מצפים לטיפ מאוד התפלאתי, אבל אולי זה קשור לזה שאני תמיד מתדלקת בתדלוק עצמי. כשהייתי בספא עליו שילמתי במיטב כספי גיליתי שלט מאיר עיניים בו כתוב שהתשלום לא כולל את הטיפ למעסה, זה הרס אותי, אין לי ספק שהמעסים משתכרים סכום יפה ואם לא, הם פראיירים.