אז ככה.....
לא רוצה ולא מצפה שיצאו מגדרם נותני שירות בשבילי, מעולם לא הרגשתי שיצאו מגדרם בשבילי ולא צריכה את זה גם, ואני לא משלמת על מה שלא ביקשתי/הזמנתי. לא צריכה "שירות מצויין", שיעשו את המינימום שלהם וזה מספיק מבחינתי. ושירות מצויין צריכים לתת לי כדי שאני אלך לבית קפה X ולא Y, כי לא חסר מתחרים, וזה לא צריך לבוא לידי ביטוי בכסף אסטרה. ובמלצרות אני לא אעבוד, וזה שיש מלצרים חיים מטיפים לא מזיז לי בגרוש, זה לא אשמתי, ולא מעניין אותי. אל תנסי לעורר רחמים בשביל לקבל כסף, זה בזוי בעיני. יש אנשים יותר "מסכנים" שזקוקים לכסף שאפשר לרחם עליהם. גם אני זקוקה לכסף ואני לא מחפשת לסחוט מאחרים שום דבר. אני לא הכתובת להשלמת הכנסה, עובדת בשכר מינימום בעצמי, ובארץ נורא רווח עניין הפשיטת יד והקבצנות בכל דרך אפשרית. רק לשאוב כסף. מבחינתי הם לא ראויים לשום אקסטרה, אני שילמתי את מה שנקבע עליי לשלם, וגם ככה הוא יקר, ולקח לי זמן להשכנע את עצמי לשלם את זה. לעיתים נדירות ביותר אוכלת במסעדה או בית קפה. הבעיות האישיות שלהם עם המנהל והשכר לא מעניין אותי כמו שלא מעניין אף אחדהבעיות שלי. כמו שאמרתי, אם אקבל שירות לקוי אז יאבדו לקוחה, זה הכל. למה אני צריכה לשלם למישהו מעבר לתשלום הגבוע ששילמתי והלא הוגן עבור מזון שאפשר לקנות יותר בזול כי הם עשו בחירה להתמודד עם חששות? שלא יעבדו בזה, זה בחירה שלהם, אני לא צריכה לשלם להם כי יש להם בחירות מסוימות או חששות. באמת שאני מזדהה עם נותנים שירות ככל שאני נכנסת לזה, אבל אני לעולם לא אוסיף טיפים. זה לא קשור מבחינתי, אני יכולה להיות יותר רגישה לנותני שירות ולאיך שאני דורשת שירות, אבל אני לא רואה שום סיבה להוסיף כסף מעבר למה ששילמתי. אני לא הכתובת, שילמתי את מה שנקבע וגם זה גבוה יותר מדיי. ולגבי יחס משפיל ותשלום על פאשלות, אין זה קשור לענייני טיפים. אף אחד לקוח לא -צריך- להוסיף כסף (אלא אם הוא רוצה ובוחר בכך מקצונו) כי עובד לא חיי בתנאים הכי טובים. כמו שאמרת, זה לא פריווילגיה של מלצרות, אז למה שאני בתור עובדת שגם עוברת את זה בעבודה ומקבלת מינימום אוסיף מכספי לעובד אחר כשהוא עובר בדיוק מה שאני? לעולם, לא יהיה לי קל והוגן לתגמל מישהו. "קל לתגמל"??? ממתי -קל- לתת כסף אקסטרה מעבר למה ששילמת למישהו אחר ככה סתם כשאתה לא חייב?? אני עדיין לא מבינה, מאיפה באה הלגיטימיות הזו, לחשוב שאפשר לחייב מוסרית, או ע"י לחץ, שצריך לתת טיפים. זה משהו של בחירת לב ולא מעבר. זאת סחטנות לשמה ואני עדיין לא איזה מליונר.