ועל מנת שלא יפסק השרשור המוצלח

sagiberg

New member
ואני ממשיכה עם המילה -גדר-../images/Emo13.gif

ומייד חושבת על - תום סוייר (זוכרים את קטע צביעת הגדר בלבן ?) והמלה שלי - לבן

זאב כמובן כיפה אדומה

אגב, גם אני חשבתי על הגדר של טום סוייר..... והמילה הבאה היא אדום!

sigalit33

New member
גם אדום ולא רק...

אפשר למצוא אצל ד"ר סוס ב"הימים הצבעוניים שלי" אפילו נדמה לי שזה הצבע הראשון שם. המילה הבאה: יום או ימים

"יום אחד..."

או בשמו המלא: "יום אחד... כך מתחילים כל הספורים שענת אוהבת במיוחד", של יונתן גפן. אחד הספרים האהובים עלי ביותר...
. והמילה הבאה: אהבה
(או וריאציה שלה (אוהב, אוהבת, אוהבים, אהבנו, לאהוב וכו').

../images/Emo23.gifתנחש כמה אני אוהב אותך

ספר אהבה מתוק ומקסים על אהבה של הורים וילדים, גדולים וקטנים... וכיוון שאגוזי הגדול אוהב את אגוזיני הקטן עד הירח ובחזרה, המילה הבאה היא מילה שדוקא מככבת בהרבה סיפורי ושירי ילדים- ירח.

אחת הקלאסיקות של ספרות הילדים...

"לילה טוב ירח" של מרגרט ויז-בראון - טקס השכבה מקסים
, ולכן המילה הבאה: לישון (או שינה).

לא יכול לישון דובון

ספר נורא מתוק על דובון לא שמפחד לישון ואבא דב מאוווווד סבלני. המילה הבאה (אם המעבר של השרשור אחורה לא חנק אותו לגמרי) היא כמובן דוב, דובון, דובים

maore

New member
הקוסם מארץ ים

גם ארץ וגם קסמים... המילה הבאה: ים

sagiberg

New member
ברוך הבא נמר../images/Emo140.gif והמלה שלי בתגובה

לים היא הספר -המלך מתיא על אי בודד - ומכאן המלה בדידות

לבדיתי לבדיתי

ובכיתי...
, השיר העצוב ומכמיר הלב של מרים ילן שטקליס על הילדה שנשארה לבדה... והמילה הבאה- בכי....

maore

New member
דני גיבור מאת: מרים ילן-שטקליס

שדמעותיו זולגות מעצמן... המילה הבאה:גיבור

ילדי רב החובל גראנט

והמילה הבאה- רב חובל/קברניט ואם תהיו ממש במצוקה אפשר לרדת בהיררכיה למלחים...

sigalit33

New member
אוקיי.. זה לא ממש אבל:

אצלי זה עורר אסוציאציה של "שוטי אמא שוטי" המקסים, מכירים??? הילד שם הוא מעיין רב חובל, לא?.... והמילה הבאה: ים

sigalit33

New member
זה קל../images/Emo70.gif

המלחמה האדירה/ אורה אייל ועוד אחד - המלחמה האיומה על החמאה/ ד"ר סוס
המילה הבאה: אוכל (בהשראת ד"ר סוס, אצלו נלחמים על איזה צד של הלחם למרוח את החמאה...)

ואפרופו החמאה...

עם הספר הזה קרה לי משהו מעניין- כזכור (או לא...)זה תיאור הומוריסטי של מלחמה בין שני צדדים כשכל צד ממציא נשק יותר ויותר משוכלל. זה אחד מהספרים הכי אנטי מלחמתיים שיש,שנגמר בסוף פתוח כשכל צד מאיים על הצד השני ב"נשק יום הדין". כשהקראתי אותו לילד בן חמש (שמאוד מאוד נהנה מהספר) הוא שאל בסוף- "נו, אז מי ניצח?...." וכך קרה גם עם ילד אחר בערך באותו גיל....
מה שאומר שלמרות שהספר מצויין, כדי להבין את כוונתו הדידקטית צריך הסבר.... ולענינינו- מאוכל אני הולכת לשבעה אכלנים משונים והמילה היא ספרה- 7!

sigalit33

New member
באמת דרקונית...

ברור ש- "שלגיה ושבעת הגמדים"!!!! והמילה שלי תהיה: גמד/ים

אף אחד לא אמר שחייבים ללכת על המובן

מאליו..... אבל אם כבר הלכת, אני אשתדל שלא, ואלך על הגמד שושון מ"הבית בעמק שוקו" של שלומית כהן אסיף.
ההתלבטות קשה עכשיו, אבל הכרעתי בכל זאת- עמק, ונראה אתכם עוקפים את המובן מאליו....

למעלה